Aura-jauhelihapihvit ja bataattisose


Joskus on aivan ihana tehdä jotain ihan perusruokaa. Aina ei tarvitse olla gourmet-aterioita, että ruoka olisi hyvää. Toki tämäkin vaatii hieman työtä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Rasvaa pelkäävät voivat sitten jättää tämän ruuan suosiolla väliin.

Aura-jauhelihapihvit ja bataattisose
(2-4 hengelle)

Bataattisose:

1 keskikokoinen bataatti
3 perunaa
1 l vettä
suolaa
muskottipähkinää
mustapippuria
15 g voita
1 dl kermaa

Aura-jauhelihapihvit:

400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
ripaus valkopippuria
1 pieni keltasipuli
20 g Aurajuustoa
1,5 dl kermaa
2,5 tl korppujauhoja
2 tl voita
1 rkl oliiviöljyä

Valmistele bataattisose. Kuori perunat ja bataatti. Pilko kuutioiksi ja laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. (n. 30 min)

Valmistele tällä välin jauhelihapihvit. Kuullota pieneksi pilkottu sipuli voissa. Lisää jauhelihan joukkoon mausteet, kuullotettu sipuli, aurajuusto ja korppujauhoseos. (Turvota korppujauhoja kermassa n. 5 min.) Sekoita tasaiseksi massaksi. Tee taikinasta neljä samankokoista pihviä. Paista pannulla oliiviöljy/voi -seoksessa niin, että pihvit saavat hieman väriä pintaan molemmille puolille. Paista uunin keskitasolla 200°C n. 10 min.

Kaada bataateista ja perunoista keitinvesi pois, jätä kuitenkin pohjalle n. 1 dl keitinvettä. Survo bataatit ja perunat tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon voi, kerma, sekä mausteita oman maun mukaan. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  1. Nam, minä en pelkää rasvaa. Tein kerran sinun ohjeella parsa-pekoni-sitruunakastikkeen pastalle ja se oli herkullista. :)

    VastaaPoista
  2. Kerma ja voi ne ruuan tekee! Kun ei liiaksi nauti, niin terveellisempiä ne on kuin laihistuotteet, missä ei ole mitään oikeaa ruokaa. :)

    VastaaPoista
  3. Täällä ei rasvaa pelätä ;) voisin yrittää siedättää poikaystävääkin aurajuuston ystäväksi tällä reseptillä. Jos jemmaa juuston lihaan, se menee tod näk hyvin alas suusta :D

    VastaaPoista
  4. Jemmaan vaan! Muista sekoittaa se oikein hyvin, ettei jää sattumia. ;) Meillä ei tuosta haittaa ole, kun molemmat tykätään, tosin minä vielä enemmän. Voisin vetää aurapaketillisen suoraan jääkaapista, mies taas tykkää vaan ruuan joukossa.

    VastaaPoista
  5. bataatti on namia. Tykkään ite laittaa rakuunaa jos soseutan tai teen bataattilaatikkoa.

    t Louna

    VastaaPoista
  6. Rakuuna on minunkin suosikkeja! Laitan sitä usein myös kanaan ja risottoihin.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives