Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka























Tämä ohje on superhelppo ja herkullinen. Ruokaa riittää helposti kahdeksi päiväksi kahdelle nälkäiselle henkilölle. Vuoka maistuu sellaisenaan, mutta minusta se on ehdottomasti parhaimmillaan, kun siihen dippailee vastapaahdettua paahtoleipää.

Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka

2 isoa kesäkurpitsaa
300 g jauhelihaa
100 g Emmental-juustoraastetta
30 g mustaa Koskenlaskijaa
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl pizzamaustetta
jauhettua mustapippuria

Pilko ensin kesäkurpitsa n. 3 mm levyisiksi siivuiksi. Laita siivut laakealle tarjoiluvadille ja ripottele niiden pinnalle tasaisesti 1 tl suolaa. Tämä irrottaa kesäkurpitsoista ylimääräistä nestettä.

Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannulla, lisää joukkoon pilkotut sipulit ja kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja pyöritä seosta n. 5 min pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska, kerma, maito ja Koskenlaskija sekä 50 g Emmental-raastetta. Mausta seos lopuksi suolalla, pippurilla ja yrteillä. Anna seoksen hautua n. 10 min. Seoksen täytyy olla paksua!

Kuivaa varovasti taputtelemalla talouspaperilla kesäkurpitsaviipaleet. Seuraavaksi ala latomaan aineksia (lasagnen tapaan) uunivuokaan. Aloita niin, että alin kerros on kesäkurpitsaviipaleita, lisää sitten jauhelihakerros. Tee tätä niin kauan, että vuoan pinnalle jää kesäkurpitsakerros. Lisää päälle loppu Emmental-juustoraaste. (50 g) Paista 210° C uunissa keskitasolla n. 45 min. Uunista otettua annan ruuan vetäytyä hetki. Nauti!

Seuraavana päivänä ruoka on vielä parempaa, kun maut ovat ehtineet kunnolla tasoittua.

Ps. Sama ohje toimii loistavasti myös munakoisolla!
  1. vesi herahtelee kielellä. Ihana kesäkurpitsalasagne, pitää iteki kokeilla

    t Louna

    VastaaPoista
  2. On vielä helppo tehdä, kun ei tarvitse erikseen sähläillä valko -ja tomaattikastikkeiden kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Itse tosin korvasin osan kesäkurpitsoista perunoilla ja Koskenlaskijan tuorejuustolla. Nam.

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä! Korvasin tosin osan kesäkurpitsasta perunalla ja Koskenlaskijan tuorejuustolla. Nam.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives