15.5.2013

36- 15.5.1977 klo 00.40 synnyin, painoa oli 3550 g ja pituutta 50 cm.

- 4-vuotiaana sain naapurin pojilta syntymäpäivälahjaksi barbien, sillä oli violetti mekko. En tiedä miksi, mutta muistan tämän elävästi.

- 5-vuotiaana opin uimaan ja suoritin ensimmäisen uimamerkkini. Olen aina rakastanut vettä.

- 7-vuotiaana päätin, etten halua asua enää kotona. Kyllä, tein tämän päätöksen ihan itse tuon ikäisenä.

- 8-vuotiaana muutin virallisesti asumaan mummon luokse. Sinne, minne olin halunnut muuttaa jo pari vuotta. Sunnuntai-iltaisin katsottiin mummon kanssa Lemmenlaivaa.

- 8-vuotiaana tapasin myös hyvän ystäväni, jonka kanssa olemme kulkeneet nyt yhteistä taivalta pian 30 vuotta.

- 10-vuotiaana vietin tähän asti isoimmat ja yhdet parhaimmista syntymäpäiväjuhlistani. Jostain syystä näistä juhlista ei ole kuvatodisteita. Muistan elävästi, kun ennen trampoliini-aikaa hypittiin hetekalla, se oli vähintään yhtä kivaa.

- 13-vuotiaana koin suuren surun, kun rakas tätini kuoli aivoverenvuotoon vain vähän päälle kolmekymppisenä. Hautajaispäivä toukokuun alkupuolella oli helteinen. Näen hänestä edelleen usein unia. Ne ovat hyviä, meillä on aina niin mukavaa.

- 13-vuotiaana join myös itseni ensimmäistä kertaa humalaan. Tämän jälkeen en ole koskenut minttuviinaan, enkä Magyariin. Kyseiset juomat olivat teinien suosikkeja, kunnes tuli se kuuluisa salmiakkikossu. Sain krapulan, enkä koskenut nautintoaineisiin seuraavaan kahteen vuoteen.

- 14-vuotiaana luin Uhrilampaat, kirja on edelleen yksi vaikuttavimpia kirjoja, mitä olen lukenut. Tuon jälkeen lukukertoja on tullut useita lisää.

- 15-vuotiaana pääsin ystäväni kanssa kolmeksi viikoksi ulkomaille kielikurssille. Sieltä suoraan menin rippileirille ja pääsin ripille. Tämä oli heittoletin ja pyöräilyshortsien luvattua aikaa. Leikkasin myös pitkät hiukseni salaa lyhyiksi kielikurssireissulla. Ilmoitin mummolle tyynesti puhelimessa uusista hiuksistani. Olin onneksi vielä tervetullut kotiin. Tällöin oli käytössä lankapuhelimet. Mikä kännykkä?

- 16-vuotiaana päätin alkaa parturi-kampaajaksi ja pääsin kouluun.

- 17-vuotiaana lähdin toisen kerran kielikurssille nyt neljäksi viikoksi. Tällä kertaa teloin jalkani rannalla ja kävelin pari viikkoa kainalosauvoilla.


- 19-vuotiaana valmistuin parturi-kampaajaksi. Pääsin myös samana keväänä 10 joukkoon valtakunnallisessa L`orealin värimestaruuskisassa. Ranne alkoi reistailemaan viimeisenä opiskeluvuotena sen verran pahasti treenatessa opiskelijoiden SM-kisoihin, että tiesin, etten tule toimimaan kyseisessä ammatissa. Muutin pois kotoa ja lähdin opiskelemaan talonrakennusalaa Raumalle.

- 20-vuotiaana tapasin ex-mieheni ja hankin ensimmäisen oman kissan, Elviksen. Elvis oli abessinialaisen ja norjalaisen metsäkissan yhteinen "lehtolapsi".

- 21-vuotiaana valmistuin talonrakentajaksi. Sain stipendin ja harkitsin jatkavani lukemaan talonrakennustekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakouluun.

- 22-vuotiaana menin ensimmäisen kerran naimisiin mittatilaustyönä tehdyssä puvussa. Minusta puku on edelleen ihana. Kaikki kaula-aukon helmet ovat ommeltu yksitellen käsin. Aloitin työt liikkeessä, jossa jatkoin uraani melkein 10 vuotta. Jälkeenpäin voisi sanoa, että olisi pitänyt lähteä kyseisestä työstä pois paljon aikaisemmin. Työni ei liittynyt opiskelemiini ammatteihin.


- 27-vuotiaana minusta tuli kummi pienelle pojalla, joka ei enää ole niin pieni!

- 29-vuotiaana muutin ensimmäistä kertaa yksin asumaan. Sairastuin masennukseen, joka muuttikin elämäni suunnan täysin.


- 30-vuotiaana erosin ja tapasin nykyisen mieheni.

- 32-vuotiaana muutin nykyisen mieheni kanssa virallisesti yhteen.

- 33-vuotiaana menin toisen kerran naimisiin. Tällä kertaa en mittatilausmekossa vaan 20 €:n pikkumustassa. Vieraitakin oli 130 sijasta kaksi. Uskoni avioliittoon ei horjunut aikaisemmasta erosta huolimatta.

- 34-vuotiaana erosin kirkosta ja perustin blogini.

- 36-vuotiaana olen vihdoin oppinut elämään hetkessä ja laittamaan itseni etusijalle.

Katsotaan, mitä seuraava vuosi tuo tullessaan! KIPPIS!

17 kommenttia:

 1. Ihania ja vähän haikeitakin muistoja. Onnea vielä kerran ja nauti tulevista vuosistakin! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana hyvänmielen postaus! Paljon onnea merkkipäivänäsi! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon! tosi kiva syntymäpäiväpostaus, on aina kiva tutustua bloggaajiin paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yritän silloin tällöin kertoa jotain itsestäni, paljon on, mitä ei lukijat tiedä. Pitää säästellä. ;) Ja kiitos onnitteluista!

   Poista
 4. oikein ihanaa syntymäpäivää! ja kiva postaus!

  t louna

  VastaaPoista
 5. Lämmin onnentoivotus.. vähän myöhässä. Minun syntymäpäiväni on 18.5. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan samalle päivälle sentään osuttu. Olisi ollut vähän liikaa! :D Ja kiitos onnitteluista.

   Poista
 6. Oikein paljon onnea, vaikkakin vähän myöhässä =) Heh, mä olin melkein unohtanut pyöräilyshortsit..apua =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin parempi olla muistelematta niitä. :D Siihen vielä lisäksi rutattavat sukat ja purkkarit. :/

   Poista
 7. Minulta on tämä mennyt jostain syystä ihan ohi. Myöhäiset onnittelut! Paljon on mahtunut elämääsi.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown