11.5.2013

Amppari tuli taloon


Minulla on p-a-h-e. Se on lentelevä ötökkä, joka lisääntyy ja kaivautuu kotimme pakastimeen samaan aikaan, kun leskenlehdet ilmestyvät maahan. Se tulee joskus yksitellen useimmiten kuitenkin 10 kpl:een joukkiona.


Amppari-niminen ötökkä maistuu mansikalta, sitruunalta ja appelsiinilta. Se on raikas, tuntuu suussa mukavalta ja vilvoittaa oloa. Ihaninta on, että Amppari ei lihota. Paitsi, jos ei sinulla ei ole amppaririippuvuutta niinkuin minulla.


Ampparilla on myös paras kaveri Murkku, joka käy säännöllisin väliajoin kylässä pakastimessa. Murkku haluaisi kovasti häätää Ampparin asunnostaan, mutta vielä se ei ole siinä onnistunut.

Mikä "ötökkä" teidän pakastimeen lentää kesäksi?8 kommenttia:

 1. Toi on niiin hyvää! Lapsena näitä tuli syötyä harva se päivä. En edes muistanut näiden olemassaoloa enää, mutta nyt täytyy ehkä seuraavalla kauppareissulla käväistä pakaste-altaalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on vaarallisia, suosittelen heti ostamaan sen ison boxin. :D

   Poista
 2. Voi ei, kohta mullakin alkaa se kausi kun syön hillittömän määrän jäätelöä ja amppari on yksi lempparijäätelöistä oikein kuumina hellepäivinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella ei tosiaan tee ollenkaan niin paljon mieli jäätelöä kuin kesällä. (Onneksi! :D )

   Poista
 3. Noi on niin hyviä! Heti alko tekeen mieli ja ei ole :D

  VastaaPoista
 4. harmittaa ku tuota ei myyä sellasena missä on pelkästää tota punasta. se keltanen jäätelö ei oikee maistu mutta se on silti pakko ostaa sen punasen mansikka osan vuoksi :D
  -louna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se mansikka on tuossa jätskissä vielä parempaa. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown