30.5.2013

Miksi?


Viime aikojen villitys näyttää olevan useassakin blogissa vilahdellut Eshish. En ollut itse kuullutkaan koko tuotteesta (itseäni, kun ei minkäänlainen sauhuttelu kiinnosta ja yöelämässä käyntikin on käynyt vähiin), mutta aloin ihmettelemään, että mikä tupakanpoltto into bloggaajiin on iskenyt ja siitä pitää vielä kuvia blogeissa jakaa.

Eshishän on käytännössä maustettua vesihöyryä, se ei sisällä tupakkaa, nikotiiniä, tervaa tai häkää. Tuotetta mainostetaan täysin haitattomaksi. Nämä ovat suoraan maahantuoja Matti Hanskin sanoja.

Eshish näyttää sähkötupakalta, mutta se on elektroninen shisha eli vesipiippu. Makuja on omenaa, persikkaa, mansikkaa...

Minusta tämä ilmiö on jotenkin aivan käsittämätön, vaikka tuote ei olekaan yhtä vaarallinen kuin tupakka, niin siitä on tullut monelle statussymboli, jonka laittavat huuleensa nekin, jotka eivät ole koskaan tupakkaa polttaneet. Tuotteen markkinointi ja ulkoasu oikein huutaa teinien puoleen.

Miten kenestäkään voi olla coolia päästellä suustaan höyryjä, oli se höyry sitten mitä tahansa.

Oletteko te kokeilleet tai mitä mieltä olette tästä uudesta muoti-ilmiöstä?
12 kommenttia:

 1. eikös sen tilalla vois olla vaikka porkkana suussa. rööki ku rööki ja typerältä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 2. Tekisi kyllä mieli kokeilla, mutta lähinnä hinta ja se näytänkö ihan pöhlöltä sähkövesipiippua poltellessa kauhistuttaa.

  Itse olen vahvasti tupakointia vastaan ja onhan tämä parempi muoti-ilmiö kuin röökit, joten periaatteessa ei ainakaan mua haittaa. Tosin suomessa näiden hinnat ovat ihan pöyristyttävät! 40 erkkiä paketti! Eli tuskin ihan pikkuteineille. No ilmeisesti näistä riittää kauemmin kuin yhdestä tupakasta. http://www.vapelux.fi/tuotteet/1/eshish

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, en tiennytkään, että ne noin kalliita?!? Huh, huh!

   Poista
  2. Tuli muuten vielä mieleen, että kuinka nämä sähkötupakat hävitetään? Niissä lukemani mukaan on litiumioniakku, joten hävitetäänkö nämä patterien mukana vai kuinka? Luonnon kannalta ei ehkä paras juttu...

   Johanna

   Poista
  3. Todella hyvä kysymys! En tullut edes ajatelleeksi tuota. :o

   Poista
 3. Koko tuote on mun mielestä ihan järjetön-mutta en olekaan koskaan polttanut.Voi olla että tupakointia lopettelevalle voi olla hyödyksi vaikkei nikotiinia sisälläkkään-ihan vain sen takia että sormissa on jotain-mutta MIKSI ne jotka eivät ole koskaan polttaneet innostuvat tuosta?En vain ymmärrä. Lisäksi vielä tuo Johannan mainitsema ympäristöseikka-miten nuo hävitetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Just ne ei-tupakoitsijat tuota usein vetävät, ehkä se on vaan niin coolia olla joku huulessa, mistä vedellä savuja. :p

   Poista
 4. Jos siis korvaa tupakan tällä, niin hyvä juttu, mutta siis hei, ei kai kukaan ei-tupakoitsija näitä ala käyttää? Suoraan sanottuna kuulostaa ihan urpolta. :D Sitäpaitsi, eipä niiden aromiaineidenkaan vetäminen suoraan keuhkojen limakalvoille kyllä taatusti terveellistä ole, vaikka tavallista tupakkaa paljon parempi onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä just ihmettelen, kun nää tuntuu olevan juuri niiden ei-tupakoitsijoiden suosiossa. :D

   Poista
 5. Täysin samaa mieltä kun sinä, en ymmärrä mitä järkeä tuossa on

  VastaaPoista
 6. Näin tupakoimattomana ihmisenä, en iki maailmassa haluaisi näyttää tupakoivalta oli tuote kuinka vaaraton tahansa.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown