Parmesankanaa salaattipedillä


Tämä ruoka on hyvä esimerkki siitä, miten herkullisen ja terveellisen ruoan tekeminen voi olla niin helppoa, että melkein lapsikin siitä suoriutuu. Mieheni raahasi minulle kaupasta eräänä päivänä kanan rintafileitä ja tiesin heti, mitä niistä teen. En katsellut netistä mitään ohjeita, heittelin aineksia oman mieleni mukaan ja hyvää tuli. Voi olla, että netistä löytyy tuhansia samanlaisia ohjeita, mutta tässä omani.

Parmesankanaa salaattipedillä

(2 hengelle)

2 isoa maustamatonta kananrintafilettä
1 avokado
8 kirsikkatomaattia
hyvää oliiviöljyä
jääsalaattia (Mikä tahansa rapea salaatti käy!)
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
1,5 dl raastettua parmesaania


Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää pohjalle hieman oliiviöljyä. (Yleisin virhe on laittaa kana liian kylmälle pannulle.) Mitä kuumempi pannu sen parempi. Kypsennä fileitä paksuudesta riippuen 3-4 min/puoli. Mausta suolalla, rakuunalla ja mustapippurilla. Lisää päälle parmesanraaste. Laita fileet uuninkestävään vuokaan ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 225°C viideksi minuutiksi, kunnes juustoraaste on sulanut ja vähän ruskistunut. Älä pidä liian kauan uunissa, ettei kanasta tule kuivaa. Voit tällä aikaa tehdä salaattipedin valmiiksi.

Pilko avokado ja kirsikkatomaatit. Revi jääsalaatti lautasen pohjalle ja lisää päälle hieman hyvää oliiviöljyä. Lisää päälle uunista otettu valmis rintafile ja asettele avokado -ja kirsikkatomaattipalat lautaselle haluamallasi tavalla. Nauti heti.

  1. Kiitos, keksin mitä teen tänään ruoaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me syötiin tätä yhdessä tänäänkin, tosin lisänä oli vielä tuoretta parsaa! Toivottavasti maistuu! ;)

      Poista
  2. Oi nam, miten olenkin unohtanut tuon parmesaani"paneroinnin" taas välillä... täytyypä muistaa tuossa viikolla, kun taas pitää saada iltaruoat nopeasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parmesanilla saa kyllä helposti kanaan lisää makua!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives