20.5.2013

Pienelektroniikkaa keittiöön


Meidän keittiön pari kodinkonetta alkoivat olla aikansa nähneitä. Molemmat vanhukset olivat nähneet jo 10 vuotta maailmaa. Se on pitkä aika keittiön pienelektroniikalle.

Vedenkeitintä käytetään taloudessamme useita kertoja päivässä. Olemme molemmat kovia juomaan teetä ja mikä sen näppärämpää kuin keittää ne vedet vedenkeittimellä. Ruuanlaitossa vedenkeitin on osoittautunut vuosien saatossa korvaamattomaksi. Sillä saa nopeutettua ja oikaistua monia vaiheita sillä saralla. Mikrosta voisin luopua kevyesti, mutta vedenkeittimestä en koskaan.

Valitsimme keittimeksemme ihan perusmallisen Kenwoodin. Tässä ei ole mitään kummallisia toimintoja ja se riittää meille. Ulkomuoto on kaunis ja simppeli, mikä on ainakin minulle tärkeää. Keitin on myös huomattavasti hiljaisempi kuin aikaisempi vanhuksemme.


Toinen hankintamme oli leivänpaahdin. Toisin kuin vedenkeittimemme on maailman yksinkertaisin laite, on tämä paahtimien aatelia. En ole koskaan tavannut niin kauan leivänpaahtimen käyttöohjeita kuin tämän kanssa. 

Paahtimesta löytyy bagel-toiminto, jolla voi paahtaa rinkelit ja sämpylät vain toiselta puolelta. Peek & Wiev-toiminnon vuoksi voit tarkistaa leivän paahtumisasteen keskeyttämättä paahtamista. Paahtoaukon leveyden voit itse säätää, joten tänne uppoaa paksumpiakin siivuja. Tällä saa tehtyä myös lämpöisiä voileipiä. Mitä muuta sitä ihminen voi paahtimeltaan enää toivoa?

Mikä teille on keittiön tärkein laite?
6 kommenttia:

 1. Bagel-toiminto! haluun kans! (olen niin addiktoitunut keittiövempaimiin että pitää välillä ihan rauhoitella itseään kun löytyy uusia kivoja juttuja kaupoista :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole muuta himoitusta, kun valkoinen Kitchen Aid, mutta kun se on niin kallis, että näillä tuloilla on vain haaveiltava... Kun pakko priorisoida. :(

   Poista
 2. Ihana leivänpaahdin! Mun pitäisi ostaa myös uusi leivänpaahdin, sillä vanha jäi muutossa miehelle. Nyt ei vaan ole rahaa. :/ Leivänpaahdin on mulle jopa tärkeämpi kuin mikro, rakastan paahdettua leipää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan halvimmatkin paahtimet maksaa sen melkein30 €. :(

   Poista
 3. Ehdottomasti tärkein on kahvinkeitin =D Talvella meilläki tartti ostaa uus vedenkeitin kun edellinen alkoi vähän juonittelemaan, muistan ku ihmettelin jotain napsuvaa ääntä ja aikojen päästä se osoittautui vedenkeittimeksi, raukka oli kuumuudesta päätellen ollut päällä pitkän tovin... Sitä en tiedä miten se jäi edes päälle, se kun sammuu itsestään, mutta vanha vehje voi tehdä mitä tahansa. Ensin luultiin että se meni ihan rikki (ei oikein kuumentanu vettä), mutta se olikin tilapäinen häiriö ja kyllä se toimi senkin jälkeen muistaakseni aavistuksen metallisen tuoksuaromin siivittämänä (tai sitte mä vaan kuvittelin sen tuoksun). Mutta, turvallisinta oli hankkia sitten uus keitin. Sen vaan huomasin et jopas markkinoilla on nykyisin kalliitakin yksilöitä, huhhuh. Että joo, sainpa sitten paljon tarinaa vedenkeittimestä, nyt vaikenen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vanha keitin oli ehjä, mutta se oli niin vanha. (Alkoi epäilyttämään sen kestävyys...) Tuosta napsuvasta äänestä tuli heti mieleen, että samana päivänä, kun tilattiin uusi keitin, vanhus alkoi pitämään yksikseen tuollaista naksutusta, se loppui, kun otti töpselin seinästä. Siitä ei tosin tullut metallista lemua. :D Ei ikinä ennen ollut tehnyt moista. Lieneekö ottanut itseensä, kun kuuli tulevansa syrjäytetyksi. :D

   Kahvinkeitin on tärkeä! Toinen on pavunjauhin. :p

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown