10.5.2013

Tonnilla kasvot sileäksi?


Voin sanoa, että tämän tuotteen kohdalla menin hieman sanattomaksi. Olen kyllä kuullut ja nähnyt 200-300 € kasvovoiteita, mutta tämä vie tähän astisista voiton kaikista.

Eräs päivä sähköpostiini tupsahti mainospostia, koskien Guerlainen Orchidèe Impèriale-sarjaa. Kyseisen sarjan normaali kasvovoidekin maksaa 300 €, mutta tämä 4 x 15 ml (yht. 60 ml) ihokuuri maksaa n. 975 €. TÄH?

Aloinkin uteliaana etsiskellä tietoa, millä asioilla tälläistä hintaa voi perustella. En jaksa uskoa, että hintaa voi perustella pelkällä pitkällä tuotekehittelyllä, mielikuvilla, pakkauksella tai brändillä. Tekeekö tämä kuuri minun ihoni nuoremmaksi? Vaikka tililläni olisi miljoona euroa, en ihan heti keksi syytä, miksi laittaisin siitä rahasta 1000 € tähän tuotteeseen. Mieluummin laittaisin tuonkin summan itseni hemmotteluun kosmetologilla.

Mitä etsintäni sitten tuotti? Ympäripyöreää lätinää, joka ei ainakaan itseeni tehnyt minkäänlaista vaikutusta. Tuotteesta sanottiin mm. näin: räätälöity hoito auttaa nuorentamaan ihoa kantasolujen avulla, (Tässä tuotteessa kantasoluja on saatu orkideasta.) rypyt tasoittuvat, iho säteilee ja on syväkosteutettu. Ei mitään sen kummempaa, mitä moni halvempikaan voide/seerumi ei lupaisi. Mystisintä on, että en netin kautta löytänyt etsinnästäni huolimatta sisällysluetteloa tuotteesta, joku muukin näkyi valittelevan siellä saman asian perään. Luettelo olisi kiinnostanut minua kovasti, ehkä se olisi perustellut minulle tuotteen korkeaa hintaa. 

Ylipäätään kantasolujen vaikutuksessa kosmetiikassa tutkijat ovat mielipiteissään pidättyväisiä. Ihmisen oma kantasolu olisi paras vaihtoehto, mutta sitä ei voida kosmetiikassa käyttää. Kasveilla ja ihmisillä ei ole paljon yhteistä, vai mitä? Kasveilla toki on paljon terveysvaikutuksia.

Aloin miettimään, millaisille ihmisille tälläiset tuotteet ovat suunniteltu. Ketkä näitä ostavat?

Maksaisitko sinä tonnin 60 ml:stä seerumia?

12 kommenttia:

 1. Muistan kun ystäväni kertoi mulle tästä sarjasta yksi päivä ollessamme lenkillä. Muistaakseni puhui jostain "edullisemmasta" tuotteesta, mutta senkin hinta oli päälle viidensadan. Normaalituloisen ihmisen on hyvin vaikea ymmärtää miten nuo tuotteet voisi muka tehdä niin merkittäviä eroja kuin mitä niiden hinta on.. Vastauksena siis ei, en maksaisi mistään seerumista 1000€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika ihmevoide tarvisi olla, että etelänmatkan verran siitä maksaisin. :p

   Poista
  2. Ja sittenhän tuota pitäisi tietenkin käyttää koko loppuelämä. Kiitos, mutta ei kiitos, voin sittenkin elää niiden ryppyjen kanssa. :D

   Poista
  3. Luulen, että se ulkomaanmatka vähentää ryppyjä enemmän kuin tämä. ;)

   Poista
 2. Joo ei, kyllä tonni on liikaa voiteesta. Muutaman kuurin hinnalla saisi jo kasvojenkohotuksen, jos todella kokee haluavansa rypyistä eroon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin ajattelin. Kasvojen alaosan kohutus taitaa maksaa n. 7000 € ja siinä on takuulla tulokset taattuja. ;)

   Poista
 3. Tuolla summalla pitäisi saada jo kokonaan uusi naama. :D

  Itse suosin huomattavasti halvempia kräämejä. Ja oon huomannut, että jos joskus löytää jonkun superhalvan ja superhyvän tuotteen, siitä tulee iloisemmaksi kuin kalliin ja toimivan löytämisestä. Kalliit tuotteet pääsevät harvoin yllätämään, niitä kun en ihan hetken mielijohteesta osta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähintään se naama uusiksi. Saattaisin vaatia myös kropan muovausta. :D

   Poista
 4. Kyllä mun pitäs olla erittäin rikas ennen kuin pulittaisin moista summaa. Ja sittenkin pitäisi saada selville mitä litku sisältää, kuka nyt sikaa säkissä ostaisi-varsinkaan noin kallista sellaista =) Hah, jos siinä sisällysluettelossa on jokin mystinen ainesosa jota he haluavat varjella etteivät muut firmat hoksaa käyttää sitä omissa tuotteissaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mystistä ainesosaa minäkin epäilen. Tosin en silti usko olevan niin tehokas, että kannattaisi tonnia maksaa. :p ;)

   Poista
 5. mitä hemmetttiä :D:D:D:D wou mä en tienny että noi kallista kosmetiikkaa edes on olemassa :O kusetusta sanon minä terveisin kosmetiikkayrityksessä töissä oleva joka tietää vähän turhan hyvin mistä kosmetiikan hinta koostuu ja miten meitä kusetetaan :DD toi pakkaus pitäs olla kultaa että selittäis ton hinnan enkä silti olis vakuuttunu heh :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia ihmettelenkin, että kuka näitä ostaa, koska jokainen tervejärkinen tajuaa, ettei tämä ihmeitä tee. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown