1.6.2013

Löytämisen vaikeus


Katsoitte juuri kuvaa, joka kertoo karun todellisuuteni, kun löydän kerran 10 vuodessa yhdet hyvät rintaliivit, pitää ostaa samat monessa värissä. Ette usko kuinka paljon vihaan rintaliivien ostoa. Se on loputon suo, missä on yleensä vain huonoja tai vielä huonompia vaihtoehtoja. 

Omat rintani ovat keskikokoa suuremmat, mutta eivät jättiläismäiset. Kuitenkin niin isot, että tavaratalojen alusvaateosastoilta on turha luulla löytävänsä yhtään mitään. Niille olen jättänyt hyvästit jo sitten yläasteen. 

En voisi edes kuvitella shoppailevani liivejä kalliissa liiviliikkeissä, vaikka hyvät liivit ovatkin todella tärkeät jo ryhdinkin kannalta. Minua ahdistaa se tilanne. Pieni liike, ahdistava pukukoppi, toinen ihminen verhon takana, kiitos ei. Onneksi olen sentään niin hyvässä jamassa, että tiedän oikean kokoni, tosin sekin muuttuu helposti vuosien saatossa, joten kannattaa mitata sekin uusiksi tasaisin väliajoin. Valitettavan monet pitävät aivan vääränkokoisia liivejä.

 Tilaan liivini netistä: Figleavesilta, joka on loistava ostospaikka niin pieni kuin isorintaisillekin. Merkkiliivit ovat siellä hieman edullisempia kuin Suomessa, joka sopii omalle budjetille mainiosti. Toimitus on nopeaa ja rintaliivit tulevat todella kauniisti silkkipaperiin pakattuina. Lisäksi sivuilla neuvotaan selkeästi, miten löydät oikean kokosi.


Miksi tämä liivijuttu on minulle sitten niin vaikea? Onhan tuolla isorintaisillekin jo melkoisen kattava valikoima. Jos toivelistani hyvien liivien suhteen on tälläinen niin homma vaikeutuu.

* Rintaliiveissä pitää olla ehdottomasti kaarituet, mutta sen kaarituen alle ei saa olla ommeltuna ainuttakaan ylimääräistä kangaspalaa tyyliin tämä tai pitsihärpäkkeitä tähän tyyliin. Varsinkin isojen kokojen liiveissä on juuri vitsauksena nuo kaksi ongelmaa, valmistajilla on joku kummallinen hinku ommella niihin mukamas tukemaan ylimääräinen pala. Minä haluan, että liivini loppuvat tasan siihen mihin kaaritukikin. Nuo ylimääräiset kangaspalat ja pitsit ovat itselleni täyttä tuskaa. Ne jättävät painaumia, kutisevat, hiostavat, istuessa tekisi mieli huutaa ääneen.

* Rintaliivien olkaimien pitää olla melko leveät. Olen jotenkin yllättynyt, miten moniin E-kuppikoon liiveihin tehdään narujen paksuisia olkaimia. Auts! Kuitenkin isot rinnat painavat ja ne vetävät vääjäämättä olkaimia alaspäin. 

* Rintaliivien olkaimien on lähdettävä mielellään mahdollisimman keskeltä kuppia, ei liian reunoilta, kainaloiden läheltä tyyliin tämä. Itselläni on "luihut" hartiat ja liivien olkaimet luiskahtavat välittömästi alas, jos ne alkavat liian sivusta. Ei oikein viitsi kuluttaa koko päivää nostelemalla niitä ylös. Valitettavan monissa liiveissä nykyään olkaimet ommellaan ihan sivuun. Luulen, että naisten avarat kaula-aukot ovat tähän syynä, olkaimet eivät näy niin helposti paidan kaula-aukosta. 

* Viimeisinpänä mutta ei vähäisinpänä. Se kupin malli, balconette-liivit ovat itselleni täysin ei, rintani pulpahtavat niistä ulos, jos kumarrun. Kupin pitää suojata koko rinta kunnolla ja pitää se paikoillaan kumarrellessakin.


Kuullostaa helpolta, mutta ei ole. Koittakaa, joku vaatimus uupuu melkein aina. Valitettavasti en voi luopua niistä yhdestäkään, koska muuten en voi liivejä käyttää.

Käytin vuosia toppaamattomina liiveinä Lejabyn Nuageja. Ne olivat ihanat! Ne kestivät ahkerassa käytössä hyvänä huikeat 10 vuotta. Vuosi takaperin Lejaby kuitenkin teki jotain todella ikävää, uusivat liiviensä ulkonäön. Heittivät niistä olkaimet sivummalle, kupitkaan eivät ole enää entisenlaiset. Lisäksi toppaamaton versio lopetettiin. Näyttää siltä, että kovin moni entinen Lejaby-fani on joutunut hylkäämään suosikkiliivinsä, enkä ihmettele. 

Topattuina liiveinä käytän aivan ihania Chantellen Hedona-liivejä. Tuo malli on säilynyt samana niin kauan kuin muistan, on vain pakko toivoa, ettei firma tee "Lejabyja".

Lejabyjen tilalle alkoikin sitten melkoinen etsintärumba. Voin sanoa, että ei ollut helppoa. Olin jo todella epätoivoinen, kunnes löysin Gossardin Glossies-liivit. En ollut edes ajatellut katsella Gossardilla vaihtoehtoja, koska heidän mallinsa ovat juuri niitä, jotka eivät yleensä istu itselleni ollenkaan. Kun näin nuo liivit, niin jotenkin tuli tunne, että nuo on pakko tilata kokeiltavaksi, varsinkin, kun niissä oli silloin 20% ale. 

Jännityksellä avasin talvella paketin ja aloin sovittamaan. Voin sanoa, että itku onnesta oli aika lähellä. Ne istuivat täydellisesti, ihan kuin ne olisi muotoiltu minun vartalolleni. Aivan kuin ei olisi liivejä päällä ollenkaan. Malli on oikeastaan identtinen vanhojen Lejabyn Nuagen kanssa, kangas on hieman erilaista, mutta läpikuultavan ohutta ja pehmeää, mutta silti napakkaa.

Onko teidän vaikea löytää liivejä ja mistä te yleensä ostatte omanne?9 kommenttia:

 1. Tämä on niin, niin totta! Kun on löytänyt vihdoinkin hyvät, niitä pitää ostaa ainakin kahdet. Näiden ongelmien lisäksi on natisevat kaarituet!
  T. Nina Str.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin unohtanut natisevien kaaritukien kirouksen! Niitä tosiaan tulee aina joskus vastaan. :o

   Poista
 2. Mä käytän usein sporttiliivejä, kiitos jatkuvan treenaamisen, mutta kun haluan panostaa pukeutumiseen, niin käytän Figleavesilta ostettuja liivejä. Liiveissä ei saa olla irtoavia olkaimia,ei kapeita olkaimia, ei kiitos puolikupeille, pitseille ja pehmusteille. Pahimmissa rintaliiveissä on geelitäyte joka on painajaismainen kuumalla kelillä. Siihen irtoavat olkaimet, niin painajainen on valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä edes puhu tuosta geelitäytteestä! :D

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ja niistä ihme raidoista, jotka muka "liimaavat" kupin paikalleen, saan allergisen ihoreaktion. Hyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni hiertää ja iho punoittaa niistä kanssa. Yök!

   Poista
 5. en uskalla tilata netin kautta. pakko sovittaa. Mutta vaikka sovittaisi niin ne saattaa sittenkin olla huonot...huomaa vasta pitemmässä käytössä vaikka sovittaessa olisi kuinka hyvät. Pitää tosiaan ostaa useammat jos hyvät löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se yleensä huomaa, paitsi noi glossiesit oli sellaiset, että heti, kun laitoin ne päälle, tiesin. :p

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown