20.6.2013

Porkkana-inkiväärisosekeitto


Tämä keitto on ehdottomia omia suosikkejani. Inkivääri tuo keittoon tietynlaista "tulisuutta" ja se pyöristää mukavasti porkkanan makeutta.

Porkkana-inkiväärisosekeitto
(2-3 hengelle)

5 keskikokoista porkkanaa
2 jauhoista perunaa
1 dl ruokakermaa
1 pieni keltasipuli
mustapippuria
kasvisliemikuutio
persiljaa
ripaus kuivattua inkivääriä tai 0.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
oliiviöljyä

Kuori porkkanat, sipuli ja perunat. Pilko kuutioiksi. Raasta myös inkivääri, jos käytät tuoretta.

Laita n. rkl:nen oliiviöljyä kattilaan. Kuullota öljyssä hetki sipulia, porkkanoita ja perunoita. Lisää inkivääri, mustapippuri ja persilja. Lisää vettä kattilaan niin, että kasvikset peittyvät ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä kasviksia n. 20-25 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.

Jätä keitinlientä kasvisten kanssa kattilaan n. 2,5 dl ja survo kasvikset tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää ruokakerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja ruokakermaa. Keiton päälle sopii loistavasti lisukkeeksi raejuusto. Nauti välittömästi.

2 kommenttia:

  1. Kerta toisensa jälkeen ihastun noihin lautasiin :) ja keittokin kuulostaa todella herkulliselta, kelpaisi kyll näin sadepäivänä.

    VastaaPoista
  2. Inkivääri ja porkkana on kyllä pettämätön yhdistelmä niin makeassa kuin suolaisessa ruuassa!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown