3.7.2013

Maailman paras perunasalaatti


Itse en ole ollut koskaan suuri perinteisen majoneesipohjaisen perunasalaatin ystävä. Itseasiassa sillä ei ole paljonkaan tekemistä oikean perunasalaatin kanssa. Majoneesi peittää alleen perunan aidon maun.

Tämän perunasalaatin ohjeen kuulin varmaan 10 vuotta sitten radiosta ja siitä lähtien tämä on ollut ehdottomasti yksi kesien suurimpia herkkuja. Muuntelen tätä aina vähän mieleni mukaan, mutta aina se maistuu yhtä hyvältä! Sitruuna tuo perunoihin ihanaa raikkautta. Sopii loistavasti lisukkeeksi grilliruokien kanssa tai ihan sellaisenaan nautittavaksi. Maistuu parhaalta seuraavana päivänä, kun maut ovat päässeet imeytymään perunoihin, joten kannattaa tehdä isompikin satsi kerralla.

Perunasalaatti

(3 hengelle)

1 kg uusia perunoita
1 kevätsipuli varsineen
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl tuoretta rakuunaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
(rucolaa)

Pese perunat ja keitä kattilassa suolavedessä kypsäksi. Varo etteivät perunat hajoa keitettäessä! Perunat voivat olla keskeltä jopa hieman kovahkoja. 

Huuhtele kypsät perunat kylmällä vedellä ja laita jäähtymään. Isommat perunat voit pilkkoa kahteen tai kolmeen osaan. (Tänä kesänä uudet perunat ovat niin isoja, että itse pilkoin kuvan perunat neljään osaan.) Odota, että perunut ovat täysin jäähtyneet. Lisää pilkottu kevätsipuli, basilika, rakuuna, hiven suolaa ja mustapippuria, sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoittele varovasti ja anna vetäytyä ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown