19.7.2013

Rakkaustuoksuni osa 2

Tuoksupainotteinen viikko jatkuu ja tänään päästäänkin sitten loppuihin 11 tuoksuun. Edelliset lempparini esittelinkin teille jo aiemmin.

- Hermès Un jardin Sur Le Nil on kevyistä ja raikkaista tuoksuista itselleni se ehdoton nro. 1. Tällä hetkellä minulla on menossa tuoksua jo kolmas pullo. En vaan voi kuvitella elämää ilman tätä. Käytän tätä enemmän kesällä kuin talvella, joten liitän tämän kesään. Tuoksu on hienostunut, raikas ja kukkainen. Silti tästä löytyy syvyyttäkin. Tämä on niitä tuoksuja, jotka eivät huku massaan keveydestään huolimatta. Alkutuoksuna on porkkanaa, vihreää mangoa, tomaattia ja greippiä. Keskituoksua hallitsee lotus, hyasintti, osmankäämi, pioni ja appelsiini. Pohjatuoksuna labdanumia, myskiä, kanelia, suitsuketta ja iristä. Tuoksuahan myydään unisex-tuoksuna, mutta minusta tämä on taas selvästi naisellisempi kuin Hermésin Un Jardin En Mediterranee, joka on selvästi miehekkäämpi tuoksu, vaikka sekin on unisex.

- Hugo Boss Deep Red on niitä harvoja tuoksuja, jonka olen ostanut, koska ihastuin tähän jonkun muun yllä. Tämä on tuoksu, jonka erottaa missä vain. Muita edes vähänkään tälle tuoksuvia hajuvesiä ei ole edes olemassa. Tiedätte mitä tarkoitan, kun käytte nuuhkaisemassa. Itselleni tämä on makeudesta ja lämpöisyydestä johtuen ehdottomasti talvi -ja iltatuoksu. Pullosta annan miinusta, se on hankalan mallinen kädessä, kun siitä koittaa ruiskauttaa tuoksua. Alkutuoksuna on päärynää, mandariinia, veriappelsiinia, mustaherukkaa ja klementiiniä. Keskituoksuna hurmaa inkivääri, hibiscus, freesia ja tuberoosa. Pohjatuoksuna vaikuttavat vanilja, myski, valkohankajäkälä ja santelipuu.


- Joop! All About Eve on tuoksu, jonka perään itken. Voisivat tuoda takaisin. Tämä on ainoa tuoksu, joka oikeasti tuoksuu kirpeälle Granny Smithille ompulle. DKNY:n Be Delicious on nynnyjen kamaa tähän verrattuna. Tämän jouluisen omenapiiraan alkutuoksuna on vihreää omenaa. Keskituoksussa jasmiinia ja kanelia. Pohjatuoksuna vaniljaa ja vetiveriä.

- Lancôme Miracle saa kunnian olla niitä harvoja Lancômen tuoksuja joista oikeasti pidän valtavasti. Tässä ei periaatteessa ole tuoksuna mitään ihmeellistä. Kokonaisuutena tämä toimii. Minua kuitenkin kiehtoo tässä tyttömäisyyden ja naisellisuuden yhdistelmä. Alkutuoksuna löytyy freesiaa ja litsiä. Keskituoksuna jasmiinia, pippuria, mandariinia, inkivääriä ja magnoliaa. Pohjatuoksuna jasmiinia, myskiä ja meripihkaa.

- Nina Ricci Les Belles Acidulee hurmasi minut aikoinaan jo kättelyssä leikkisellä kissapullollaan. Voiko olla söpömpää kuin limenvihreä kissa päässään pinkki kruunu? Niinkuin kaiken hyvän tämänkin valmistus on lopetettu. Käytin tätä kesätuoksuna monta vuotta. Alkutuoksuna hurmaavassa kisulissa on tomaatinlehtiä, basilikaa, minttua ja appelsiinia. Keskituoksua vallitsevat tomaatti, freesia, magnolia ja syklaami. Pohjatuoksuna vadelmaa ja viikunanlehtiä.


- Nina Ricci Premier Jour oli itselleni ehdottomasti iltatuoksu. Se on lämmin, pehmeä ja ylellinen aivan kuin kasmirviltti. Alkutuoksuna hajuhernettä ja mandariinia. Keskituoksuna gardeniaa ja orkideaa. Pohjatuoksuna vaniljaa, myskiä ja santelipuuta.

- Ralph Lauren Ralph oli aikoinaan yksi suosikeistani kesällä. Pullo on hieman halvahkon näköinen, mutta sisus kompensoi sitä kivasti. Tämä tuoksu sopii sellaisellekin, jotka yleensä karttavat hajuvesien käyttöä. Tämä tuskin ärsyttää ketään. Tässä on myös vihreää omenaa, josta pidän kovasti. Alkutuoksuna mandariinia ja vihreää omenaa. Keskituoksuna freesiaa, boroniaa ja magnoliaa. Pohjatuoksuna valkoista iiristä ja myskiä


- ST BARTH Vanille West Indies on mielestäni paras ja pitkäkestoisin puhdas vaniljatuoksu. Kestää iholla helposti yli 12 h. Jokaisen vaniljahimoisen ykköshankinta. Tuoksu sisältää vaniljaa, orkideaa ja toffeeta.

- Stella McCartney Stellaa ostin aikoinani ensimmäisen pulloni heti, kun tuoksu tuli markkinoille. Vuosien saatossa olen käyttänyt tätä useita pulloja, välillä pidän tästä taukoa, kunnes palaan takaisin tähän tuttuun ja turvalliseen. Stellasta tulee mieleen kello viiden tee englantilaisessa puutarhassa. Tuoksu sisältää meripihkaa, pionia, ruusua ja mandariinia.


- Torrente L`Or on mausteisin tuoksu, mitä olen koskaan omistanut. Käytin tätä aina vain tietyissä tilanteissa, koska se on minusta niin ylellinen ja erilainen. Tuoksua saattaa tulla jossain vastaan, kun vain etsii. Pullo on varmasti yksi kauneimmista hajuvesipulloista, mitä koskaan on tehty. Ehkä tuoksussa oleva kahvi hurmasi minut? Alkutuoksuna angelicaa, mandariinia, cassista ja magnoliaa. Keskituoksussa ruusua, seetriä, kahvia ja iiristä. Pohjatuoksuna seetriä, orkideaa ja meripihkaa.

- Versace Versus Time For Pleasure oli marjaisten tuoksujen kuningatar. En voinut myöskään olla pitämättä pulloon kolahtevasta kultaisesta kolikosta. Tuoksun kesto ei ollut paras mahdollinen, mutta onneksi tätä myytiin 125 ml:n pulloissa. Täytyy myöntää, että kaipaan tuoksua kovasti, varsinkin kesäisin. Alkutuoksuna mustikkaa, vadelmaa, karhunvatukkaa ja mansikkaa. Keskituoksuna aprikoosia ja persikkaa. Pohjatuoksuna vanilja ja myski.

Tuoksuja listatessa ja niiden sisällysluetteloita tutkiessa huomasin jännän seikan. Omaan hyllyyni eksyy tiedostamatta samoja aineosia sisältäviä tuoksuja. Ilmeisesti aivoni himoitsevat tiettyjä tuoksuja. Useat tuoksut sisälsivät mm. ruusua, jasmiinia, myskiä, meripihkaa, magnoliaa, orkideaa, valkohankajäkälää, mandariinia, vaniljaa ja freesiaa. Tuon jäkälän esiintyminen monessa tuoksussa oli yllätys. Jasmiinin ja ruusun himoni tiesinkin. 

Keräättekö te ympärillenne tuoksuja, jotka sisältävät jotain tiettyä ainesosaa?

Kuvat: www.fragrantica.com
6 kommenttia:

 1. Tuo vaniljahajuvesi pitää testata! Kuulostaa aivan unelmatuokslta vaniljafanin korvaan, vaikka välillä täytyykin pitää pikku tauko vaniljasta. Yves Rocherin Vanille Noire on tänhetkinen vaniljasuosikki.

  Noista jäkälistä sen verran, että jäkälistä saatavia uutteitä käytetään hajuvesiteollisuudessa tuoksuaineiden kiinnittiminä, joten jäkälien ansiosta tuoksu kestää pidempään. Kävin metsässä ja siellä oli infokyltti jäkälistä, josta bongasin tämän tiedon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos. Toi jäkäläjuttu oli tosi mielenkiintoista informaatiota, mistä en tiennyt mitään. :) Tuo st barthia ei saa Suomesta, mutta sitä voi tilata Suomeen täältä, saa tilattua pelkän näytteenkin, jos haluaa olla varma ennen ostopäätöstä, pullo 50 ml, kun on aika hintava: http://shop.essenza-nobile.de/duefte/Ligne-St-Barth/Ligne-St-Barth-Vanille-West-Indies-Parfum.html

   Poista
 2. Kerrankin joku muukin tietää Joopin All About Even! Se oli nuorempana suosikkituoksuni, jota metsästin ulkomaan reissuilta. Ensimmäisen pulloni ostin isosiskoni innoittamana laivalta (15-vuotiaana?). Toisen pullon löysin pitkällisen etsinnän jälkeen Saksasta. Enää en ehkä tuoksua huumannuttavan makeutensa vuoksi käyttäisi, vaikka kuulunkin Thierry Muglerin tuoksujen rakastajiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makea se tosiaan oli, mutta siinä oli niin ihana kirpeä ompun tuoksu, myös jasmiini tuli voimakkaasti läpi. Silkkaa rakkautta! <3

   Poista
 3. Ajattelin huikata tänne vanhaan viestiin, että Saksasta löytyi nettikauppa, josta Joopin All About Eveä vielä löytyy: http://www.flaconi.de/ Ja kivaan hintaan. Mietin itsekin sen tilaamista, koska yhdellä ystävälläni oli tuota vuosia sitten ja tuoksu on jäänyt mieleeni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun mielestä ehdottomasti paras omppu-tuoksu ja ollut ihan hirveä ikävä! <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown