23.7.2013

Trubie

Trubie = Term used to describe individuals who are obsessed with the HBO series True Blood and the books written by Charlene Harris.Tällä kertaa se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, niinkuin minun elämässäni on yleensä tapana käydä. Muistan, kun odotin ensimmäistä jaksoa alkavaksi televisiosta, kun ruudut alkoivat vilisemään silmieni edessä, en saanut katsottua edes ensimmäistä jaksoa loppuun. Tässäkö tämä nyt oli? 

Unohdin veriset verenimijät joksikin aikaa, kunnes Amerikassa oli menossa jo kolmas tuotantokausi. En muista miksi, mutta jostain syystä aloin katsoa sarjaa uudestaan alusta asti netistä, mistä vain ikinä linkkejä löysin, tietenkin ilman tekstitystä. Pari jaksoa ja olin totaalisessa koukussa, niin koukussa, että sain mieheltäni kirjasarjaboxin sinä jouluna joululahjaksi.

Mieheni jaksaa aina kettuilla tämän katsomisesta: "Katsot kuitenkin vain niitä seksikohtauksia." Joo, joo. Salaa kuitenkin kuolaan vampyyri Ericiä ja kikattelen roolihahmojen hulvattomille läpille. Rakastan Lafayetten överiä roolihahmoa ja mietin kuinka monta kautta tarvitaan, että tuottajat saisivat Jasonista jotain irti. 


Mikä sitten saa minut katsomaan sarjaa? Henkilöhahmot. Hyvät henkilöhahmot yhdistävät kaikkia niitä sarjoja joita seuraan, tajusin tämän, kun yksi ilta katselin mieheni kanssa dvd:ltä Metsoloita noin viidettäsadatta kertaa. Antti jaksaa naurattaa joka kerta. Ihan samalla tavalla kuin nyt ensimmäistä kertaa tekstityksillä dvd:ltä katsoessa nauran jälleen Pamille. (...ja edelleen salaa kuolaan Ericiä.) 

Viime kaudella (5.) minuun meinasi iskeä pieni paniikki sarjan suhteen. Kausi oli täydellinen true disappoinment. Mikään ei toiminut ja ajattelin, tässäkö tämä nyt oli. Varsinkin loistavan neljännen kauden jälkeen viides kausi tuntui melkoiselta orjantappuralta. Sarjan 2. ja 4. kausi ovat niin hyviä, että niitä on vaikea ylittää. 

Uusin kuudes kausi on kuitenkin valanut taas uskoa trubie-sydämeeni. Olen pitänyt kaudesta tähän saakka kovastikin. Harmi, että tämä kausi on lyhyt, pituudeltaan vain 10 jaksoa! Maanantai-aamujen suurinta hupia on syöksyä nettiin etsimään linkki edellisenä yönä esitetystä jaksosta. Vielä neljä jaksoa jäljellä ja sitten on taas edessä melkein vuoden odotus. HBO:han on julkaissut jatkavansa sarjaa ensi vuonnakin.

Katsotteko te True Bloodia?


10 kommenttia:

 1. Katsoin kaudet 1-3 ylen tahtiin ja ostin dvd-boksit heti kun mahdollista. Neljännen kauden seurasin jenkkitahtiin ja tallensin boksille kun yle kauden esitti. Viidennen kauden olen vain silmäillyt lukemalla HBO:n jaksoselostukset ja sama tahti jatkuu 6. kaudella.

  Olen jotenkin käymistilassa. Olen toisaalta kiinnostunut, mutta toisaalta en saa aikaiseksi katsoa jaksoja "oikeasti".

  Loput DVD-boksit (mulla on ainakin kaudet 1-3, nelosesta en ole ihan varma) tulen keräämään varmasti jossain vaiheessa, mutta odottelen rauhassa boksien hinnan tippumista ennen ostamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta viidennestä kaudesta ei paljon käteen jää, jos joskus katsot. Tuli ihan täydellinen floppi, mutta tämä kuudes kausi on saanut innostumaan minut uudelleen. :)

   Poista
 2. voi kyllä kyllä kyllä! Paras sarja koko maailmankaikkeudessa! hbo oli pakko hommata :D
  Huvittaa tosin että kirja ja tv sarja eivät täsmää sitten ollenkaan. Kolme kautta oli kuin kirja sajasta mutta sitten kaikki muuttui. Ihmettelen vieläkin miten Tarasta tuli 6 kaudella vamppyyri mutta 10 kirjassa hän on naimisissa oleva (edelleen ihminen) joka saa kaksoset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kolmannen kauden jälkeen menivät ja muuttivat täysin koko jutun! :o Silti neloskausi oli sairaan hyvä! Itse diggailen Tarasta vampyyrinä. =)

   Poista
 3. Oli pakko tulla tänne huutelemaan asian vierestä, kun ihme on tapahtunut ja se on sinun ansiotasi ;) voitin aiemmin ne ihanat kynsilakat täältä blogista ja olen käyttänyt niitä vain varpaankynsiin, en ole lakannut kynsiäni vuosiin! no, nyt pitkästä aikaa inspiroiduin niistä lakoista niin että nyt on kynnet lakattu ja elämä kivaa.. en muistanutkaan miten hauskaa kynsilakan pitäminen on, ihan kuin olisi koko ajan juhliin menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että palkinnosta on ollut hyötyä! ^.^

   Poista
 4. Aah! True Bloodon kyllä yksi lempparisarjoistani. Täällä kärvistelen, kun en pysty leirillä katsomaan uusinta jaksoa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kannattaa odottaa. Viime jakso oli huippu, tämän viikkoinen hieman vaisumpi.

   Poista
 5. True Bloodia en ole oikeastaan katsonut tai kerran vahingossa ja meinasi loksahtaa suu auki, kun huomasin että Robert Kazinsky esiintyy ko. sarjassa. Kyseinen näyttelijä on mulle tuttu EastEndersistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole EastEnderiä seurannut. *puna*

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown