25.8.2013

Ikäloppu bloggaaja?

Olen viime aikoina pohtinut paljon omaa ikääni bloggaajana. Perustin blogini vuonna 2011, jolloin olin 34-vuotias eli jo tuolloin vanhempi kuin suurin osa muista bloggaajista. Omassa ikääntymisessä jännintä on se, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän minusta tuntuu, että vanhenen. Mieleni on sama kuin 10 vuotta sitten. Nauran edelleen aivan samoille asioille ja teen samoja asioita. Ikääntyminen näkyy ainoastaan kasvoissa, maanvetovoima on vahvempi kuin yksikään voide. Olen silti ylpeä iästäni, enkä aivan ymmärrä monien naisten halua piilotella ikäänsä. Oudoin "sääntö" mielestäni on, että naisen ikää ei pidetä soveliaana udella. Mielestäni tasan siinä kohtaa alkaa naisen ja miehen eriarvoistaminen. Viisikymppinen nainen on ilmeisesti ikäloppu haahka, kun taas vastaavan ikäinen mies charmantti herra.


Bloggaajana luen itse paljon blogeja, mutta itseäni kiinnostavia blogeja on yhä vaikeampi löytää. Enpä ole kovin moneen ryppyvoiteista kirjoittavaan bloggaajaan törmännyt. Nuorempien blogeissa on liian usein ihkutusta, huonoa tekstiä (Opetetaanko kouluissa nykyään enää ollenkaan oikeinkirjoitusta?) tai jonkun tietyn brändin ihannoimista. Blogikentällä vallitsee suurilta osin 16-25-vuotiaiden bileet, eikä siinä mitään, luen minä itsekin parikymppisten kirjoittamia blogeja, kunhan ne ovat hyvin kirjoitettuja, aihe kiinnostava, kuvat ajatuksella otettuja ja kirjoittajan huumorintaju kohtaa omani.


Mutta onko meille vanhemmille bloggaajille sitten tarpeeksi kysyntää? Mielestäni on, kyllähän ne lukijatkin vanhenevat meidän kirjoittajien kanssa. Lisäksi olen aivan varma, että lähiaikoina yhä useampi yli 40-vuotias löytää tiensä blogien ihmeelliseen maailmaan, jos ei muuten niin vaikka lapsiensa kautta. Luulen, että tulevaisuudessa hieman vanhempien bloggaajien blogeille tulee olemaan entistä enemmän kysyntää.

Yksi hienoimmista blogihetkistäni tähän mennessä tapahtui, kun anonyymi yli nelikymppinen nainen jätti kommenttilaatikkooni viestin, jossa kertoi eksyneensä blogiini etsiessään tyttärelleen akneen hoitoa. Hän oli kokenut blogini läheiseksi itselleen. Hymyilin tuon viestin jälkeen koko illan.


Millaisia blogeja te luette? Mitkä teistä ovat hyvän blogin kriteerit?

Kun iästä on kerran ollut puhetta, niin tein teille rakkaat lukijat sivun oikeaan laitaan ikäkyselyn. Olisin kovasti kiitollinen, jos uhraisitte hetken aikaanne vastataksenne siihen. Kyselyyn voi vastata täysin anonyymisti.


Ps. BUTTER LONDONIN arvontaan on tullut kivasti osallistujia, mutta aikaa osallistua on vielä perjantaihin asti. Suosikki lakkojanne kysellessäni minulla oli tietenkin "oma lehmä ojassa" ja ajattelin, että voisin löytää niistä omia uusia suosikkejani.


26 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu yksi aikuiseen ikään ehtinyt mutta mieleltään nuori bloggaaja:) Luen kyllä nuorempienkin kirjoittamia blogeja ja toisinaan niistä löytyy helmiä mutta joukossa on tosi paljon niitä joita ei vaan jaksa seurata koska ihqudaatiäks. Aika vähän taitaa lukulistallani olla 40+ -ikäisten blogeja mutta kun niitä ei vaan ole! Tai sitten bloggataan jostain epäkiinnostavasta kuten ruoanlaitosta tai puutarhanhoidosta. Toki nämäkin kiinnostavat pikkuisen mutta ei niin, että jaksaisin kovin yksityiskohtaisesti seurata joidenkin kärhöjen elämää.

  Äitiys- ja perhehypetysblogit eivät myöskään päädy seurattavaksi, sillä perhe-elämästä saan tarpeeksi kotonani, blogien lukeminen on viihdettä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten ole ikinä ajatellut, että joku perheellinen EI LUKISI "äitiblogeja". Nyt kun ajattelen niin sanomasi on aivan totta, lukemalla niitä muun aiheisia blogeja, pääsee perheellinenkin hieman viihteelle omasta maailmastaan. :) Vaikka itselläni ei ole lapsia, seuraan pariakin äitiblogia ihan säännöllisesti, mutta niissä puhutaan muutakin asiaa kuin siitä vauvan kakasta. :D Puutarhablogeja en seuraa, koska kukat eivät kiinnosta ja tapan kaktuksetkin alle viikossa. Leikkikukat on ainoat, mihin kannattaa rahat silloin tällöin pistää.

   Poista
 2. Joitain kivoja nelikymppisten blogeja seuraan. Ikä ei ole ainoa kriteeri, sujuva teksti, hyvät kivat ja kiinnostavat aiheet ovat tärkeitä kaikissa blogeissa joita seuraan, olivatpa nuoria tai ikäisiäni.

  Ruokabloggaajissa näyttää olevan enemmänkin yli nelikymppisiä, mutta kyllä muoti- ja lifestyleblogeja tulee enemmän aikuisiltakin tämän harrastuksen levitessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotiblogeja on tosiaan alkanut vanhemmiltakin naisilta tulla ja hyvä niin! :) Omaa suosikki muotiblogiani pitää alle 20-vuotias tyttö, mielettömiä kuvia, erikoisia ja edullisia vaatevalintoja -ja yhdistelmiä. En edes pukeutuisi itse ikinä niin, mutta tyylistä voi poimia niitä kivoja juttuja itselle.

   Poista
 3. Kiva, että nostit tämän aiheen esiin :). Olen 40+ bloggaaja, en oikeastaan ajattele ikääni negatiivisena asiana. Olen varma, että nelikymppiset ovat kohta rynnistämässä tänne kovalla rytinällä. Toisaalta on mukavaa lukea monenikäisten kirjoittamia blogeja. Hyvässä blogissa pitää olla kunnon teksti, kuvat ja minua kiinnostava sisältö. On tosin helpompaa samaistua oman ikäiseen bloggaajaan. 20-vuotias Nina olisi kirjottanut erillaista blogia kuin 40-vuotias. Tykkään tästä 40v versiosta kyllä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä 20-vuotiaan Jonnankin teksti olisi voinut olla kovin erilaista, ei ainakaan niin syvällistä kuin nyt. Itselläni on ollut fiilis tuosta vanhempien lukijoiden rynnistyksestä jonkun aikaa, saas nähdä milloin mainostajat huomaavat pontentiaalin... Samaistumisesta olen samaa mieltä, toki sitä enemmän tuntee "yhteenkuuluvuutta" sen oman ikäisen bloggaajan kanssa.

   Poista
 4. Aikalailla samoin kriteerein mäkin valitsen blogit mitä luen. Aika paljon seuraan itseäni nuorempien blogeja myöskin, jos ovat hyviä. Ei vaan tahdo löytyä omanikäisten blogeja kiinnostavista aiheista, mutta onneks löysin edes sun blogin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä uusiakin itsellekin vastaan tulee, niinkuin silloin eräs ilta, kun täysin sattumalta eksyin sinun blogiin! ;)

   Poista
 5. Mä oon välillä miettiny näitä blogi juttuja. Välillä tulee ihan loistavia blogeja vastaan, joissa vaan mielessään arvailee lukijan ikää, ja usein sitten yllättyykiin.
  Parista blogista järkytyin blogisisällön suhteen bloggaajan iän ollessa 30+, teksti, kuvat ja postausten sisältö vastasi enemmän 15 vuotiaan tasoa.

  Eiköhän kaikille kuitenkin riitä luettavaa, juuri sillä omalla maulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kaikki +30-vuotiaiden blogitkaan tosiaan laadun tae välttämättä ole. Riippuu paljon ihmisestä millaista blogia kirjoittaa.

   Poista
 6. Vastailin kyselyynkin ja löysin itseni keskikategoariasta juuri ja juuri :D En kai ole enää nuori :D

  Itse luen lähinnä kynsiblogeja ja joitain valittuja kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyviä, kuten esim. sun blogisi :) Kriteerilistalla on kiinnostava aihe, kauniit kuvat, virheetön teksti ja muutenkin miellyttävä lukukokemus (eli ei mustaa taustaa ja neonkeltaista vilkkuvaa tekstiä).
  Kuulun muuten sellaiseen ryhmään, että perheellisenä en lue ainuttakaan perhe/äitiblogia. Ja minua ei lifestyleblogit kiinnosta sitten laisinkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tausta on itsellekin aika no, (yhdelle ainoalle lukemalleni blogille annan tämän anteeksi...), sellaista on todella raskas lukea.

   Poista
 7. Hyvä kirjoitus, johon oli helppo samaistua. :) Itse täytän ensi viikolla 37 v. enkä tunne itseäni niin vanhaksi. Peiliin katsoessa kyllä iän huomaa, mutta muuten tunnen olevani yhtä nuori (ja lapsellinen;)) kuin 10 vuotta sitten. :) Ehkä nyt pari lasta saatuani jotain on tapahtunut, mutta ei silti tunnu siltä, että kohta 40 tulee mittariin, hui!

  Tosi kiva blogi sinulla, jään varmasti lukijaksi. :) Löysin sattumalta jonkun toisen blogin kautta tänne äsken ja olen jo löytänyt niin paljon mielenkiintoista kosmetiikka -ja muutakin juttua. Mä olen kans kosmetiikkafriikki ja luonnonkosmetiikka erityisesti kiinnostaa, joten tosi kiva lukea tuotearvioita ja kommentteja. Ja kosmetiikkanettikauppavinkit oli myös tervetulleita. Nuxe on kiinnostanut jo jonkin aikaa, nyt pääsin perehtymään siihenkin ja ehkä tulee tilattuakin. Itselläni on aina ollut epäpuhtauteen taipuvainen iho, Roaccutaniakin olen nuorena syönyt ja näppyjä pukkaa silloin tällöin. Sain toisen lapseni v. 2012 ja siitä asti iho on ollut hyvässä kunnossa, kunnes n. kuukausi sitten alkoi ilmaantua kunnon finnejä leukaan (ja välillä otsaankin), pitäisi löytää hyvät tuotteet mielellään lunnonkosmetiikan puolelta. Nyt on käytössä Lumenea, Madaraa, Laveraa sekä sekalaisia juttuja iHerbistä, mutta haluaisin kerätä yhtenäisen kokonaisuuden yhdestä/kahdesta sarjasta. Että toisaalta iho kuin teininä, vaikkakin silmänympäryksistä näkee, että keski-iässä kohta ollaan... ;)

  Tulipa pitkä kirjoitus, tuntui olevan asiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Kiva, jos kauppavinkeistä oli hyötyä. Olen ollut nettishoppailija reilu 10 vuotta, joten siinä ajassa on tullut aika hyvä kuva suosikki nettikaupoista. ;) Nuxen tuotteet eivät ole pettäneet itseäni koskaan, käytin sarjaa jo kauan ennen blogia. Pari kertaa on tullut vastaan sellaisia naah-tuotteita, mutta täysiä hutiostoksia ei ole tullut yhtään. Luulen, että Nuxen Aux Rosen sarjan tuotteet voisivat sopia ihollesi. Niissä on erittäin mieto tuoksu, putsaavat ihoa, mutta ovat silti erittäin hellävaraisia.

   Poista
 8. ikä on vain numeroita ja en pysty samaistumaan ihkutus blogeihin. Elämänkokemus ja oma tyyli kirjoittaa ovat ne tärkeimmät jutut siinä, että ihmiset jaksavat lukea blogia :) Sulla on elämänmakuinen blogi, josta tykkään todellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen elämänmakuisuuden pyrin pitämään kaiken kosmetiikankin keskellä!

   Poista
 9. Elä lopeta ikinä bloggaamista!!!!


  Terv. 34 v lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tarkoituskaan, vastahan tässä vauhtiin päästään... ;)

   Poista
 10. Mielenkiintoinen kirjoitus! Mulle(kaan) bloggaajan iällä ei ole suurta merkitystä, tärkeämpää on sisältö ja sen laatu. Luen useampaakin parikymppisen nuoren naisen blogia, joissa on hyvät ja laadukkaat kuvat, niistä saa pukeutumisinspiraatiota ja kieli on sujuvaa. Sitten osa on suurin piirtein mun ikäisten (plus miinus viisi vuotta) blogeja. Yli nelikymppisten blogeja ei juurikaan oo tullut vastaan, paria poikkeusta lukuunottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli nelikymppisten blogeja on todella vähän, luultavasti enemmän ruoka -ja puutarha puolella, mitä itse vähemmän seuraan.

   Poista
 11. Kiva, jos kommenttini sai sinut hyvälle tuulelle. Olen tilannut Alpha H tuotteita, en olisi itse tajunnut näitä edes katsoa, kiitos sinun. Olen tilannut useampaa tuotetta, käytetty vasta pari päivää, joten en pysty vielä kertomaan vaikutuksista. Tytöllä on juuri aloitettu aknelääkitys, joten tuotteiden testaaminen aloitetaan myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan ihmeessä kertomaan, mitä pidit, sitten, kun pidempi aikainen käyttö on takana. Itse ihastuin varsinkin öisin laitettavaan a-vitamiini seerumiin sen verran, että taidan ostaa normikokoisen pullon.

   Poista
 12. Mäkin luen kaikenikäisten blogeja, mutta ehkä samaistun parhaiten bloggajien kanssa, jotka ainakin lähestyvät jo kolmeakymppiä iältään. Pakko myöntää, että parissa meikkiblogissa käyn katsomassa aivan upeat kuvat, mutta tekstiä en kertakaikkiaan kaikkineen ihqutuksineen jaksa lukea.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, on ainakin kuvallista kauneutta ja mikäs ihania meikkejä on katsellessa! Voihan sitä jättää sitten välistä epämukavan osuuden. ;)

   Poista
 13. Tää oli aika mielenkiintoinen juttu, sillä vaikka olenkin aika paljon nuorempi (26) ja yleensä luenkin samassa elämäntilanteessa olevien suomalaisten blogeja, olen viime aikoina löytänyt itseni lukemasta myös itseäni aika paljon vanhempien ihmisten blogeja. Kuten vaikka näitä:
  Akaasian alta
  Edustusrouvan päiväkirja
  Tuhat ja yksi tarinaa matkan varrelta
  Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown