6.8.2013

Uutta ranteessa


Minua Instagramissa seuraavat tietävätkin, että mieheni osti minulle uuden kellon hääpäivälahjaksi. Olin pitkään katsellut jotain jyhkeämpää kelloa korumaisen Raymond Weilin rinnalle. Kaikki naisten kellot tuntuivat minusta liian pieniltä ja naisellisilta. Halusin kelloltani rouheutta.


Koska tässä elämässä ei aina ole rahaa ostaa Raymond Weilia, Tissotia tai muita korkeamman hintaluokan vakavasti otettavia kellomerkkejä, päädyin Seikoon. Muotikellot eivät minua henkilökohtaisesti kiinnosta, muut käyttävät niitä minunkin puolestani.

Seikon toiminta alkoi jo vuonna 1881, jolloin Kintarõ Hattori avasi kello -ja jalokivakaupan nimellä "K. Hattori". Ensimmäiset Seiko-nimiset kellot tulivat markkinoille 1924. Seiko toi myös markkinoille maailman ensimmäisen kvartsikellon, Astronin, 1969.


Päädyin Seikon Gronograph-malliston kelloon, joka on miesten mallistosta. Joten arvon naiset, kannattaa katsella siellä koruliikkeen tiskillä myös miestenmalliston kelloja. Jos näyttävyyttä haluaa, miesten kelloissa sitä on usein enemmän kuin naisten, ihan jo kokonsakin puolesta. Mietin pitkään, otanko tämän kultaisilla yksityiskohdilla varustetun vai täysin hopeisen version. Olen tyytyväinen, että päädyin tähän.

Mistä tästä sitten huomaa, että tämä on vain "parinsadan" kello eikä yli viidensadan? Viimeistelystä. Kellotaulu on upea ja kellossa on monenlaisia toimintoja mm. ajanotto. Vedenkestävyyttäkin luvataan 100 m:in asti. Kellon lasi sen sijaan on mineraalasia eikä safiirilasia. Mineraalilasihan naarmuuntuu safiirilasia helpommin. Ranneke tuntuu selvästi kevyen heppoisalta ja siitä kuuluu "halpa" kilinä kiinnittäessä.

Hinta/laatusuhteeltaan kelloni on kuitenkin loistava ja pidän kovasti sen näyttävyydestä.

8 kommenttia:

 1. Upea kello. Kiitos vinkistä. Myös miesten kellot kannattaa käydä läpi. Aarteet taitaakin olla siellä puolella :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä upea, ei heti uskoisi miesten kelloksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livenä ehkä isosta koosta saattaisi huomata, koko vähän hämää tossa kuvassa. Näyttää jotenkin todellisuutta pienemmältä. :)

   Poista
 3. Ihana! Kelloseppä antoi mulle kerran neuvon: "Älä osta kelloa sellaiselta merkilltä, joka tekee myös alushousuja. Kalsarien valmistajat eivät tiedä mitään kellojen tekemisestä". Tätä oon yrittänyt noudattaa, mulla on Certina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauskasti sanottu! Mun mies on varmaan tästä asiasta samaa mieltä... :D Seiko ei taida valmistaa myöskään noita alkkareita... :D

   Poista
 4. Tosi kaunis kello, sopii varmasti monen jutun kanssa yhteen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo oli yksi syy, miksi halusin sen! :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown