Arkipäivän ylellisyyttä - jalkahoito kotona



Yksi parhaista koskaan saamistani joululahjoista on mieheni minulle ostama jalkakylpy. Eikö olekin söpöä, että se on vaaleanpunainen? En itse ihan heti keksi syysiltoihin mitään muuta rentouttavampaa kuin jalkojen hoitaminen kotioloissa.

Itselläni on erittäin helposti kovettuvat kantapäät ja kuivuvat jalat. Joten perusteellinen jalkahoito kerran kuukaudessa kuuluu rutiineihini. Kylpyveteen sujautin vajaan korkillisen Frantsilan Luontoäidin virkistävää jalkakylpytiivistettä. Se pehmittää jaloissa olevia kovettumia. Itselleni nenään kiiri ensiksi raikas salvian tuoksu, jota seurasivat rosmariini ja piparminttu. Kylpytiiviste auttaa elvyttämään laskimoverenkiertoa ja sitä kautta helpottaa suonikohjuongelmia. Poistaa myös turvotusta.


Kun jalat ovat pehminneet n. 15 min kylvyssä, on aika poistaa karhentumat jalkaraspilla. Oma ehdoton suosikkini tähän tehtävään on Tweezermanin Pedro. Kovettumien poiston ja jalkojen huuhtelun, sekä perusteellisen kuivauksen jälkeen on vuorossa rasvaus.


 Frantsilan Virkistävä Jalkavoide sisältää kylmäpuristettuja ja luonnonmukaisesti viljeltyjä auringonkukka-, manteli-, ja jojobaöljyjä, jotka ovat korkealaatuisia ihoa hoitavia raaka-aineita. Niihin on uutettu nokkosta, siankärsämöä, voikukkaa, ratamoa, iisoppia, kehäkukkaa ja mäkikuismaa, jotka antavat voiteelle elvyttäviä ja ihoa hoitavia vaikutuksia. Ihanat aromaterapeuttiset öljyt; sypressi, pelargoni, frankinsensi ja ruusu elvyttävät ja antavat jaloille virkistyneen olon. Johtuuko sitten ihanista aromaterapeuttisista öljyistä, mutta tämän jalkavoiteen tuoksu on ehdottomasti paras tähän mennessä vastaan tulleista voiteista. Yleensä jalkavoiteissa on omaan nenääni liian piparminttuinen tai lääkemäinen tuoksu. Kun rasva on hieman imeytynyt, on ihana vetää pehmeiseen jalkoihin villasukat.


Kylpytiivisteen ja jalkavoiteen lisäksi Frantsilalta löytyy muitakin tuotteita väsyneille jaloille. Jalkasuihke raikastaa ja virkistää jalkoja. Kotimaiset luomu-yrtti- ja kukkaterapeuttiset uutokset sekä aromaterapeuttiset eteeriset öljyt enneltaehkäisevät ja hoitavat hajuhaittoja, virkistävät väsyneitäkin jalkoja.

Säihkysääri on taas sisäiseen nautiskeluun. Se sisältää nokkosta, siankärsämöä, anista, voi- ja kehäkukkaa. Aikuiset voivat nauttia 15-20 tippaa 2-5 kertaa päivässä veden kera. Toimii erinomaiset sisäisenä tukena muille jalkatuotteille. Auttaa pitämään väsyneet jalat vireinä.

Frantsilan jalkatuotteiden tuoksumaailma oli itselleni mieleinen. Se ei ole liian voimakas, silti raikas. Kylpytiivisteestä levisi ihana tuoksu koko asuntoon. Virkistävä jalkavoide imeytyi helposti ja pehmitti kovia kantapäitänä kiitettävästi, vaikka paksuudeltaan se ei ollutkaan erityiseen jämäkkää voidetta.

Frantsilan kaikkien tuotteiden valmistamiseen on käytetty suomalaista perinnetietoutta ja tieteellistä tutkimusta tuotekehittelyssä. Tuotteita ei testata eläimillä. Yrtit luomuviljellään ja ne ovat tarkan omavalvonnan alaisena niin viljely-, keräily kuin tuotantovaiheessakin.

Harrastatteko te jalkahoitoja kotona?

Frantsilan tuotteita voi ostaa melkein kaikista luontaistuotemyymälöistä, ekokaupoista ja suurimpien tavaratalojen luontaistuoteosastoilta.

Tuotteet saatu blogin kautta.



  1. Turhan harvoin tulee tehtyä jalkahoitoa, nyt oon taas yrittänyt petrata. Jalkojen iltaisen rasvauksen oon taas ottanut ohjelmaan, sekin tuppaa jäämään välillä. Mulla kans kantapäät vaatii huomiota, vaikkei muuten niin kuiva iho olekaan. Kesällä varsinkin tulee kovettumat sandaaleiden ja paljain jaloin kävelemisen takia. Nyt mulle on tulossa iHerbistä uusi jalkavoide, jota odotan innolla. Löysin tuoksuttoman version, joka vaikutti kivalta, tilasin myöös saman sarjan käsivoiteen. Saas nähdä millaisia ovat. :) Kynsilakkoja vaihdan, kun alkavat kulua, mulla pitää olla varpaissa lakat kesät talvet. :)

    Nuo Frantsilan jutut vaikuttaa kivoilta, mä tykkään Frantsilan pakkauksista. Täytyisi käydä jossain tuoksuttamassa noita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa ihan omilta jaloilta! Minustakin Frantsilan pakkaukset on onnistuineita, henkivät hyvin tuotteen sisältöä. Kyllä, varpaat näyttävät aina parhailta lakan kanssa!

      Poista
  2. Saanko kysyä mikä tuo iHerbin jalkavoide on merkiltään? :) Itseä kiinnostaa kaikki hajusteettomat tuotteet varsinkin hajusteettomat jalkavoiteet, joissa on niin vähän valikoimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, Ulpu, minäkin olisin kiinnostunut merkistä!

      Poista
    2. Piti ihan tarkistaa sarja, siksi en sitä tuossa maininnut, koska en muistanut. ;) Shikai on sarjan nimi, en ole ennen ko. merkkiä käyttänyt, nyt tosiaan tilasin sekä jalka -että käsivoiteen, kun etsin haulla tuoksuttomia tuotteita. Tässä linkki voiteeseen, http://www.iherb.com/Shikai-Borage-Therapy-Foot-Cream-Unscented-4-2-fl-oz-125-ml/12767

      Poista
  3. oih, sinä se sitten osaat hemmotella itseäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotijalkahoito on edullista hemmottelua ja ihaninta on, ettei tarvi lähteä kotoa mihinkään! Pyydä mieheltäsi vaikka jalkahieronta! ;)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives