1.9.2013

Munakoisopizza


Tämä pizza vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä, mutta lupaan, että se kannattaa!

Munakoisopizza
(yksi pellillinen 50 cm leveään uuniin)

Pohja:

0,5 tl kuivahiivaa
hyppysellinen sokeria
n. 4 dl vehnäjauhoja
1,75 dl vettä
0,5 tl suolaa

Tomaattikastike:

3 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria rouhittuna
70 g tomaattipyrettä
0,5 tl suolaa

Täyte:

1 munakoiso
70 g parmesaania raastettuna
70 g emmental -tai mozzarellaraastetta

Valmista ensin pohja. Pane kulhoon 1/2 dl lämmintä vettä, hiiva ja sokeri, sekä 2 rkl jauhoja. Jätä viideksi minuutiksi pöydälle, kunnes seos alkaa kuplia. Lisää sitten loppu vesi, suola, puolet jauhomäärästä ja sekoita kädellä tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi kosteaksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, peitä kostealla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 5 minuuttia. Jauhota työtaso kevyesti ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja elastista. Tee taikinasta nätti pallo ja pane se tunniksi nousemaan kevyesti öljytylle lautaselle.

Pilko munakoiso n. 0,5 cm siivuiksi. Levitä siivut tarjottimelle ja ripottele niiden päälle hiven suolaa. Anna levätä n. 30 min. Tee tällä välin tomaattikastike.

Pilko tomaatit ja valkosipuli. Laita kaikki ainekset kannuun ja tee niistä tasainen massa sauvasekoittimella. Blenderi ajaa saman asian. 

Paista munakoisosiivut oliiviöljyssä pannulla molemmilta puolilta hieman ruskeiksi. Tämä kannattaa tehdä erissä. 

Levitä kohonnut pizzataikina uunipellille leivinpaperin päälle. Mitä ohuempi pohja sen parempi, reunat saavat jäädä paksummiksi. Levitä pohjan päälle tomaatti kastike, jonka jälkeen lisää parmesaaniraaste. Asettele seuraavaksi kauniisti munakoisosiivut ja lisää päälle emmental -tai mozzarellaraaste. Voitele pizzan reunat oliiviöljyllä. Paista uunin ylätasolla 240°C n. 10 min tai kunnes pizzan reunat ovat kauniin ruskeat. Lisää valmiin pizzan päälle oreganoa ja basilikan lehtiä. Nauti!


Me nautimme viikonlopun kunniaksi pizzamme espanjalaisen punaviinin kera, joka olikin loistava löytö niin makunsa kuin alle 9 €:n hintansa vuoksi. Tämä erittäin pehmoinen, mausteinen ja marjainen viini sopii loistavasti pizzan kaveriksi. Helpohko punaviini myös heille, jotka punaviiniä vierastavat.


2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä, tosin itse en munakoisosta pidä. Tuon punaviinin laitan kyllä mieleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en pitänyt ennen, mutta Kreikan reissulla syöty kunnollinen moussaka muutti kaiken, oikein laitettuna siitä voi saada herkullista. Tilalle toki voi laittaa esim. kesäkurpitsaa.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown