Tuulihatut lohitäytteellä


Tuulihatut:

(n. 40 kpl)

100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3 munaa

Lohitäyte:

150 g kylmäsavustettua lohta
120 g smetanaa
1 dl tillisilppua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita puulastalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe. Jatka vatkaamista vielä hetki. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille, voit myös pursottaa, kuten minä tein. Paista tuulihatut kahdessa erässä  200°C uunin keskitasolla n. 30 min. Älä avaa uunia paiston aikana! Anna tuulihattujen jäähtyä. Leikkaa tuulihatuille veitsellä kansi.

Valmista täyte. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Sekoita lohet ja tilli tuorejuustoon, lisää smetana. Mausta mustapippurilla ja sitruunanmehulla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Täytä tuulihatut. 



  1. ny on vesi kielellä! pakko kokeilla (heti kun taas saan syödä kylmäsavulohta joka on kyllä suurta herkkua)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis itsehän en tykännyt kylmäsavulohesta aikoinaan pätkääkään, enkä se vieläkään suurinta suosikkiani ole, mutta tuulihattujen täytteenä se on aika nams. :p

      Poista
    2. Mieheni inhoaa kylmäsavulohta. Se on muka raakaa :D Jos "juksaisin" sitä vähän ja sanon että tein tuulihattuja ja tämä vetää niitä kuitenkin ihan hyvällä ruokahalulla tajuamatta täytteestä mitään. Paljastan sitten jälkeenpäin mitä siinä oli. Sama homma kun sienissä. "Mmm hyvää, mitä tää on" "Sieniä" "Aijaa ei tää ookkaa nii hyvää oikeestaan"

      Poista
    3. Hih, mä voin samaistua sun mieheen, tuon saman tunteen takia harvemmin syön itse kylmäsavulohta ihan sellaisenaan... :D Sienijuttu! LOL

      Poista
  2. Nam, nämähän ovat juuri sopivia pikkuisia suupaloja esim. illanistujaisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ja hauskinta on, että samoihin kuoriin voi varioida makeita tai suolaisia täytteitä. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives