18.11.2013

Aprikoosi-suklaataskut


Kyllästyttääkö perinteiset joulutortut? Tässä oiva vaihtoehto.

Aprikoosi-suklaataskut

voitaikinaa
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
tummaa suklaata
1 kananmuna
(tomusokeria koristeluun)


Sulata taikina ohjeen mukaan. Leikkaa voitaikinalevy puoliksi. Lisää palan keskelle 1 tl aprikoosimarmeladia ja yksi pala tummaa suklaata. Kostuta taskun reunat vedellä ja käännä toinen puoli täytteen päälle. Sulje taskun reunat huolella, sillä ne aukeavat helposti uunissa. Voit käyttää apuna haarukkaa. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 220°C n. 15 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ja ripottele päälle koristeeksi tomusokeria. Nopeat herkkusuut: varokaa polttavan kuumaa hilloa ja suklaata!


18 kommenttia:

  1. Mä teen yleensä pelkällä aprikoosihillolla. Ehkä pitää kokeilla myös suklaata joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen niin sokerihampainen, että pakko lisätä vielä suklaatkin! :p

      Poista
  2. Mä en tykkää mistään hilloista, joten eiköhän tuon vois toteuttaa pelkällä suklaallakin... 8D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Ei varmaan paha, laitat vaan tuplamäärän suklaata! :p

      Poista
  3. Jos en ois niin järkyttävän hillo- ja marmeladivastainen niin kokeilisin näitä oitis! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään syö hilloa muuten, jopa täytekakuissa se on ihan NO-sisus. Mutta joulutortuissa ja näissä se menee. :p

      Poista
  4. Kiitti tästä, täytyy kokeilla! Mä teen omenatorttuja näin joulun alla ja perinteiset luumuisetkin menee, mutta nämä kuulostavat kyllä namilta kans! Vadelma vois sopia kans... Päärynä-aurajuusto-vastaavia tarttis kans kokeilla, kunhan löydän päärynähilloa kaupasta (täällä maalla ei ole...). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei saa puhua Aurajuustosta! Arvaa onko nyt pakko kokeilla täälläkin. :p Vadelmalla toimii varmasti. Oma suosikki suklaahan on Brunbergin Vedelmatryffelipatukka, joka on suorastaan taivaallista! :p

      Poista
  5. Oi nam, kiitos ihanasta ideasta! Just tässä pähkäilin, että mitä voisin tehdä pikkujoulunyyttäreihin. Ongelma ratkaistu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Luumuhillo ei aina ole kaikkien makuun, niin nämä ovat kiva vaihtoehto ja supernopeat tehdä. :)

      Poista
  6. Herkullinen idea. Pitääpä kertoa tästä siskolle, joka tykkää tehdä aprikoosihillolla joulutorttuja ja tykkää myös tummasta suklaasta. Ehkä pääsen itsekin maistelemaan tuloksia joulun aikaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä vinkkailla, saa sitten itse nauttia tuotoksista. ;)

      Poista
  7. Mmmm aprikoosi ja tumma suklaa kuulostaa upealta yhdistelmältä! Mutta mun pitää nautiskella sitä muussa muodossa, jostain syystä en pidä yhtään voitaikinasta... tosi kiva idea silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko lehtitaikina yhtä ei? Toimii silläkin...

      Poista
  8. Nam kuinka herkullisilta kuulostaa! :) Pitää laittaa testiin! Voitaikina on omaa lemppariani, mutta sitä tulee käytettyä oikeastaan vain joulutorttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, joskus teen tällaisia samanlaisia suolaisella täytteellä esim. riisillä ja jauhelihalla, myös lohi toimii.

      Poista
  9. Piti ostaa jo lehtitaikinaa ja aprikoosimarmeladia, että sa kokeilla näitä :D En oo oikein koskaan tykännyt aprikoosimarmeladista, mutta jotenkin suklaan kanssa aprikoosi on aina hyvää ja tuoreet aprikoosit on aivan ihania kans. Pitää vielä tänään hakea tummaa suklaata ja ehkä illalla vois pari taskua tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselleni aprikoosit oli pitkän aikaa sellainen jopa pienoinen inhokki. En vieläkään syö tuoreita aprikooseja. :D Opettelin eka syömään kuivattuja ja nykyisin menee marmeladikin. Ehkä seuraavaksi tuoreet? Tumma suklaa tosiaan sopii hyvin yhteen aprikoosin kanssa. :p

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown