8.12.2013

Striplac


Sagalta tiedusteltiin jokin aika sitten haluaisinko testata heidän uutuustuotettaan Alessandron Striplacia. En ollut koskaan kuullutkaan tuotteesta, joten olin erittäin kiinnostunut, mutta samalla myös hieman skeptinen. Itsellänihän ei koskaan ole ollut geeli -tai rakennekynsiä. (tai ehkä 90-luvulla viikon verran jotkut hirvitykset) Striplac kuitenkin lupaa kestää jopa 10 päivää lohkeamatta, eikä se vaadi liuottimia tai kynsilakanpoistoainetta poistamiseen. Tästä ominaisuudesta herkät kynsinauhani olivat enemmän kuin innoissaan. Striplachan poistetaan "kuorimalla" pois kynneltä, kun sävyä halutaan vaihtaa. Sen sijaan lakan luvatulle kestävyydelle olin epäileväinen. Omat kyntenihän ovat surullisen kuuluisat siitä, että niissä ei kestä kuin pari hassua lakkamerkkiä siistinä muutamia päiviä, muut lähtevät lohkeilemaan jo samana päivänä. Siihen lohkeiluun ei auta alus- eikä päällyslakat. Takaraivossa kuitenkin heräsi toivo, jospa sittenkin...


Starttipaketti sisältää kaiken tarvittavan: LED-lampun, Secret Red kynsilakan, Twin Coat alus -ja päällyslakan, puhdistulaput 4-puoleisen kynsiviilan ja kynsinauhainstrumentin.

Viilasin ensin kynteni haluamaani muotoon ja sitten ei muuta kuin hommiin. LED-lampun töpseli seinään ja lakkaamaan. 


Pyyhin ensin kynnet puhdistuslapulla ja levitin kerroksen Twin Coat -lakkaa, kovetin LED-lampun alla 60 sekunttia. Kannattaa huomioida ettei lakkaa mene kynsinauhoille ja kynnenkärki on huolellisesti lakattu. Kynnen pinta jää märäksi kovettamisen jälkeen. Joten ei kannata koskea tai pyyhkiä sitä vaan jatkaa välittömästi seuraavaan vaiheeseen. Itse tein yhden käden kerrallaan niin, että ainoastaan peukalon laitoin aina erikseen lampun alle. 


Seuraavaksi lakkasin kynnet mukana tulleella Striplac Secret Red -lakalla, kovetin jälleen 60 sekunttia lampun alla. Kynsinauhoille mennyt lakka kannattaa poistaa välittömästi. Itse pelasin varman päälle, enkä yrittänyt edes levittää paksuhkoa lakkaa ihan kynnen tyveen asti. Varmistin vain, että kynnenkärjet ovat kunnolla lakatut.


Jos haluat peittävämmän lopputuloksen, levitä värilakkaa toinen ohut kerros ja kuivata jälleen 60 sekunttia. Itse laitoin värilakkaa kaksi kerrosta, mutta silti kynnen kärkeni kuulsivat hieman läpi. En kuitenkaan lähtenyt laittamaan värilakkaa enää kolmatta kerrosta, koska epäilin sen vaikuttavan lakan kestävyyteen.

Lisäsin lopuksi kerroksen Twin Coat -lakkaa ja kovetin 60 sekunttia. Tämän jälkeen pyyhin kynnet puhdistuslapulla. Huippukiiltävä ja kestävä lakkaus oli valmis. Itselläni meni kahteen käteen aikaa puolisen tuntia. Aloitteleva lakkaaja saattaa tarvita enemmän aikaa.


Sitten se paljon arveluttanut kesto. Se oli turhaa. Lakka ei lohkeillut, eikä kulunut myöskään sormenpäistä. Kiilto säilyi ihan uskomattomana kauniina koko ajan. Olin todella hämmästynyt. Ensimmäinen lakka joka piti lupauksensa pysyvyyden suhteen. 


Miinuspuoli kuitenkin löytyi. Lakka lähti kynsistä luvatusti helposti yhtenä palana, kun ensin auttoi reunoista paketin mukana tulleella kynsinauhainstrumentilla. Itselläni on melko kuivat kynnet ja kävi niin, että lakka tarttui kynsiini normaalia tiukemmin. Ylläolevassa kuvassa en vielä ole pyyhkinyt kynsiä puhdistuslapulla. Pyyhkiminen auttoi vähän, mutta sekään ei poistanut kokonaan osittain jämähtänyttä aluslakkaa. Kynsien pinnan saa kuitenkin takaisin kauniiksi käyttämällä paketissa tullutta 4-puoleista kynsiviilaa. Tällaista viilaustahan ei pitäisi suorittaa kuin max. 1-2 kertaa kuukaudessa. Tätä ongelmaa varten on myös olemassa Peel-Off Activator -irroitusneste, jonka voi ostaa erikseen 12 euron hintaan.

Tuotteen plussat voittivat kuitenkin miinukset. Voisin hyvin kuvitella lakkaavani Striplacilla kynnet matkalle lähtiessä tai laiskuuskohtauksen iskiessä. Kuinka helppoa, kun lomareissun aikana ei tarvitsisi huolehtia epäsiistiksi kuluvasta lakkauksesta. Sopii hyvin laiskalla lakkaajalle, joka vaatii lakkaukseltaan kestoa. Itse en kuivat kynnet omaavana käyttäisi Striplacia ainoana lakkana. Ainakin käyttöjen välissä pitäisi pitää taukoja. En suosittele myöskään heille, jotka haluavat vaihtaa lakan sävyä usein.

Plussat:

* kesto
* helppo käyttää
* paljon sävyjä
* upea kiilto
* helppo poistaa

Miinukset:

* aluslakka jämähtää osittain tiukasti kynnen pintaan

Striplac Starter Kit maksaa n. 98 € ja sen saa tilattua Spashopista, josta voi tilata myös muita Striplac-tuotteita. Sokoksella Starter Kitin hinta on 99 euroa.

Oletteko te ehtineet tutustua Striplaciin? Miltä vaikuttaa?

Starter Kit saatu testiin blogin kautta.14 kommenttia:

 1. Vaude! Kuulun niihin laiskoihin lakkaajiin, eli mulle tuo olisi passeli. Tosin voisivat tehdä hallaa kynsien kunnolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi neste kannattaa ehdottomasti hankkia, jos aikoo käyttää Striplacia. Kynnenpinnan viilailu usein ei tee kovin hyvää. Pysyvyys on kyllä jäätävä ja kynnestä tulee paljon vahvempi, eli kestää paremmin kolhuja yms. Reunat eivät lähtenee yhtään irtoilemaan, joten hiuksia pestessä esim. hiuksia ei mennyt reunojen alle jumiin. Ajattelin hankkia jonkun toisenkin sävyn, koska tää kyllä pelastaa hetket, jolloin ei huvita lakata. :D

   Poista
 2. Minunkin kynteni kärsivät erityisesti tuossa irroitusvaiheessa. Olen niin kärsimätön, etten jaksa käyttää irroitusvaiheessa mitään irroitusnesteitä avuksi, vaan repäisen lakat irti paloina. Kynnen pinta jää siksi kuluneeksi ja ohueksi, joten olen joutunut pitämään pientä taukoa UV-lakkauksista. Tosin kokemukseni ei koske tätä settiä, vaan samantapaista tekniikkaa yleensä. Kynnet kyllä pysyvät ihanan kiiltävinä pitkään, mutta repäisyvaihe vahingoittaa ainakin minun kynsiäni ihan liikaa. Harmittaa, koska kynnet näyttävät todella kiiltäviltä ja upeilta monta päivää! Joskus jopa lähemmäs kaksi viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli en sitten ollut ainoa tämän ongelman kanssa. Ehdottomasti taukoja, eihän se kynnen pinnalle hyväksi ole. Kestävyys on kyllä tajuton ja kynnet siistit pitkän aikaa, muistan miettineeni, että eikö tämä oikeasti lähde irtoamaan... Kiva oli myös se, että omat kynnet otti iskuja vastaan paremmin kuin normaalisti.

   Poista
 3. Kiva kuulla kokemus tästä, itselle ihan uusi tuote :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut itsekään kuullut ennenkuin tarjottiin testattavaksi. :)

   Poista
 4. Oli kiinnostavaa kuulla kokemuksiasi. Itse haluan pysyä perinteisessä lakkauksessa. Harmillinen juttu tuo kynnen oheneminen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ei niinkään ohentunut, tarttui vaan se aluslakka ja kun Starter Kitissä ei ole valmiina tuota nestettä niin jouduin sitten viilaamaan. Nesteellähän saa sitten ilman tuota viilankulutusta jämät pois.

   Poista
 5. Kiitos raportista :) Jotenkin tuo peel off -systeemi arvellutti, kun kuulin tuotteesta ja vaikka aluslakka osittain jäikin kynsiisi kiinni, olen silti hieman yllättynyt. Matkoille tuo olisikin aivan mainio kaveri, tosin en tiedä miksi sitä peel off -ominaisuutta välttämättä tarvitsisi, jos geelilakkaus lähtee jollain irrotusnesteellä pois.

  VastaaPoista
 6. Vaude! Mulla ei esimerkiksi OPIn kestolakkaus pysynyt kuin pari hassua päivää, joten näinköhän tämäkään pysyisi... En kyllä uskaltaisi maksaa satkua, jos ei toimisikaan. Muuten kyllä tekisi ehdottomasti mieli kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole OPI:n kestolakkausta kokeillut, pitäisköhän niin voitais vertailla? :D Tää pysyi kyllä kuin tauti.

   Poista
 7. Meeh, en jaksa innostua. Tosin taitaa johtua ihan vaan siitä, etten mitenkään malttaisi viikkoa olla samoilla lakoilla! : D

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown