10.1.2014

Macaronit suklaatäytteellä


Pitihän minunkin näitä muotiherkkuja aikoinaan kokeilla, jos löytäisi inspiraation uudestaan niin voisin kokeilla jotain muutakin variaatiota. Suklaaholistille suklaa oli kuitenkin helppo valinta ensimmäiseksi täytteeksi. Eihän näistä maailman kauneimpia tullut, mutta maku kai ratkaisee ja harjoitus tekee mestarin?


Macaronit suklaatäytteellä
(30 kpl)

Macaron-kuoret

100 g munanvalkuaista
110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
25 g hienosokeria
koristeluun 20 g tummaa suklaata

Täyte

1 dl kuohukermaa
125 g tummaa suklaata, mitä tummempaa sen parampi, mieluiten 80 %
25 g voita

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri huolellisesti keskenään. Laita toiseen kulhoon huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset ja hyppysellinen sokeria. Sekoita sähkövatkaimella. Kun seos alkaa vaahdota lisää loput sokerista pienissä erissä. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja vispilään muodostuu nostattaessa teräviä huippuja. 

Yhdistä manteli- ja tomusokeriseos valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kumilastalla nostellen. Kaavi huolellisesti mukaan myös reunoilla ja pohjalla oleva taikina. Jatka nostelua, kunnes taikina on hyvin sekoittunut, muttei kuitenkaan liian juokseva. Voit kokeilla taikinan koostumusta nostamalla sitä lautaselle pienen ympyrän verran. Taikinan koostumus on oikea, kun pintaan ei jää huippua, vaan se levittyy laakeasti.

Lusikoi taikina pursotuspussiin, jonka tylla on pyöreä ja halkaisijaltaan n. 8 mm. Pursota leivinpaperilla peitetylle pellille pieniä ympyröitä, joiden koko on kahden euron kolikon suuruinen. Taputtele lopuksi pellin pohjaa kevyesti kämmenellä, jotta macaronit asettuisivat kauniisti ja mahdolliset ilmakuplat hajoaisivat.

Anna macaronien levätä ja kuivahtaa huoneenlämmössä noin parikymmentä minuuttia, jotta niihin muodostuu rapea kuori. Paista macaroneja 150°C uunissa keskitasolla n. 12-14 minuuttia. Puolessa välissä paistoaikaa uunipelti tulee kääntää. Jos macaroneja paistaa liian vähän aikaa kuori jää pehmeäksi, jos liian kauan, ne alkavat ruskistua ja kuivua. Paiston jälkeen macaronien pitää antaa jäähtyä hyvin ennen leivinpaperilta irrottamista. Kuorten jäähdyttyä sulata 20 g suklaata. Pirskottele sulanut suklaa macaron-kuorten päälle haarukkaa apuna käyttäen ja anna jähmettyä.

Kuumenna kerma kasarissa kiehumispisteeseen. Lisää pieneksi paloiteltu suklaa kolmessa erässä ja sekoita hyvin joka kerran jälkeen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisää lopuksi voi ja anna jäähtyä. Ennen kuin suklaatäyte ehtii jähmettyä liikaa, täytä macaronit pursotinpussia apuna käyttäen. Täyte levitetään macaron-kuorten sileälle alapinnalle ja ne kootaan painamalla kaksi kuorta kevyesti vastakkain. Lopuksi laita leivokset vuorokaudeksi jääkaappiin vetäytymään.




8 kommenttia:

  1. Varmasti hyvänmakuisia, mutta liian työläitä, että alkoisin itse tekemään. Tyydyn konvehteihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konvehdit on kyllä paaaaaaaaaaaaaljon helpompi vaihtoehto. Toi vuorokauden odottelukin oikeasti parantaa makua, joten kärsivällisyyttä vaaaditaan. :p

      Poista
  2. Slurpssss! Näyttää niin suussasulavalta! :P Pakko joskus yrittää itsekin tehä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasa aikaa ja pitkät hermot, niin kyllä onnistuu! :)

      Poista
  3. Tavattoman kauniita olet saanut aikaiseksi! Ihan oikeaoppinen "jalkakin" ja niiin söpöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoittelijan tuuria. ;) Joistain tuli mielestäni hieman liian isoja levisivät aavistuksen uunissa, joten seuraavalla kerralla pitää pyrkiä hieman vielä minimpään.

      Poista
  4. Oi miten herkullisen näköisiä <3 itse kokeilin macaroneja parisen vuotta sitten ja aloittelijan tuurilla ne ihme kyllä onnistuivat täysin. Ainoa juttu niissä oli, että täytehillo pehmensi macaronsien kuoret mössöksi muutaman tunnin jälkeen. Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla vielä uudestaan, vaikka vähän epäilen niiden onnistuvan toisella kokeilukerralla yhtä hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä ei onneksi kuoret pehminneet, täytekin kovettui vielä lisää kivasti jääkaapissa niin ei päässyt pehmittämään kuorta. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown