Mehevä tiikerikakku


Kuivakakuista ei löydy mielestäni tiikerikakun voittanutta. Se on nopea valmistaa, mutta niin herkullinen. Meillä on syöty tätä luvattoman usein. Mehevän kakun taika on vaahdotetussa voissa. Suklaaholisti tietenkin lisää kakkuun myös suklaata.

Mehevä tiikerikakku

250 g voita
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
50 g sulatettua tummaa suklaata
50 g sulatettua valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää maito ja jauhoseos johon on sekoitettu leivinjauhe, sekä vaniljasokeri. Lisää voivaahto ja sekoita huolellisesti. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkoinen suklaa ja toiseen sulatettu tumma suklaa sekä kaakaojauhe. Taikinan kuuluu olla lusikoitavan paksua, ei missään nimessä löysää.

Laita taikinoita vuorotellen korppujauhotettuun läpimitaltaan n. 24 cm kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 min kunnes kakkua puutikulla kokeiltaessa, tikkuun ei jää taikinaa. Voit peittää kakun paistovaiheen lopussa foliolla, jos tuntuu, että kakku tummuu liikaa. 

Jäähdytä hyvin ja nauti.



  1. Onko tämä joku kosto mun juustokakusta? Nyt on tätä pakko vääntää joku kaunis päivä, koska sulatettu suklaa ei voi olla pahasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, suora kosto! Ajattelin sun juustokakkua, kun tätä omin pikku kätösin väänsin. :D Mistä tulikin mieleen, että varmaan pakko tehdä sitä juustokakkua...

      Poista
  2. Mun ystävä laittoi sitruunaa mukaan. Antoi kivan twistin. Tykkäsin. Itse en voi noita leipoa, koska en osaa hillitä itseäni herkkujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti antoi! Itsehän tykkään myös ihan normista sitruunakakusta. Sama resepti kuin tää, jättää suklaat ja kaakaojauheet pois, mutta lisää yhden raastetun sitruunankuoren ja puolikkaan sitruunan mehun. Kivan raikasta herkkua varsinkin kesällä. :p

      Poista
  3. Heh, samaa mieltä tiikerikakusta. Tuolla määrällä voita siitä tulee upean mehevä, ja voin vain kuvitella suklaiden vaan lisäävän sen herkullisuutta. Mutta nyt en leivo, en. Viimeksi eilen pyysin miestä tuomaan kaupasta irtokarkkia, mutta onneksi ei tuonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voissa sen salaisuus. Olen kokeillut joskus vähemmällä, mutta koostumus ei ole niin kuohkeaa. :/

      Poista
  4. Ihan suoranainen kuola valuu...aivan järkyttävää olla herkkulakossa :D nyt jo 15 päivää ollut syömättä mitään makeaksi herkuksi laskettavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, mä en ikinä onnistuis! :D Muista ostaa muovi näppäimistön suojaksi. ;)

      Poista
  5. Tiikerikakku on kyllä nam! Ja uppoaa yleensä hyvin lapsillekin, joten meillä synttäreillä melkein vakiokamaa kahvipöydässä. :) Mä oo kans syönyt sitruunaisen makuista tiikerikakkua ja ajattelin, että voisi itsekin seuraavalla kerralla laittaa sitruunaa sekaan. Sitruunakkakku on kans tosi hyvää. No, mikä kakku ei olisi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mikä kakku ei olisi. Ootas mietitään... No joo. :D

      Poista
  6. Mun pitää varmaan hankkia rengasvuoka ja opetella kans tiikerikakku. Koskaan en oo tehnyt itse ja syönykin viimeksi oon varmaan joskus yli 10 vuotta sitten. Äitin äiti teki ihan mielettömän hyvää ja meheevää tiikerikakkua. Pitää varmaan äitiltä kysellä tietäiskö se sen mummon reseptin :)

    VastaaPoista
  7. Tykkään tiikerikakusta ihan älyttömästi mutta en juuri koskaan leivo sitä koska mulla on sellainen käsitys, että se on vaikea tai vähintäänkin hankala tehdä. Josko rohkaistuisin tätä kokeilemaan.

    Leivoin muuten jouluksi kaksi taatelikakkua sillä sun ohjeella ja ai että tuli hyvää!! Kehuja kanssa! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole. Ehkä se ulkonäkö huijaa sen vaikeammaksi, mitä se on. ;) Senkuin latoo vuoron perään kerroksia kahta erilaista taikinaa. Lisäksi ei se niin nuukaa ole meneekö ne raidat miten symmetrisesti ja ovatko yhtä paksuja. :) Hauskinta on leikata eka pala ja katsoa millainen siitä tällä kertaa tuli.

      Sillä taatelikakkuohjeella tulee tosi "suklainen" kakku. Kiva, että oli pidetty!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives