Munakoisopizza


Munakoisopizza vaatii hieman työtä, mutta takaan, että se on vaivanarvoista. Juustoina voit käyttää omia lempijuustojasi, minä käytin sinihomejuustoa ja mozzarellaa. Mutta esim. ricotta tai parmesaani sopivat tähän myös mainiosti. Munakoison tilalla voi käyttää myös kesäkurpitsaa. Tiesitkö, että irtopohjavuokien pohjat ovat oivia apuvälineitä rapean pizzapohjan aikaansaamikseksi, jos ette omista kivialustaa?

Munakoisopizza
(4 annosta)

Pohja:

1 tl kuivahiivaa
hyppysellinen sokeria
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl haaleaa vettä
1,5 tl suolaa

Täyte:

1,5 dl paseerattua tomaattia
basilikanlehtiä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2-3 pientä tai keskisuurta 0,5 cm:n viipaleiksi leikattua munakoisoa
125 g mozzarellaraastetta
75 g sinihomejuustoa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria


Laita kulhoon 1/2 dl vettä, hiiva, sokeri sekä 2 rkl jauhoja. Jätä viideksi minuutiksi pöydälle, kunnes seos alkaa kuplia. Lisää sitten loppu vesi, suola, puolet jauhomäärästä ja sekoita yhdellä kädellä tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi, kosteaksi taikinaksi.

Muotoile taikina palloksi, peitä kostealla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 5 minuuttia.

Jauhota työtaso kevyesti ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja elastista. Tee siitä neljä samankokoista palloa ja pane ne tunniksi nousemaan kevyesti öljytylle tarjottimelle. 

Yhdistä paseerattu tomaatti, hienonnettu valkosipuli ja 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä imeytymään munakoisojen valmistelun ajaksi.

Kuumenna pannu kuumaksi. Pane munakoisoviipaleet pannulle pienissä erissä ja paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes pinta on tummunut ja viipaleet ovat kypsiä.

Kuumenna uunipelti 240 °C:ssa. Laita yksi taikinapallo hyvin jauhotetulle irtopohjaisen vuoan pelkälle pohjalevylle, jonka halkaisija on n. 23 cm. Levitä taikina sormin niin, että reunat jäävät hiukan keskiosaa paksummiksi. 

Lusikoi 2 rkl tomaattiseosta pohjan päälle ja levitä neljännes munakoisosta sen päälle. Ripottele päällimmäiseksi neljäsosa kummastakin juustosta. Voitele pizzan reunat öljyllä. Ota kuuma pelti uunista, liu`uta pizza alustoineen sen päälle ja laita takaisin uuniin hieman keskitasoa korkeammalle. Paista 240 °C:ssa 7-8 minuuttia, kunnes pizza on rapea ja kohonnut. Koristele reilusti basilikanlehdillä ja tarjoa heti. Valmistele edellisen pizzan kypsyessä seuraava.

Maukasta viikonloppua kaikille!



  1. Kuulostaa (ja näyttää) superherkulliselta! Jaa-a, pitäsiköhän tänään viettää pitkästä aikaa pizzaperjantai..? Rentouttavaa viikonloppua sulle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruokien jälkeen kyllä maistuu pizzakin! ;)

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen pizza! Voisi kokeilla viikonloppuna kesäkurpitsalla, mies kun ei syö munakoisoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee hyvää myös kesäkurpitsalla. :p Ainakin yksi vahvempi juusto kannattaa aina ottaa mukaan, että tulee makua ja no valkosipulin määrää voi tietenkin lisätä, jos siitä kovasti tykkää. ;)

      Poista
  3. Haa, kiitos irtopohjavuokavinkistä! sillä tavalla näyttää myös saavan kauniin pyöreitä pizzoja, omani kun omat.. öö.. aina vähän erikoisen mallisia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpottaa kummasti pizzojen saamista pyöreiksi. :D

      Poista
  4. Näyttää taivaalliselta! Mahtava tuo irtopohjavuokavinkki, kiitos jakamisesta :) Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittokirjoista löytyy joskus hyviä vinkkejä. Pohjasta tulee tosi rapsakka noin. :)

      Poista
  5. Piti testata tätä ohjetta varsin rankalla kädellä tuunattuna heti kun pääsin töistä kotiin. Täytteinä oli mozzarellaa, fetaa ja kesäkurpitsaa ja kastikkeeta chipotle salsaa. Pohjan virkaa toimitti maissijauhotortilla ja tuoreen basilikan unohdin kauppaan, joten käyti vaan kuivattua. Eli käytännössä muutin ohjeen melkein kokonaan, mutta idea lähti tästä :) Oli hyvää ja se kai on pääasia! Kiitos siis hyvästä "mitä tänään syötäisiin?" vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WAU, varsin tehokasta toimintaa. :D Pitää joskus itse testata tuota maissijauhotortillaa pohjaksi. Tässähän tuo pohjan teko on se kärsivällisyyttä vaativa vaihe. Pizza on yleensä parasta, kun siinä on mahdollisimman vähän eri täytteitä. En olisi uskonut, että pelkästä munakoisosta tai kesäkurpitsasta voi tulla näin herkkua. Olen tosiaan joskus tehnyt myös kesäkurpitsa versiona.

      Poista
  6. Noni, nälkähän tässä tuli! =) Mä ostin vähän aikaa sitten kirppikseltä muistaakseni 3 eurolla sellaisen uuniin laitettavan keraamisen pizza-alustan. Kotona googlettelin ja hykertelin tehneeni hyvät kaupat, se kun maksoi huomattavasti enemmän uutena. Ilo oli liian aikaista, mies testasi ja se ei kuulemma mahdu meidän uuniin vaikka ihan tavallinen uunihan tuo on... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Voi hemmetti, kuka sitä kirppiksellä mittanauha kädessä kulkee uunin mitat taskussa. :p

      Poista
  7. Munakoiso sopii kyllä todella hyvin pizzaan! Nam :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives