8.1.2014

Pastaa sitruunan, rucolan ja basilikan kera


Tämä on yksi suosikkipastojani. Sen valmistus hoituu nälkäisenäkin sukkelaan. Hyvä maku ja helppous piilee voin ja sitruunan liitossa.

Pastaa sitruunan, rucola ja basilikan kera
(4 annosta)

400 g pastaa
50 g suolatonta voita
1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
6 revittyä basilikan lehteä
100 g rucolaa
50 g raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria

Keitä pastaa suolavedessä suuressa kattilassa n. 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on al dente.

Valuta pasta, mutta ota talteen kauhallinen keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan ja pane miedolle lämmölle. Lisää loput ainekset, sekoita joukkoon runsaasti rouhittua mustapippuria ja sekoita kunnes voi on sulanut ja levinnyt tasaisesti pastan joukkoon. Jos ruoka näyttää kuivalta, lisää kattilaan hiukan talteen otettua keitinvettä. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.

10 kommenttia:

  1. Ihana sitruunapasta :) mikä siinä onkin että sitruuna ja voi ovat niin hyvä pari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liiankin hyvää. Kovin usein ei "uskalla" tehdä.

      Poista
  2. Nam nam nam! Taidankin tehdä tätä lounaaksi tänään, kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  3. Ooh, kuulostaa hyvältä... Pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna tekee kivan raikkauden ja pyöristää voin makua. :p

      Poista
  4. On niin hyvät ainekset, että tekee mieli heti paikalla kokeilemaan. Yksinkertaisista aineksista syntyy ihanaa herkkua, italialaiset sen tietävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tietävät! Mitä vähempi aineksia, yleensä sen parempaa.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown