13.4.2014

Genovalainen suklaakakku


Genovalaista suklaakakkua meillä on tehty muutamaan kertaan. Se on nopea pyöräyttää ja syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Ainoan pienen jännitysmomentin kakun tekoon tekee se, että munat vatkataan vesihauteen päällä. Se antaa kakulle tarvittavan kuohkeuden ilman leivinjauhetta. Kannattaa rohkeasti yrittää, ei se kovin vaikeaa ole! Sillä kakku on tosi mehevä ja vie kielen mennessään.

Genovalainen suklaakakku
(kuudelle)

4 munaa
100 g hienoasokeria
80 g vehnäjauhoja
20 g tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
20 g kirkastettua voita sulatettuna ja jäähdytettynä
120 g vadelmahilloa
tomusokeria pinnalle
50 g vadelmia (tuoreita) koristeeksi

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka. 

Pane munat ja sokeri isoon kulhoon. Täytä kattila puolilleen vedellä ja kuumenna vesi höyryäväksi. Nosta kattila liedeltä ja nosta kulho kattilan päälle, niin ettei se kosketa veteen. Vatkaa sähkövatkaimella 5-10 minuuttia tai kunnes vaahto on paksua, se on kaksinkertaistunut ja vatkaimen jälki näkyy. Seoksen tulee olla lämmintä, ei kuumaa. Nosta kulho kattilan päältä ja jatka seoksen vatkaamista kunnes se on kylmää.

Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe yhdessä muna-sokerivaahtoon ja kääntele seos varovasti isolla metallilusikalla joukkoon. Älä sekoita liikaa, jottei vaahto laske. Kääntele joukkoon voisula varovasti, mutta nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on kimmoisa ja kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku ritilälle, pane sen päälle toinen ritilä. (tai uunipelti) Käännä kakku niiden avulla oikein päin ja nosta ylempi ritilä pois ja annan kakun jäähtyä.

Halkaise jäähtynyt kakku kahtia. Levitä väliin vadelmahilloa ja nosta toinen puolikas päälle. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla ja siirrä varovasti tarjoilualustalle.

Kirkastetun voin teko:
Tarvitset kakkuun 40 g kirkastamatonta suolatonta voita. Sulata voi sekoittamatta miedolla lämmöllä kattilassa. Kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan ja jätä valkoinen sakka kattilaan. Kirkastettu oi säilyy jääkaapissa kannellisessa astiassa neljä viikkoa.

Makoisaa sunnuntaita!

Ps. Arvon kosmetiikkapaketin tänään ja laitan voittajalla sähköpostia vielä tämän päivän aikana, joten tarkkailkaahan postianne. Seuraava arvonta alkaa blogin virallisena syntymäpäivänä ja silloin onkin arvottavana tänä keväänä Suomeen rantautunutta kosmetiikkaa. ;)



10 kommenttia:

  1. Nam,mikä kakku! Anne

    VastaaPoista
  2. Suklaakakku on aina pienen vaivan arvoinen ja tässä vielä hiukan uudenlaisena versiona.
    Pikkuisen ihmettelen, miksi voi täytyy kirkastaa, kun sitä tulee vain 20 g eli parin ruokalusikallisen verran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys, en ole ikinä uskaltanut muuttaa ohjetta. Voisko liittyä jotenkin siihen, että lässähtää normilla voisulalla? Tai sit on vaan hifistelyä. :D

      Poista
    2. Ehkä se on samanlaista kuin jos käsketään laittaa suolatonta voita ja sitten lisätään myöhemmin taikinaan suolaa. Kulttuurieroja;)

      Poista
    3. Varmaan jotain tällaista. :D Noissa resepteissä kyllä tulee välillä vastaan aika outoja juttuja.

      Poista
  3. Aivan mahtavan näköinen kakku, nam! En olekaan aiemmin tehnyt vesihauteen päällä munien vatkausta, joten pitääpä laittaa tämä kakku korvan taakse seuraavia juhlia silmällä pitäen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähän voit muokata tästä terveellisemmän version, mitä mä voin sitten kokeilla! ;)

      Poista
  4. Oi ihanuutta mikä kakku, nyt iski leivontahimo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän tekeminen on vielä helppoa ja nopeaa, eikä aineita tarvita miljoonaa. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown