Kymmenellä tuotteella kohti kesää


Aloin eräs ilta leikittelemään ajatuksella: jos minun olisi valittava kesäksi vain kymmenen meikkituotetta, mitkä tuotteet valitsisin? Ajatuksestani innostuneena ensimmäiset tuotteet poiminkin kärppänä lipastoni uumenista, loput olivatkin sitten vaikeita. Valituilta tuotteilta tarvittaisiin tietenkin monipuolisuutta. Niillä pitäisi pystyä tekemään kevyt päivämeikki, mutta samalla saatua loihdituksi tarvittaessa räväkämpää iltaan. Otin huomioon myös sen, että auringossa ihonsävy vääjäämättä muuttuu kesän aikana. 

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin seuraaviin tuotteisiin, joilla kuvittelin tulevani toimeen koko kesän. Toivottavasti saatte tästä vinkkiä vaikkapa siihen, mitä tuotteita kannattaa ottaa esim. lomamatkalle mukaan. Vähälläkin voi tulla toimeen, kunhan ne tuotteet ovat tarkasti harkittuja.


URBAN DECAY NAKED – Tässä paletissa on kaikki sävyt, mitä tarvitaan kevyen päivämeikin tekoon, mutta myös tummempia sävyjä iltaan. Lisäksi paletin Virgin-sävy sopii erinomaisesti myös kasvoille mm. poskipäihin tuomaan hehkua.

CLARINS DOUBLE FIX` MASCARA – En tee koskaan meikkiä ilman Double Fix´:ä. Paras tuote pitämään kulmakarvat järjestyksessä. Siistit kulmat kohentavat ilmettä kummasti. Tällä saisi myös vesiliukoisesta ripsiväristä vedenkestävän, laittamalla yhden kerroksen päälle. Tiedän, että tulisin kaipaamaan tätä välittömästi, jos en ottaisi mukaan kymmenikköön.

DIEGO DALLA PALMA LIFTING EFFECT FLUID CONCEALER – Lemppari peitevoiteeni. Ohutta, mutta pigmenttisen peittävää. Lisäksi tämä kestää pientä hikoiluakin. Sopii loistavasti varsinkin tummien silmänalusien peittämiseen. Pidän myös pienestä tuubista, josta tuotetta on helppo ottaa pisara sormenpäähän ja taputella silmien alle.

MAKE UP FOR EVER AQUA LINER – Tämän rajauksen "sulamista" kesken kuuman kesäpäivän ei tarvitse pelätä. Täysin vedenkestävä. Inhoan yli kaiken suttaavia tuotteita. Usein vedenkestävät tuotteet leviävät itselläni viimeistään poistettaessa silmien alle ja sitten niitä saa hinkata ikuisuuden irti. Tämä irtoaa helposti pois paloina sen jälkeen, kun olet pitänyt hetken silmäsi päällä vanulappua, johon on annosteltu reilulla kädellä vedenkestävän meikin poistoainetta.

GUERLAIN ROUGE G GENNA – Kyllä kesäksi tarvitsee olla yksi punainen huulipuna. Oma valintani on hieman koralliin taittava erittäin pigmenttinen Genna.


GUERLAIN TERRACOTTA SUN CELEBRATION – Poskipuna on oman meikkini tärkeimpiä tuotteita. On ihan uskomatonta miten paljon pirteämmän ilmeen saa pienellä sipaisulla poskipunaa. Kesällä myös aurinkopuuteri on ihan ehdoton. Siksipä pidänkin paljon tuotteista, joissa on monta toimintoa yhdessä rasiassa. Sun Celebration sisältää kaksi eri sävyistä poskipunaa ja aurinkopuuterin. Guerlainin aurinkopuuterit ovat suosikkejani, koska niiden koostumukset ovat ihanan kevyitä ja ne sulautuvat kauniisti ihoon.

ELIZABETH ARDEN FAWLESS FINISH PERFECTLY NUDE MEIKKIVOIDE – Muistatte varmaan, kun testasin tämän meikkivoiteen jokin aika sitten? En vaan pääse yli siitä, miten kauniin pinnan tämän iholle jättää. En oikeasti tiedä kovin montaa meikkivoidetta, mikä vain paranee iholla päivän mittaan, tämä on sellainen. By far loistavin meikkivoide, jota olen koskaan käyttänyt. 

DR. HAUSCHKA SÄVYTTÄVÄ VÄRINESTE – Jokaisella pitäisi olla Värineste omassa meikkipussissaan. Kuuluu niihin monitoimituotteisiin, joita rakastan. Sävyttävää värinestettä voi sekoittaa päivävoiteen, seerumin tai meikkivoiteen sekaan tuomaan väriä ja heleyttä, sekä korostamaan ihon omaa väriä. Näyttää tummalta pullossa, mutta sulautuu myös vaaleaan ihoon kauniisti. Jos iho on hyvässä kunnossa, eikä tarvitse peittoa, mutta kaipaa heleyttä ja hieman sävyä niin tämä riittää yksinäänkin.

JANE IREDALE JUST KISSED – Hoitavuutta ja luonnollista sävyä huulille. Voi käyttää myös poskipunana. Kun haluan vain vähän luonnollista väriä huulille valitsen Just Kissedin.

SENSAI 38 MASCARA – Ainoa ripsiväri mihin luotan sata prosenttisesti. Volymising-versio ei ole mielestäni niin hyvä kuin tämä alkuperäinen, se murentuu jostain syystä silloin tällöin silmieni alle. Pieniharjainen ihme sen sijaan toimii kuin unelma.

Sinne suhjahti koko kymmenikkö helposti miehen vuosia sitten ostamaan meikkipussukkaan. Tilaakin jäi vielä tuoksulle, josta kuulette lisää myöhemmin...

Mitkä kymmenen tuotetta sinä valitsisit, vai onko ihan mahdoton ajatus tulla toimeen tällä määrällä? 

Osa tuotteista saatu blogin kautta, osa itse ostamiani.



  1. Aivan ihana Marimekon meikkipussukka :) Todella mielenkiintoinen postaus, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Pyörittelen sitä pitkään meidän häämatkalla Marimekon tax-free -myymälässä lentokentällä, lopulta mies armahti minut. ;)

      Poista
  2. Apua, mä en tiedä pärjäisinkö VAIN kymmenellä tuotteella koko kesän :) Tykkään vaihdella tuotteita aina sen mukaan millainen olo on minäkin päivänä, vähän niinkuin tuoksujakin! Esim. poskipunia vaihtelen useasti. Mut toki kesän ajaksi vakioituu joku yhdistelmä, joka on useimpina päivinä käytössä ja jolla saa loihduttua kevyen kesämeikin nopeasti. Tuo Guerlainin aurinkopuuteri näyttää muuten ihanalta. Guerlainin poskipunat on ihan parhaita, varsinkin ne Limited Editionit ;) Kiinnostuin myös tuosta Diego Dalla Palman peitevoiteesta. En ole aiemmin kokeillut mitään sarjan tuotteita, mutta nyt voisi olla aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Guerlainin puuteri on ihana! Minkähän takia aina ne limited editionit on parhaita... ;) Diego dalla palmaa suosittelen tosi lämpimästi, se on täydellinen peitevoide hieman aikuisemmalle iholle.

      Poista
  3. Tuo Guerlainin aurinkopuuteri on jumalainen! Ottaisin kesäkäyttöön värillisen silmänrajauksen, ripsarin ja useamman huulituoteen esim. YSL Kiss & Blush.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa sun satsi! YSL:n Kiss & Blush joku niistä on hankintalistalla itselläkin. ;)

      Poista
  4. Värineste! Hei miten mä en ole kuullut tuosta?! :) Mulla kyllä on HR:n pigmenttivoide, jota joskus sekoitin aurinkovoiteeseen, mutta sitten CC-voiteet isoine suojakertoimineen syrjäyttivät sen. Onko Värinesteessä enemmän ihan sävyä vai kuultoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta antaa sekä että. Tuohan tavallaan mukautuu yksilöllisesti jokaisen ihon sävyyn, joten tosi tummaa naamaa tuolla ei vahingossakaan tule. :D Tummemman lopputuloksen saa lisäämällä iholle useita kerroksia. Meikkivoiteeseen sekoitettuna ripaus sävyä ja enemmän ehkä sitä hehkua.

      Poista
  5. Hei olisitko ihana ja kurkkaisit tuon Ardenin meikkivoiteen Inci listaa akrylaattien osalta? :) Yritin googlailla, mutta huonolla menestyksellä. Kuullostaisi niin täydelliseltä meikkivoiteelta!
    Lumenellahan se uusi rajausväri on samantapainen kuin tuo Make up foreverin. Kirjottelin siitä juuri blogiini juttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, arvaa vaan onko se INCI-lista siinä pahvipaketissa, mitä mulla ei enää ole? :D Mutta etsiskelin hetken netin kuvahausta niin löysin pienen etsinnän jälkeen tällaisen (toivottavasti tästä on apua): http://www.downtowncdn.com/files/314128/250393-figure-1-250369-figure-1-249999_released.2.jpg

      Poista
    2. Kiitos! Tuon mukaan näyttäisi siltä että saattaisi jopa olla vapaata akrylaateista! Toki koostumus voi olla eri USA vs. EU versiossa, mutta toivonkipinä heräsi! Täytyy käydä katselemassa myyntipakkauksia ja mahdollista sopivaa väriä. ^^

      Poista
    3. Kannattaa ilman muuta vielä tarkistaa. :) Sävyvalikoima on tosi hyvä, todella vaaleitakin sävyjä löytyy tarvittaessa. Harmittaa, että olin heittänyt sen pahvipaketin pois. Säilön niitä yleensä jutun kirjoittamiseen asti ja sitten ne lähtee roskiin, niin nytkin.

      Poista
  6. Söpö pussukka ja varsin kompakti valikoima meikkejä. Peiteväri ja Arden ovat kiinnostuslistan kärjessä, niihin tarraan heti, kun vastaan tulevat. Kaikki monitoimipaletit houkuttelevat myös, vaikka Guerlainiin en ole tutustunut. Oma Urban Decayn monitoimipaletti on ollut pettymys luomivärien osalta, ne ovat niin tummia, varisevia ja voimakaspigmenttisiä, ettei ole ihastusta syntynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ardenin meikkivoide on ihan mieletön! Oman postaukseni jälkeen aloin vasta etsimään netistä siitä enemmän tietoa ja moni kehuu siinä juurikin sitä, kuinka hyvältä se näyttää iholla vielä usean tunnin jälkeen. Olen aivan samaa mieltä, se ei näytä hyvältä vaan paremmalta. Tykkään siitä, että se ei kerry myöskään juonteisiin tms.

      Poista
  7. Tätä piti kyllä hetki miettiä, mutta kyllä ne kymmenen sieltä löytyi. Hirveästi nää ei kyllä arkituotteista poikkea, mutta omalle listalleni pääsi Lancômen Teint Miracle, Diorin Nude-peiteaine, YSL:n valokynä, Sensain irtopuuteri, NARSin aurinkopuuteri, Goshin kulmaväri, UD:n Primer Potion, UD:n Naked3, rajausväri ja ripsari. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin mietin, että olisko pitänyt ottaa irtopuuteri, mut taas toi meikkivoide jo jättää sellaisen pinnan etten käytä sen kanssa puuteri, joku rasvoittuva iho on varmasti eri juttu. ;) Valokynä oli myös pitkään harkinnassa, mutta en voinut jättää tuota ddd:n peitevoidetta pois. :p Elämän vaikeita valintoja, hih.

      Poista
  8. Sen verran pätevä setti, että tuolla kyllä halutessaan pärjäisi pidempään. Itse lähtisin aika samankaltaisilla tuotteilla liikkeelle. Saattaisin jopa minäkin tupata Nakedin mukaan. Ei sillä, että se ihanuudestaan huolimatta olisi musta mitenkään ylivertainen, mutta mun omistamista paleteista ehkä monikäyttöisin. Nykyään teen rajauksetkin melkein aina luomiväreillä ja Nakedin tummimmat sävyt toimivat siinä käytössä mitä mainioimmin. :)

    Vein joku aika sitten tätä ajatusta pidemmälle ja mietin, onko mahdollista hoitaa perushugienia ja -ehotus kymmenellä tuotteella. En koskaan kokeillut ideaa käytännössä, mutta ainakin teoriatasolla se onnistuisi multa juuri ja juuri. Toki siihen tarvitsisi jo useamman monitoimituotteen. Enkä itseasiassa edes halua elää niin vähien tuotteiden kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen sissi olet, jos hoidat perushygienian kymmenellä tuotteella, mä en varmaan pystyis. :D Tykkään lotrailla liikaa erilaisten kasvotuotteiden kanssa, tosiaan ehkä joku lomareissu menisi, mutta vakituisesti tekisi tiukkaa. :D

      Poista
    2. En siis todellakaan ole käytännössä kokeillut. Enkä edes haluakaan. :D Kunhan vaan joskus mietin tuommoisiakin täällä purkkimeren keskellä. :D

      Poista
  9. Mielenkiintoista! :) Ja aivan ihana postausidea, saako sitä lainata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin saat, jään jännityksellä odottamaan, mitä tuotteita sinä valitsisit! ;)

      Poista
  10. No kyllä mä tulisin noilla samoilla tuotteilla toimeen! :D Me ollaan heinäkuussa lähdössä Bulgaariaan, joten tällainen setti sopisi hyvin sinnekin! :D

    VastaaPoista
  11. Uuu, toi Guerlainin aurinkopuuteri näyttää hyvältä. Niillä on kyllä taika vedota mun luuytimeen näillä kasvotuotteilla. :) Ja hauska listaidea, tiedä vaikka lähtisi laajempaankin kiertoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se on ihana! ;) Sun tuotteet haluaisinkin nähdä, sulla kun on "hieman" laajempi arsenaali kuin minulla, että mitä ottaisit. ;)

      Poista
  12. Kiva ja hyödyllinen postaus kesälomamatkan lähestyessä :)

    VastaaPoista
  13. Tuo Guerlainin aurinkopuuteri on niin kauniin näköinen! Kymmenen tuotetta, tosi vaikea tehtävä, vaikkei mun kokoelma järin suuri olekaan. Monikäyttötuotteita koittaisin valita, mutta varsinkin huulituotteissa karsinta olis vaikeaa. :) Pitääpä miettiä ja ehkä koota ihan postaus tästä, kiitos ideasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana! Jään odottelemaan sun postausta. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives