18.6.2014

Nuxe Clarifying Cream-Mask


Varmaan yhdeltäkään blogini pidempiaikaiselta lukijalta ei ole jäänyt huomaamatta minun ja Nuxen hyvinkin lämmin suhde, joka on jatkunut jo vuosia. Jos se on minusta kiinni, tämä suhde tulee jatkumaan vielä monia vuosia jatkossakin. Vaikka olenkin vuosien saatossa käyttänyt useita brändin tuotteita, aina löydän kuitenkin jotain uutta. Viimeisin löytöni on Escentualin alesta huomaamani herkälle iholle tarkoitettu puhdistava ja kirkastava naamio, joka sisältää mitäpäs muuta kuin lemppariani ruusua.


Masque Purifiant Doux eli Clarifying Cream-Mask on puhdistava naamio. Se on tarkoitettu erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Yleensähän puhdistavat naamiot ovat todella kuivattavia ja saavat oman pintakuivan ihoni kiristyksen valtaan. Oli aivan mahtavaa löytää sattumalta naamio, joka puhdistaa ilman kiristävää ja kuivattavaa tunnetta.


Pehmeän voidemainen naamio sisältää mm. kaoliinia, joka puhdistaa ja supistaa ihohuokosia. Tuotteen sisältämä riisijauhe auttaa jättämään matan pinnan. Rosmariinivesi kirkastaa. Ruusuvesi rauhoittaa. Kasvisglyseriini taas kosteuttaa sitomalla vettä ihoon. Tuotteesta 93 % raaka-aineista on peräisin luonnosta.

Naamio tuoksuu miedosti ruusulle ja se on pakattu ylelliseen lasipurkkiin. Kaikesta voisi päätellä, että kyseessä on arvokkaampi tuote kuin mitä se oikeastaan onkaan. Paksun voidemaista naamiota on miellyttävä levittää kasvoille ja sen annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Naamio kuivahtaa iholle, mutta se ei tee kiristävää tai kihelmöivää tunnetta. Päinvastoin. Iho tuntui jälkeen päin pehmoiselta ja rauhoittuneelta. Isoimmat ihohuokosetkin olivat hieman supistuneet. Naamio huuhdellaan pois haalealla vedellä.Tuotetta voi normaali ihoiset käyttää 1-2 kertaa viikossa, mutta omalle erittäin pintakuivalle iholle tälläinen puhdistava naamio sopii käytettäväksi parin viikon välein, kun muulloin käytän kosteuttavia naamioita parikin kertaa viikossa, ihon pintakuivuudesta riippuen.


Olen tosi pitkään etsiskellyt jotain tämän kaltaista naamiota, sillä myös pintakuivaan ihoon tulee epäpuhtauksia ja voimakkaiden puhdistavien naamioiden kuivattava vaikutus yleensä vain pahentaa epäpuhtauksien tuloa. Ihon pinta ärtyy, punoittaa ja sitä kiristää. Suosittelen naamiota erittäin lämpöisesti kaikille herkkäihoisille ja pintakuivuudesta kärsiville, joille epäpuhtauksia silloin tällöin ilmestyy.

Naamio on ainakin tällä hetkellä vielä Escentualilla alennuksessa hintaan 16,25 euroa (norm. 24,38 euroa) Sokoksen verkkokaupasta naamiota voi tilata hintaan 26,40 euroa.

Millaisia naamioita te käytätte? Onko muita samaan naamioon ihastuneita?

Tuote ostettu itse. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niistä rahallista korvausta.

9 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan erinomaiselta tuotteelta! Lieneekö tää vanheneminen muuttanut ihoa, kun se tuntuu olevan kuiva nykyään kesät talvet. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman. Yleensä pari pvä aurinkoa tuntuu auttavan tuohon kuivuuteen, mutta tänä kesänä ihon pinta rapisee kuivuuttaan. Sain tuohon pintakuivuuteeni vielä vahvistuksen kuun alussa ammattilaiselta. Joten toistaiseksi on ollut paljon kosteuttavammat voiteet käytössä kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. o_O

   Poista
 2. Tuo on niiiin totta, että pintakuiva ihokin kärsii näppylöistä! Tätä Nuxea voisinkin kokeilla seuraavaksi, kunhan edelliset purkit on tyhjennetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tulee siitä, kun se kuiva iho sitten tukkeuttaa ihohuokosia ja huijaa ihoa tuottamaan lisää talia. Kun on herkkä ja kuiva iho, ei kuitenkaan paksu ja karhea, niin ei sitä kannata jatkuvasti kuoria, ärsyyntyy entisestään. Enemmän niillä kosteuttavilla naamioilla koittaa sitten saada pintakuivuutta hillittyä.

   Just kävin ammattilaisen kanssa mielenkiintoisen keskustelun asiasta, toisethan on sitä kuorintakoulukuntaa ja paksulle/karhealle iholle se varmaan onkin hyvä, mutta oma herkkä pintakuivan iho ärsyyntyy helposti liiallisesta kuorinnasta. Oma iho on kuitenkin pehmoinen, eikä paksu.

   Poista
 3. Tämä kuulostaa aika ihanalta ja kun muutenkin kiinnostaisi Nuxea kokeilla. Pitäisi vaan käyttää naamioita aktiivisemmin niin voisi ostaa paremmalla omallatunnolla uusia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan täysi holisti, mitä kasvonaamioihin tulee. Nuorempana olin aika laiska naamioiden käyttäjä, mutta viimeiset melkein 15 vuotta ne on olleet must. Suosittelen lämpimästi testaamaan. :)

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen ja oi miten kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän naamioita paljon ja harvoin tapahtuu sellaista tosi ihastumista, mutta tämä on ihana.

   Poista
 5. Oon koittanu monia monia eria naamioita, eikä ainakaan vielä ole löytynyt sitä omaa lempparia. Tällä hetkellä käytössä on Dermosilin. Tätä voisin koittaa seuraavaksi?

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown