Taivaallinen limettisorbetti


Olen monta kertaa maininnut, että minulla on varmaan luonnollinen mutaatio, joka käsittää erillisen vatsan suklaalle, jäätelölle ja mansikoille. Tähän samaan vatsaan uppoaa myös sorbetit. Parhaat valmissorbetit valmistaa Pappagallo, suosittelen maistamaan, jos et jaksa tehdä itse. Varsinkin firman vadelmasorbetti on aivan tajuttoman hyvää. (tämä ei ollut maksettu mainos) Tosin tämä herkku vie itsetehtynäkin aikaa jäätelökoneella vain n. vartin ja pakastimessa valmistettuna kolmisen tuntia.

Monissa sorbettiohjeissa pitää keitellä erilaisia sokeriliemiä ja niitä pitää sitten jäähdytellä ennen jäätelökoneeseen laittoa. Sori, mutta kun minun alkaa tehdä mieli jotain, minä haluan sitä heti. Varsinkin, jos kyse on jostain herkusta.

Tämä Maku-lehden ohje pisti silmääni, koska se oli moniin muihin ohjeisiin nähden todella helppo ja ajattelin, että nyt varmasti päästään oikean limetin maun ytimeen. Olin oikeassa. Itse tykkään limetissä siitä kirpeän raikkaasta mausta ja minun mielestäni sitä ei saa peittää liialla sokerilla, mutta jos olet enemmän makean perään, suosittelen lisäämään reseptin ohjeeseen yhden ruokalusikallisen sokeria.


Jotta limetistä saa kaiken mehun hyvin irti se kannattaa pestä ensin huolellisesti lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen pyörittää kämmenen alla voimakkaasti pöytätasoa vasten. (laita talouspaperi alle) Raastaa kuori ja vasta sen jälkeen halkaista ja puristaa mehu.

Limettisorbetti
(yhdelle)

2 limeä
2 rkl tomusokeria
2 valkuaista

Raasta limeteistä kuori ja purista mehu. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi joukkoon tomusokeri kahdessa erässä voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää joukkoon limettien kuoret ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Laita seos jäätelökoneeseen n. 10-15 minuutiksi, koostumusta kannattaa seurailla. Pakastimessa herkku valmistuu n. kolmessa tunnissa, muista sekoitella pakastumisen välillä sorbettia muutamaan otteeseen. 


  1. Tää menee niin testiin, rakastan sorbetteja ja etenkin kirpeitä sellaisia! Pappagallon vadelma on yksi parhaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin limetin pitää maistua, koska kirpeys on just se paras juttu!

      Poista
  2. Oijoi, testiin täälläkin! Mä rrrakastan limesorbettia, sitruunainenkin käy - kunhan ne ei maistu esanssille.

    VastaaPoista
  3. Kiitti, miten on voinukkin mennä tää ohje ohi, onneks korjasit asian. Tätä tarvii kokeilla ja lime on niin, ah! Nään jo itseni makoilemassa aurinkotuolissa, kuumana hellepäivänä ja viilentäen itseni tällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, se raikkaus mikä jää tän jälkeen suuhunkin on jotain niin ihanaa. <3

      Poista
  4. Oo, pitääpä testata. Tekisin just nyt heti jos ois jäätelökone..
    Mulla on toi sama mutaatio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Oon joskus ajatellut, että voisin pyytää kuvausta ja lääkäriä varmistamaan asian, mutta olen ihan varma, että se extra-vatsa on siellä...

      Poista
  5. Ooooh, ihan pakko testata! :p Mutta mitä sä teet niille keltuaisille, meneekö ne vaan roskiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paista vaikka pannulla. ;) Keltuaisethan säilyy jääkaapissa pari pvä veteen upotettuna tai 4 kk pakastettuna.

      Poista
  6. Pappagallolla on tosiaan parhaimmat sorbetit! söin niitä pienenä napa paukkuen ja satunnaisesti vieläkin. Ei usein raaski ostaa niitä pakastimeen kun ne ahmitaan ennätysajassa :D

    Mutta kyllä itsetehty on silti aina parasta, ihana resepti :) vinkkinä jäätelökoneettomille: en tiedä toimisiko glukoosisiirappi tässä jolloin konetta ei tarvita. Ainakin normijäätelössä toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tosiaan aika arvokkaita ja mun syömistahdilla...

      Kiitos tuosta vinkistä!

      Poista
  7. Ihanan simppeli ja lyhytraaka-aineksinen ohje! Sorbettia en olekaan perinteisellä metodilla varmaan koskaan tehnyt, limesorbetti olisikin ihanan elegantti ja raikastava vaihtoehto kesäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, olen nähnyt monia ohjeita mihin lisätään liivatettakin... Jos tästä haluaa oikein terveellisen niin sokerinhan voi korvata makeutusaineella... ;)

      Poista
  8. Namskis! Tätä täytyy tehdä joku päivä jälkkäriksi! :3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives