4.6.2014

Terveellisempi snacksi


En tiedä teistä, mutta minun alkaa usein iltaisin tehdä mieli jotain pientä suolaista. Sipsejä tai suolatikkuja voi syödä joskus, mutta viikottaisiksi snackseiksi niistä ei todellakaan ole. Lisäksi en itse ihan hirveästi välitä varsinkin sipsien jättämästä rasvaisesta tunteesta kitalakeen, jonka usein tuntee vielä seuraavanakin aamuna iltaisesta hammaspesusta huolimatta.


Onneksi on spelttisnacksit! Olin aluksi hieman epäileväinen näitä uunissa paistettuja snacksejä kohtaan. (en ole ruuan suhteen mikään terveysintoilija) Høkerensin luomu spelttisnacksit sisältävät luomulaatuista spelttijauhoa ja niitä on saatavilla viittä eri makua: Natural, Graham, Barbecue, Yrttejä à la Provence ja Ramslök (villi valkosipuli). Spelttijauhon lisäksi snackseissä on hiivaa, merisuolaa, kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä ja vettä.

Spelttihän on vanha venhäntyylinen vilja, joka on aluperin kotoisin Etelä-Euroopasta. Sen ravintoarvo on parempi kuin normaalin vehnän. Sadot ovat pienempiä, joten speltti on vehnää hieman arvokkaampaa.


Näitä voi napostella sellaisenaan, lisätä päälle tuorejuustoa yms. Mikään ei estä tekemästä näistä vaikka pieniä cocktail-paloja juhliin. Kesällä aion kokeilla näitä valkohomejuuston ja tuoreiden mansikoiden kera.

Miehen ja minun ehdottomiksi suosikeiksi nousivat Barbecue, Ramslök ja Yrttejä à la Provence, jotka hävisivät alta aikayksikön ihan sellaisenaan syöden. Natural ja Graham ovat hieman mauttomia yksinään omaan makuuni, mutta oikean päällysteen kanssa nekin ovat hyviä. Purutuntuma näissä on hieman kovahko, mutta ei kuitenkaan niin, että hampaat kärsisivät. :D Huomasin myös, että snacksit olivat täyttäviä, muutamasta lastusta tuli jo kylläisyyden tunne, vaikka suu olisi vetänyt enemmän kuin maha. 

Pakkaukset ovat kooltaan 150 grammaa ja suositushinta on 3,90 euroa. Tuotteita myydään mm. valikoiduissa K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa.

Onko spelttisnacksit tuttuja?

Snacksit saatu naposteltaviksi blogin kautta.3 kommenttia:

 1. Näyttääpä nämä hyviltä! En olekaan kaupassa törmännyt näihin vielä, mutta pitääpä pitää silmät auki mainitsemissasi myyntipisteissä. Tuollaiset spelttikeksit kuulostavat hyvältä, varsinkin pieni kova purutuntuma on vaan kivaa että saa vähän rouskutella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ajattelin mainita se, koska kaikki eivät välttämättä tykkää tuosta purutuntumasta, mutta itsestä se on just hyvä, ei tul ahmittua niin nopeasti. :D

   Poista
 2. Nyt täytyy muistaa tänään katsoa näitä kun käyn kaupassa! Kuulostaa ainakin todella hyvälle :3 Valkosipulituorejuustoa vaan päälle ja Awot <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown