24.7.2014

Halloumitorni


Aurinko ja lämpö ovat hellineet viime aikoina ja Suomen kesä on vihdoin näyttänyt parhaita puoliaan. Kuumalla kannattaa muistaa pitää huoli sopivasti nesteytyksestä. Vaikka tuntuu, että ruoka ei maistuisikaan, syömistä ei kannata unohtaa. 

Helteillä itseni ei yllättäen tee mieli muuta makeaa kuin kylmää jäätelöä. Suklaanhimo on nollissa, kun taas viileät talvi-illat saavat suklaanhimoni pilviin. Sen sijaan minun tekee mieli suolaista. Saatan saada nopeastikin päähäni haluavani makkaraa tai pippurimakrillia. 

Yhden helteisen päivän päätteeksi tein iltapalaksi nopeasti valmistuvan suolanhimoa tyydyttävän Halloumitornin. Minulle tulee tästä aina Kreikanlomat mieleen, vaikka halloumi onkin alunperin kotoisin Kyprokselta.

Halloumitorni
(kahdelle)

250 g halloumia
3 tomaattia
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Leikkaa halloumi n. 0,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Paista hieman öljytyllä pannulla siivut molemmin puolin kullanruskeiksi. Leikkaa tomaatit saman paksuisiksi siivuiksi. Kokoa tomaatti- ja halloumisiivuista torni. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja rouhi päälle runsaasti mustapippuria myllystä. Revi lopuksi päälle basilinkanlehtiä. Kokeile tornin kanssa myös pestoa. Nauti heti!

Maistuuko teille halloumi?

14 kommenttia:

  1. Rakastan halloumia! Mulla onkin sitä sopivasti jääkaapissa, joten kiitos vinkistä, kokeilen tätä ohjetta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, helppoa kuin hengitys. :)

      Poista
  2. Halloumi <3 Aivan täydellistä ja parasta 8) Ja mullakin on sitä nyt jääkaapissa, hähää Salla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekee useasti mieli, mutta sitten kaupassa käydessä aina jotenkin unohdan ostaa. :D

      Poista
  3. Mä just ostin ensimmäistä kertaa halloumia (olen toki sitä syönyt ennenkin) ja ajattelin valmistaa siitä jotain kivaa. Varmaankin tosin sellaisenaan ja jotain kivaa lisukkeeksi :)

    VastaaPoista
  4. Grillattu halloumi ja tomaatti on ihan match made in heaven! Onkin vielä tälle kesälle tekemättä, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tän ehtii vielä helposti tehdä! Grillissä tulee vielä parempaa kuin pannulla...

      Poista
  5. Maistuu! Ehdottomasti. Niin hyvää grillattuna ja pannullakin paistettuna. Halloumi on kesäjuusto, sen suolaisuus sopii niin hyvin kesään.

    VastaaPoista
  6. Kyllä kiitos, maistuu! Paitsi vaan sellainen, missä ei ole käytetty lampaan -tai vuohenmaitoa (hyi yrjö!!!), eli ei varmaan mene ihan alkuperäisestä, nirso kun olen. :D Ja tosi hauska idis tehdä perinteinen mozza-salde halloumista, se mulla tästä tuli heti mieleen! :)

    VastaaPoista
  7. Hih, mä taas rakastan kaikkea missä on vuohenjuustoa, mut aika ymmärrettävää, jos ei pidä. Siinä on voimakas omalaatuinen maku. :D

    VastaaPoista
  8. Halloumi on ihan parasta! Heti ku pääsen kotiin, niin aion kyllä taiteilla tuollaisen <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown