Puhdas+


Tänään haluan tutustuttaa teidät Puhdas+-tuotteisiin. Puhdas+-tuotteita valmistaa New Organics Oy, joka on täysin suomalainen yritys. Arvotkin tuntuvat olevan kohdillaan. Sillä kuluttajille luvataan täydellistä rehellisyyttä (ei liian suuria lupauksia), tuotteet ovat lisäksi puhtaita ja ekologisia. Tuotteiden valmistuksessa käytettävä toimintajärjestelmä täyttääkin kansalliset, että EU-vaatimukset.

   Olen hoitanut ihoani ja muuta hyvinvointiani mahdollisimman monipuolisen ruokavalion lisäksi myös sisäisesti nautittavilla vitamiinilisillä. Jo vuosia aamukahvin kera olen napannut vähintään monivitamiinitabletin. Vanhemmaksi tultuani (kolmekymmentä täytettyäni) tämäkin homma on laajentunut vai pitäisikö sanoa "lähtenyt käsistä". ;) Miehellä ainakin tuntuu olevan hauskaa, kun aamuisin kolistelen "vitamiinikaapillani".

Varsinkin D-vitamiini on tosi tärkeä osa päivääni, sillä syön melko harvoin kalaa ja maitotuotteitakin kuluu vähän. Vuosia mietin, että miksi ihmeessä olen talvella tosi väsynyt ja iho on surkeaakin surkeammassa kunnossa, kunnes päätin heittää vesilintua Suomessa suositelluille D-vitamiinimäärille ja nauttia ympäri vuoden sitä hieman reilummin. Toki tässäkin kannattaa pitää kohtuus. Iho on tämän jälkeen voinut paremmin ja pahin masennus huippu pimeimpään aikaan ei tule mielestäni ihan niin voimakkaana. Tämä on vaan oma tuntumani, en väitä, että D-vitamiinista olisi apua masennukseen. Toinen nauttimani vitamiinilisä on Ubikinoni, joka on monipuolinen rasvaliukoinen andioksidantti, joka ehkäisee vanhemisenmuutoksia ja ihon rypistymistä. Se tuottaa energiaa mm. sydän- ja aivosoluille, joita se suojaa sairastumiselta ja rappeutumiselta. Suurien annoksien onkin todettu hidastavan mm. Parkinsonin taudin ja Alzheimerin taudin etenemistä.


Kuitenkin se itseeni koviten iskenyt tuote viimeisen vuoden aikana on ollut kollageeni. Muistatte varmaan, kun talvella testasin kuukauden ajan kollageenikapseleita? Niiden vaikutukset vakuuttivat sen verran, että söin vielä toisen samanlaisen kuukauden kuurin putkeen. Noihin samoihin aikoihin törmäsin verkossa Puhdas+ Kollageeni & tyrnimarja -jauheeseen ja mielenkiintoni heräsi. Aasian maissahan tämä sisäisen kauneuden trendi on ollut jo pitkään ja vähitellen nutrikosmetiikka on alkanut nostaa päätään myös täällä meillä. 

Kollageenihan muodostaa 30% ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyykin ihosta, nivelistä, hampaista, luista, rustoista ja verisuonista.  Se muodostaa peräti 70% ihon proteiinista ja on juurikin se aine, joka auttaa ihoa pysymään kimmoisana. Puhdas+ sisältää kalakollageenia, joka on puhdas ja tehokas vaihtoehto eläinkollageenille. Kollageenin lisäksi jauhe sisältää kotimaista luomu-tyrnimarjaa, jossa tunnetusti on korkea C-vitamiinipitoisuus. Kollageenista saattaa olla hyötyä myös couperosaan ja pigmenttiläiskiin. 

Suurimmat höydyt säännöllisellä käytöllä on ollut ihohuokosten pienentyminen ja ihon kimmoisuuden lisääntyminen. Sekoitan aamuisin yhden ruokalusikallisen  jauhetta eli n. 5 grammaa tuoremehun joukkoon. Joten 330g purkki kestää käytössäni noin kaksi kuukautta. Valehtelisin, jos sanoisin, että jauheen nauttiminen ei olisi hieman arveluttanut, sillä olen pienestä asti ollut tosi huono nielemään mitään liotettuna. Varsinkin, jos kaiken kruunaa outo tuoksu. Nestemäinen penisilliini ei uponnut, yskänlääkkeiden otto on ollut täyttä tuskaa aina. Ahmin puolikkaan kinkkupaketin jälkeenpäin, että saan maun suusta pois. :D Tablettien ja kapseleiden nieleminen on taas aina käynyt kuin vettä vaan. Puhdas+ Kollageeni & tyrnimarjajauhe ei sisällä muita aineita kuin kalakollageenia, tyrnimarjajauhetta ja hedelmäsokeria. Se on kuivana purkissa hieman makean tuoksuista ja tuoremehun joukkoon jauhetta laittaessani havaitsen kyllä melko äitelän tuoksun. Siitä huolimatta ainakaan tuoremehun seassa jauhe ei maistu millekään. Nopean kulautuksen taktiikka toimii tässä itselläni parhaiten, ei ehdi jäämään haistelemaan. 

Nautitteko päivittäin vitamiinilisiä?

Puhdas+-tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä.

Tuotteet saatu testattavaksi blogin kautta.


  1. Ihan samaa mieltä d-vitamiinien suositusannoskoosta, vedin viime talvena tuplana ja väitän huomanneeni eron mielialassa. :-) Tuota tyrnimarjaa täytyy käydä hommamassa, kuulostaa just siltä, mitä tarvitsen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku muukin on huomannut eron. On sillä vaikutusta, en pysty ihan käsittämään noita meidän suositusannoksia tässä asiassa. ;)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen jttu, pitänee tustua lähemmin tähän tuotteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän olevani koukussa. Toki onhan tuolla muitakin vaikutuksia kuin iho. Hampaat ja luut pysyy vahvoina, myös nivelille hyväksi. Toivottavasti tuloksia näkyy sitten paremmin 20 vuoden päästä. ;)

      Poista
  3. Nauroin aikanaan äitini vitamiinilaatikolle, jossa on suuri määrä kaikenlaista lisäravinnetta laidasta laitaan… nykyään minultakin löytyy vitamiinikaappi, joka on vähintään yhtä täynnä kaikkea :D Täytyy sanoa, että tällaiset kauneutta sisältäpäin luovat tuotteet houkuttelevat. Itse ainakin ajattelen tällaisten olevan tehokkaampia, kuin esim anti-age -voiteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä uskon siihen, että sisältäpäin nautittava on aina tehokkaampaa. Loppusilaus sitten niillä ulkoisilla tuotteilla. ;)

      Poista
  4. Todella vaihtelevasti olen lisäjuttuja käyttänyt, mutta nyt kun annoit nämä julki niin taidampa kyllä kokeilla. Tässä juodaan jo aamuisin savea niin kokeillaan tätäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa, just tätä kirjoittaessa mietin, että juuri sua ei varmaan kamalasti tuo imelä tuoksu haittaisi. (muistin sen saven juonnin) :D

      Poista
  5. :D Ihanaa kuulla, että edes jostain oon jääny mieleen <3 :D

    Minkä hintaisia nää on? Ei ainakaan heidän omilla sivuilla ollu hintaa. Pakkohan mun nyt tää on testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinvoinnin verkkokaupasta näkyy osviittaa hinnoista, tietenkin voivat hieman vaihdella paikoittain: https://www.hyvinvoinnin.fi/puhdas-plus-caps

      Poista
  6. Reipasta annosta D:tä olen minäkin lääkärisiskoni kehotuksesta jo vuosia vetänyt. Tutkimusten mukaan D-vitamiini vaikuttaa elimistössä kuin hormonit eli vähän kaikkeen. Keväisin olen syönyt kuurina foolihappoa ja huomannut selvästi sen piristävän vaikutuksen. Ubikinonia söisin jatkuvasti, mutta alan aina epäröidä apteekissa hinnan nähtyäni ja jätän sen;)

    Sen tiesin, että kollageenia on turha levittää ihovoiteissa, niissä se toimi. Mutta minulle on uutta, että sitä voi suoraan syödä. Jos siitä on hyötöä, niin juuri sitähän tässä tarvitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää laittaa tuo foolihappo mieleen. Ubikinoni on kyllä huippu juttu!

      Poista
  7. Mä tilasin tuon Ubikinonipurkin Hyvinvoinnin Tavaratalon alesta jokunen viikko sitten :) Ei jäänyt paljoa hintaa. Nimenomaan tuo puhtaus houkutteli kokeilemaan. Oon nyt napsinut tabletteja noin pari viikkoa, ja ihan hyviltä vaikuttavat. Vielä en huomaa huimaa eroa, mutta mulla on vakaa usko, että nuo toimii ;) Voisin ihan hyvin kokeilla noita muitakin tuotteita. Ravintolisiä napsin muutenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa kalliimmissa kannattaa tosiaan kytätä noita alennuksia, teen itsekin usein niin. Tällä hetkellä tuosta puhdas+ d-vitamiinista on Hyvinvoinnin verkkokaupassa huipputarjous kanta-asiakkaille.

      Poista
  8. Mä en toistaiseksi ole lisännyt kun D:n ja sinkin ruokavalioon. Jauheet ovat mullekin pieni kammotus - pahan maun kestän, mutta teennäinen ja jauhoinen maku jää pitkäksi aikaa suuhun ja on mun hirvitys. Pahin maku kaikista on keinotekoinen appelsiini :) Siksi kaikki D-vitamiinitkin haluan nieltävinä pillereinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinkkiä multakin löytyy siitä mun monivitamiinista niin ei tarvitse sitä enempää ottaa. Pureskeltavat tabletit voi yök, en saa niitä kans alas. :D

      Poista
  9. Nonni, nyt mun pitää saada tuota kollageenijauhetta! :D Napsin jo muutenkin niin älyttömästi vitamiineja ja lisäravinteita purkista, että samaan syssyyn ;)

    VastaaPoista
  10. Juuri tänään olen taas lähdössä apteekkiin, kun vitamiini varastot rupeaa olemaan tyhjänä ja olisi taas aika täyttää ne! :) Itse olen nyt noin viimeisen vuoden syönyt raskaana oleville tarkoitettuja vitamiina, vaikka en ole edes raskaana, mutta niissä on kaikki mitä pitää ja vielä tarpeeksi. :) D-vitamiinia täytyy kanssa hakea kaksi purkkia, jotta pärjää talven yli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä idea raskaille tarkoitetut vitamiinit. Pitoisuudet varmaan korkeampia kuin muissa. :)

      Poista
  11. Mua kiinnostaa tästä samasta sarjasta se Vihreä kahvipapu vaimikäsenytolikaan. D-vitamiinia menee jo runsaasti muutenkin ympäri vuoden ja vähemmän kipeä on saanut olla. :) Tuo kollageeni kiinnostaa kyllä, samoin ubikinoni.

    VastaaPoista
  12. Kiinnostuin viime keväänä kollageenistä, mutta mm. apteekkien hinnat hirvittivät, tuote tulisi maksamaan noin 50 e/kk. Löysin tieni iHerbiin ja tilasin sieltä kapseleita, jotka olivat saaneet paljon hyvää asiakaspalautetta. Otin samalla pari purkkia. Käytin säännöllisesti pari kuukautta ja ajattelin jo luovuttaa, kun erittäin huonokuntoiset kynteni eivät näyttäneet muuttuvan parempaan. Ajattelin syödä purkit loppuun kun kerran tuli ostettua. Ja hyvä niin, koska muutos parenpaan tulikin noin 3 kk jälkeen. Näkyvin muutos on kynsissä mutta myös mielestäni myös otsan rypyt ovat selvästi madaltuneet. Koukussa ollaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä tosiaan usein kestää vähän kauemmin ennen kuin tulokset alkaa näkyä. Olisi vaikea kuvitella luopuvansa enää tuosta kollageenista. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives