Yon-Ka – Eteerinen elämys


On aina yhtä jännittävää saada testattavaksi itselleen uusia ja täysin tuntemattomia tuotteita. Kuukausi takaperin sain lähetyksen Kauneus- ja hyvinvointipalvelu Aistilta. Itselleni tuntemattomissa ihonhoitotuotteissa ennen testauksen alkua kysyn aina lähettävältä taholta, mitkä tuotteet heidän mielestään sopisivat juuri minun iholleni. Näin saan testattavaksi tuotteet, jotka ovat parhaiten iholleni soveltuvia, unohtamatta niitä arvokkaita vinkkejä, joita vain sarjan todellinen asiantuntija voi tietää. Tämä tekee testauskokemuksesta aina kokonaisvaltaisemman ja koen, että voin jakaa teillekin paremmin kokemuksiani sarjan tuotteista.

Tällä kertaa viimeisen kuukauden ajan kaapissani on majaillut tuotteita ranskalaiselta Yon-Kalta. Yon-Ka on jo vuonna 1954 perustettu fytoaromaattisten hoitotuotteiden edelläkävijä. "Yon" tarkoittaa puhdistavaa, virtaavaa, vettä kuljettavaa jokea. "Ka" viittaa Egyptin mytologiassa sielun kuolemattomaan osaan, joka asuu jokaisessa elävässä olennossa. Tuotteiden pohjana on kasvien tehokkaimmat ainesosat: eteeriset öljyt, vitamiinit, hedelmähapot, polyfenolit, peptidit sekä hivenaineet. Tuotteissa käytettävät kasvit ovat pääosin luonnonmukaista tuotantoa ja niiden kasvattamisessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Tuotteiden tuoksut ovatkin eteeristen öljyjen ilotulitusta. Sarja lupaa tehokkaita hoitotuloksia ja tuotteet sopivat myös vaativalle ja herkälle iholle. Yon-Ka-tuotteilla on "sydän", joka sisältää viiden tehokkaan eteerisen öljyn – laventelin, sypressin, rosmariinin, tinjamin ja kurjenpolven yhdistelmän. Kaikki tuotteet kehittää, valmistaa ja testaa ranskalainen perheyritys Laboratoires Multaler. Tuotteita saakin maailmasta yli 5000 asiantuntijapisteestä, kylpylöistä sekä kauneushoitoloista, jossa koulutetut ammattilaiset takaavat tehokkaat ja yksilölliset hoidot.


Yon-Ka Essentials Lotion PS-kasvovesi 200ml, 34,40€

Ensi kokemukseni sarjan kasvovedestä: "Mikä ihme täällä paketissa painaa?" Syylliseksi paljastui kasvovesi. Yon-Kan herkälle, normaalille, sekä kuivalle iholle tarkoitettu vahvistava ja tasapainottava kasvosi on pakattu painavaan paksuun lasipulloon, josta hempeän vaaleanpunaista kasvovettä saa ulos näppärästi suihkuttamalla. Mämmikourana hieman aluksi pelkäsin tiputtavani ylellisen tuntuisen lasipullon kylppärin lattialla, mutta mattainen pinta auttaa pitämään pullon tiukasti kädessä. Ison plussan annan myös ihanan hienojakoisesta suihkeesta. Kasvovesi on alkoholiton ja tuoksu on miellyttävän aromaattinen. Koin tämän käytön tuoksunsa ansiosta varsinkin iltaisin tosi rauhoittavana. Jätti ihon pehmoiseksi ja raikkaaksi, eikä kuivattanut ihoa. Vaikuttavina aineina rosmariinia, laventelia, tinjamia, kurjenpolvea ja sypressia.


Yon-Ka Gel Nettoyant Cleansing Gel 200ml, 36,80€

Puhdisgeeli on tarkoitettu kaikille ihotyypeille ja sitä voi käyttää myös silmämeikin poistoon. Hailakan turkoosi liukkaan oloinen geeli vaahtosi hienovaraisesti ja poisti vesiliukoisen meikin hellävaraisesti. Tuote oli tosi riittoisaa, pieni määrä riitti helposti koko kasvojen ja kaulan iholle. Iho tuntui pesun jälkeen pehmeältä ja raikkaalta. Tuoksu jatkoi Yon-Kan eteeristä linjaa, sillä vaikuttavina-aineina puhdistusgeelissä on käytetty iiristä, laventelia, litsiä ja punalevää.


Yon-Ka Age Correction Fruitelia PS 50ml, 75€

Itselläni alkaa olla ikää sen verran, että ihoa siloittavat ja uudistavat tuotteet ovat ajankohtaisia. Fruiteliaa löytyy kahta eri versiota normaalille ja rasvaisella, sekä minun testaamani kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu PS-versio. Hedelmähappoja sisältävä Fruitelia lupaa olla tehokkaasti kosteuttava ja ihoa uudistava. Voide on pakattu lasiseen pumppupulloon, josta tuotetta on helppo annostella. Voide oli mukavan kevyttä, levittyi iholle vaivatta ja imeytyi hetkessä. Soveltui loistavasti myös meikin alle. Olin yllättynyt siitä, että ohuehkolta tuntuva voide oli tosi hoitavaa. Mietin aluksi, että onkohan tässä tarpeeksi potkua pintakuivalle iholleni, mutta koejakson aikana iho on pysyi pehmeänä, heleänä ja tarpeeksi kosteutettuna. Pidin tästä voiteesta hirmuisesti. Fruitelian tuoksu on miedompi ja vähemmän eteerinen kuin kasvovedessä tai puhdistusgeelissä, joten se sopii myös heille, joita voimakkaat eteeriset tuoksut eivät miellytä. Vaikuttavina ainesosina sitruunan, appelsiinin, sokeriruo`on, vaahteran ja mustikan hedelmähappouutteita, mimosaa, merellisiä peptidejä, viljan siemenöljyä, riisiöljyä ja E-vitamiinia.


Yon-Ka Essentials Commage 305 50ml, 43,80€

Joskus parhaat asiat tulevat hyvin pienissä tuubeissa. Niin paljon kuin ihanasta Fruiteliasta pidinkin, Commage 305 -kuorintageeli on löytö. Jos nimeäisin blogissani vuoden kosmetiikkalöytöjä, tämä pitäisi varmasti tällä hetkellä ykkössijaa. Kuorinta on monitoimituote ja poikkeaa monista muista markkinoilla olevista tuotteista ja tällaisistähän minä aina innostun. Olenkin kertonut teille, että luovuin alkukesästä mekaanisesti kuorivista tuotteista herkän ihoni vuoksi ja siitä lähtien olen etsinyt uusia vaihtoehtoja perinteisten kuorintojen tilalle. Minulle lähetettiinkin pieni testituubi herkälle, normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettua rakeetonta, hellävaraista kuorintageeliä, jota voi käyttää myös silmäluomille ja huulille. Onneksi minua varoiteltiin jo etukäteen, että tuote on tosi riittoisaa. Olisin varmaan muuten puristanut koko tuubin kerralla kasvoille... Kuorinnan kanssa toimiessa less is more, sillä olen saanut tuosta 5ml:n tuubista jo viisi käyttökertaa. Sanoisin, että kuorintaa riittää yhtä käyttökertaa kohden herneen kokoinen nokare koko kasvoille. Geelimäinen kuorinta kuorii, kosteuttaa, vahvistaa ja kirkastaa ihoa. Se poistaa kuolleita ihosoluja tasoittaen ihoa, parantaa epätasaisuutta ja laikukasta ihonväriä, sekä tekee ihosta pehmeän. Sitä voi käyttää kahdella tapaa: puhdistuksen jälkeen tuotetta levitetään kerros kuiville kasvoille, kaulalle ja silmänympäryksille. Annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen tuote "kitkataan" eli hierotaan kevyesti sormenpäillä pois, jos haluaa todella kuulaan ihon, toimituksen voi toistaa. Tämän jälkeen päälle lisätään suihkutettava kasvovesi. Ihosta tuli ihan käsittämättön kuulas ja pehmeä, vaikka aluksi kuivilla sormenpäille tuotteen hierominen pois tuntui oudolta, mutta siihen tottui. Totaali-ihastuminen tuli kuitenkin siinä vaiheessa, kun käytin tuotetta ensimmäistä kertaa ohjeiden mukaan yönaamiona, jolloin se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Sivelin kasvoille yöksi geeliä ohuen kerroksen, jonka pesin aamulla pois. Iho oli tosi freesin ja kirkkaan oloinen. Kuorinnan tuoksu on miedon eteerinen, vahviten nenääni tuoksui lime. Vaikuttavina ainesosina johanneksenleipäpuu, valkoinen nokkonen, lime ja borneol.

HUOM! Kuorintageeli on tarjouksessa hintaan 40 euroa syyskuun ajan. Tarjoukseen pääset tästä.

Loppuyhteenvetona voisin sanoa, että Yon-Ka on todella poikkeava sarja kaikista kokeilemistani sarjoista. Eteeristen öljyjen tuoksut luovat ihonhoitohetkeen sellaista kylpylämäistä ylellistä tunnelmaa, jota yksinkertaiset painavat lasiset pakkaukset tehostavat. Puhumattakaan siitä, että myös sisus on toimivaa. Suosittelen Yon-Kaa kaikille, jotka arvostavat tuotteissa käytettäviä luonnon ainesosia, sekä eteerisiä tuoksuja. 

Kaikkia Yon-Kan tuotteita voi ostaa Kauneus- ja hyvinvointipalvelu Aistin verkkokaupasta täältä.

Onko teillä kokemuksia Yon-Kan tuotteista? Kiinnostiko joku tuote erityisesti?



Tuotteet saatu testattavaksi blogin kautta. Linkeistä en saa rahallista korvausta.









  1. Oi, täysin uusi sarja minulle. En muista edes kuulleeni sarjan nimeä tätä ennen. YON-KA täytyy kyllä pistää muistiin. Ihotyyppimme kun on niin samanlainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli itsellekin tosi yllätyksenä, että kyseessä on näinkin vanha sarja. Kourintaan jäin niin koukkuun, että täysikokoinen tuubi on saatava ja pian!

      Poista
  2. Tuo kasvovesi vaikuttaa ihanalta :) Mä olen joskus käyttänyt Yon-Ka:lta jonkun puhdistusemulsion. Ostin sen Helsingistä jostain kauneushoitolasta, jossa kävin muistaakseni kasvohoidossa. Siitä on jo kyllä ainakin kolme vuotta aikaa. Yon-Kan tuotteet on kyllä jääneet positiivisella tavalla mieleen. Jokin niissä vetosi, ainakin eteeriset tuoksut. Nyt voisi tutustua sarjaan paremmin! Kiitos siis muistuksesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, nyt olen vähän kade, että olet käynyt Yon-Kan kasvohoidossa. ;) Kasvovesi on ihan huippua, olen pikkuhiljaa rakastunut painavan ylelliseen pulloon, että taitaa jäädä jatkossakin käyttöön.

      Poista
  3. Aivan uusi tuttavuus minulle. Eniten noista kiinnostaisi tuo kasvovesi ja puhdistusgeeli. Kuulostaa ainakin todella hyvältä. :)

    VastaaPoista
  4. Kuorinta kuulostaa mielenkiintoiselta ja erilaiselta! :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives