23.10.2014

Poshè – Pikakuivattajien aatelia


Olen monesti blogissani kertonut, että monen muun pikakuivattaja suosikki Seche Vite ei toimi itselläni ja vajaan yhden pullon käytettyäni, sain siitä aikoinaan tarpeekseni. Sechen kaksi parasta ominaisuutta ovat sen jättämä mieletön kiilto ja todella pikainen kuivuminen. Räpäytät silmiäsi, lakkaus on jo kuiva ja kestää kosketuksen. HG Girl Top Coat on myös monen suosikki, mutta sitä en ole itse kokeillut. 

Mikä teki sitten Sechen itselleni sopimattomaksi? Ensinnäkin pysyvyys. Lakka kuin lakka lähti lohkeilemaan kynsistäni jo seuraavana päivänä käytettyäni Sechea. Jopa ne lakat, jotka muuten pysyvät melkein viikon hyvinä. Lisäksi en tykkää lakan koostumuksesta, se on kuitumaisen venyvää ja alkaa jämähtämään pulloon hyvinkin nopeasti. Tähän ongelmaan on tosin saatavilla Sechen oma ohentaja. Itse arvostan helppokäyttöisyyttä, enkä oikein ole innostunut tuollaisesta kikkailusta. Minusta tuotteen pitää toimia yksinään.


Lähdin sitten hieman tuntemattomille jäljille ja ostin paljon kehutun Poshèn Super-fast drying topcoatin. Lähinnä sen vuoksi, kuinka paljon se oli kerännyt kehuja BeautyBayssa. Odotukseni eivät silti olleet mitenkään järin korkealla, mutta tällä kertaa taisin löytää itselleni sen sopivimman pikakuivattajan. 

Poshèn pikakuivattaja on 3 free eli se ei sisällä DBP:ta, tolueenia tai formaldehydiä. Pikakuivattaja on klassikko ja se on viisinkertainen Allure-lehden Editor`s Choice -voittaja. Kosketuksen kestävät kynnet lakka lupaa 60 sekunnissa ja täysin kuivan lakkauksen viidessä minuutissa. 

Lakan koostumus on sopivan paksua, ei tietoakaan Sechen venyvästä kuitumaisuudesta. Pikakuivattajaksi tässä on yllättävän mieto tuoksu. Helppo levittää kynnelle. Sivellin on omaan makuuni hieman liian kapea. Arvostaisin pikakuivattajassa leveämpää ja litteämpää sivellinmallia, jolla saisi parilla vedolla koko kynnen pinnan hoidetuksi. Kiilto ei mielestäni ole aivan Sechen luokkaa, mutta kuitenkin hyvä. Kynnet ovat kosketuskuivat minusta nopeammin kuin minuutissa. Yleensä toinen käsi on ehtinyt jo kuivua sillä aikaa, kun olen saanut lakan levitettyä toisen käden kynsille. Pysyvyys on sen sijaan loistava. Lakat pysyvät kynsillä viikonkin lohkeilematta tippaakaan. Itseasiassa ehdin kyllästyä lakkauksiini ennen kuin ne edes alkavat näyttämään siltä, että ne olisi aika vaihtaa. Aika huikeaa. Tämän pysyvyyden vuoksi olen valmis katsomaan läpi aiemmin mainitsemia pieniä puutteita. 


Mitä pikakuivattajaa te käytätte?

Lakkaa voi tilata BeautyBaysta hintaan 10,40 euroa tai CesarsShopista hintaan 14,80 euroa.20 kommenttia:

 1. Tuohan kuulostaa hyvältä!
  Minä olen ollut varsin iloinen löydettyäni Seche viten, enkä tunnista samoja ongelmia sen kanssa. Arvostan kovasti nopeaa kuivumista ja lakkauksen pitkää kestoa sen kanssa. Käytin ennen Trindin tuotteita ja ne alkoivat lopulta kummasti kuplia kynsillä. En käsitä, mikä se ilmiö oli, mutta päädyin heittämään kaikki lakat pois ja hankkimaan vähitellen uudet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupliminen voi johtua liian paksuista lakkakerroksista, jotka eivät ole kuivuneet kunnolla. Ennen pikakuivattajaa lakkakerrosten on kuitenkin oltava kuivia tai alkaa kupliminen. Mulla Seche lähtee valitettavasti lohkeilemaan tosi äkkiä, kynsillä ei kärsi tehdä mitään. Tosin mulla on lakkojen pysyvyys muutenkin hankalaa, kaikki eivät pysy. Pahimpi on Chanelit ne irtoaa melkein katseesta. :D

   Poista
 2. Olen oikeastaan lopettanut pikakuivattajien käytön kokonaan, sillä Cuccion top coat kuivuu sekin nopeasti eikä aiheuta lakan "murtumista". Mulla siis pikakuivattajan kanssa lakka ei lohkeile, vaan murtuu alkaen kärjistä. Jää siis sellaiset murtumajäljet kärkiin, jotka leviää päivien kuluessa ja lopulta lakka lohkeaa pois :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, kuullostaa ikävältä. Kärjistä se mullakin Sechen kanssa alkaa. Olisko siksi, että kutistaa lakkaa? Poshen kanssa ei ole ollut tota ongelmaa.

   Poista
 3. Mulla tällä hetkellä käytössä HK Girl ja siitä olen kylllä tykännyt tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan itsekin jossain vaiheessa testata se.

   Poista
 4. HK on ihan huippu! Just ihailin jumpassa mun superkiiltäviä HK kynsiäni :)
  Käytin joskus Posheakin mutta kyllästyin kun se lähmiintyi puolessa välissä pulloa. Mutta niinpä kaikki muutkin tekee ajan kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kehuttiin myös super-kiiltäväksi, mutta ei tää musta kyllä niin kiiltävä ole. ;) HK:ta on kai pakko vielä joskus testata. :D

   Poista
 5. Oon käyttäny Poshea ja Secheä molempia monta pulloa, mutta nyt kun ostin ekaa kertaa HK Girlin niin eipä tarvii enää muita ostaakaan...ehdottomasti paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko ostaa seuraavaksi, kun kaikki sitä hehkuttaa. ;)

   Poista
 6. En ollu ennen ees kuullu tollasesta pikakuivattajasta(tyhmäkö...), mutta tää löysi kyllä heti tiensä mun ostoslistalle. :) Kuullostaa kyllä mahtavalta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo tyhmä, vain tietämätön. ;) Helpottaa kyllä kovasti, jos nopeasti haluaa takuulla kuivat lakkaukset.

   Poista
 7. Tätä en olekaan vielä kokeillut. Nyt käytössä Sally Hansenin InstaDri, joka on kaikin puolin ollut hyvä. Seche Vite oli käytössäni, mutta jouduin heittämään puoliksi käytetyn pullon pois sen paksuunnuttua. Se myös kutisti lakkoja erityisesti silloin paksussa koostumuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seche kutisti tosiaan melkoisesti, tiedä sitten johtuuko se huono kestävyys juuri siitä ominaisuudesta.

   Poista
 8. Poshe on kyllä kiva! Itse kuitenkin käytän sitä pirun Secheä-siihen kun on todellinen viha-rakkaussuhde. Olen kuitenkin oppinut elämään Sessen kanssa, ja oikomaan sen pieniä vikoja. Sitä kun löytyy vielä korkkaamaton jättipullokin jemmoista...Välissä käytin tätä Posheta ja HK Girlin päällyslakkaa-molemmat toimivia ja kivoja. Kuitenkin palasin Secheen. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin jo tilaamassa Sechea, mutta sitten ei luonne antanut periksi, kun muistin kuinka paljon vihasin sitä. Mutta eihän siitä pääse mihinkään, että se kiilto on tajuton. :D Eka, jolla HK ei ollutkaan se paras. :p Ehkä mun on kokeiltava se ja annettava sille oma tuomio.

   Poista
 9. Mulla myöskään Seche ei toiminut sitten ollenkaan. Kiukulla käytin pullon puoliväliin, jonka jälkeen roskiin.
  Pilasi järjestään kaikki lakkaukset juurikin tuolla, kun kutisti ne tosi rumasti vaikka miten yritti laittaa.
  Nyt on käytössä tuo Hk Girl mutta jotenkin tuntuu ettei kuivata kovin nopeasti. Pinta kuivaksi kyllä mutta lakka jää kuitenkin pehmeäksi pitkäksi aikaa, joten jos johonkin osuu niin jäljet jää.
  Kokeilin ennen tuosta SV:tä Mavalan Mavadry:ta joka oli muistaakseni muuten loistava, mutta jakkiintui pullon puolivälissä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä Poshèllakaan ei kannata mitään isoja iskuja ottaa ekaan viiteen minuuttiin, vaikka kosketuskuiva onkin minuutissa. Pitää varmaan itse kokeilla tuo HK, kun tuntuu toisten mielestä olevan paras ja toiset ei niinkään ole ihastuneet. Näkee sitten miten toimii itsellä.

   Poista
 10. Seche on suoraan sanottuna täyttää kuraa ainakin mulle ja näköjään monelle muullekin. Itse suosin HK Girlia. Pochea olen myös testannut, mutta mulla se kurtisti lakat :o Tätä ongelmaa en ole kumminkaan kuullut kellään muulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mulla ei ole ilmennyt tuota ongelmaa. Olen kyllä samaa mieltä Sechesta, toisilla se tosin toimii, itsellä ei ollenkaan. :(

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown