Tuoksusaippuasieni – Paluu lapsuuteen


Yksi parhaista lapsuusmuistoistani liittyy lauantaisiin saunahetkiin mummon kanssa. Lauantaina ei ollut koskaan kiire pois saunasta vaan löylyjä oli aikaa ottaa useaan otteeseen. Pikkutyttönä pyysin aina mummoa aina lopuksi pesemään selän ja sehän tapahtui tuon ajan mukaan mahdollisimman karhealle sienellä. Mummon painaessa sientä pieneen selkääni oli aina siinä rajoilla tuntuiko toimitus mukavalta vai jopa liian karhealta. Puhdistuksen jälkeen iho alkoi kihelmöimään ja lämmittämään ihanasti ja saippuan kanssa suoritettuna pesutulos on narskuvan puhdas. Pesu todellakin pisti veren kiertämään, sillä selkää kihelmöi vielä parikin tuntia saunan jälkeen, kun istuin sohvalla yöpaitaan pukeutuneena syömässä herkkuani kermavaahtoa. Kyllä, lauantai-illan herkku oli vatkata purkki kuohukermaa kipossa sokerin kera ja syödä koko ällönmakea ihanuus katsellessa Avaraa luontoa tai Derrickia.


Sisustuskauppa.comiin tuli jokin aika sitten myyntiin jännä uutuustuote: Tuoksusaippuasieni. Saippuat ovat pyöreän muotoisia ja toiselle tasaiselle pinnalle on tehty lapsuudesta tutun vaahtosienen kuvio, jonka on tarkoitus hieroa ja kuoria ihoa pestessä. Saippua stimuloi pintaverenkiertoa, puhdistaa ihoa ja poistaa selluliittiä. Tuoksuja löytyy seitsemää erilaista. Itse sain testattavaksi raikkaan Laventelin, lumoavan tuoksuisen Lovelyn ja hienostuneen puhtaalta tuoksuvan Paris 5:n. Näistä ehdottomasti omaksi suosikikseni nousi Paris 5, joka jätti jälkeensä ihastuttavan raikkaan puhtaan saippuaisen tuoksun. Saippuat valmistetaan käsin Iso-Britanniassa.

Pesutuntuma on todella karhea, joten kaikki te, jotka tykkäätte kuoria vartaloanne kunnon rouheilla kuorinnoilla niin tämä sopii teille. Itse kohdistin kuorivan osan hierovin liikkeen sääriin, joissa epiloinnin vuoksi karvat kasvavat herkästi sisäänpäin, sekä pakaroihin, mahaan ja reisiin, joihin kertyy selluliittia. Veri lähti ihanasti liikkeelle. Herkälle decolteen iholle käänsin saippuan sileän puolen. Saippuat muodostavat iholle pehmeän vaahdon, pysyvät kiinteinä ja kuivuvat nopeaan. Iho tuntui käytön jälkeen tosi puhtaalta, mutta saippuat eivät silti kuivattaneet herkkää ihoani. Silti en käyttäisi näitä jokaisella pesulla omalle iholleni, mutta 1-2 kertaan viikossa käytettynä hauska tuote. Pesun jälkeen ihon valtasi samanlainen kihelmöivä tunne kuin lapsuudessani ja olin jälleen kerran mummon kanssa siellä saunan penkillä.


Saippuoiden hinta on 8,30 euroa/kpl, mutta koodilla KEYTOLOVE saatte 20% alennuksen kaikista Sisustuskauppa.comin tuotteista 31.10 asti. Muistakaa myös ihanat Yankee Candle -kynttilät! Sivuilla on käynnissä Halloween-kilpailu, jossa voi voittaa 100 euron lahjakortin. Lisätietoja kilpailusta saa täältä.

Käytättekö enää suihkussa perinteisiä saippuoita, vai onko suihkusaippuat vallanneet tilan?



Saippuat saatu testattavaksi blogin kautta, jutun linkkien klikkaamisesta tai alekoodin käytöstä en saa rahallista korvausta.


  1. Mietitkö koskaan ovatko nämä tuotteet, joita täällä mainostat oikeasti tarpeellisia? Ehkä ne ovat kuitenkin vaan "kivoja juttuja, joita on kiva ostaa, kun oma elämä on muuten niin harmaata". Ehkä ne pitäisi jättää kauppaan ja viettää vaikka enemmän aikaa läheisten kanssa, ettei elämästä tulisi kuitenkaan harmaata ja tylsää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on pääpainotteisesti kosmetiikkablogi ja pääaiheena on kosmetiikka-arvostelut. Toiset kokevat tuotteet tarpeellisiksi, toiset eivät. Lifestyle-blogeista voi sitten lukea muistakin jutuista.

      Poista
  2. Ihana lapsuusmuisto! Ennen oli lauantai-ilta saunoineen oikeasti tunnelmallinen, aina samanlainen ja turvaa tuova rutiini. Silloin koko maassa rentouduttiin ja nautittiin, muistan minäkin. Puilla lämmitettävän saunan tuoksukin oli ihana.

    Sain miniältä Kreikan-tuliaisina pienen pesusienen, jonka toiselle puolelle on kiinnitetty sentti saippuaa. Sieni on ollut käytössä yllättävän kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti puusauna ja kipinöiden ääni uuninluukkua vasten. <3 Kuullostaa jännältä tuo Kreikan tuliainen.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Mäkin tavasin hetken. :D Eka ajattelin, että tuo karhea osa kuluisi käytössä pois, mutta ei, se on edelleen monien pesujen jälkeen karhea.

      Poista
  4. Omistan vain yhden kiinteän saippuan (suolasaippuan), koska koen ne jotenkin hankaliksi. Saippuoille kun pitää olla oma alusta ja se vie vessan kaapista liikaa tilaa :D. Karhea pinta tosin kuulostaa hyvältä, kaksi tuotetta yhdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vie, meillä on kylppärin käsienpesualtaan reunalla toisella puolen palasaippuan paikka. Välillä se kieltämättä ärsyttää, mutta ei oikein muuallekaan mahdu.

      Poista
  5. Meillä oli aina lapsuudessa palasaippuaa (oliko silloin muuta?) ja niitä keltaisia ja vaaleanpunaisia saunasieniä, joissa oli kamalan raapiva pinta. Niillä hinkattiin iho natisevan puhtaaksi :)

    Toisaalta nythän teen samaa sokeri- ja suolakuorinnoilla, joten miksi ei voisi taas kokeilla nostalgista palasaippuaa! Tosin niiden säilytys on hankalaa, kun sotkevat ja tulevat limaisiksi kosteina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne keltaiset sienet taisi olla vielä kovempia kuin vaaleanpunaiset, meillä oli melkein aina niitä keltaisia. Natisevan puhdasta tosiaan tuli. :D Nämä muuten kuivuu tosi nopeaan, eikä jää limaisiksi, mistä plussaa, koska jotkut palasaippuat on tossa mielessä ihan mahdottomia.

      Poista
  6. Hauskan oloinen tuote. Laiskana kuorijana voi olla hyvä, niin tulis pesun yhteydessä se kuorintakin hoidettua.

    Mulla tulee lapsuudesta ja pesusienistä mieleen oma mummola, kun siellä oli niistä ihan meren pesusienistä tehtyjä pesusieniä ja mää pelkäsin niitä ihan kuollakseni enkä halunnut, että mua pestään niillä :D Ja mummo pesi aina liian kuumalla vedellä. Mää en nykyisinkään tykkää kovin kuumista suihkuista, paitsi jos oikein palelee, ja lapsena tuntui, että mummo pesee suunnilleen kiehuvalla vedellä. Eikä se suostunut peseen viileämmällä, kun silloin ei kuulemma puhdistu kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummojen pesuvedet on kyllä ollut harvinaisen kuumia... Oman mummonikin oli. :D

      Poista
  7. Ooh, mä rakastan yli kaiken paitsi niitä superkarheita keltaisia pesusieniä, myös palasaippuoita, joten tässä on nyt kyllä todella vastattu tarpeisiini :D Nykyinen pesurutiini, ensin palasaippuaa ja sitten pesusientä, kun tuntuu ajoittain kovin vaivalloiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä keltaisista sienistä jäi hirveän ihana kihelmöivä olo ihoon. :D

      Poista
  8. Muistan kyllä kun mummolassa käytiin lauantaisaunassa, puusaunassa joka oli erillisessä navettarakennuksessa. Paistettiin kiuasmakkaraa ja juotiin lasilliset Jaffaa. Joskus jos oltiin rohkeita, hypättiin saunasta lumihankeen. ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko tunnustaa, että vaikka olen asunut maalla, en muistaakseni ole koskaan hypännyt hankee, vaikka mahdollisuus olisi ollut, en kyllä mene sanomaan varmaksi. :D Sen sijaan tykkäsin saunan jälkeen varsinkin kovilla talvipakkasella mennä hetkeksi jäähdyttelemään ulos. Jääkylmä ilma ja kuuma kroppa oli jotenkin ihana yhdistelmä.

      Poista
  9. Oih! Minä myös muistan ne yhteiset sauna hetket mummon kanssa! Selkää kuorittiin niin karhealla pesusienellä, että huhu! :) Tuo tuote näyttää todella herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja sitä sientä myös painettiin, ei riittänyt, että oli karhea. :) No, puhdasta tuli!

      Poista
  10. selasin tän nopeesti läpi ja silmiin osui "tuoksusaippua" ja kuvien saippuoiden nimien kirjaimista sain päässäni kasattua sanan "lasagne".
    Tuoksusaippua + lasagne = ?

    Oli pakko selata uudestaan tarkemmin :DDD

    VastaaPoista
  11. Näyttää sisältävän SLSää, joka on nyrkyllistä vesieliöille... enpä kaittaisi iholle. Harmi, että käsintehtyynkin saippuaan putää moista moskaa laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ne ei ole Briteissä ainesosien suhteen niin tarkkoja kuin meillä.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives