Joulusta tulikin vihreä


Viimeisten viikkojen aikana minulle sattui eräänlainen kynsikatastrofi, joka ei monien mielestä olisi katastrofi ollenkaan, mutta minulle on. Kynteni pääsivät kasvamaan niin pitkiksi, että ne ovat omaan makuuni jo liian pitkät ja vasemman käden etusormen ja pikkurillin kynnetkin alkavat tehdä jo typerää omaa koukeroaan ja kasvavat kieroon. Syytän katastrofista ensimmäiseksi Lumenen Hopeahiekkaa -lakkaa, jonka lakkasin kynsilleni kolmisen viikkoa sitten. Kiinnyin siihen ehkä vähän liikaakin. Lakka oli kestävä, taisin pitää sitä kynsillä huimat 10 päivää, eikä se siltikään ollut niin pahan näköinen, etten olisi niillä kynsillä kehdannut vielä johonkin lähteä. Mikä oudointa, en ehtinyt kyllästymään siihen. Meinasin jopa lakata sillä toisen kerran perään, mitä ei ole minun kohdallani ei ole varmasti tapahtunut sitten vuoden 1990. Tulin kuitenkin järkiini ja pistin jotain muuta. Hopeahiekkaa poistaessani, huomasin, että kynnet olivat kasvaneet tuossa ajassa ihan hirmuisesti. Lisäksi ne tuntuivat vahvoilta ja ainoastaan parissa kynnessä oli enää pientä liuskoittumista jäljellä, entisen viiden sijaan. Mistä tullaankin siihen syy kakkoseen eli sinkkiin. Olen pystynyt taas vaihteeksi syömään sinkkitabletteja ilman, että ihoni kuivuisi pelkäksi kuivaksi rusinaksi niiden käytön aikana. Olen outo, kun muilla sinkki tasapainottaa ihoa ja varsinkin akneen siitä tunnutaan saavan apua, minulla se tekee ihosta liian kuivan. Ei kuitenkaan viimeisten viikkojen aikana, joten olen popsinut ahkerasti sinkkini ja se on näkynyt erittäin positiivisesti kynsissäni, omaan makuuni jopa liiankin. Olen erittäin laiska kynsien viilailija ja tällainen kasvuvauhti alkaa jo huimata päätäni.

Minulla on ollut jouluisin punaiset kynnet niin kauan kuin muistan. Viime jouluna kynsillä oli se jokaisen bloggaajan joulukynsilakka China Glazen Ruby Pumps. Voitte kurkata lakan vaikkapa Charming Nails -blogista. Tänä joulunakin punaiset kynnet aluksi houkuttivat, mutta sitten tuli syksy ja OPIn valikoimiin ilmestyi kaikkien aikojen kuusenvihreä sävy Christmas Gone Plaid, joka minun oli pakko saada. Tiedättehän pienen hekkouteni vihreisiin lakkoihin... Joten lakka saapui tuota pikaa kotiovelleni. Christmas Gone Plaid on cremelakka ja jotenkin sitä jouluna kaipaisi kuitenkin vähän hohtoa. Minulla oli ihan kalkkiviivoille asti parikin ehdokasta, kunnes pari viikkoa sitten CesarsShop ilmoitti, että heille tulee myyntiin Picture Polishin lakkoja, joita olen haaveilevasti katsellut jo pidemmän aikaa  Sissin ja Fanin blogeissa. Tilaaminen on ollut tosi hankalaa isojen postikulujen vuoksi ja siksi olen välttänyt kiusauksen, kunnes ne tulivat myyntiin suomalaiseen verkkokauppaan. Picture Polishin Holiday Special Edition -kokoelmasta osui silmiini kimalteleva Holiday, jota aloin välittömästi sieluni silmin maalailemaan vihreän cremelakan päälle. Ennakkotilasin ja sain kuin sainkin oman lakkani ennen joulua.


Kun sain eilen illalla lakattua kynnet, käytin niiden ihailemiseen kieltämättä turhan kauan aikaa. En vaan kestä, niistä tuli niin upeat. Tämä on taas niitä, että sitä luonnossa olevaa kauneutta on vaikea tallentaa kuvaan, mutta ainakin yritin.

OPIn Christmas Gone Plaid peitti täysin kahdella kerroksella. Lakkaa oli miellyttävä levittää ja kuivui kynnelle suht nopeasti. Tämä ei yllättänyt itseäni, OPIn laadun tuntien. Seuraavaksi oli sitten Picture Polishin Holidayn vuoro, manasin jo mielessäni, että jos nämä nyt epäonnistuvat niin joudun lakkaamaan kynteni uudelleen. Minähän pidän lakkaamisesta, mutta vihaan lakkojen poistoa ja sitä kuivumisen odottelua. Minua ei vaan ole luotu sellaiseen. Manaukset menivät tällä kertaa hukkaan, koska Holidayta kynsille levittäessäni suustani kuului vaan aah, ooh, aah -huokauksia. Onneksi olin yksin tuolla hetkellä kotona. Olisi voinut aiheuttaa pientä hämmennystä miehessäni. Holiday levittyi kynnelle helposti ja kuivui nopeaan. Luulen, että Holidayta rakastavat sellaisetkin, jotka eivät tykkää isoista glittereistä. Holidayn hologlitterit saavat kynnelle ihan mielettömän efektin tummaa taustaa vasten, on kuin katselisi avaruuteen kaukoputkella, henkeäsalpaavan kaunista.

En minä kuitenkaan ihan kokonaan punaiselta välttynyt, sillä varpaankynsiäni koristaa Zoyan huikean kaunis punainen mattalakka Posh.

Joko teillä on joululakka valittuna?

Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niistä rahallista korvausta, enkä muutakaan hyötyä itselleni. 
  1. Mä menen punaisella :) Kynsillä on OPIn The Impossible, jossa on mukana ihania pieniä tähtiäkin :)

    Ihanaa joulua Jonna <3

    VastaaPoista
  2. Aivan mielettömän kauniit kynnet! Mulla on tietenkin Ruby Pumps kynsillä, vaikka se ei kovin edustavalta näytä kun kynsinauhat ovat (vaihteeksi) ihan korppua.

    Rauhallista joulua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ruby Pumps on kyllä ihana, vähän orpoa, kun tänä vuonna on jotain muuta. Tosin olen näihin hyvin tyytyväinen. :D

      Rentouttavaa joulua Elisa! <3

      Poista
  3. Jonna arvaa vaan kenellä on se hiekkalakka täällä kynsissä ja varmaan viikon jo ollut. Ja se johtui sun kommentista meikäläisen Lumene postaukseen. En ole ikinä aiemmin käyttänyt hiekkalakkoja ja luulin heh hyvä minä vanhus, että ovat glitterlakkoja vaan. Kommentin perusteella tuumasta toimeen ja lakkasin hiekkalakalla ja tämä on ihana, ihana. <3 Kiinnyin minäkin näihin totta totisesti ja juuri tuo sama sävy. Näillä voi raapia otsaakin Opettelen tottumaan hiekkalakkaan.

    Niin upeat nuo sinun vihreät kynnet, niitä kun tässä ihailen, voisin kenties minäkin uskalta kokeilla vihreää.

    Ihanaa joulua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muahahaa... Se lakka on kyllä paha, tosin eihän sen vika ole, että on niin ihana, että sitä ei halua edes poistaa. On niin hitsin kestäväkin. :D Hopeahiekastakin se pinta tavallaan kuluu, siitä tulee pitkän ajan kuluessa sileämpi, kun aluksi on tosi karhea. Kärjet sen sijaan ei kulu ollenkaan, mikä on jotenkin ihmeellistä. :o

      Rauhallista joulua Tiia! <3

      Poista
  4. On kyllä hienot ja tämä vihreä oli ihan nappivalinta! Oikein ihanaa joulua, luetaan ja syödään suklaata ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tummanvihreä holidayn alla toimii kyllä täydellisesti. <3 Mä aloittelen tuota suklaansyöntiä jo miehen tuomalla Wiener nougat rasialla. :D

      Poista
  5. Ihanat kynnet! Jos tuon olisi saanut vain yhdellä lakalla, se lakka olisi jo matkalla tänne, kahta uutta en sentään kehtaa hankkia, sen verran niitä on nyt jouluksi hankittu/tulossa. Tänään on vielä joulukynsissä OPIn Red Fingers and Mistletoes, mutta huomenna avaan Lumenelta saadun arvontavoiton, jossa on kuusi kynsilakkaa. Kuvat on jo nähty, mutta en vielä ole päättänyt kuka pääsee kynsille ensimmäisenä
    Hyvää joulua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Mahtava tuuri tuo arvontavoitto. <3

      Ihanaa joulua Lusa!

      Poista
  6. Aivan mielettömän ihana yhdistelmä! Love it :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin. Yllättävän jouluiset, vaikka eivät ole punaiset. :)

      Poista
  7. Kauniit joulukynnet. :) Mulla on odottamassa Lumenen gel effect Tulen hehkua, en ole vielä kokeillut, mutta pullossa näyttää aikas herkulta. Ei ehkä ihan joulun punainen, mutta kaunis. Viime jouluna oli Lumenen punainen glitterlakka. Joulunalusajan lakkana on ollut nyt usemman päivän Lumenen gel effect Lumen taikaa ja päällä Lumenen Timanttijää, ihanan talvinen yhdistelmä. Lumene on yllättänyt pysyvyydellään, näitä tulee nykyään herkästi napattua kauppareissulla mukaan, ja kun niillä tulee aika usein uusia sävyjä. Ihanaa, kun voi nyt muutaman päivän nauttia kauniista kynsistä, tapanina vasta iltavuoroon, silloin täytyy poistaa lakat. Tai jos ilahduttaisin (ja kapinoisin) muitakin ja olisin yhden työvuoron lakoissa. :D

    Ihanaa ja kaunista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markettilakoista Lumenen Gel Effectit on musta ehdottomasti parhaita, pysyy myös mun hankalilla kynsillä. :D Joulukokoelman Hopeahiekkaa on monesta paikasta myyty loppuun, vaikka muita sävyjä löytyy. Tosin paikallisesta Cittarista bongasin sitä viime viikolla vielä.

      Ihanaa ja rauhallista joulua Ulpu sinullekin! <3

      Poista
  8. Voi miten kauniit kynnet, ihan just eikä melkein joulunvihreä! <3 Mä en ole vielä voinut lakata kynsiä, kun pitää saada ruoat tehtyä, mutta huomenna sitten otan manikyyrin asiakseni. Todennäköisesti jotain punaista, tai sitten violettia. Mutta kimalletta pitää olla!

    Oikein hauskaa joulua, Jonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut tänään enää muuta kuin kinkun paisto, niin uskalsin alkaa eilen illalla puuhaan. Violetti olisi kyllä myös ihana valinta!

      Rauhallista joulua Riitta!

      Poista
  9. Oi miten kauniit joulukynnet! Tosi ihanat!
    Hyvää joulua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itsekin ihan hirmuisesti. <3

      Ihanaa joulua Daniela!

      Poista
  10. Vihreä on hyvä joulukynsiväri, "esijoulukynteni" olivat vihreät. :D Päädyin kuitenkin rakkaaseen Ruby Pumpsiin varsinaisena joululakkana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, esijoulukynnet. :D Pitää varmaan itsekin ottaa käyttöön tollaiset...

      Poista
  11. Ihana yhdistelmä! Kelpaisi mullekin :) Kehtaanko edes myöntää, että tämä joulu mennään kynnet naturellina eli ilman kynsilakkaa... On ollut niin hirveä hoppu juosta paikasta toiseen (tänään oli vielä työjuttuja) ja aamulla on aikainen herätys, kun lähdetään ajelemaan miehen kotikonnuille, joten ei tässä ole ehtinyt kynsiä lakata. Mutta joulun jälkeen heti sitten ;) Onneksi mulla on sentään joulutuoksu jo valittu, vaikka kynsilakka jäikin uupumaan :D Vihreä olisi ollut myös mun valinta kynsillä. Iloista joulua, Jonna! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu on vielä tärkeämpi kuin kynnet, vaikka itselleni kynnetkin on tosi tärkeät. Mutta ilman tuoksua vai ilman kynsilakkaa, no olisin ilman kynsilakkaa. :D

      Rentouttavaa joulua MS! <3

      Poista
  12. No onhan ne upeat kynnet! Kauniit kädetkin. Minä en edes pidä vihreästä, ja silti ihailen tuota vöritystä:)

    Oikein mukavaa joulunaikaa, Jonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten näiden on kyllä pakko olla ihanat, jos sinäkin tykkäät. Itse tykkään vihreästä kynsillä ja luomilla, mutta en missään muualla. ;)

      Rentouttavaa joulua Virpi! <3

      Poista
  13. Nudella mennään jos yleensä kynnet ehditään lakata;)
    Oikein Hyvää Joulua sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakkaus sujuu nopeasti, mutta se kuivumisen odottelu...

      Ihanaa joulua Lady! <3

      Poista
  14. Onpas kauniit kynnet! Ja tosi ihana yhdistelmä :) Mun joulukynnet sä oletkin jo käynyt katselemassa blogini puolella.

    Hyvää joulua Jonna! <3

    VastaaPoista
  15. Aivan ihanat kynnet<3 Tuo Holiday on niin ihana, että huhu<3 Saapuisipa omanikin pian<3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives