Vuoden parhaat 2014 – Luonnonkosmetiikka


Itse olen kosmetiikan sekakäyttäjä, mutta viime vuosina luonnonkosmetiikka on laadukkuudellaan noussut monin tavoin kilpailemaan paljon rakastamani selektiivisen kosmetiikan kanssa. Arvatkaapa miksi? Luonnonkosmetiikka on vihdoin tuntunut pääsevän eroon siitä, että sen olisi näytettävä ulkoapäin luonnonkosmetiikalta vaan se voi näyttää yhtä ylelliseltä kuin mikä tahansa muukin kosmetiikka. Samalla ne tottakai ovat yhtä toimivia. Kaikki suosikkini ovat tällaisia niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Ne miellyttävät silmää, koostumukset ovat ylellisiä ja ne toimivat. Siksi niistä onkin tullut suosikkejani.


MIA HÖYTÖ UNELMA

Suomalainen Mia Höytö on yksi niistä, joka ymmärsi pakata laadukkaat tuotteensa upeisiin ylellisen yksinkertaisiin pakkauksiin. Tämän tuotteen jokainen käyttö on Unelmaa. Unelma on intensiivisesti hoitava ja kosteuttava voide, jollaista jokainen hieman kuivuuteen taipuva iho osaa arvostaa. Voide sisältää orgaanisia kasviraaka-aineita kuten tyrninsiemenöljyä, joka uudistaa, suojaa ja hoitaa ihoa. Avokadoöljy vilkastuttaa solujen aineenvaihduntaa. Mustaherukansiemenöljy rauhoittaa ihoa. Manteliöljy silottaa ja aloe vera rauhoittaa, sekä kiinteyttää ihoa. Sheavoi taas hellii ja antaa voiteella unelmanpehmeän rakenteen. Sopii hyvin käytettäväksi yöllä ja päivällä. Tuote levittyy iholle pehmeästi ja imeytyy hetkessä. Jättää jälkeensä täydellisen pehmoisen ihon, jonka päälle on helppo levittää meikki. Levittäessä voidetta nenään ulottuu luonnonkosmetiikkamaisen vihreä tuoksu, josta itse pidän. Tuoksu kuitenkin katoaa nopeasti levityksen jälkeen. Ehdottomasti paras luonnonkosmetiikan voide, jota olen koskaan käyttänyt. Jos et omista korppuihoa, suosittelen kokeilemaan Mia Höytön Ihanaa, jota hieman kevyempänä käytän itse kesäisin, kun iho ei kaipaa niin paljon kosteutta kuin talvella.


ZUII FLORA FOUNDATION PRIMER

Zuii teki sen, mitä jokainen kuivan ihon omaava on toivonut jo pidemmän aikaa. Primerin joka soveltuu jopa kaikista kuivimmalle iholle. Rasvaisen ihon tuote tämä ei ole. Omasta mielestäni tuote häilyy jopa primerin ja seerumin välimaastossa niin paljon, että matkalla voisin harkita käyttäväni tätä 2 in 1-tuotteena. Tuote levittyy seerumimaisen kevyesti kasvoille. Ihohuokosia primer tasoittaa hyvin kevyesti. Tosin kuivaihoisella suuret ihohuokoset eivät olekaan se isoin ongelma vaan ne kuivat kohdat. Levityksen jälkeen iho on kuulas ja tasainen. Meikki on helppo levittää päälle. Meikki pysyy kauniin kuulaana hyvin koko päivän. Tuote sisältää mm. ruusuvettä ja primer tuoksuukin millekäs muulle kuin ihanille aidoille ruusuille. 



PATYKA PIPARMINTTU PUHDISTUSVAAHTO

Jos kaipaan aamulla erityista piristystä, saatan rikkoa sääntöäni olla vesipesemättä kasvojeni ihoa ja lorautan kämmenelle Patykan piparminttuista puhdistusgeeliä. Iltaisin käytän tätä toisen vaiheen puhdistuksessa. Ensin pelkäsin, että tuotteen sisältämä piparminttu saattaisi ärsyttää ajoittain herkkää ihoani, mutta ei. Piparmintulle tuoksuva puhdistusvaahto on ihanan hellävaraista, eikä kuivata herkkää ihoani. Eniten tykkään sen muodostamasta täyteläisen pehmeästä vaahdosta, joka putsaa ihon hyvin. Minulla on menossa tätä jo toinen pullo ja monta kertaa on ollut mielessä sujauttaa tämä tuote myös miehelle peilikaapin toiselle puolelle, sillä hänkin varmaan osaisi arvostaa tämän piparminttuisen raikasta tuoksua.



KJAER WEIS HIGHLIGHTER

Kjaer Weis on takuulla yksi kuumimpia luonnonkosmetiikan meikkisarjoja. Pakkaukset kiiltevät hopeisen metallinhohtoisina ja ne ovat pakattuna punaiseen. Kun sain Kjaer Weisin Highlighter -korostusvärin ensimmäistä kertaa käteeni, olin tosi yllättynyt. Rasia on todella painava, joka tuo välittömästi tunteen jostain arvokkaasta. Jos olette kokeilleet Guerlainin peilikantisia Rouge G -huulipunia niin tämä on vielä paljon painavampi. Kansi liukuu päältä pois (kannen toisella puolella on peili) ja sisältä paljastuu kauniin lämpimän helmen värinen nappi, joka sisältää mm. mantelisiemenöljyä, jojobansiemenöljyä ja mehiläisvahaa. Kaunis rasiahan on periaatteessa ikuinen, joten siihen saakin ostettua täyttöpakkauksia. Highlighteria voi käyttää luomilla sellaisenaan tai tummemman luomivärin kanssa, mutta itse tykkään laittaa tätä kasvojen korkeimpiin kohtiin kuten kulmaluille ja poskipäille, sekä amorinkaarelle tuomaan valoa. Tämä on se tuote, joka vihdoista viimein syrjäytti käyttötarkoituksessaan Benefitin High Beamin ykköskorokkeeltaan omassa meikkipussissani. En ole yksin tämän tuotteen hypetyksen kanssa, sillä Allure-lehti palkitsi tuotteen tänä vuonna myös Best of Beauty-palkinnolla, eikä suotta. Suomesta Kjaer Weisin tuotteita voi ostaa vain Jolie-verkkokaupasta.


IROISIE TONING LOTION

Iroisien Kasvovesi oli paras luonnonkosmetiikan kasvovesi, mitä käytin tänä vuonna. Alkoholiton kasvovesi sopii varsinkin kuivaihoisille. Kasvoveden sisältämä merilevä puhdistaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Kasvovesi tuntuu pumpulilapussa ihoa vasten miellyttävän liukkaalta ja sillä on helppo pyyhkiä kasvot. Iho on käytön aikana aina erityisen kirkas ja kiristämätön. Vielä kun tätä saisi isommassa kuin 100ml:n pakkauksessa.



JANE IREDALE HANDDRINK

Jane Iredalen tuotteissa ihailen usein tuotteiden nimikekseliäisyyttä. Oikeasti, kuka keksii käsivoiteelle niin hauskan ja osuvan nimen kuin HandDrink? Tiimistä löytyy selkeästi huumorintajua. Tämä tuote on siitä erikoinen, että minä olen saanut olla pienessä etuoikeusasemassa ja käyttänyt tätä jo marraskuusta lähtien, mutta tämä ilmestyy kuitenkin myyntiin tammikuussa 2015. Koska minulle tämä oli tämän vuoden paras käsivoide niin halusin sen tästä ilmestymisestä huolimatta mukaan. Montaa päivää ei tarvitse teidänkään onneksi enää odottaa. 

Olen älyttömän tarkka käsivoiteiden kanssa joita käytän päivittäin. Ne eivät saa tahmata yhtään ja imeytymisen pitää tapahtua nopeasti. Lisäksi kevyestä koostumuksesta huolimatta voiteen pitäisi oikeasti kosteuttaa, koska en halua olla lisäämässä sitä koko ajan. Tuoksu saisi mielellään olla mieto, koska käytän tuoksuja, en halua, että käsivoide toimii toisena tuoksunani. Kun kyse on päivisin käytettävästi tuotteesta, kämmenselät ovat varsinkin kesäisin koko ajan näkyvissä ja alttiina auringolle niin käsivoiteen olisi hyvä sisältää myös suojakerroin. Aika pitkä lista, vai mitä? Mitä jos sanon, että tämä tuote täyttää kaikki toiveeni. Voide tuoksuu vienosti ruusuille. Tuoksu on niin mieto, että sitä tuskin aistii, joten jos et ole ruusufani, suosittelen silti testaamaan. HandDrink sisältää mm. kirkastavaa omenauutetta, sekä ihoa ravitsevia vihreän teen- ja karhunvatukkauutteita. Viime aikoina on ollut paljon puhetta noista suojakertoimien paikkansapitävyydestä. Tämän tuotteen kanssa ei ole asiasta huolta, sillä suojakerroin testataan erikseen jokaisesta valmistetuserästä.


JURLIQUE SOOTHING CLEANSING LOTION

Jurliquen hellävarainen ja rauhoittava puhdistusmaito pelastaa aina silloin, kun iho tuntuu erityisen kuivalta/kiristävältä tai nenä on niistämisen jälkeen vereslihalla, eikä ihoon tee mieli laittaa mitään voimakasta. Hellävaraisuudestaan huolimatta se poistaa hyvin kevyet epäpuhtaudet ja tekee ihosta raikkaan, pehmoisen ja antaa välitöntä helpotusta kiristävään tunteeseen. Pumppupullo on miellyttävä käyttää. Jokaisen kuivan ja herkän ihon omaavan pelastus.



DR. HAUSCHKA SÄVYTTÄVÄ VÄRINESTE

Olen ollut tuotteeseen täysin koukussa keväästä asti. Teen todella harvoin meikkiä ilman Dr. Hauschkan Sävyttää Värinestettä. Sitä voi sekoittaa kosteusvoiteeseen tai meikkivoiteeseen. Kun kesällä iho oli tosi hyvässä kunnossa, sipaisin nestettä siveltimellä iholle yksistään. Ero on hiuksenhieno, mutta huomattava. Kasvot näyttävät välittömästi kirkkaammilta ja terveemmiltä. Samalla kun tuote antaa kasvoille väriä mineraalipigmenttien voimin, se myös hoitaa sitä rohtokasviuutteiden avulla. Vaikka sävy näyttää tummalta pullossa, se sulautuu jokaiseen ihonsävyyn, tuoden ripauksen tervettä hehkua kasvoille. Ilman tätä pikkupulloa en lähde enää mihinkään.


HURRAW! VANILLA BEAN LIP BALM

Vanilja ei ole helppo nakki. Se on äkkiä tuoksuna liian esanssinen, voimakas tai makea. Hurraw! maut ovatkin 100% luonnollisia ja ne tulevat eteerisistä öljyistä tai tehdään uuttamalla tai tislaamalla 100% luonnollisista raaka-aineista. Herkullisen aidon vaniljan tuoksun ja maun lisäksi Vanilla Bean -huulirasvaa ei tarvitse lisätä koko ajan. Vaikka se kuluu huulilta pois melko nopeaan, sen kosteuttavan vaikutuksen voi tuntea iltaan asti. Kun pakkaukset vielä tehdään vähintään 50% kierrätetystä materiaalista, voi huulirasvaa sivellä hymyillen huulille. Vuoden paras huulirasva, no doubt!


Mitkä olivat teidän luonnonkosmetiikkasuosikkeja tänä vuonna?





Osa tuotteista saatu blogin kautta, osa omiani.





  1. Aivan ihania tuotteita kerrassaan, muutama uusikin minulle. Käyn ankaraa taistoa tällä hetkellä, koska luonnonkosmetiikka tuntuu yhtä hyvältä iholla kuin selektiivinen, miksi en siirtyisi kokonaan luonnonkosmetiikkaan, siitä tulisi hyvä mieli sieluunkin. Mutta olen ainakin vielä liian utelias kaikkea kosmetiikkaa kohtaan ja en pidä myöskään luokittelusta esim.vaikka luonnonkosmetiikkapiireissä tuomitaan selektiivinen kosmetiikkaa. Pitäisi muistaa meidät sekakäyttäjät, miksi en voisi molemmista valita niitä parhaita. <3

    Omia lemppareita ovat Laveran Limet, Dr.Hauschkan lemongrass kylpyöljy, Korresin aah kaikki tuotteet, Jurliquen citrus mist ja voiteet, Bio Bornin sampoo ja hoitoaine ja Melvitan suihkugeeli. Hih muistinkohan nyt kaikki viimeisimmät lempparit, niitä lemppareita kun on niin mahottomasti.

    Ihanaa uuttavuotta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia K, niinpä. Onneksi voi valita. Itse olen juurikin utelias ja kokeiluhaluinen ja minusta olisi todella vaikeaa valita vain toinen puoli. Niin kuin elämässä yleensäkin, en halua sulkea toisia asioita pois toisen kustannuksella. Laveran Body Lotionit olisivat hyvin voineet olla tällä listalla, pidän niistä kamalasti, kaikki ei vaan mahdu. Arvaa oliko kamalaa tehdä valintoja näitä postauksia varten? :D Jos olisin tehnyt tämän listauksen viime vuonna mukana olisi ollut myös Melvitan puhdistusöljy, joka on ihan parasta. <3

      Ihanaa uutta vuotta sinnekin!

      Poista
  2. Mun suosikkeja ovat myös Hurraw! huulivoiteet, ja lisäksi JĀSÖN Aloe Vera-sarja, jonka hoitoaineesta, vartalovoiteesta ja aloe vera-geelistä olen tykännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurrawt. <3 Mulla on JÃSÖNilta ollut käytössä joskus vuosia sitten jotain, pitäisi varmaan ottaa uudelleen kokeiluun. :)

      Poista
  3. No Hurraw, Zuii ja Lavera taitaa olla aika feivörittejä tällä hetkellä ^_^ Tarviikin itse tehdä myös tällainen postaus. :)

    VastaaPoista
  4. Tuo piparmintuntuoksuinen puhdistusvaahto kuulostaa niin raikkaalta, että jo tuoksun takia sitä voisi kokeilla - piparminttu kun ei ärsytä tätä tuoksuallergikkoakaan;)
    Minä olen näissä kosmetiikkakokeiluissa ihan tumpelo - kokeilen vähän sitä ja tätä, mutta oikein mitään en jaksa säännöllisesti käyttää; sipaisen aina silloin tällöin jostain purkista...pitäisi yrittää opetella paremmille tavoille;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä ettei ärsytä, kun se on tuoksuna kuitenkin tosi voimakas. Ollaan me ihmiset kummallisia. Tuossa Patykassa tuoksu on tietenkin vielä tosi luonnollinen, ei mikään esanssi. ;)

      Sinähän voit ottaa ensi vuoden teemaksi ihonhoidon säännöllisyyden, ihan perustuotteilla pääsee vauhtiin. Mutta en ota syitä niskoilleni, jos innostut enemmänkin. :D

      Poista
  5. En edelleenkään ole löytänyt mitään sellaista, jonka ostaisin toistamiseen. Mä olen vaihtelunhaluinen, mutta tietyt asiat palaa aina kerta toisensa jälkeen kaappiin. Pitäisi testailla enemmänkin luonnonkosmetiikkaa. Nyt kun kasvojen iho viimein on tasoittunut hormonimyrskyistä, voi taas vapaammin kokeillakin kaikkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ja monta, mutta en niin monta kuin voisi kuvitella. Tuotteen pitää olla jotain tosi spesiaalia, että ostan sitä uudestaan. :p

      Kiva, että iho on tasoittunut, niin pääset testaamaan. ;)

      Poista
  6. Minulle ainoa tuttu on tuo Janen HandDrink, jonka sain myös marraskuussa ja allekirjoitan sen mitä kirjoitit. Käytän sitä iltaisin ja ihana on mennä ruusuntuoksuisena nukkumaan. Muista ei ole kokemusta, sillä luonnonkosmetiikan kanssa olen allergisena hiukan varovainen. Tuo Hauschkan värineste täytyisi kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HandDrink on ihan loistava. Itse käytän sitä päivisin juuri suojakertoimen vuoksi.

      Poista
  7. Mitään näistä en ole kokeillut, mutta kiinnostavat kyllä. Sama juttu edellisen postauksen upeitten tuotteitten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos löytyy sellaisia, mitä et ole kokeillut, niistä on aina kivointa lukea toisilta, kun kiinnostus herää. Huomenna onkin jännää, sillä luvassa on meikit ja mun tyyliin tuotevalinnat ovat hieman erikoisia. ;)

      Poista
  8. Itekin oon pohiskellu luonnonkosmetiikan testailua mut en edes tiedä mistä alottaa! Onks Patykalla laaja tuoksuvalikoima?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patykan tuotteista löytyy tuoksuja joka lähtöön ruusua, piparaminttua, mandariinia, neroli, greippi... you name it. :)

      Poista
  9. Näistä voisin ihan heti kotiuttaa tuon primerin ja värinesteen!!
    Hurraw:in huulirasvat ovat sulattaneet sydämeni<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihan huippuja. Mä en edes tajua miten jäin koukkuun tuohon värinesteeseen, mutta jäin. Yksi vaihe lisää meikkaukseen, mutta ei sen väliä, kun jälki on niin nättiä. ;) Sensain primer on silkkaa rakkautta. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives