22.1.2015

My Name – Puhdas tuulahdus


Itselläni on ollut pitkään etsinnässä tuoksu sellaisiin päiviin, kun kaipaan ylleni vain jotain puhtaan tuoksuista. Sellaista joka ei ärsytä, mutta puhtauden lisäksi siinä on silti omalaatuinen naisellinen leimansa. Olen myös kertonut täällä blogissani aiemmin rakkaudestani syreenin tuoksuun. Yllättävän harva tuoksu sisältää tuota niin huumavaa, itselleni kesän alkua tarkoittavaa nuottia ja vielä harvemmassa se on selvästi esillä. Yksi suosikkituoksuistani Guccin Guilty sisältää syreenia, mutta omaan nenääni en sitä kovin voimakkaana tuosta tuoksusta erota. Syreenin osalta vihdoin Trussardin My Name räjäytti potin sydämessäni ja hajuaistissani. Pakko varmaan sanoa, että silmääni miellyttää erityisesti myös tuoksun pullo. My Name tuli myyntiin Suomessa vuosi sitten.


My Name tuoksun pullo on neliskanttinen höystettynä pyöreillä pehmennetyillä yksityiskohdilla, ylellisyyttä lisäävät kultaiset yksityiskohdat ja eritoten massiivinen hieman muhkea korkki, joka on muuten päältä pehmeän tuntuinen. Pullon on suunnitellut arkkitehti Antonio Citterio, joka on se sama mies, joka on suunnitellut myös Citterio-aterinsarjan Iittalalle. Tuoksuneste pullon sisällä on hempeän vaaleanpunaista, tietyssä valossa myös aavistuksen persikkaista. 

Tuoksussa on mielestäni puuvillan puhtautta, naisellisuutta ja tiettyä omaleimaista aistikkuutta, jolle minä lämpenin pikkuhiljaa ja lopulta se vei täysin mukanaan.

Ensituoksussa hempeää valkoista orvokkia ja heliotrooppia. Sydäntuoksussa minulle kesän merkkinä toimivaa syreenia ja puhtaan vivahteen tuovaa myskiä. Pohjatuoksussa makeaa vaniljaa ja ambraa. Tiesittekö muuten, että ambraa on käytetty kautta historian tuoksujen ainesosana ja se on uskokaa tai älkää kaskelotin suolistosta oleva erite? Nykyisinhän ambra valmistetaan synteettisesti.

Omaan nenääni selvästi selkeiten tuoksuvat heliotrooppi, syreeni, myski ja vanilja, jotka jättävät yhdessä iholle mielettömän puhtaan ja naisellisen omaleimaisen tuoksun. Tuoksu on EdP ja sen kesto iholla on helposti reilut kuusi tuntia, enkä lähtisi tätä kovin helposti päivän mittaan lisäilemään.


Tykkäättekö puhtaista tuoksuista?

Tuoksua myydään 30- ja 50ml:n pulloissa. Pienemmän pullon hinta on n. 53 euroa.

Tuoksu lehdistönäyte.

21 kommenttia:

 1. Tätä on pakko käydä tuoksuttelemassa. <3 Koska Cleanin tuoksut joita rakastan, eivät vaan sovi iholle, rupeavat tuoksumaan mälsältä. Tämä on pakko testata. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cleanin Fresh Laundry oli tähän saakka se mun puhdas tuoksusuosikki, mutta tää meni ohi. On hieman omaleimasempi ja hei, syreenin tuoksua ei voita mikään! <3 Tää ei tylsy loppua kohti, siitä pitää huolen makea vanilja ja makeastahan sä pidit. ;)

   Poista
 2. Mulla on ollut testissä sama tuoksupullo, joten oli kivaa lukea mielipiteesi. Tuoksu on ilahduttan kevyt, puhdas ja naisellinen. Pidän tosi paljon juuri syreenin tuoksusta. Postaus on tulossa ihan kohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun kommentteja tästä. Tykkään siitä, että tämä on tosi omanlaisensa, en saa päähän yhtään tuoksua, joka edes etäisesti muistuttaisi tätä.

   Poista
 3. Hieno pullo, tuota ei varmaan ole ollut vielä suuremmin esillä, kai olisin tuollaisen korkin huomannut? Kuulostaa kivalta, pitääpä käydä lauantaina nuuhkimassa, jos vaikka paikalliselta Sokokselta löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans! Musta on hauska, että arkkitehti on suunnitellut tuon. Joskus aikoinaan Trussardia ei saanut muistaakseni kuin Stockalta, mutta nykyään saa myös Sokoksista. Verkkokaupassakin on myynnissä, mutta tuoksua kyllä pitää päästä nuuhkuttamaan ennen ostopäätöstä. :)

   Poista
 4. Mä rakastan tätä tuoksua! <3 Kirjoittelin tästä blogissani jo viime vuonna loppukesästä, kun esittelin uutuuksia (postaus täällä). My Name oli joukon vastustamattomin tuoksu :) Jos kokoaisin yhteen postaukseen kaikki lempituoksuni, tämä pääsisi ehdottomasti mukaan. Samoin tuo Guccin Guilty, josta oli puhetta jo aiemmin :)

  Ps. Söin samalla, kun aiemmin luin tätä postausta. "Kaskelotin suolistosta tuleva erite" -kohta kyllä pysäytti :D Hah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihana! Et sentään ollut tätä suihkuttanut juttua lukiessa ja syödessä? :D

   Poista
 5. Taas uusi tuntematon tuoksu meikäläiselle. Pitää mennä nuuhkimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hyvä, luulen, että tästä saattaa pitää myös moni, joka yleensä vierastaa tuoksuja.

   Poista
 6. Voi että, juuri puhdas tuoksu multa puuttuu! Cleaniltä mulla on Warm Cotton, mutta se jää aavistuksen pesuainemaiseksi. Vaniljainen vivahde kuulostaa oikein ihanalta, jos sen tosiaan aistii pohjatuoksusta. Täytynee tuoksutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä lopuksi se vanilja on aivan selkeä. Aah, ihana makeus! <3

   Poista
 7. Ihana toi korkki :) ja kaikki missä on vaniljaa niin ah. Pakko mennä tuoksuttamaan, kiitos taas kerran vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on ja jännä, kun on päältä pehmeä ja siihen on vedetty vielä päälle kangas. Hieman erilaisempaa. ;)

   Poista
 8. Voi kun näitä voisi ruudun kautta haistaa! Sun kuvat on aina upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, olia kiva kun tossa näppäimistössä olisi sellainen nappi, jota voisi painaa, jos haluaisi tuoksutella. ;)

   Kiitos kuvakehuista! <3 Valokuvaus on yksi niitä asioita, joissa pystyn täysin rentoutumaan, ehkä se edes vähän näkyy.

   Poista
 9. Mä tykkään! Cleanin tuoksun hankkimista olen miettinyt jo pitkään, mutta täytyisi ensin suunnata kyllä uusia tuoksuja hajuvesiosastolle nuuhkimaan, sillä uskoisin, että monelta muultakin merkiltä tälläisiä puhtaita tuoksuja myös jo löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaita tuoksuja on kyllä liian vähän, varsinkin sellaisia, jotka ei sitten ole liian tylsiä vaan niissä olisi myös vähän jotain mieleenjäävää. :)

   Poista
  2. Narciso Rodriguezilla ainakin on myskituoksuja.

   Poista
 10. Itselleni tuli tästä kovasti mieleen Kenzon Flower! Se on varmaan tuo orvokki joka tuo molempiin puuterisuutta ja onhan näissä kummassakin vaniljaa. Mielestäni tämä tuoksu on hyvin eri tavalla puhdas kuin Cleanin tuoksut, jotka on mun makuun liian pesuaineisia. Itse tartun puhdaan tuoksun kaipuussa Philosophyn Amazing Grace - tuoksuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenzon Floweria en ole nuuhkutellut. Amazing Grace on ihana, mutta en voi käyttää enää sitä, kun se ottaa jotenkin mun miehen nenään. Suihkuttelen vain silloin, kun mies ei ole kotona. :D Sinällään harmi, koska tähän saakka mikään tuoksu ei ole aiheuttanut miehelle mitään.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown