7 kysymystä -haaste


Sain jokin aika sitten ihanalta Ladylta Lady of The Mess -blogista haasteen. Ladyn kysymykset oli sen verran hyviä, että päätin ottaa haasteen vastaan. Kysymykset sattuivat vielä olemaan aika paljon sellaisia, että niiden vastaukset saattavat tulla paljastamaan minusta jotain uutta, jota en ole teille vielä kertonut. Kuvituksena postauksessa käytin leikkokukkaotoksiani, koska rakastan niitä ja suurin syy ei suinkaan ole se, että ne ovat ainoita kukkia, joita saan pidettyä viikon hengissä. ;) 

Eipä sitten muuta kuin kysymysten pariin.


1. Oletko keittiön hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

Ainakin meidän perheessä minä todellakin olen se keittiön hengetär. (sori T) Olen aina tykännyt tehdä ruokaa, mutta vielä enemmän leipoa. Bravuuria minulla ei oikeastaan ole, paitsi, jos mieheltä kysyttäisiin niin hän vastaisi, että teen maailman parasta niinkin arkista ruokaa kuin perunasoselaatikkoa. Mieshän ei suostunut kyseiseen ruokaan koskemaan (traumat koulusta) ennen kuin tein sitä hänelle ensimmäisen kerran, jouduin taivuttelemaan häntä vuosia, että voitaisiinko tehdä, lopulta suostui. Hyvä niin, sillä perunasoselaatikko on itselleni sellaista lohturuokaa. Salaisuus piilee hyvissä perunoissa, järkyttävässä määrässä voita ja maitoa, sekä erittäin hyvin maustetussa jauhelihassa.

2. Mitä harrastat? Muutakin kuin bloggaamista. ;)

Ainakin lukemista, siis aina kuin se vain onnistuu. Leipomisesta tykkään, mutta meillä käy niin harvoin vieraita, että jos leipoisin joka kerta, kun tekee mieli, oltaisiin miehen kanssa jo osallistujina Suurin pudottaja -ohjelmaan. Tykkään myös selailla ulkolaisia muotilehtiä (varsinkin niiden kauneusosioita) ja niitä löytyykin yöpöydältäni iso pino. Se salaisin harrastus on ollut kuitenkin jo vuosia missit. Kyllä, minä seuraan missikisoja ympäri vuoden. Kun mm. Miss Universum -kisat alkavat, tiedän jo kansallisista kisoista, keitä sinne osallistuu ja olen muodostanut heistä mielipiteeni. Olen ollut jo vuosikausia melko ahkera kirjoittelija erilaisilla aihealueen foorumeilla. Missi-innostukseni alkoi jo pikkutyttönä ja se on seurannut minua läpi elämän. Hauskinta on jakaa asia muiden samanlaisten "hörhöjen" kanssa. Vähän sama kuin tätä kosmetiikka-innostusta on hyvin vaikea muiden käsittää kuin toisten hengenheimolaisten.

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveelle kävi?

Parturi-kampaaja. Selkeästi jalat maassa -tyyppiä lapsesta lähtien ja päättäväisyyttäkin löytyi, sillä parturi-kampaaja minusta lopulta tuli. Valmistuin koulusta, mutta päivääkään en ole ammattiani varsinaisesti harjoittanut. Joskus ne lapsuuden haaveet eivät kuitenkaan ole niitä, mitä sitten isompana haluat.

4. Sisustuksesi kulmakivet? Värit, materiaalit, tyyli - vai jokin muu?

Ensiksi on sanottava, että en ole sisustaja ja kotiamme ei varmasti tultaisiin ikinä sisustuslehteen kuvaamaan. On minulla silti selkeä maku tämän suhteen, pidän yksinkertaisesta ja linjakkaasta. Kirkkaista väreistä en innostu, sillä ne tuovat ympärilleni rauhattomuutta. Joten harmaata, valkoista ja mustaa, ehkä ripaus ruskeaa siinä on ne sävyt, jotka kotona toistuu. Pääasia on, että on puhdasta. En voi sietää likaisia asuntoja, joissa villakoirat pyörii lattia ja vessa on pesty joskus viime viikolla.


5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

Kuuntelen nykyisin todella vähän musiikkia ja lempiartisteja minulla ei ole. Olen ainoastaan kerran elämässäni fanittanut ja se oli sitä aikaa, kun New Kids on the Block eli huippuvuosiaan. Joesta ei kuitenkaan sitten koskaan tullut aviomiestäni, voi nyyh. No, ehkä olen päässyt siitä yli tähän päivään mennessä. Minun on myös tunnustettava se, että näistä 2000-luvulla pinnalle pulpahtaneista artisteista olen aivan pihalla, minulla ei mitään hajua niistä suurimmasta osasta, eikä niiden kappaleista. Sen sijaan sydäntäni lähellä ovat 70- ja 80-luvun rock, suomi-pop ja iskelmä, joskus on ihan hauskaa kuunnella 90-luvun discojumputuksia ja miettiä omaa hullua nuoruutta. Onhan minulla kuitenkin ehkä yksi lempiartisti tai bändi Nirvana, jonka kaikki levyt minulta löytyy ja niitä en kyllästy ikinä kuuntelemaan. 

6. Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai vuosikymmenellä eläisit, minkä valitsisit ja miksi?

Olen miettinyt tätä joskus paljonkin. Valintani on se iloinen 20-luku. Ihailen ihan mielettömästi sen ajan tyyliä, sitä miten naiset pukeutuivat ja ehostivat itseään. Elokuvateollisuus astui kuvioihin ja elettiin aikaa jolloin vanhasta siirryttiin uuteen. Ainoastaan yksi asia minua tuossa vuosikymmenessä pelottaa, entäs jos sairastuisin vakavasti? En halua ajatellakaan sitä, millaisia konsteja tuon ajan lääkärit käyttivät potilaisiinsa. HUI! Tämän pienen asian vuoksi minua kiinnostaisi myös tulevaisuus, millaista olisi elää täällä vaikka 500 vuoden päästä, jos tätä maapalloa silloin on enää edes olemassa...

7. Pakopaikkasi - onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?

Pidin aina kotia pakopaikkanani, mutta viime aikoina naapurien melun takia en enää ole osannut ajatella kotia itselleni täydellisenä pakopaikkana. Ehkä se oma pakopaikka olisi sitten lapsuudenkodissani hiljaisuudessa metsän keskellä, ja miehen kainaloonkin kyllä pääsee tarvittaessa. ;)

Seuraavaksi minun pitäisi keksiä seitsemän kysymystä ja haastaa seitsemän bloggaajaa, mutta aion hieman oikaista tässä. En haasta ketään tällä kertaa erikseen, joten jos joku haluaa, niin siitä vain nappaamaan haaste omaan blogiin. Kysymyksinä saa edelleen toimia Ladyn jo loistaviksi havaitut seitsemän kysymystä.

Ihanaa viikonloppua!


  1. Saisko sitä perunasoselaatikon ohjetta ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä lupaan tehdä siitä postauksen, kun teen seuraavan kerran. ;)

      Poista
    2. Samaa piti heti sanoa! :) Mä en ole ikinä maistanut itsetehtyä lihaperunasoselaatikkoa, aina vaan sitä Saarioisten. Jostain syystä se on miehelle sellainen lapsuuden lohturuoka, ostaa sitä aina jos ei muu perhe ole syömässä. Jos siis teet postauksen, niin voisin yllättää miehen joskus vaikka ihan tekemällä itse sitä! :)

      Poista
    3. Hah, mun on pakko varmaan tehdä piakkoin tuota, kun noin moni on kiinnostunut. Mä ajattelin, että se on niin tylsää ruokaa, että kukaan ei halua ohjetta. :D Mun on monta kertaa pitänyt yrittää tehdä tuota myös soijarouheesta, koska voisin kuvitella, että myös sillä tulisi hyvä. Tosin monelle lihansyöjälle se voi silti olla kauhistus. :D

      Poista
    4. Meen äiti on joskus kauan kauan aikaa sitten tehny sitä. Olin vallan unohtanu koko ruuan olemassa olon kunnes luin tän sun tekstin. Vesi kiellä oottelen reseptiä :D

      Poista
    5. Mä yritän saada sen vielä tän kuun aikana blogiin. :D

      Poista
  2. Nyykkärit 4-ever!! Mun suosikki oli Jon :D

    VastaaPoista
  3. Minäkin haluan, ruuasta tykkäisi meidän tytötkin. <3 Ihana, ihana missiharrastus, tämä helpotti tämä sinun postaus niitä omia astronauttihömpötyksiäni. <3 <3

    Mitä ne naapurit siellä mekkaloi, inhoan meteliä!

    Ihanaa viikonloppua Jonna. <3 Mahtava postaus. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan sen reseptin, pitää itsekin oikein katsoa mittasuhteet, no koska mun ruuanlaitto on aina heitellään vähän sinne päin ja maistellaan. ;) Leipomisen kanssa ei voi samalla tavalla toimia tai tulee lässähtänyt kakku. :D

      Meillä asuu naapurissa paljon itkevä vauva, haukkuva koira ja kaksi seinänaapureista on kunnostautunut radion kovalla kuuntelemisessa, ovia paiskotaan niin, että meidänkin kämpässä välillä lattia tärähtää... jatkanko? :D

      Ihanaa viikonloppua myös sinne! <3

      Ps. Se sun astronautti-juttu oli mahtava, kunpa mullakin olisi ollut jotain yhtä korkealiitoista lapsuuden haaveena.

      Poista
  4. Hei mielenkiinnosta, mitä tykkäsit tämän vuoden Miss Universumin voittajasta? (: Mä en tosiaa nähnyt itse lähetyksestä kuin finaalin, mutta olisin mä ehkä siitä viimeisestä viisikosta valinnut voittajaksi jonkun muun. Oli aika perusleidi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä ihan tykkäsin voittajasta, ei ehkä oma henk.koht ykkössuosikki koko kisassa, mutta paras viisikosta. Tykkäsin itse ehkä eniten Argentiinasta, joka oli finaalissa aika vaisu, valitettavasti. Mä olin ihan järkyttynyt, kun esim. ihastuttava Guyana jätettiin kokonaan semifinaalien ulkopuolelle. :)

      Poista
  5. Kiva, kun otit haasteen vastaan - nämä ovat kyllä kivoja tehdä - ja etenkin lukea;)
    Aina jonkin uuden piirteen toisessa löytää - niin nytkin!
    Aurinkoista viikonloppua sinne - ja toivottavasti naapurit häipyvät viikonlopun viettoon jonnekin muualle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kesti hetken aikaa, mutta vihdoin tuli sopiva sauma. Itse myös tykkään lukea näitä tosi paljon, joten sen takia nämä ovat aina myös kiva tehdä. :)

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  6. Nirvana ui aikoinaan suoraan munkin sieluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Virpi sä taidat oikeasti olla se mun kadonnut kaksoissisko. ;) Ehkä maailman historian paras bändi! <3

      Poista
  7. Tämä oli tosi kiva postaus ja kauniit kuvat taas jälleen kerran! :) Mä tartun kyllä tähän haasteeseen mielelläni. Saanpa kirjoitella vaihteeksi blogiin jotain muutakin kuin kosmetiikka-aiheista ;)

    VastaaPoista
  8. Mullekin tuli heti lihaperunasoselaatikosta lukiessa mieleen, että olisipa kiva tietää miten teet sen. :) Mä teen sitä myös välillä, mutta jotain siitä tuntuu puuttuvan, tai oikeastaan se miten laatikon saisi pysymään mehevänä...

    Tosi kauniit kukkakuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulpu. Resepti tulee tosiaan myöhemmin, mehevyyden salaisuus on musta laittaa laatikko uuniin mieluummin vähän liian "löysänä" kuin valmiiksi sellaisena syöntikiinteänä eli paljon maitoa. ;) Joskus laittanut itse liian vähän maitoa ja laatikosta tulee heti kuivempaa.

      Poista
  9. Nirvana. <3 Myös omia suosikkejani. MIes sanoi aikanaan lukiossa kiinnittäneensä huomiota juuri punaiseen pystytukkaani ja Nirvana-paitoihini, olin kuulemma erilainen. :D Ja NKOTB!!! IIH! Jordan! <3 Tosi kiva postaus, kivaa kun teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huonoihin asioihin ole miehesi kiinnittänyt huomiota. :D

      Poista
  10. Aika huima hyppäys NKOTB:stä Nirvanaan ;-)
    Hieman yllätti, mutta hitsi itsekin oon molempia fanittanut. Jos jollekin keikalle olisi mahdollista näin jälkikäteen päästä, niin Nirvanan Unplugged olisi ollut mahtava päästä paikan päällä kokemaan. Perunasoselaatikko on kyllä hyvää, sitä vaan tulee turhan harvoin tehtyä. "Äitien" valmistamaan kun en koske pitkällä tikullakaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, joo kunnon hyppäys! :D Sulla on Eeru harvinaisen hyvä musiikkimaku. ;) Se "äitien" valmistama ei ole perunasoselaatikkoa nähnytkään, jos totta puhutaan. :D

      Poista
  11. Ei vitsi, mä en tiennytkään että sä olet valmistunut pa-kaksi..! :)

    VastaaPoista
  12. Mahtavia paljastuksia, etenkin tuo missifaniutesi tuli ihan puskista. :-D Mäkin olisin halunnut elää 1920-lukua, mieluiten Englannissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä 20-luku ja Englanti, kyllä kiitos! <3 Hah, varsinkin pienenä missijutut oli sydämen asia, on vieläkin, mutta enää en paisko ovia, jos oikea ei voita. :D

      Poista
  13. Eikä tullut Donnie Wahlbergistä minun miestä ;) Hassua, siirryin siitä itsekin Nirvanaan ja gunnareihin. Nirvanan nevermind oli mun ensimmäinen cd-levy :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives