Mitä ostan ruokakaupasta


Olen aikaisemmin paljastanut blogissani jääkaappini sisällön ja tänään kurkistetaan Sannin haastamana kauppakassiini. Haasteen kanssa meinasi tulla vähän vaikeuksia, koska meiltä löytyy melkein aina tietyt perusaineet kaapista, joten kaupassa käynnit ovat oikeastaan aina täydennyskeikkoja ja hyvin harvoin on tilanne, että kaikki tuotteet ovat loppu. Joten tämänkin kertainen kauppakassi oli vain täydennystä varastoihin.
En syö kuin kerran päivässä lämmintä ruokaa. Yleensä teen aina kaksipäiväistä, joitain poikkeuksia lukuunottamatta, koska se tulee edullisemmaksi. Meillä syödään paljon pastaa ja riisiä, mutta harvemmin perunaa. Pastan kanssa pyöräytän usein kastikkeita, joissa en käytä kuin kasviksia. Sen sijaan kaksipäiväisten ruokien pohjana on usein lihaa. Aamu aloitetaan meillä aina puurolla, jonka päälle laitetaan iso kasa marjoja. Marjat ovatkin aika suuri kuluerä, koska varsinkin kotimaiset marjat ovat tyyriitä. Tätä ajatellessani toivoin aina, että asuisin edelleen lapsuudenkodissani metsän keskellä, jossa mustikat, puolukat ja sienet kasvoivat takapihalle. Illalla syödään joskus leipää, mutta mieluisampi iltapala koostuu minulla Turkkilaisesta jogurtista (miehellä rahkasta) ja erilaisista tuoreista hedelmistä. Olen kantanut viime aikoina lähikaupasta selkä vääränä suurinta herkkuani tuoretta ananasta, koska se on ollut tarjouksessa 0,99€/kg. Ihan törkeän halpaa. Tähänkin kassiin sain kaksi isoa ananasta vajaalla 2,5 eurolla! Halvempaa kuin ne karmeat purkissa lilluvat metallilta maistuvat palat, joita en syö kuin hätätapauksessa.


Meiltä löytyy melkein aina pakkasesta jauhelihaa tai broileria, erilaisia pakastevihanneksia ja marjoja. Jääkaapista taas kananmunia, tomaattia, kurkkua, kermaa, paprikaa, salaattia, maitoa, margariinia, perunoita, ketsuppia, sinappia ja porkkanoita. Aineksia, joista saa aina pyöräytettyä jotain syötävää. Kuivakaapista löytyy pastaa, riisiä, tomaattimurskaa, riisikakkuja, papuja, sipulia, soijaa, oliiviöljyä, jauhoja, sokeria, (ei käytetä kuin leivontaan), puurohiutaleita, tonnikalaa (jota en koskaan syö, mutta jotenkin sitä tulee pidettyä jemmassa) teetä ja kahvia. Kahvin tilaamme verkkokaupoista tai minä käyn HKI:n reissuilla täydentämässä varastoja, koska tästä "kylästä" ei valitettavasti löydy laadukasta kahvia edes isojen markettien hyllyiltä. Minua jaksaa tämä ihmetyttää. Espressopapuja löytyy ainoastaan Segafredolta, mutta ne eivät houkuta, koska niistä valmistettu kahvi maistuu lähinnä tuhkakupilta.
Kuitti on tosi tyypillinen kuitti täydentävistä ostoksista. Kyllä, siinä kuitissa on valitettavan usein jäätelöä ja suklaapatukoita. :p En halua laskea paljonko niihin menee kuussa rahaa... Haluan korostaa, että nämä ovat minun herkkujani, mies harvemmin osallistuu näiden tuhoamiseen (paitsi jäätekön). Tällä kertaa joukkoon oli eksynyt myös yksi orpo pieni siideri, jonka ostin itselleni saunajuomaksi täksi päiväksi. Niin ja limu, joka on aika harvinainen näky meidän ostoskassissa, mutta ajattelin, että lasillinen saunan jälkeen voisi maistua. Usein näille limuille käy niin, että joudun kaatamaan puolet alas viemäristä, kun ovat olleet jääkaapissa niin kauan, että hiilihapotkin ovat jo haihtuneet. Tämä on jännää, koska joskus kaksikymppisenä olin Pepsi Max-addikti, mutta onneksi sain itseni irti siitä tavasta. Sen sijaan Vichyä kuluu jonkun verran. Sitäkin ostan aina halvinta, Pirkkaa, joka maksaa hieman yli euron pullo ja siitä saa vielä 40 snt:n pantin takaisin.
Yleensä olen aika rutinoitunut ostaja, mutta myönnän, että "tilipäivän" tullessa saatan ostaa herkkuja, joita ei sitten loppukuusta käteen tartu. Varsinkin juustot ovat heikkouteni Chevreä ja Auraa, sekä vähän eksoottisempia hedelmiä, joita en raaski muuten kalliin kilohinnan vuoksi ostaa.

Mitä teidän ostoskassista löytyy?

Haastan seuraavat bloggaajat paljastamaan oman ostoskassinsa sisällön:
Nonnula/Jonna
Pirkon Paletilta/Purkkipirkko
  1. Tiia K
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 12:38 (2 kuukautta ago)
    Kiitos Jonna haasteesta <3 Ui meidän ruokakassi ei näytä likimainkaan noin hyvältä, sieltä uupuu mm.Kolmen kaverin jäätelö, nam ja Kinderit tuplanam. Ei vaiskaan muu perhe syö herkkuja, joten kyllä niitä kassista löytyy.

    Sinun ruokakassi on tasapainoinen, siellä on paljon terveellistä, mutta kuitenkin sitä sielua ravitsevaa hemmottelua. <3

    Aurinkoa viikonloppuun Jonna

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 12:57 (2 kuukautta ago)
    Ole hyvä! <3 Jään odottamaan sun kassien sisältöä, koska teillä on vähän isompi porukka niin ruokaakin on enemmän. ;)

    Kolmen kaverin jäätelö on ihan rakkautta. Voisin syödä niitä vaikka kuinka paljon, toivoisin vain lähikauppaan makuvariaatioita vähän lisää, kolme makua on liian vähän… :D

    Ihanaa viikonloppua!

    Vastaa

    Virpi
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 13:04 (2 kuukautta ago)
    Kivannäköistä ja terveellistä, ja aika paljon samannäköistä, mitä itsekin ostan. Tai mulla olisi myös leipää ja parsakaalia -tai nythän sain haasteen näyttää ne!

    Poikani oli tänään käymässä ja vertailtiin ruokakaupan laskuja. Huomattiin, että kummallakin pariskunnalla menee noin 800€ ruokaostoksiin kuussa. Mutta marketista saa aika laajasti sinipiiasta, sukista ja villalangoista lähtien, onpa siinä käyttökosmetiikkakin.

    Herkullista viikonloppua!

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 14:49 (2 kuukautta ago)
    Leipää meilläkin usein on, mutta itse en syö sitä ehkä kuin pari kertaa viikossa ja nyt mieskin on vähentänyt, ettei syö joka ilta, niin leipä on harvinaisempi näky ostoskassissa. Yleensä kaivan leivän himooni kaapista riisikakkuja, jotka miehen mielestä haisevat ihan hirveille. Musta ne on hyviä. :D

    Hui, aika isoista summista kyllä puhutaan. Mä en osta kosmetiikka marketista oikein ollenkaan. Jos on sellainen kuu, että tarvii puhdistusaineita yms. ostaa lisää, niin kyllä sen sitten laskussa huomaa. Tosin niitäkin ostan usein kun näen tarjouksessa jemmaan.

    Jään odottelemaan sun kanssi sisältöä. :)

    Vastaa

    Charming Nails
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 14:37 (2 kuukautta ago)
    Mielenkiintoista :) Kolmea kaveria tekisi mieli maistaa. Ehkä joskus. Minäkin olen valmistellut tätä postausta, minusta on kiva kurkistella toisten ruokakasseihin ;D aika tutulta näyttää tuo sinun pussukkasi. Perusterveellistä, satunnaisia herkkuja. Minäkin ostan tilipäivänä jotain kalliimpaa ja näitä Polareita aina tarjouksesta ;)

    VastaaPoista
  2. Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 14:52 (2 kuukautta ago)
    Mä oon vähän odotellutkin sun postausta. ;)

    Lähikaupassa on tosi usein noi Polarit tarjouksessa ja silloin ostan, muuten en oikeastaan ollenkaan. Meillä on vaan iso Arkijuustokönttä kaapissa, mistä höyläillään + ne herkkujuustot, jota on pakko välillä saada. ;)

    Toi vadelma-valkosuklaa on ehdottomasti yksi parhaista Kolmen kaverin jädeistä, kannattaaa aloittaa siitä. :D Mikähän siinä muuten on, että sinä päivänä, kun rahaa tippuu tilille, olo on hetken aikaa ”rikkaampi” ja tulee vähän törsättyä? :D

    Vastaa

    Charming Nails
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 20:46 (2 kuukautta ago)
    Joo ihan totta, ehkä päivän-pari on rikas olo ja nyt taas köyhä ;DD ääh nyt houkuttaa nuo Kaveri jäätelöt…

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 21:14 (2 kuukautta ago)
    Sama! :D

    Vastaa

    Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 15:39 (2 kuukautta ago)
    Kinder suklaat ovat ihan parhaita joka muodossa! Miksei ole Kinder suklaalevyä, ostaisin heti :D. Mun ostoskoriin kuuluu aina vähintään useampi litra maitoa, mandariineja ja jotain hyvää leipää.

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 16:02 (2 kuukautta ago)
    No niin, missä tosiaan viipyy meidän Kinder-suklaalevyt?!? Kysyn vaan! :D

    Vastaa

    Jonna
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 15:52 (2 kuukautta ago)
    Hahaaa, mä oon odottanut tätä haastetta! Toisaalta tosin hirvittää näyttää kaikelle maailmalle miten kamalan epäterveellisesti syön ja kuinka paljon ahdan herkkuja itseeni :D :D Mutta teen tämän, se on varma! :) Kiitos muru haasteesta <3

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 16:03 (2 kuukautta ago)
    Hyvä, meni sitten haaste oikeaan osoitteeseen. ;) <3

    No hei, mä olen aika "herkkuperse", joka kauppareissulla suklaata ja jäätelöä, mun mies ei voi käsittää, miten voin syödä niin paljon. :D Tosin kaikki muu mitä syön onkin sit aika terveellistä, joten ehkä se kompensoi? Ehkä? :D

    Vastaa

    Nella / Neiti Minttukihara
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 17:51 (2 kuukautta ago)
    Kolmen kaverin mustikka-kardemummajätski on kans pala taivasta <3

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 18:59 (2 kuukautta ago)
    Se on hyvää, mutta montaa kertaa ei pysty putkeen syömään, tulee sellainen öklöolo, mutta silloin tällöin nams! :p

    VastaaPoista
  3. Maiju
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 19:45 (2 kuukautta ago)
    Minä paljastelen usein instagramissa mun ostoksiani ;)

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 21:13 (2 kuukautta ago)
    Niin paljastat, sulla on aina kaikkia herkkuja! ;)

    Vastaa

    Irina - White & Fresh
    perjantai 10. huhtikuu 2015 at 23:37 (2 kuukautta ago)
    Musta on ihana kurkistella muiden kauppakasseihin ja joskus innostun itsekin kuvaamaan omani, jos en nyt blogiin niin ainakin Instagramiin. :D

    Vastaa

    Jonna H.
    lauantai 11. huhtikuu 2015 at 00:31 (2 kuukautta ago)
    Hah, no hyvä. Nyt pääsit kurkistaan munkin kassiin. :D

    Vastaa

    Irina - White & Fresh
    maanantai 13. huhtikuu 2015 at 19:56 (1 kuukausi ago)
    Hei, jouduin tulemaan varta vasten lukemaan vastauksesi. Ajattelin ensin, että et ole vain ehtinyt vastata, mutta koska vastaus on täällä niin selkeästi en ole saanut ilmoitusta vastauksesta sähköpostilla. :/

    Vastaa

    Jonna H.
    maanantai 13. huhtikuu 2015 at 20:21 (1 kuukausi ago)
    Pöh, ilmoita jos jatkossa käy samalla tavalla. Varmaan jotain häikkää WP:llä. :(

    Vastaa

    Marina
    lauantai 11. huhtikuu 2015 at 11:06 (2 kuukautta ago)
    Kanaa on meilläkin aina pakkasessa. Meillä kassin sisältö vaihtelee todella paljon ja varsinkin kun tänään aloitetaan grillikausi <3

    Vastaa

    Jonna H.
    lauantai 11. huhtikuu 2015 at 19:53 (2 kuukautta ago)
    Oi, grilliruokaa! :p

    Vastaa

    Tiia - Littlebigthings
    lauantai 11. huhtikuu 2015 at 18:18 (2 kuukautta ago)
    Slurps! Nyt tuli nälkä, äkkiä ruuanlaittoon! :)

    Vastaa

    Jonna H.
    lauantai 11. huhtikuu 2015 at 19:53 (2 kuukautta ago)
    Bon Appetit! :)

    VastaaPoista
  4. Katja
    maanantai 13. huhtikuu 2015 at 14:27 (1 kuukausi ago)
    Tähän saisi aika eri vastaukset ja kuvat päivästä riippuen. Miten ne viikonlopun kassit näyttää niin erilaisilta kuin esim. tiistaiostokset..? :D

    Vastaa

    Jonna H.
    maanantai 13. huhtikuu 2015 at 14:29 (1 kuukausi ago)
    Hah, varmaan monille aika tyypillistä, ketkä käy töissä viikolla ja on viikonloput vapaata. :p

    Vastaa

    Huli/Meanwhile in Longfield..
    keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 17:07 (1 kuukausi ago)
    Haaste vastaanotettu! :)

    Vastaa

    Jonna H.
    keskiviikko 15. huhtikuu 2015 at 17:23 (1 kuukausi ago)
    :)

    VastaaPoista
  5. Sanni
    perjantai 17. huhtikuu 2015 at 09:17 (1 kuukausi ago)
    Heheh, niin tyypillistä! :D Haasteen annettuani kävin päivittäin katsomassa olisiko tullut nappausta, ja sitten kun _en_ käy viikkoon, niin juttu on ilmestynyt ajat sitten :D No mutta hei, tosi kivaa että vastasit haasteeseen :)

    Minäkin muuten söin pitkään lämmintä ruokaa vain kerran päivässä, lounaaksi. Nyt lounas ja ”iltapala” saattavat olla kummatkin samanlainen lämmin mättö :) Riippuu tietysti myös vähän siitä miten aktiivinen on ollut päivän aikana, jos ei tee muuta kuin istuu koneen ääressä niin illaksi ei enää kerry kummoinen nälkä ja tulee syötyä vain jotain pientä.

    Mulla oli myös sama homma perunan, pastan ja riisin kanssa silloin kun vielä niitä söin, eli pastaa ja riisiä meni tolkuttomasti mutta perunaa hädin tuskin kerran kuussa. Peruna on aina ollut minusta tylsä ruoka-aine :D

    Kahvista – ihan totta ettei todella hyvää kahvia meinaa löytää, ei edes isoista marketeista. Minäkin olen viime aikoina alkanut tilata kahvia netistä. Saako udella mistä nettikaupoista te tilaatte..? Ja mitkä on sun lempikahveja?

    Ja vielä limusta – mulla siinäkin sama juttu, jos ostan (vaikka illanistujaisten booliainesosaksi), niin loppupullon saa usein kaataa viemäriin. Ei vain tule juotua. Meillä mies hoitaa tuon limun litkinnän, hän on valitettavasti pahimman luokan Pepsimaxisti. :(

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 17. huhtikuu 2015 at 10:28 (1 kuukausi ago)
    Hah, no tuollaista sattuu! Tää oli tosi kiva haaste.

    Peruna on siitä tylsä, että vaikka sitä miten laittaisi/maustaisi, niin aina se perusmaku on kuitenkin sama.

    Me tilataan kahvit http://www.kuppikuumaa.fi tai http://www.crema.fi. Kiva tukea tässä asiassa suomalaisia firmoja. Cremassa on ihan huippunopea toimitus, kuppikuumassa kestää yleensä hieman kauemmin. Mutta sitten kuppikuumaa kaupasta saa taas mun lempparia Yard Dogia, jota ei myydä Cremassa. ;) Ehdottomia lemppareita on juurikin tuo Yard Dog, kaikki Arcaffet (herkutteluun), Helsingin Kahvipaahtimon kaikki kahvit on musta sellaisia perushyviä, samoin Johan & Nyströmit, sekä Monterivat, Puro on myös ok arkikäytössä. Lucaffèn kahveja en taas voisi suositella pahimmalle vihamiehellekään, erehdyin tilaamaan, kun monet niitä tuolla kehui, mutta niissä on sellainen tuhkakupin sivumaku, yök. :D Irvistellen join loppuun, kun rahaa niihin kuitenkin meni. Moak oli myös merkki, joka ei oikein itseäni vakuuttanut, samalla rahalla saa parempaakin.

    Pepsi Maxissa on pakko olla joku tosi addiktoiva ainesosa, koska itse muistan addikti-ajoiltani vuosia sitten, että sitä oli vaan pakko saada, jotenkin siihen makuun koukuttui. Mikään muu limu ei ole tollaista addiktiota koskaan aiheuttanut. Nyt jos ostan pullon Pepsi Maxia, niin ei se maku nyt niin erikoinen ole. :D Taisin itse lopettaa Pepsi Maxin juomisen aikoinaan silloin, kun laihdutin. Pepsi Maxissa ei ole kaloreita kuin yksi tai kaksi, mutta korvasin sen silti tuolloin Vichyllä. Kun siitä päivittäisestä himosta pääsi yli, niin sitä ei tehnytkään enää mieli, mutta siihen meni aikaa monta kuukautta. :o

    VastaaPoista
  6. Sanni
    lauantai 18. huhtikuu 2015 at 22:36 (1 kuukausi ago)
    Suuri kiitos kahvivinkeistä! Eksyin heti seikkailemaan kuppikuuman ja creman sivuille. Tuo Yard Dog kuulostaa ihan mielettömän kiinnostavalta kahvilta, pakko kokeilla! Miten muuten valmistatte kahvin? Meillä käytetään lähes yksinomaan pressopannua. Jotenkin niin nopea ja vaivaton :)

    Mulla on onnekseni ilmeisesti joku anti-koukuttumisgeeni mitä tulee limppareihin, sillä en ole koskaan oikein tottunut juomaan niitä säännöllisellä tasolla. Joskus harvoin tulee sellaisia ”Nyt ei kelpaa mikään muu kuin kokis!” -momentteja, mutta nämä hetket rajoittuvat usein kesähelteille :) Viimeisen puolen vuoden aikana olen kuitenkin onnistunut addiktoitumaan kivennäisvesiin, joita en ole koskaan aiemmin juonut…. Jano ei tunnu lähtevän tavallisella vedellä yhtä hyvin kuin hapollisella vedellä… :D

    Vastaa

    Jonna H.
    sunnuntai 19. huhtikuu 2015 at 16:49 (1 kuukausi ago)
    Meillähän on kahviautomaatti, eli pavut vaan koneeseen, joka jauhaa ne ja sitten laskee valmiin espresson kuppiin. Maidonvaahdotus yms. hoituu samalla laitteella. Joskus käytetään myös ihan perinteistä pressopannua. :) Sitä varten sitten käytetään aina erillista pavunjauhantalaitetta, vaatii näpertelyä vähän enemmän. Mutta minusta just jauhetuista pavuista tulee parempaa kahvia kuin ostaisi valmiiksijauhettua kahvia.

    Vastaa

    Sanni
    tiistai 21. huhtikuu 2015 at 10:22 (1 kuukausi ago)
    ”Mutta minusta just jauhetuista pavuista tulee parempaa kahvia kuin ostaisi valmiiksijauhettua kahvia.”

    Kyllä, ehdottomasti :) Mekin jauhetaan pavut omassa laitteessaan :)

    VastaaPoista
  7. Myy
    tiistai 28. huhtikuu 2015 at 19:04 (4 viikkoa ago)
    Mä siirryin aikoinaan limuissa ostamaan tölkkejä. Monipakkaukset on suht edullisia ja saapahan aina tuoretta ja hapokasta limua, kun tekee mieli. Ennen ostettiin viikonlopuksi yksi iso pullo ja aina ne hapottomat pohjalirut jäi pyörimään. Muhun on iskostunut niin vahvasti lapsuuden sääntö siitä, että limua saa juoda vain viikonloppuna, etten vieläkään osaa juoda sitä arkena. :D

    Vastaa

    Jonna H.
    tiistai 28. huhtikuu 2015 at 20:30 (4 viikkoa ago)
    Mäkin ostan joskus niitä pikku limuja, niissä tosiaan hiilihapot säilyy vakiona, isoissa tahtoo aina väljähtyä. :D

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives