Jännittävä puhdistava hoitoaine


Hiustuoterintamalla yksi tämän vuoden suurimpia tulokkaita on ollut puhdistava hoitoaine. Kyllä luit oikein, puhdistava hoitoaine. Olet saattanut lukea niistä tai ehkä jopa kokeilla, sillä ihan uusi keksintö tämä ei sentään ole. Olosi asian suhteen saattaa olla yhtä sekava kuin minullakin alussa. Puhdistaako se oikeasti? Ei vaahtoa? Se ei ole kuitenkaan shampoo? Hoitaako se hiusta?

Muistatte varmaan "ihanat" 2 in 1 shampoot, jotka ainakin omassa lapsuudessani olivat suosittuja. Nuo tuotteet jättivät aina oman hiuspehkoni yhteen takkuiseen klimppiin, enkä koskaan niihin ihastunut. Senpä takia olin tämänkin kanssa hyvin epäilevällä kannalla. 

Puhdistavissa shampoissa toimii yleensä puhdistavana aineena cetearyl alcohol, niin tässä testaamassa Matrixin Biolage Cleansing Conditionerissakin, joka on tarkoitettu ohuille ja hennoille hiuksille. Puhdistava hoitoaine ei sisällä sulfaatteja, eikä parabeeneja.

On muistettava, että tuote ei korvaa shampoota. Jos käytät paljon muotoilutuotteita, tämä ei toimi ainoana puhdistajana. Sillä se ei puhdista kokonaan hiuksista muotoilutuotteita, eikä öljyjä. Puhdistava hoitoaine onkin sen sijaan tarkoitettu käytettäväksi vaikkapa kerran viikossa, kun haluat antaa hiuksillesi tauon shampoopesusta. Itsehän pesen pitkät selkään asti ulottuvat hiukseni pari kertaa viikossa ja olen toisen kerran surutta korvannut puhdistavalla hoitoaineella. Kyllä, tuote jäi käyttööni alun epäilyksistäni huolimatta. Puhdistava hoitoaine on varmasti ihanteellisin tuote pörröiselle ja karhealle hiuslaadulle, mutta onneksi Matrixin valikoimista löytyy myös meille hentohiuksisille vaihtoehto. Tuote sopii myös värjätyille hiuksille. 

Cleansing Conditioner näyttää ohuelta vartaloemulsiolta. Tuoksu on miellyttävän sitruksinen. Tuote hierotaan kosteisiin hiuksiin. Pullon takana lukee: vähän vaahtoava. No minusta tämä ei kyllä vaahtoa ollenkaan ja sellaisia puhdistavat hoitoaineet ovatkin. Ei auta, vaikka kuinka koittaisit sormin hieromalla muodostaa vaahtohattaraa päähäsi, sellaista ei tule. Tähän ominaisuuteen oli kieltämättä vaikea tottua. Voiko hiukset oikeasti tuntua tämän jälkeen puhtailta? Saanko niitä selväksi? Sillä, kun tuotteen on annettu vaikuttaa viitisen minuuttia se huuhdotaan pois, eikä hoitoainetta enää käytetä. Annostelun kanssa oli aluksi hieman vaikeuksia, koska tuote ei vaahtoa, oli vaikeaa mieltää, paljonko tuotetta on tarpeeksi. Ensimmäisellä käyttökerralla olin tosi epävarma, millaiseksi tuote tulee hiukset jättämään, mutta kun huuhteluvesi valui pitkin hiuksiani, koin ahaa-elämyksen. Hiukset tuntuivat sormissa mielettömän pehmoisilta, melkein silkkisiltä, mutta kuitenkin jollain tapaa puhtailta. Todella jännä fiilis. Omat hankalat, pitkät ohuet, lasimaiset hiukset olivat siloiset ja ne oli helppo selvittää. Itsellänihän on siitä jännät hiukset, että ne eivät mene edes varsinaisesti takkuun vaan solmuun. Kuivuttuaan hiukset tuntuivat pehmeiltä ja puhtailta. Eikä ne tuntuneet sen raskaammilta kuin normaalin pesun jälkeenkään. Pystyin pesun jälkeen pitämään edelleen pesuvälin normaalissa 2-3 päivässä, eikä minulle tullut tarvetta pestä hiuksia aikaisemmin. 

Olen ollut myös huomaavinani, että nyt melkein kahden kuukauden jälkeen hiusten latvat olisivat siloisemmat ja parempi kuntoisemmat kuin aiemmin, ennen kuin aloin korvaamaan yhden shampoopesun tuotteella. Joka pesukerralla vaahtoamattomuus tuntuu edelleen yhtä hämäävältä, sillä rakastan runsaasti vaahtoavia tuotteita. Mikään ei voita kuitenkaan sitä ihanaa pehmeää silkkistä fiilistä hiuksissa, mikä on pesun jälkeen ja joka on minut tuotteeseen koukuttanut. 

Matrixin tuotteita voi ostaa Matrix-kampaamoista, sekä mm. Stockmannin- ja Sokoksen verkkokaupoista. En valitettavasti löytänyt tämän tuotteen hintaa mistään, mutta Matrixin tuotteet ovat keskihintaisia, joten tämän ison 500ml:n pumppupullon suositushinta on n. 25 euroa.

Oletteko kokeilleet puhdistavia hoitoaineita? 

Tuote lehdistönäyte.





  1. No jopas, aina oppii uutta, en ollut näistä vielä kuullutkaan. :-) Voisi olla etenkin talvella aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan itsekin innolla talvikäyttöä, koska tuntuu, että tää poistaa myös aika hyvin sähköisyyttä. :)

      Poista
  2. Enpä ole koskaan kuullutkaan puhdistavasta hoitoaineesta, mutta en olekaan kovin ahkera hiustuotteiden käytön suhteen. Olisi hauska kokeilla tätä shampoon korvikkeena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös laiska, varsinkin muotoilutuotteiden kanssa. Ehkä tämä siksi on sopinutkin niin hyvin, kun ei ole tarvetta poistaa isoja muotoilutuotejäämiä hiuksista. :D

      Poista
  3. En ole kokeillut mutta tämä vaikutti kyllä kokeilun arvoiselta tuotteelta. Vaahdon kanssa mulla on muuten sama homma kun sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä miten siihen vaahtoon on niin mieltynyt, että on vaikea ajatella, että hiukset lähtisi puhtaaksi ilman sitä.

      Poista
  4. Aikoinaan puhuttiin hoitoaineella pesemisestä aina välillä. Enpä tuota koskaan kokeillut, koska en uskonut rasvoittuvan hiuspohjani pelkällä hoitoaineella puhdistuvan. Mutta kehitys kehittyy ja tämän uskon kyllä toimivan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen lukenut jostain vinkin, että pesisi ensin hiukset hoitoaineella ja sitten vasta shampoolla. Tämän jälkeen ei tosiaan tarvi shampoota enää käyttää ja hiukset kyllä puhdistuvat.

      Poista
  5. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuotteelta. Itsekään en ole koskaan lämmennyt 2in1 -shampoille. Mun hiuspehko jää niistä aina yhtä pörröiseksi ja kunnon takkupesäksi. Mäkin olen siis tällaisten suhteen vähän ennakkoluuloinen, ja vaahtoamattomuus on mullekin totuttelun asia :D Mutta pakko myöntää, että kiinnostuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että 2in1 -tuotteissa on enemmän peseviä kuin hoitavia ominaisuuksia. Tässä on enemmän niitä hoitavia, siksi sitä shampoopesua ei voi koko ajan korvata tällä. Oli kyllä kiva tuttavuus.

      Poista
  6. Olen välillä pessyt tavallisella hoitoaineella hiukset, jos pesutahti syystä tai toisesta on ollut tiheä, mutta enpä ole kuullut nimenomaisesti pesevistä hoitoaineista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan myös puhdistaa, mutta ei tietenkään sillä tavalla kuin shampoo. On kyllä ollut jännä kokemus, mutta tykkään.

      Poista
  7. Pesubalsamit ovat kuuluneet omaan hiustenhoitoon jo useamman vuoden ajan, erityisesti talviaikaan. Minulla on pitkät, lasimaiset, hennot hiukset ja koska en juurikaan käytä muotoilutuotteita tai värjää hiuksia, tällaiset tuotteet ovat omiaan minulle. Joskus olen käyttänyt hiusten pesuun ihan vain silikonitonta hoitoainetta. Varmasti lähtee tämä Matrixin versio kokeiluun, koska sitruksen tuoksu<3 Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun hiukset kuulostaa just samanlaisilta kuin mun, joten ei ihme, että tykkäät näistä. :) Luulen, että toimiikin just meillä parhaiten, jotka eivät laita kiloa muotoilutuotteita hiuksiin.

      Poista
  8. Tämä olisi mm.aivan mahtava mökkireissuille. En ole kuullut kyseisestä tuotteesta, vaikka kotoa löytyy Matrixin tuotteita ja pidän niitä hyvinä.

    Jonna pakko todeta, että yksi asia mitä juuri sinun blogissa rakastan, että blogissasi esiintyy monia aivan uusia tuotteita minulle ja opin täällä aina jotain uutta ja laajentuu tuo oma suosikkiperspektiivi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni nää Matrixin tuli myyntiin helmi-maaliskuussa, näitähän on neljää erilaista. En tiedä saako kaikkia Suomesta. :)

      Kiitos Tiia, mä yritän aina testailla vähän erilaisia tuotteita, se pitää itselläkin mielenkiinnon yllä. Lopultahan ne parhaat, mistä itse ole pitänyt eniten, pääsevät tänne asti. :)

      Poista
  9. Kaikkea ne keksii:) Mutta jos toimii, niin ei ole turhake!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän noin ajattelin. Mutta toimi se, niin paljon, että vakiotuotteeksi jäi.

      Poista
  10. Kiitos vinkistä, täytyypäs pitää silmät auki tämän varalta. Omat hiukseni ovat ohuet, lasimaiset ja muutenkin hankalat, mutta ilokseni kuulin, että harmaantuvat jo ja ovat muuttumassa pikkupikkuhiljaa vitivalkoisiksi! <3 Tämä hoitoaine sopisi hyvin varmasti minulle. OutiS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnostaan valkoiset hiukset kuulostaa hyviltä, sitähän ne monet koittaa saada muilla keinoilla. :) Meidän suvussa ei kamalassa harmaahapsia ole, joten voi olla, että minulle tuollaiset hiukset jäävät haaveeksi.

      Poista
  11. Kuulostaa hyvältä, tämä pitkätukka voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä loistotuote pitkille hiuksille, jotka ei niin normishampoon rasitusta kaipaa.

      Poista
  12. En ole kokeillut :o
    Mulla on ollut yksi Matrixin hoitoaine, josta tykkäsin. Nyt kokeilussa on saman sarjan shampoo, joka ei vakuuta ihan niin paljoa mutta katsotaan pidemmällä käytöllä kuinka mieli muuttuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kans muutamia lemppareita Matrixilta, esim. Oli Wondersit on ihania.

      Poista
  13. Kun esittelee tuotteen, niin olisi kiva, jos voisi myös pystyä kertomaan mistä kyseistä tuotetta saa. Olen itse koettanut jo tovin löytää tätä tuotetta, mutta ilman onnea. Kaupoista ei löydy, eikä edes ulkomaisista nettikaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän aina pistää tiedon, kun suinkin tiedän asiasta. Tämän tuotteen kohdalla homma oli valitettavasti hieman hankalampi. Joistain amerikkalaisista verkkokaupoista näyttää saavan, mutta Euroopan sisällä vaikeampaa. Laitoin tästä nyt vielä kyselyä maahantuojalle, joten vastaan sinulle vielä, kun saan häneltä vastauksen.

      Poista
    2. Kiitos :) Arvostan vaivannäköäsi.

      Poista
    3. Hei,

      Nyt sain tarkistusta asiaan. Eli suositushinta on 25 euroa 500ml:n pullolle. Stockmannilta pitäisi löytyä koko valikoima, vaikka verkkokaupasta ei tuotetta löydy. Myös Matrix-kampaamoista kannattaa kysellä. Helsingissä ainakin parturi-kampaamo WOIMA (Annankadulla) myy Cleansing Conditioner -sarjaa. Matrix-kampaamojen sijaintia voi kysellä osoitteesta info@matrixfinland.fi ja varmaan saada tarkempiakin tietoja, mistä voi ostaa. Toivottavasti tästä oli vähän apua.

      Poista
    4. Suuret kiitokset! :)

      Poista
  14. Hei hienoo! Mähän pesen hiukset joka päivä ja korvaan pelkällä "hoitoainepesulla" joka toinen päivä,tää ois huomattavastiparempi vaihtoehto. Ootkos kuullu näistä muilta merkeiltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan löytyy joltakin muultakin merkiltä (itse en ole bongannut, kun en ole kamalasti etsinytkään), jos ei löydy niin tulossa saattaa olla, koska nää alkaa olemaan sen verran trendikkäitä. ;)

      Poista
  15. Ihan uusi juttu mulle, en ole ikinä kuullutkaan paitsi tietenkin nyt. :) Kuulostaa kiinnostavalle? Voisin jopa ostaa testiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin oli, vaikka kyllä näitä kait on ollut jonkun verran myynnissä aikaisemminkin, ei ehkä ihan samanlaisena kuitenkaan.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives