Silmänympärysvoiteet testissä


Luin jo nuorena tyttönä naistenlehdistä juttuja, miten silmänympärysihon hoitoon kannattaa satsata. Silmien ympärillä oleva iho on ohuempaa ja kuivuu muuta ihoa helpommin. Kuivuus saattaakin aiheuttaa silmien ympärille juonteita. Silmänympärystuotteita kannattaa myös käyttää huulten ympärillä, sillä siten voi ennaltaehkäistä huulten ympärille ajan kanssa ilmestyviä juonteita. Itse en ole koskaan edes polttanut, mutta ilmeisesti muikistelen (pussailen?) huulillani sen verran paljon, että viimeisen kahden vuoden aikana rypyt huulien ympärillä ovat olleet enemmän havaittavissa. Näistä lukemista jutuistani huolimatta, kuinka sitten kävikään?

Ei mitenkään hyvin. Aloitin silmänympärystuotteiden käytön säännöllisesti vasta täytettyäni 30 ja nyt on hyvä sanoa, että olisi pitänyt aloittaa 10 vuotta aikaisemmin. Miksi sitten aloitin tuotteiden käytön säännöllisesti vasta noin myöhään? Vaikeus. Kokeilin kyllä erilaisia tuotteita, mutta tuntui, että mikään ei vaan tuntunut niin omalta, että olisin koukuttunut. Tuntui, että valinnanvaraa oli niin paljon, että pää oli pyörällä kaikista vaihtoehdoista. Lisäksi käytöstä tekee hankalan se, että näiden kanssa eroa entiseen ei huomaa yhdessä yössä vaan hommaan tarvitaan kuukausien pitkäjänteisyyttä. Varsinkin nuorella ja hyväkuntoisella iholla silmänympärysvoiteen vaikutuksia vaikeampi nähdä, jos ei sitten kärsi turvotuksesta tai kunnon hilseilystä. Tänä päivänä huomaan eron heti, jos silmänympärystuote jää yhtenäkin iltana pois.

Silmänympärysvoiteen valintaa kannattaa lähteä miettimään siltä kantilta, minkä koet silmänympärysalueesi suurimmaksi ongelmaksi. Onko ongelma kosteuden puute, ärsytys, turvotus vai tummat silmänaluset vai kaipaako iho jo anti-aging -tuotetta?

Yleensä kevyen koostumuksen omaavia rauhoittavia ja kosteuttavia tuotteita voi levittää myös liikkuvalle luomelle, kun taas paksummat voiteet on syytä jättää pelkästään alaluomen käyttöön, sillä ne saattavat aiheuttaa lisää turvotusta yläluomelle. 

Monet varmaan pohtivat sitä, miksi silmänympärystuotteissa ei ole suojakerrointa, koska silmänympärysiho on kuitenkin suojattava auringolta ihan samalla tavalla kuin muukin kasvojen iho. UV-suojan antavat raaka-aineet ovat usein sellaisia, että ne saattavat herkistää silmien herkkää ihoa entisestään, siksi ehdottomasti paras suoja silmänympärysiholle on tarpeeksi tummat aurinkolasit.

Tässä postauksessa ei ole tarkoitus vertailla tuotteita keskenään vaan kertoa testailemistani erilaisista silmänympärystuotteista erilaisille tarpeille, jospa joukosta löytyisi tuote, millaista juuri sinä olet silmänympärysihollesi etsinyt. 



SAMPAR SPLENDID EYES ELATION 10ml

Samparin anti-aging geeli on tarkoitettu yökäyttöön. Sopii siis erinomaisesti heille, jotka eivät syystä tai toisesta halua käyttää silmäympärysvoidetta päiväsaikaan. Tuote on koostumukseltaan melkein täysin tuoksutonta raikasta kullanväristä geeliä, jota annostellaan napsauttamalla kynänmallisen pakkauksen päässä olevaa painiketta. Tuote lupaa vähentää turvotusta ja lisätä ihon elastisuutta. Tuotteen sisältämä ruiskukkavesi ja hevoskastanja toimivat turvotuksen vähentäjinä, kun taas sheavoi, minttu ja probioottinen sokeri vahvistavat ihoa. Geelimäinen tuote tuntuu raikkaalta ohutta silmänympärysihoa vasten. Heti levityksen jälkeen juonteet näyttävät tasaisemmilta ja iho tuntuu napakalta. Aamulla herätessä iho näyttää virkeältä, tuntuu pehmoiselta, eikä turvotusta esiinny.

Kenelle?

Heille jotka haluavat näkyviä tuloksia heti tai tykkäävät käyttää silmänympärystuotteita vain öisin.


ELIZABETH ARDEN FLAWLESS FUTURE EYE GEL 15ML

Elizabeth Ardenin Flawless Future sarja on tarkoitettu kolmekymppisille kiireisille, jotka haluavat käyttämiltään tuotteilta heti näkyviä tuloksia. Ohut helmiäisen sävyinen geeli kirkastaa silmäympärysihoa hetkessä valoheijastivien pigmenttien voimin. Tuote on miltein tuoksuton ja levityksen jälkeen se jättää iholle kuulaan, mutta mattaisen pinnan. Geelimäinen koostumus tuntuu silmän alla mukavan raikkaalta. Merileväuute ehkäisee turvotusta. Geelin koostumuksen ja valoheijastavien ominaisuuksien vuoksi tämä tuote sopii loistavasti myös meikin alle.

Kenelle?

Kiireiselle kolmekymppiselle citynaiselle, joka haluaa kirkkautta stressaantuneeseen katseeseen.


ORIFLAME ECOLLAGEN WRINKLE CORRECTING EYE CREAM 15ML

Ohut vaalea voide sisältää kasvikantasoluja, jotka lupaavat pehmittää silmänympärysihon juonteita. Silmänympärysvoiteesta on hierova roll-on-annostelija, joka viilentää mukavasti silmänympärysihoa levittäessä. Sisältää aineenvaihduntaa lisäävää kofeiinia. Tuote sopii myös herkkäihoisille, koska se on täysin hajusteeton ja parabeeniton. Heti levityksen jälkeen silmänympärsyiho tuntuu raikkaalta ja napakammalta. Tykkäsin käyttää tätä virkistävyytensä vuoksi aamuisin. Sopi myös loistavasti meikin alle. 

Kenelle?

Aamu-uniselle, jotka haluavat raikkaan ja virkistävän tunteen silmänympärysiholle.



EUCERIN AQUAPORIN ACTIVE EYE CARE 15ML

Eucerinin tuote lupaa tehdä ihosta joustavan, pehmeän ja heleän. Sisältää mm. ginsengiä, joka auttaa viilentävän tassumaisen levittimen kanssa torjumaan turvotusta. Sopii myös herkälle iholle, koska voide ei sisällä parabeenejä. Omaan nenääni tämä on täysin tuoksuton. Tuote kosteutti tehokkaasti ihon kuivimpia kohtia.

Kenelle:

Kuivasta silmänympärysihosta kärsiville.


LIERAC MAGNIFICENCE YEUX 4G

Lieracin tuote sisältää nestekiertoa aktivoivaa punaista viiniköynnöstä. Näppärän siveltimen ansiosta hajusteetonta tuotetta saa levitettyä tarkasti silmänympärysiholle. Tuote on ihonväristä ja värillisen koostumuksensa vuoksi, se häivyttää tehokkaasti tummia silmänalusia. Tuote on todella riittoisaa, joten annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana. Tuotteen pinkki ulkomuoto on piristävä. 

Kenelle?

Silmänympärysihon tummuudesta kärsiville.


V 10 PLUS LX ADVANCED EYE TREATMENT 15ML

Japanilaisen V 10 Plussan voide on täysin hajusteeton, parabeeniton ja väriaineeton, joten se soveltuu hyvin myös herkälle iholle. Ohut vaalea voide sisältää tehoaineena omenan kantasolu-uutetta, joka silottaa ihoa. Piharatamon siemenuute toimii luonnon laastarina sisältäen ihoa rauhoittavia ainesosia. Artisokan lehtiuute lisää ihon elastisuutta ja luonnonmustikan sisältämät rasvahapot, sekä vitamiinit suojaavat ihoa ikääntymiseltä. Hopeiseen eleettömään pakkaukseen pakattu LX Advanced Eye Treatment tekee silmänympärysihosta napakamman ja heleämmän.

Kenelle?

Herkkäsilmäisille, joiden silmänympärysiho kaipaa kosteutta ja napakkuutta.


BIOTHERM AQUASOURCE TOTAL EYE REVITALIZER 15ML

Biothermin uudistuneessa Aqusource Total Eye Revitalizerissa on tuttu raikas Biotherm-tuoksu. Itse voide on merellisen väristä ja joukosta erottuu vaaleaa helmiäistä. Koostumus on paksun geelimäistä. Iholle levittäessä tuote viilentää silmänympärysihoa tehokkaasti, jopa 2 astetta. Iho tuntuu välittömästi levityksen jälkeen siloisemmalta ja kosteutetulta. Viilentävästä vaikutuksesta huolimatta tämä oli itselläni ehdottomasti parhaimmillaan iltakäytössä. Laitoin tätä hieman paksumman kerroksen silmien alle ja aamulla herätessä silmänympärysiho oli todella pehmeä, kosteutettu ja turvotus oli tiessään. 

Kenelle?

Raikkaista tuoksuista pitäville, jotka kaipaavat apua turvotukseen ja ihon kuivuuteen.




PHILOSOPHY RENEWED HOPE IN A JAR EYE 15ML

Philosophyn uusittu ja paranneltu Hope in a jar eye sisältää sileän ihon tuovia happoja, (glykoli-, sitruuna- ja manteli) jotka irrottavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ihon pinnasta, tasoittaen näin ihon pintaa. Evodia-hedelmästä saatu uute virkistää ja silmänalusryppyjä vastaan tuote taistelee hiivauutteen voimin. Leväuutteet auttavat turvotukseen. Tuotteen koostumus on ilmava: vaahtomaisen voidemainen. Levittyy iholle kevyen miellyttävästi ja iho on välittömästi levityksen jälkeen sileämmän näköinen ja kosteutettu. Voide on melkein täysin tuoksuton.

Kenelle?

Heille joiden silmänympärysiho kaipaa raikkautta ja kosteutta.




LANCÔME GÈNIFIQUE YEUX 15ML

On ihon nuorekkuutta aktivoiva voide, joka lupaa korjata väsymyksen merkkejä. Lupaa kosteutusta silmänympärysiholle kahdeksan tunnin ajan. Voiteen geelimäinen koostumus on ylellinen ja se tuntuu iholla raikkaalta. Sopii meikin alle, mutta mielestäni tämä on tehokas elvyttäjä yöaikaan. Tuotteessa on mieto hieman lääkemäinen tuoksu, joka luo mielikuvan tehokkuudesta. Heti levityksen jälkeen iho tuntuu kiinteämmältä ja sileämmältä. Aamulla silmänympärysiho on levänneen ja pehmeän oloinen.

Kenelle?

Ikääntyvälle silmänympärysiholle, joka kaipaa kimmoisuutta. 

Millainen silmänympärysvoide on teistä hyvä?

Aihe jatkuu ensi viikolla ja silloin käsittelyssä ovat luonnolliset vaihtoehdot silmäympärysiholle.

Myyntipaikat:

Sampar/Viking Line/Yksityiset kosmetologit
Oriflame/Verkkokauppa
Elizabeth Arden /Stockmann
Eucerin/Apteekit
Lierac/Apteekit
V 10 Plus/Apteekit
Biotherm/ Sokos/Stockmann
Philosophy/Sokos
Lancôme/Sokos/Stockmann




Tuotteet lehdistönäytteitä.





  1. Voi kiitos tästä <3 tarviipas kokeilla tuota Biothermin voidetta jossain vaiheessa. Itsellä suurin ongelma on turvotus. En ole löytänyt vielä sitä oikeaa, saas nähdä toimiiko tuo mulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :)

      Biotherm on tosi hyvä juurikin turvotukseen. Tosin geelimäisestä koostumuksestaan huolimatta, se kosteuttaa tosi hyvin.

      Poista
  2. Kiitos postauksesta! Mulla on pirkan sy-voide käytössä koska en ole oikeastaan jaksanut perehtyä asiaa, ajatellut vaan että kunhan jotain käyttää niin ok :-D Tämän postauksen perusteella valitsisin tuon ekan... tänään haen postista paketin missä on egoboost-sarjan sy-seerumi mitä odotan innolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Emmi! Egoboostin seerumi on muuten mukana, kun luonnollisia vaihtoehtoja esitellään. ;) Se on huippu!

      Poista
  3. Tää olikin nyt aivan älyttömän mielenkiintonen postaus! :o Oon ite kokeillu noita Lancomen ja V10:n versioita mut etin yhä itelleni sitä oikeaa :p Samparin voide kyl alko kiinnostaa. Silmänympärysseerumit on jännästi kans alkanu houkuttaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Sampar on tosi tehokas, se saa näyttämään silmänaluset heti ihan eriltä. :)

      Poista
  4. Tosi hyvä postaus!

    Mulla on kaksi ongelmaa sy-voiteiden kanssa, ja siksi en käytä niitä lainkaan vaikka olen jo 31v. :/ Ensinnäkin mulla on ruusufinnin erittäin rankasti herkistämät silmät, eikä niihin saa mennä mitään voidetta ripaustakaan tai saan kärsiä. Tiedän kyllä että sy-voide tulee levittää riittävän kauas silmistä, mutta yhdistelmällä pitkät ripset ja vahva kulmaluu sitä tuntuu väkisinkin sinne livahtavan ennen pitkää.

    ADHD:na en myöskään mitenkään jaksa nysvätä tavallisten tuubien kanssa kaikkien muiden pesun jälkeisten voiteiden lisäksi, saati sitten että taputtelisin sievästi ja varovasti sen voiteen paikoilleen. Ei vaan pysty. Kuitenkin mua ahdistaa ihan suunnattomasti tämä aihe, koska haluaisin niin kovasti suojella silmänympärysihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä! Ehkäpä mä pistän kokeiluun tuon YR:n rollerball-voiteen.

    Mieluiten kyllä käyttäisin luonnonkosmea, mutta kun Laverakin meni oman rollerball-geelinsä lopettamaan juuri kun olin sitä ostamassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caz.

      Luonnonkosmetiikassa ei ole itselläkään tullut noita rollerballeja niin vastaan. Sulle voisi sopia The Body Shopin Vitamin E Eyes Cube, sitä laitetaan suoraan puikosta silmän alle ja viilentää kivasti, luulen, että sopisi tuon ruusufinninkin kanssa: http://www.thebodyshop.fi/fi/vitamin-e-eyes-cube-limited-edition/40947/dp?openGroup=449

      Poista
    2. Toi voisikin olla hyvä, nimittäin TBS:lla on yksi sy-voide mikä ei ärsytä silmiäni, olisko ollut Aloe Vera -sarjaa.. Kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Kiitos tästä postauksesta, kiinnostava aihe. Osaatko suositella sellaisia kasvovoiteita, jotka kävisivät myös sy-iholle? Niin kuin monitoimituotteita? Musta tuntuu, että etenkin aamulla kiireessä joku tommonen olisi kätevä. Joku kevyt, mutta kosteuttava olisi hakusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nella.

      Esim. Bakelin kaikki voiteet on tarkoitettu myös silmänympärysiholle ja niillä itse laitan välillä koko kasvot, myönnän, laiskuuttani. ;) "Periaatteessa" kaikkia voiteita voi laittaa, jos vaan omat silmänympärykset kestää. Itsellä ei kestä. (kokeiltu on. :D) Mutta eiköhän esim. apteekeista saatavat hajusteettomat ja allergia- ja astmaliiton suosittelemat tuotteet ole sellaisia, joita uskaltaa laittaa myös herkälle sy-iholle. Bakelin voiteet on tosiaan sellaisia, että niitä ihan suositellaan myös sy-iholle. Yksi syy, miksi pidän niistä niin paljon.

      Poista
  6. Silmänympärysvoiteen valitseminen on todella vaikeaa, siksi käyttö on jäänyt todella vähälle. Monet tuotteet joko ärsyttävät silmiä tai turvottavat. Tuo Oriflamen tuote kiinnostaa, joskos sitä jostain saisin ostettua. Muutoin käyttöä olisi enemmän jo anti-aging tuotteille, eli tuo v 10 Plussa voisi olla myös kokeilemisen arvoinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, siksi tuo oma vakikäyttö siirtyi ja siirtyi. Sitten alkoi näkyä muutoksia ja oli pakko ryhdistäytyä. :D Itsellä on myös monien kanssa turvotusongelma, sellaistenkin, joiden pitäisi laskea turvutosta. Sen ehkäisemiseksi näitä kannattaa annostella aina todella vähän. Vaikka esim. tuo Biotherm toimii loistavasti yöllä naamiomaisesti käytettynä silmän alla.

      Poista
  7. Kiva postaus! Aloitin sy-voiteitten käytön 25-vuotiaana ja kaipa niistä on hyötyä ollut. Silmäpusseja ja vanhenemista nekään ei estä, valitettavasti;)
    Juuri noihin esittelemiisi en ole tutustunut, kaapissa on nyt Filorgaa ja Widmeriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihin ei taida auttaa kuin kirurgin veitsi, mutta iho pysyy hieman kimmoisampana. :) Widmer on hyvä, sitä olen käyttänyt pari purkillista öisin.

      Poista
  8. Upeasti toteutettu postaus ja pari omaa suosikkiakin löytyi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, kiva kuulla, että joukosta löytyi myös sun suosikkeja. ;)

      Poista
  9. Upea postaus! Itse aloitin varmaankin reilusti alle kolmekymppisenä käyttämään silmienympärysvoiteita ja kaverit vähän naureskeli. No, en tiedä onko niistä sitten ollut apua vai ei, sillä sitähän ei tiedä miltä näyttäisin, jos en olis käyttänyt:) Tuotteissa on vaikea havaita eroa ja kuten sanoit menee kuukausia ja purkki on tyhjä ja sitten sen eron yleensä huomaa. Nyt on testauksessa Lieracin uusin viritys ja ihan olen ollut tyytyväinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos M!

      Turhaan naureskelivat, saat taputella itseäsi kiitokseksi olkapäälle, kun aloitit noin aikaisin. :)

      Poista
  10. Tää oli kiva postaus! Mä olen ollut varhain liikkeellä ja aloittanut sy-voiteen käytön jo alle kaksikymppisenä :) Ihan perinteisillä kosteuttavilla sy-geeleillä aloitin. Tällä hetkellä suurin vihollinen mun sy-iholle on stressi ja lyhyet yöunet. Niitä vastaan ei kyllä meinaa auttaa monikaan tuote. Mutta ilman sy-voidetta olisin varmasti jo pahemmassa jamassa :D

    PS. Tuo Elisabeth Ardenin versiohan olisi kuin tälle kiireiselle kolmeakymppiä kirivälle tehty ;) Täytyy jossain vaiheessa testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alle kaksikymppisenä, nyt kyllä oon kade! :D

      Tossa EA:ssa on just loistavaa sen hehkua tuova vaikutus.

      Poista
  11. Hyvä postaus!

    Käytin noin 25-vuotiaaksi ihan perusvoidetta sy-iholla. Nykyään tykkään enemmän geelimäisistä koostumuksista, iho tuntuu imaisevan ne paremmin. Suurin ongelma on selkeesti kosteuden puute :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa.

      Mietin kans, että just perusvoide voisi olla tarpeeksi hellävaraista silmänympärysiholle, kun tuolla edellä sitä kyseltiin. Biotherm on tosi kosteuttava, vaikka onkin geelimäinen. :)

      Poista
  12. Kiva postaus! Sy-tuotteet ovat lähellä sydäntäni joten näistä on aina kiva lukea. Itse aloitin käyttämään silmänympärysvoidetta jo 16-vuotiaana, ensimmäinen oli Lumene Sensitive. Äitini vittuili minulle siitä jatkuvasti, hänestä se oli turhaa. En välittänyt vaan kerroin että en minä mitään mattavoidetta voi luomille laittaa. En muuten bongannut tuotteiden hintatietoja postauksesta, olisi kiva tietää minkä hintaluokan juttuja olivatkaan kun osa oli uusia tuttavuuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ah, olisinpa itsekin aloittanut jo 16-vuotiaana! Toivottavasti äiti voi ihailla tuloksia tänä päivänä. ;)

      Sampar 57
      EA (n. 45-50?)
      Oriflame 27,90
      V10PLUS 64
      Eucerin (tuli myyntiin toukokuussa, enkä löytänyt pikaisesti googletettuna hintatietoa, olisko n. 30)
      Lierac n. 45
      Biotherm 36
      Lancôme 66

      Poista
  13. Mahtava postaus! <3 Minä aloin käyttää silmänympärysvoidetta muistaakseni 16- tai 17-vuotiaana, silloin mahdollisimman kevyet, geelimäiset (ja edulliset!) sy-voiteet olivat must. Nykyään voide saa olla jo vähän tuhdimpaakin, etenkin talvisin ihoni on niin kuiva! Ja ne silmänaluset, ne tummat silmänaluset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jos tällaiset kiinnostaa. Lierac on pigmenttinsä vuoksi ihan loistava tummille silmänalusille. :)

      Poista
  14. Siellä on monta kiinnostavaa. Täytyy perehtyä niihin tarkemmin ja miettiä mikä olisi itselle se paras. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perehdy ihmeessä, varmasti joukosta löytyy sullekin sopiva tuote. :)

      Poista
  15. Hei, käväisin tänään Sokoksella ja siellä oli aika hyvä Biotherm-tarjous: kasvovoiteen ostajalle saman hoitolinjan silmänympärysvoide kaupan päälle. Minun piti saada tuo testaamasi voide Aquasource Night Span kylkiäisenä, mutta kassatyttö olikin sujauttanut pussiin Blue Therapy Eyen... Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blue Therapy Eye on varmasti myös hyvä! :) Tosi hyvä tarjous.

      Poista
    2. Kuulemma kesäkuun tuo tarjous, piti sitten hakea vielä omiin suosikkeihin lukeutuva Aquasource-voide, nyt sitten sain tuon testaamasi voiteen ;-) Heli

      Poista
    3. Aquasourcet on kyllä usein tarjouksessa. Aivan ihana voide juurikin kesällä. Ihana mahtava juttu, että sait tuon mitä alunperin halusit. On silmänympärysvoiteita vähäksi aikaa. ;)

      Poista
  16. Mä ostin just ton Lancômen ja soon kyllä tykänny siitä! Sitä ennen käytin Shiseidoa, joka niin ikään oli kiva. Harmi vaan, että en itekään tajunnut oikeasti aloittaa näiden käyttöä silloin kymmenisen vuotta sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oot tykännyt. Mutta hei, meillä oli 10 vuotta sitten tosi siloiset silmänympärykset. ;)

      Poista
  17. http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/12/05/inci-vertailussa-silmanymparysvoide-vs-kasvovoide/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole näihin INCI-juttuihin kovinkaan perehtynyt, mutta tässä vähän toisenlaista näkökulmaa asiaan, ei se INCI vaan koostumus. ;)

      http://purkkiarmeija.blogspot.fi/2015/06/miksi-silmanymparyksille-on-eri-voide.html

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives