Fatale - Suklaa joka ei unohdu


En koskaan unohda sitä päivää, kun näin Agent Provocateurin huikean kauniin vaaleanpunaisen Signature -tuoksun verkossa. Olin vain vuotta aikaisemmin 90-luvun lopussa ostanut pöytäkoneen, jonka verkkoyhteys oli elämää hitaampi. Yhtä kaikki, se oli tietokone ja avasi elämääni aivan uuden maailman. Tilasin tuotteen pari vuotta myöhemmin nettikaupasta sokkona ja odotukseni olivat korkealla. Sillä tuoksu sisältää ruusua ja jasmiinia, joista pidän yli kaiken. Tuoksu osoittautui kuitenkin pettymykseksi. Siinä oli liikaa kaikkea. Se oli hyökkäävä, provosoiva, sen haju ei tuntunut lähtevän iholta koko päivänä. Siinä oli jotain pistävää, josta oma nenäni ei pitänyt yhtään. Kaunis pullo jäi hyllyyn ja enkä käyttänyt tuoksua kuin muutaman kerran. 

Viime kevättalvena kuitenkin eräs pitkäaikainen yhteistyökumppanini informoi minua, että he alkavat tuomaan Suomeen Agent Provocateurin tuoksuja. Tiesin, että tuoksuja oli ilmestynyt vuosien saatossa lisää, mutta ensimmäisen tuoksun tuottaman pettymyksen jälkimainingeissa en ollut tutustunut niihin. Menin kuitenkin saamani tiedon jälkeen Fragranticaan ja aloin selaamaan brändin tuoksuja läpi, sieltä nousi pari tuoksua heti kiinnostavina silmiini. Toinen niistä oli tämä Fatale EdP, jonka sain testiin maahantuojalta. Olen todella onnellinen, että annoin Agent Provocateurille toisen mahdollisuuden, sillä tämä tuoksu on ihana. Se on takuulla jokaisen herkkusuun suosikki.


Agent Provocateurin perustivat Joe Corre ja Serena Rees vuonna 1994 avaamalla ensimmäisen alusvaateliikkeensä Lontoon Sohoon. Siitä alkoi brändin maailmanlaajuinen voittokulku. Merkki onkin tunnettu seksikkäistä, aistillisista ja itsevarmoista alusvaatteistaan. Kuvailisin brändin mainoksia jopa pikkutuhmiksi. ;) Vuonna 2000 mukaan tulivat myös tuoksut. 

Fatale on melko uusi tuoksu ja se lanseerattiin vuonna 2014. Sitä kuvaillaan houkuttelevaksi viettelijättäreksi, joka taitavasti naamioi pahat aikeensa. Allekirjoitan tämän. Tuoksu on hienovaraisesti kutsuva, mutta sen makeus koukuttaa. Tai ainakin minä olen koukussa!

Alkutuoksussa kipakkaa punapippuria, mehukasta mangon nektaria ja mustaherukkaa. Sydäntuoksussa gardeniaa, iiristä ja itämaista patsulia. Pohjatuoksu kruunaa komeuden: suklaata, myskiä ja vanilja orkideaa. 

Oma nenäni huokaisi heti aluksi helpotuksesta siitä, että alkutuoksun punapippuri ei ole kovinkaan voimakkaasti aistittavissa. Se tuo tiettyä mausteisuutta, mutta ei ole lähellekään tuoksun hallitsevin piirre. Punapippurin kanssa kun on aina tämä vaara. Sen sijaan alkutuoksussa voimakkaiten ovat esillä marjaisa mustaherukka ja mango, jotka ovat todella selkeitä. Makea mango tasapainottaa ihanasti mustaherukan kirpeyttä. Sydäntuoksussa tulvii nenääni ehdottomasti eniten gardenia, en oikeastaan erota paljoakaan patsulia enkä iiristä. Pohjatuoksu on koko tuoksun voimakkain ja ehdottomasti koko homman paras hetki. Mikä parasta se pysyy iholla tuntikausia. Haistan suklaan ja vanilja orkidean iholta vielä kahdeksan tunnin jälkeenkin. Jos rakastat suklaata, rakastat tätä. Tässä tuoksussa tuoksuu yksi puhtaimmista ja voimakkaimmista suklaista, jota olen koskaan missään tuoksussa haistanut. Ihan mieletön! Voisin haistella tuota tuoksua aina.

Tuoksun nenänä on toiminut Jean-Marc Chaillan, jonka ansiolistalle kuuluu mm. sellaisia tuoksuja kuin: Burberry London, Calvin Klein Reveal, Dolce & Gabbana Dolce Floral Drops ja DKNY Delicious Night.


En yhtään ihmettele, miksi tämä tuoksu on saanut ylistäviä arvioita Fragranticassa, kerrankin olen arvioiden kanssa samaa mieltä. Kyseessä on uniikki, seksikäs ja suklainen gourmand-unelma, johon addiktoituu yhtä pahasti kuin suklaan syömiseenkin. Sillä erotuksella, että tässä on nolla kaloria.

Agent Provocateurin tuoksuja myy Suomessa yksinoikeudella Kicks-myymälät. 

Tykkäättekö suklaasta myös nestemäisessä muodossa?

Tuoksu lehdistönäyte.



  1. Suklaantuoksu saa minussa aikaan melkein aina kakomista (olisipa niin suklaansyömisenkin kanssa..:D) TBS:n Chocomania oli jotain aivan jäätävää, pelkkä muisto saa aikaan häijyjä väreitä. Mutta kyllä tämäkin täytyy käydä haistelemassa.

    Agent Provocateurin tuoksut ovat kyllä melkoisia. Minulla on hyllyssäni L'Agent, joka on aikamoinen pommi. Siinä on kaikkea, mutta jotenkin tykkään siitä. Se on aika vaativa tuoksu, mutta maltillisesti käytettynä aikast hyvä. Blogin luonnoksissa onkin varmaan kuukauden odottanut juttu tuoksusta, pitääkin pistää julkaisuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Chocomania oli mullekin liikaa, tässä suklaan tuoksu on paljon pehmeämpi, ei ollenkaan niin pistävä, vaikka selvä onkin. :)

      Tää on AP:n tuoksuksi musta yllättävän helppo, on niin selkeä gourmand eikä täynnä kaikkea, siksi tästä pidän. <3 Kun oot käynyt nuuhkuttelemassa, niin kerrohan kakostuttiko. :D

      Poista
  2. Tämä on niin ihana tuoksu! <3 Multakin on tulossa postaus tästä ;) Eilen just naputtelin, mutta ihan vielä ei blogiin pääse. Tykkään myös paljon siitä Fatale Pinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Varsinkin kun nyt ilman on olleet mitä on, niin olen kaivannut jotain makeampaa ja tää on täydellinen. <3

      Poista
  3. Ohhoh, kuulostaa kyllä tuoksulta jota saattaisin rakastaa! Kaikki makea, suklaa ja vanilja etenkin, uppoaa lähes aina. Siis tuoksuissa. Ehkä myös syötävässä muodossa. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tää on kyllä jokaisen makean ystävän unelma. :)

      Poista
  4. Slurps, kuulostaa ihan just mun tuoksulta! Myyty! ;-)

    Mulla on pari AP:n tuoksua joihin suhtaudun jotenkin ristiriitaisesti. Tykkään, mutta.... Vaativat ehkä aika tarkkaan sellaisen tietynlaisen mielialan, jotta homma natsaa kaikkinensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kertakaikkisen ihana! En tiedä, mutta musta tää on AP:n tuoksuksi helppo. On selkeästi makea, mutta tässä ei ole mitään ainakaan omaan nenääni hyökkäävää. Olen huomannut, että mulla on aika usein AP-fiilis tämän tuoksun myötä. ;)

      Poista
  5. Muhun tuntuu vetoavan mustaherukkaiset tuoksut, mutta suklaa tuntuu vähän hassulta. Tää vois kyllä olla aika mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään mustaherukasta, mutta sitä ei saa olla liikaa. Tässä tuo mango pehmentää sitä ihanasti. :)

      Poista
  6. Tykkään, mutta en välttämättä itseni päällä. Muutama vuosi sitten sain ulkomailla Il Profvmon -suklaatuoksunäytteitä kylkiäiseksi, nuuhkin niitä mielelläni mieheni yltä :). Merkillä on useampikin suklaatuoksu, kaikkia en ole haistanut, mutta paras oli tämä Chocolat Amere: http://www.fragrantica.com/perfume/Il-Profvmo/Chocolat-Amere-10471.html
    Kuten tuolla kommenteissa lukee, on ihan unisex-tuoksu, vaikka merkattu miestentuoksuksi.

    Mun mies on aikamoinen herkkusuu ja hyvin hänelle sopivat myös gourmand-tuoksut :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, mikä mies, kun tykkää makeista tuoksuista!

      Poista
  7. Tuoksuttelin tätä Kicksissä vähän aikaa sitten ja mietin, että muistuttaapa todella paljon Lancomen La Vie Est Belleä - enkä näköjään Fragrantican mukaan ole mielipiteeni kanssa yksin :D Olisin tämän varmaan ostanut, ellei kaapista jo löytyisi tuo Lancomen tuoksu. Ennen käytin pelkästään tämän tyyppisiä tuoksuja, mutta nykyään mulla tulee makeiden tuoksujen kanssa kiintiö aika nopeasti täyteen :D Useimmin mulla pääsevät käyttöön kukkaiset tuoksut kuten Estee Lauderin Pleasures ja Jo Malonen Peony & Blush Suede.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tää on niin hauska miten erilailla nää tuoksut haistaa. Mun nenään La Vie Est Belle on paljon kukkaisempi kuin tämä. Fatale on taas nenääni makeampi, paljonkin. Piti käydä ihan omasta La Vie Est Belle pullosta haitamassa, muistinko väärin. :D Oot oikeassa, en itsekään pystyisi makeita tuoksuja käyttämään ihan joka pvä, mutta pari kertaa viikossa on sopiva tahti.

      Poista
  8. Eiiiiiiiii! :o :o Oon jo vuosia kytänny näitä tuoksuja ulkomaanreissuilla mut rohkeesti onnistunu sivuuttamaan ne ja nyt ne hiipiikin likemmäs. Apua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, ne on ihan kohta sun oven takana! ;)

      Poista
    2. Oon nyt kolme vuotta ollut lähes ostamatta tuoksuja et tulis käytettyä hamstrailut mut taitaa kohta taas karata lapasesta.. :p

      Poista
  9. OOOH. Kuulostaa aivan ihanalta! Pitääpä mennä kurkistamaan lähi-Kicksiin :) <3

    VastaaPoista
  10. No mutta kyllä ja wau! En ole tästä kuullutkaan, mutta tyydyttäisköhän tämä suklaanhimon täällä päin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todellakin! Jos on suklaassa 0-linja niin tätä pahimpaan hätään, auttaa. :)

      Poista
  11. Kuulostaa aika houkuttelevalta.

    VastaaPoista
  12. Oih, tämä kuulostaa jo liian hyvältä. :) Pakko päästä käymään Kicksissä. Kiitos vinkistä; olisi jäänyt muuten varmasti kokeilematta, koska en ole pitänyt mistään merkin tuoksusta aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi ihana suklainen tuoksu, ei yhtään sellainen kuin ne "alkuperäiset" AP:t. :)

      Poista
  13. Oi oi kuulostaa ihanalta tuoksulta ! Tykkään raikkaista tuoksuista, toisaalta myös hieman makeista, jos eivät ole liian voimakkaita.

    Kivaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi ihana, eikä liian voimakas, vaikka onkin makea. :)

      Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  14. No nyt kyllä pomppas! Kuulostaa juurikin juurikin minun tuoksulta <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives