15.7.2015

TBS Italian Summer Fig


En tiedä oletteko jo ehtineet huomaamaan, että The Body Shop toi hetki sitten markkinoille uuden tuoksuelämyksen Vogue-tuoksukokoelmaansa? Aikaisemmin kokoelmaan ovat ilmestyneet seuraavat tuoksut: Japanese Cherry Blossom, Indian Night Jasmin, Atlas Mountain Rose ja Fijian Water Lotus. Nyt uusimpana tulokkaana tämän kesän uutuus Italian Summer Fig. Tämän sanotaan tuoksuvan Italian kesältä, itse en ole käynyt Italiassa, joten tähän en ota kantaa, mutta muuten voisin sanoa, että kyseessä on makean mehukas tuoksu, joka sopii kesään.

Tuoksussa on käytetty luomualkoholia, joka on tuotettu reilun yhteisökaupan kautta Cotopaxissa Ecuadorissa. Alkoholi tuoksuun valmistetaan käsityönä sokeriruo`oista. 


Tuoksu avautuu viikunan mehukkaalla puraisulla, mutta myös vihreys on voimakkaasti läsnä. Vihreän vivahteen tuoksuun tuovat viinirypäleen lehdet. Sydäntuoksu on kukkainen, ihan pieni ripaus hempeää ruusua. Sitäkin niin vähän, että myös ruusunuottia vierastavat saattavat tästä pitää. Pohjalla puunaromeita.

Omaan nenääni tuoksussa ehdottomasti eniten läsnä on viikuna, se on todella selkeä ja kannattelee tuoksua alusta loppuun asti. Jos olette joskus tuoksutelleet Diptyquen Philosykosta saatatte löytää tästä aavistuksen jotain samaa. 

Tuoksu on pakattu lasipulloon, jossa on vihreä pohja. Se heijasteleekin niin, että äkkiä saattaisi luulla tuoksunestettäkin vihreäksi. Korkki on tukeva ja se napsahtaa kunnolla kiinni. Kevyen pirteä vihreä nostaa aamuisin hymyn huulille.

Voimakkuudeltaan tuoksu on EdT ja tämä onkin sitten se heikoin asia tuoksussa. Se kestää omalla ihollani vain reilut kolmisen tuntia, jonka jälkeen se on haihtunut kokonaan. Siitä huolimatta tämä on löytö edullista viikunatuoksua metsästäville. Siinä missä Diptyquen tuoksut maksavat n. 80 euroa, tämän pullon voi ostaa omaksi 27 eurolla. Lisäksi The Body Shopilla on menossa kamppis, jonka aikana yhden Voyage-tuoksuperheeseen kuuluvan tuoksun ostaja saa kaupan päälle matkakokoisen (60ml) E-vitamiini puhdistusmaidon ja kasvoveden. Tarjous on voimassa 2.8 asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Ihastuin tähän kevyenä kesätuoksuna sen verran, että ajattelin poimia heti sopivan tilaisuuden tullen tuoksun body lotionin mukaani. Mikä ihana tunne mennä nukkumaan, kun koko kroppa tuoksuu tälle.


Maistuuko teille mehukkaat viikunat?


Tuoksu lehdistönäyte.


19 kommenttia:

 1. Viikunat on ihania <3 ja kiitos tästä pakko mennu nuuhkuttelemaan tämä. Jos vaikka tämän avulla pääsisin takaisin Rooman kuumiin iltoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrohan mulle sitten, tuoksuiko tää italialaiselta kesältä, kun oot käynyt haistelemassa. <3

   Poista
 2. Aah varmasti ihana. Body Shop on suuria rakkauksia koko meidän tyttövaltaisessa perheessä. Pieni hiekanhyvänen tosin nyt hiertää Body Shopin suhteen, mutta kenties pääsen siitä yli. Tuo tuoksu vaikuttaa ihastuttavalta. <3

  Leppoisaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääset, pääset! ;)

   Aurinkoista päivää Tiia! Tuntui muuten jo melkein kesältä taas tänään. <3

   Poista
 3. Viikunoille tuoksuissa kyllä kiitos, viikunoille syötyinä ei todellakaan. (En ole ruokarajoitteinen, paitsi viikunoiden suhteen. Yh.) Viikunanuotti hajuvesissä on ihanan vihreänmakea. Siinä on jotain tosi eleganttia mutta samalla luonnollista. Oma suosikkini viikunatuoksuista on Kiehl'sin Fig leaf & sage. Se on superraikas ja kesäinen, mutta samalla tosi erikoinen. Kannattaa nuuhkaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu todella vihreänmakea, sinänsä jännä, että tuota tuoksua kutsutaan viikunaksi, koska ei kyllä tuoreet viikunat mielestäni tuoksu tuolle viikuna-tuoksunuotille. :D Pitää käydä kokeilemassa tuo Kiehl`s, kun käyn seuraavan kerran Stockalla. :)

   Poista
 4. Äh, unohdin tämän olemassaolon ihan kokonaan kun viime viikonloppuna kävin TBS:ssä. Olisin niin halunnu nuuhkia minkälainen tämä on.

  VastaaPoista
 5. Viikuna on mulle tuoksuna ihan outo! Täkäläiset viikunat eivät juuri tuoksu ja maistuvat yhtä vähän, niin että pitää varmaan käydä haistamassa TBS:ssa. Philosykos on kiinnostanut kovasti, mutta en ole vielä matkoillani siihen törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo viikuna tuoksunuottina ei ole sama kuin ne syötävät. Mikä on aika hassua. Viikuna tuoksunuotissa on sellainen vihreänmakea säväys, kuten Fanni tuossa ylhäällä sanoikin. Philosykos on tosi ihana. :)

   Poista
  2. Olisko siksi että tuoksunuotti viittaa lehtiin eikä hedelmiin? Kunhan arvailen :)

   Poista
  3. Saattaa hyvin olla. Saiskohan viikunanlehtiä jostain haisteltavaks? :D

   Poista
 6. Viikunat on mulle herkkua (kuivattuina tosin), joten tämä tuoksu on ehdottomasti mun tuoksuttelu-listalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivatut viikunat on ihan super-hyviä! :p

   Poista
 7. Viikunat<3 Uskoisin tykkääväni myös tästä tuoksusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on raikkaan vihreänmake tuoksu, aika ihana just kesään. :)

   Poista
 8. Tein tilauksen Body Shopille ja tilauksen mukaan oli sujautettu näyte tästä tuoksusta. 'Pelkäsin' ihastuvani tuoksuun, mutta ei, ei se sitten sykähdyttänytkään ainakaan ensi käyttämällä. Ehkä parempi niin, muutenhan mun olis ollu pakko hankkia tämä ;)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown