Suklaaholistin tunnustus: Vadelmatryffeli


Olen suklaaholisti. Syön suklaata joka päivä. Söin sitä silloinkin, kun laihdutin 17 kiloa. "Superdieettini" sisälsi neljä palaa Fazerin Sinistä joka päivä. Mitäpä sitä itseltään kieltämään maailman ihaninta asiaa, varsinkin kun ei se suklaa yksin lihota vaan se määrä, mitä sitä syöt. Myönnän, nykyään saattaa jäädä välistä päivä tai jopa kaksi ilman suklaata. Ulkomailla matkustaessa en syö suklaata ollenkaan. Koska siellä ei vaan osata tehdä suklaata, joka maistuisi suklaalle. Pitäähän sitä joku laaturaja olla. ;) Sitä en halua laskea paljon minulta menee vuodessa rahaa suklaaseen, varmasti paljon. 

Pääsiäisenä iskee yleensä himo Mignoneihin, mutta muina päivinä se Fazerin Sininen pitää pintansa. En niinkään tykkää mistään erikoisuuksista. Välillä kuitenkin kaipaan jotain muuta kuin sitä Sinistä ja silloin ostan Brunbergin Vadelmatryffelin


Brunbergin varmasti tunnetuin tuote on Suukot. Minä kutsun niitä kuitenkin kotioloissa neljän seinän sisällä joksikin ihan muuksi, siksi mitä ei enää saa ääneen mainita. Shh... On vaikea päästä eroon lapsena mieleen orientoituneesta nimestä ja opetella uusi. Nimestä ei tule itselleni edelleenkään mieleen mitään rasistista, kunhan se nyt vain oli karkin nimi. Vaikka kyllähän nykykielessä n-sanan käyttö on mielestäni herjaavaa. Mutta ettei tämä menisi ihan ihmisoikeusjutuksi niin palataan takaisin Vadelmatryffeliin.

Muistan kun vuosia sitten ystäväni S toi minulle näitä töihin kahvin kera nautittavaksi. Olin siihen asti täysin ohittanut tuotteen, sillä suklaaholistille tällainen suklaapatukka kokonsa puolesta tuo yleensä vain pahan mielen ja katseeni oli kaupassa keskittynyt aina isompiin "kaloihin". Ensimmäinen haukkaus patukasta ja se oli menoa. 

Vadelmatryffelistä erikoisen tekee se, että se on vähän kuin Fazerin Julia: marmeladia ja suklaata. Brunbergin patukka on kuitenkin suklaisempi, sillä siinä on pehmeä tryffelikerros, joka suorastaan vie marmeladiin yhdistettynä kielen mennessään. Lisäksi makeutta on sen verran, että jopa suklaaholisti saa tyydytyksensä yhdestä patukasta. Patukka on myös gluteeniton. 


Huono puoli on saatavuus. Näitä on yllättävän vaikea löytää mistään, jos löydät niin laatikko on usein tyhjä tai tuote loppunut hyllystä. Oman paikkakunnan Prismasta löytyy Moccatryffelipatukkaa, mutta ei tätä. Tähän asti patukoiden hommaaminen on ollut naurettavaa, mies on raahannut minulle niitä selkä vääränä työmatkansa varrelta Pasilan Aseman K-marketista. Pari viikkoa sitten päätin, että nyt saa riittää ja laitoin pienen vienon pyynnön lähikaupan sähköpostiin. Viime viikolla huomasin patukoiden tulleen kaupan valikoimiin. Tämä ei ole muuten ensimmäinen kerta, kun lähikauppa on kuunnellut toiveitani mm. Kolmen kaverin jäätelöt ja munakoisot tulivat valikoimiin toivomuksestani. Joten kannattaa todellakin laittaa niitä toiveita siihen lähimpään kauppaan, jos jotain tekee mieli.

Pääsin viime viikolla kiittämään kauppiasta asiasta ihan kasvotusten. Hyvin oli kulma patukoiden myynti lähtenyt vetämään, mutta senhän minä tiesinkin, että niin tulee käymään. Sen verran faneja tuntuu näillä patukoilla olevan. Kauppa onkin tällä hetkellä ainoa, joka tässä kaupungissa Vadelmatryffeliä myy. Nyt pelkään vain sitä, että sana patukoista kiirii ja seuraavalla kauppareissulla minua odottaa hyllyssä tyhjä kolo.

Muita Vadelmatryffeli-faneja?

  1. Tunnustan että piti ostaa tälläinen patukka sen sinun laittaman kuvan perusteella :p meillä on Cittarissa Brunbergin piste. Oletko käynyt Brunbergin tehtaalla? Mä olen joitakin kertoja. Pitääkin laittaa mies seuraavan kerran ostoksille kun se sielläpäin käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo käynyt, en ole käynyt edes koskaan Porvoossa. :D

      No vähän kade tuosta Brunbergin pisteestä. :p

      Poista
  2. Pakko tämän kirjoituksen jälkeen maistaa! :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa! Oon ettiny näitä siitä saakka kun näin sun instagramissa kuvan mutta ei oo vielä löytyny... Seuraavaksi taidan ottaa yhteyttä kauppiaaseen :) Brunbergin lakritsi on myös törkeän hyvää eikä sitäkään löydy kuin muutamasta kaupasta, murrr!
    Kiki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin vaikea löytää. Tajusin ongelman vasta sitten, kun muutin pois entiseltä paikkakunnalta, jonka S-marketissa tätä aina oli. Paljon hankalampi löytää mitä luulisi.

      Poista
  4. Toivottavasti kaupassa ei odota vain tyhjä hylly tämän kohdalla, tai sitten kauppias voisi tehdä isomman tilauksen :D. Itsehän olen melkoinen herkkusuu, mutta tätä en ole kokeillut. Ehkä syynä on se, etten muista näitä nähneeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, varsinkin kun ymmärsin, että Brunbergilla saattaa olla katkoja toimituksesta. Ei varmaan ole aluksi uskaltanut heti mun vuoksi tilata varastoa täyteen näitä. :D :D :D

      Poista
  5. Suklaa on kyllä hankala. Toisaalta rakastan sitä ja toisaalta kun sitä syön, vedän överit. Mun lemppareita on nämä Fazerin erilaiset variaatiot, mutta menee se perinteinen sininenkin. Punainen on jo hiukan liian makea. Brunberg on siinä mielessä huono, että sitä meinaa saada vain etelästä - täällä Jyväskylässä hyvä jos löydät suukkoja lähikaupasta. Meillä on täällä Panda, joka kyllä pitää pintansa sekin. Heidän suklailleen en niin syty, mutta muut karkit kyllä on puhdasta parhautta :D Summasummaarum: voisin kokeilla sun taktiikkaa herkutella päivittäin sen muutaman palan verran jos siltä tuntuu. JA 17 KILOA vau!!!!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista saaneeni koskaan suklaasta övereitä, mutta oon diagnosoinu, että mulla on suklaalle ja mansikoille omat mahat, joten ähkyn vaaraa ei ole. :D

      Punainen on tosiaan Fazereista aika makeaa, itsekään en siitä niin välitä. Hah, mä oon entisen työni puolesta käynyt pari kertaa siellä Vaajakoskella Pandan tehtaalla, oli yllätys tietää, miten liköörikoonvehdit valmistetaan. :)

      Poista
  6. Mun pitää kyllä pitää silmät auki kauppareissuilla, jos tämä osuis kohdalle. En oo koskaan maistanut ko. suklaata, vaikka aika suklaaholistiksi itsekin tunnustaudun. Yleensä en oo mikään marmeladien ystävä, mutta kyllähän kaikkea pitää kokeilla eikä se suklaaseen yhdistettynä pahaa voi olla :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en myöskään ole mikään suuri marmeladifani, mun marmeladin syönti näitä lukuunottamatta rajoittuu jouluun, kun vedän pienen ähkyn perinteisesti Vihreistä kuulista. :D

      Poista
  7. Mä rakastan valkosuklaata. Hitto, jos se ei lihottais, vetäisin varmaan joka päivä :D Mutta mä yritän olla ilman. Joskus harvaselti nautin sitten. Perus sininen Fazer uppoaa myös kivasti. Noita marja/hedelmä sekoitus suklaita mä taas en tykkää syödä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei taas valkosuklaa ole koskaan ihan hirveästi kolahtanut, syön kyllä, mutta ei ole himoa aiheuttavaa sorttia. :D

      Poista
  8. Mitäh! Mennyt kokonaan sivu suun tuollainen herkku, tai sitten sitä ei ole meilläpäin myynnissä missään. Sen toisenolen kyllä testannut. Tykkään kovasti vadelman ja tumman suklaan liitosta, yhtä Fazerin sellaista myydään leivontamausteitten osastossa. Siitä ei riitä yksi tai kaksi palaa, vaan yksi tai kaksi riviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää ei tosiaan osu silmään, jos ei tiedä, mitä hakee. En minäkään olisi tiennyt, jos ystävä ei olisi tuonut patukkaa aikoinaan nenän eteen. Siitä lähtien on ollut aina jahti käynnissä. :D

      Poista
  9. Mua harmittaa kun Fazerin valkosuklaamansikkabasilika suklaapatukoita ei enää saa. Vaikka ne olikin kokoonsa nähden aika kalliita, niin oli ne kyllä silti ihan älyttömän hyviä! Mähän voisin elää Tuplilla, tai siis en, mutta you get the point? ;) Näitä en ole koskaan maistanut, mutta jos joku maistuu Julia konvehdeilta, niin kyllä kelpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, mä olin kokonaan unohtanut tuon valkosuklaamansikka-patukat, ne oli hyviä. Ne kuivatut mansikat toi siihen aika valkuun valkosuklaaseen kivan twistin tykkäsin. Tais olla vaan joku kausijuttu? :(

      Hei, no kukapa ei Tuplillla eläis, ne on hyviä! :p

      Poista
  10. Tätä en olekaan maistanut, täytyy korjata tilanne jossain vaiheessa :) Mulla on viha/rakkaussuhde suklaaseen, teoriassa en tykkää mutta kummasti esim. Fazerin vadelmajogurttitäytteiset suklaapatukat katoavat parempiin suihin! Samoin se uusi, karamelli(?)-merisuola oli koukuttava tapaus! Meillä lähikaupasta on juurikin ne vadelmajogurttitäytteiset suklaapatukat tosi usein loppu :P

    Ja hauska kuulla, että moni muukin asiakas oli löytänyt nuo suklaat :) Toivotaan kuitenkin ettei laatikko pääse tyhjentymään ilman että varastosta löytyy uusi tilalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viha-rakkaussuhde suklaaseen. :D Mua taas kauhistuttaa noi, että jotain suolaista laitetaan suklaaseen, esim. pähkinöitä. :D Leivoksessa eri juttu, mutta ihan tollaisessa mättösuklaassa ihan no-juttu.

      Todellakin pakko toivoa, että laatikko ei ole huomenna tyhjillään.

      Poista
  11. Tämä suklaa-addikti joutuu häpeissään myöntämään, ettei ole tuota maistanut.
    Fazerin sininen on taas se suklaa mitä en melkein koskaan osta. Ja jos olisi pakko sanoa lemppari niin voi kauheeta kun olis vaikeeta. Suklaa mihin kesällä ihastuin oli Kavlin lime-kooskosvalkosuklaa. Piti viimeiski ostaa sitä jemmaan muutamat levyt mutta olikin kausimaku! itku meinas tulla :D Sitten meen äiti tuli käymään ja toi mukanaan mulle levyn sitä <3 Vielä en oo raaskin edes palasta ottaa siitä.

    Eikös se niin mene, että suklaa naisen tiellä pitää :D

    VastaaPoista
  12. Tuota en olekaan maistanut, mutta Brunbergin tryffelit ovat minun herkkusuklaani ja niitäkin on välillä vaikea saada. Vaikka muuten aloitan jouluvalmistelut vasta viime tipassa, niin Brunbergin tryffeleitä alan hamstraamaan jo lokakuussa. Ja niitä on hamstrattava paljon - ensimmäiset laatikot kun tuppaavat kulumaan laatua tarkistaessa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, pitäähän sen jonkun testata laatu. ;p

      Mä muistan kun mummo osti joskus pienenä joululahjaksi niitä sini-valkoisissa kääreissä olevia Brunbergin tryffeleitä en tykännyt niistä yhtään. Mutta söin aina kun karkkihammasta kolotti, mummo ihmetteli, kun mulla oli jotain suklaata vielä uuden vuoden jälkeen jäljellä. :D Ei vieläkään ole niitä omia suosikkeja, mutta tässä patukassa just se tryffeli on se juttu, joka tekee tästä ihan täydellisen. <3

      Poista
  13. Minäkään en ole tätä maistanut, kun yleensä en suuremmin pidä suklaista, missä on mainittu tryffeli. Brunbergit ei muutoinkaan ole oikein minun makuuni, esim. ne sinisessä paketissa olevat valko-sinikääreiset tryffelisuklaat ei uppoa yhtään. Fazer ja Marabou maistuu minulle paremmin. Myöskään Brunbergin suklaapatukoiden pakkaukset/kääreet eivät houkuttele. En tiedä onko se tuo kiiltävä sininen, mikä tökkii. MUTTA...tämän kirjoituksen jälkeen on pakko maistaa kyseistä vadelmatryffelipatukkaa, niin houkuttelevasti osasit sen kuvailla :D

    Kannattaa muuten käydä Porvoossa, eikä pelkästään Brunbergin tehtaanmyymälän vuoksi :D. Meilläkään ei ole siellä mitään (sukulaisia tms.), mutta olemme tehneet sinne päivämatkan muutaman kerran kesäaikaan. Vanha kaupunki on tosi kiva. Haaveissa olisi käydä siellä joulun alla, jolloin se on varmaan ihan mielettömän kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ainoa Brunberg Suukkojen lisäksi mitä syön, joskus myös niitä moccatryffelipatuikoita (koska kahvi <3 minä) Tässä vaan osuu toi kokonaisuus niin nappiin, että kun ne yhdistyy suussa, tulee jotain täydellistä! <3

      Poista
  14. Ooh suklaa! Rakastan suklaata.. Kello tulee 8 aamulla ja nyt kun luin sun tämän postauksen on pakko käydä nappaamassa kaapista ihan muutama pala näin aamupalaksi. :D Tätä en ole vielä maistanut, mutta täytyy korjata asia heti kun tulee vastaan! Itse rakastan Fazerin vadelmajogurtti ja pätkispatukoita eniten. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin ihanaa olla aikuinen? Voi syödä suklaata aamupalaksi, kun haluaa? :D

      Poista
    2. Siis täähän on aivan mahtavaa. :D

      Poista
    3. Tosin mun mummo oli aika löysä ja olisi onnistunut lapsenakin. (ainakin joskus) :D

      Poista
  15. En oo nähnyt saatika kuullutkaan tästä, vaikka mielestäni aika haka oonkin suklaan/karkin suhteen. ;) Näitä täytyy ehdottomasti bongata jostain, tuo suklaisempi versio Juliasta sai veden kielelle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se tryffeli tekee tästä sellaisen suklaisemman ja se on niin hyvää!!! <3

      Poista
  16. En ole ikinä nähnytkään tällaista, mutta nyt alkoi houkuttaa, hyvin markkinoitu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah. :D Kohta kaikki vadelmatryffelihimoiset kiertää kauppoja.

      Poista
  17. Tämä patukka on kummitellut mielessäni jo postauksen lukemisesta lähtien. Tänään pyöriessäni Pasilan aseman K-kaupassa muistin tämän postauksen ja kipitin karkkihyllyn kautta kassalle. Olen niin ikään suklaaholisti ja hulluna kaikkeen vadelmalta maistuvaan. EI tarvitse varmaan enää erikseen mainita, että tykkäsin kovin! Haluan lämpimästi kiittää sinua, että toit tämän suklaapatukan tietoisuuteeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Eikö olekin aivan älyttömän ärsyttävää, kun jotain mitä haluaa tai etsii ei meinaa saada mistään, vaikka tuotetta valmistetaan Suomessa? Mun ei varmaan sanoa, että lähikaupan hylly on ammottanut tyhjyyttään jo toista viikkoa tämän tuotteen kohdalla... huoh. :D Ei olisi ehkä pitänyt kirjoittaa mitään. :D

      Poista
  18. Kiitos sinulle blogin pitäjä tästä suklaa-vinkistä, ostin eilen ekaa kertaa ja aah, miten ihana suklaa!!!! parasta mitä voi olla. Ostan lisää heti kun saan käsiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Eikö olekin ihan tajutonta, se tryffeli tekee tästä niin erilaisen kuin mikään muu suklaapatukka, mutta se vadelma raikastaa, ettei ole liian äklö. Saatavuus on vähän hankalaa aina välillä.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives