23.11.2015

10 kuvaa kesään – marraskuu


Perjantai-iltana olin innoissani tämän 10 kuvaa kesään -haasteen kanssa. Syy oli se, että sometileille alkoi tipahtelemaan tuttujen ottamia kuvia ihanasta ensilumesta. Elin sitten perjantaipäivän- ja illan toivossa lauantaita 21.11 (kuvanottopäiväni) varten, että saisin juttuun ihanan talvisen kuvan. Lopputuloksen näette yllä. Vaikka lunta tuli 40km:ä pohjoisemmassa, sitä ei tullut täällä. Sen sijaan melkein koko perjantaipäivän satoi vettä. Sitä vettä tuli vielä nukkumaankin mennessä. Onnekseni aamuyöstä oli pakastanut. Kun aamulla heräsin, kattojen päällä oli vähän lunta. Lunta satoi kuvanottohetkellä lisää. Kuva kertoo kyllä ihan kaiken siitä, miksi tämä marraskuu ei ole yhtään mun juttu. Oikeasti, ei voi olla mitään noin masentavan näköistä. Voisin skipata tämän ajan vuodesta kokonaan, nukkua kuin karhu talviunta siihen asti, kunnes valkoiset nietokset peittävät maan. Seuraava kuva otetaankin sitten talvipäivänseisausta edeltävänä päivänä, voin jo nyt veikata, että silloin on takuulla hämärää, jos ei ole lunta. Lauantai-iltana lumitilanne muuttui iloksi täälläkin ja tällä hetkellä maata ja puita koristaa kaunis ohut valkoinen peite.

Ettei tämä postaus menisi pelkästään marras-masisteluun, niin viikonloppu meni muuten mukavasti. Myönnän ihan rehellisesti, että vaan olin, suorastaan laiskottelin. Sillä tänään alkaa asunnossamme putkiremppa, joka tulee koettelemaan pääkoppaani seuraavan puolentoista viikon ajan. Tuntuu, että vuosi on ollut yhtä remonttia. Viime joulun alla huomatut kosteusongelmat kylppärissä ja siitä seuranneet tutkimukset ja remontti kestivät toukokuulle. Kävimme tuona aikana mm. pari kuukautta yhtiön yleisissä saunatiloissa suihkussa, koska omaa suihkua ei voinut käyttää. Muutama kuukausi vierähti tässä välissä ja taas alkaa. Huh. Ei mikään ihme, että tämä vuosi on tuntunut vaikeammalta pitkiin aikoihin. Rentouttaakseni itseäni pyörin lauantai-iltana Netflixissä, Viaplayssa ja vaikka missä, etsien itselleni jotain mielenkiintoista ja aivotontakin katsottavaa. Olen aikamoinen sarja-addikti, kun löydän mielestäni jonkun hyvän, jään siihen koukkuun välittömästi, eikä usein mene montaakaan päivää, että ensimmäinen kausi on kokonaan katsottu. Olin jo aiemmin kurkkinut Viaplaysta sarjaa Outlander, joka perustuu Diana Gabaldonin kirjoihin, joita en ole lukenut ja totuuden nimissä on sanottava, että hype kirjasarjan ympärillä on mennyt minulta täysin ohi. Sarja kuitenkin vaikutti lupaalta: historiaa, romantiikkaa ja toimintaa. Jokin kuitenkin sarjaan sisältyvässä aikamatkailussa tökki, syy jonka vuoksi olin jättänyt sen rauhaan. Lauantai-iltana annoin Outlanderille mahdollisuuden. Katsotaan nyt ensimmäinen jakso, oli viimeinen kuuluisa ajatukseni. Arvaatte varmaan miten kävi? Sarja vei niin mukanaan, että ensimmäinen kausi on melkein katsottu loppuun lauantain ja sunnuntain aikana. Myönnän, että on ollut ihanaa lepuuttaa aivoja sarjan parissa. Nopeasta katsomistahdista johtuen edessä onkin vain sama kysymys kuin lauantai-iltana, mitä seuraavaksi? Ehdotuksia?

34 kommenttia:

 1. Meillä on täällä ihan täys talvi mikä tuli yllättäen perjantai-iltana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille tuntui tulevan, mutta ei meille. Nyyh. Onneksi nyt näyttää kivemmalta. :)

   Poista
 2. Meillä on just sen verran lunta parvekkeella, että voi sanoa talven tulleen. :-D Mullakin oli ihan lötköpötkösunnuntai, teki hyvää kropalle ja mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lötköpötkösunnuntai kuulostaa hyvältä, pitääkin alkaa käyttää tota! :D

   Poista
 3. Lumi piristää ihan mielettömästi, oltiin juuri pulkkamäessä! Ja huomenna se ilmeisesti jo sulaa pois. Snif. Kivaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei taida ihan pulkkamäkeen asti lumet riittää. Snif, nytkö ne menee jo?!? :/

   Poista
 4. Sarja-addikti ilmoittautuu ja Netflixillä useita loistavia. Jälkiä jättämättä, Bloodline ja The Fall, puhumattakaan lukemattomat scifisarjat ja mm.Hemlock Grove. Kaikki hieman synkkiä ja outoja. Zemppiä putkiremppaan, 13kk evakko kodista hometalokeissin myötä, on tehnyt nöyräksi ja rankkaa oli, mutta se on nyt takana päin.

  Halit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Fallin ja Jälkiä jättämättä olen katsonut. Hemlock Groven haluaisin katsoa, mutta se ei oo osunut missään mun silmään.

   Poista
 5. Se on joka lauantainen ongelma, mitä katsoa Netflixistä :D. Onneksi viime aikoina on voinut turvautua kolmoselta tuleviin Wallander-leffoihin, jos on iskenyt runsauden pula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on, varsinkin kun oon katsonut melkein kaikki mua kiinnostavat. :D Pitäisi tempaista vaan rajusti joku villikortti sieltä. :D

   Poista
 6. Täällä on lumi vallannu joka paikan mut kyl aamulla vähän jänskätti kiivetä tota omaa mäkee ylös kun iso osa oli teillä tamppautunu jääks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mä muuten inhoan liukkautta. Mulla on niin huono tasapaino, että vaikka mulla olis millaiset kengät niin oon helposti nokalteni. Menee koko ajan sellaiset kylmät väreet selässä, kun pitäisi jäällä kävellä. Mäki on todellinen koetin. :D

   Poista
 7. Meillä on jo täysi talvi. Lumet sai kolata eilen hiki hatussa. On se ihanan näköistä, virittelin jo kaikkia lyhtyjä ja Hippukin on ihan onnessaan ja riehuu hulluna lumihangessa. Ja ei tule kuraisena sisälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ton määrän ei luulis, parissa nollakelipäivässäkään sulavan pois, jos jo kolan varteen oot tarttunut. Mahtavaa, että Hippu tykkää! :D <3

   Poista
 8. Marraskuu on kyllä todella masentavaa aikaa! Onneksi täällä idässä on jo hieman lunta tuossa piristystä ja ennen kaikkea valoa! ..odottelen kyllä jo kovasti ensi kevättä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sellainen nukutaan alta pois kuukausi. :D

   Poista
 9. Ootko näitä Netflixistä katsonut: The Bletchey Circle, Luther, Arne Dahl, Miss Fisher's Murder Mysteries, Peaky Blinders, Narcos, Fjällbackan murhat? Kaikkia suosittelen lämpimästi :). Terveisin, Sohvaperuna :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fjällbackan murhia olen katsellut. Narcosta katselin sillä silmällä kun se tuli, mutta joku noissa huumejutuissa ei mua nappaa yhtään. Ehkä pitäisi taas ottaa se viimeinen kuuluisa ajatus käyttöön. :D Kyllä sohva on vaan hyvä paikka. ;)

   Poista
 10. Jos tykkäsit Outlanderista sarjana, niin se on vain kalpea aavistus kirjoista. Pidät niistä varmasti! Tuhatsivuisia opuksia on niin paljon, että talvenselkä taittuu ihan huomaamatta niitä ahmiessa. Minä jäin aikanaan kerrasta koukkuun, samoin moni ystäväni. Luin jatkot sitä mukaa kuin Gabaldon ehti kirjoittaa, suomennostakaan ei malttanut odottaa. Tilasin kirjat tuoreeltaan ja kierrätin heti siskolle. Eikä sarja ole vieläkään täysin lopussa kahdeksannen osankaan jälkeen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun pitää ostaa eka osa kokeeksi. Vähän mua jännittää, että käykö mulle liian pitkäveteisiksi, kun kirjoissa kuitenkin pitää saada kuvailtua maisemat yms. tarkasti, että pääsee fiilikseen. No sen tietää kokeilemalla. Toinen mikä epäilyttää, jopa tossa sarjan jatkossa, jos se jatkossakin myötäilee kirjoja, että ku n niissä myöhemmissä, tulee sitten enemmän muita henkilöitä kehiin, että jaksaaoko ne pitää kiinnostuksen yllä. Mä kiinnyn helposti päähenkilöihin ja jos päärooleihin alkaa nousemaan muita niin oma into saattaa lopahtaa. Esim. Luolakarhunklaani-sarja jaksoi pitää otteessaan, koska se pyöri koko ajan 1-2 päähenkilön varassa, se oli just se viehätys siinä. :)

   Poista
  2. Mulla on tapana huolettomasti hyppia vahemman kiinnostavien kohtien ohi:)

   Mistahan ihmeesta tahan ilmestyi englanninkielinen nappaimisto, ihan erilainen kuin hetki sitten!?

   Poista
  3. Hih, kuulostaapa ihan mun nuoruuden lukutaktiikalta. :D

   Poista
 11. Toivotaan että tulisi kunnolla lunta sinnekin, täällä on kyllä, saas nähdä vaan kuinka kauan :P Havahduin tänään siihen, ettei mulla ole talvikenkiä, ihme että oon hengissä tän päiväsen luikastelun jälkeen, huhhuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullahan ei oo kanssa kun ne yhdet, mutta niihin pitäisi vaihtaa korko- ja kantalaput. :D Converset on ainakin ihan sikaliukkaat näillä keleillä, en uskaltanut eilen lähtee viemään edes roskista. :D

   Poista
 12. West Wing! Mulla on menossa sarjan vika kausi tällä hetkellä ja jo nyt ahdistaa, että mitä sitten katson kun oon saanut sen päätökseen! :D Sehän tuli Neloselta aikoinaan, mutta on ollu kyllä mielenkiintoista seurata ihan ajatuksen kanssa alusta lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten tosi ahdistavaa jos joku suosikkisarja loppuu, tosin myös tauot on pahoja, kun odottaa seuraava kautta. Suoranaista kärsimystä. Itsellä on tällä hetkellä muutaman sarjan kanssa se tilanne, että odotan jatkoa.

   Poista
 13. Muhun taas vetoaa marraskuun rosoisuus ja karuus mutta myönnän, aurinkoisina päivinä rosoisuuskin olisi..no, voimaannuttavampaa! Ja joo, masentava lumitilanne täälläkin, kyllä sitä valkeutta vaan ympärille kaipaa :(

  Mä oon tosi huono seuraamaan sarjoja. Mielenkiinto vaan lopahtaa. Tykkään suht. lyhyistä sarjoista! Siksi eilen FST:ltä loppunut Taistelu kuoleman vedestä oli mahtava! Olen jo niin ostamassa miehelle ja itselleni lentolippuja Norjan Rjukaniin :D Sarja perustuu toisen maailmansodan Norjaan/Saksaan. Toinen hyvä sarja oli True detective, joskin se oli jossain määrin ahdistavankin. Siinä oli vähän sellaista Twin Peaksmaista fiilistä, mutta se TP:n musta huumori puuttui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sotajuttu kuulostaa hyvältä, tykkään sellaisista. Sun kommentista tajusin, että miksi True Detective ei iskenyt muhun, yritin katsoa paria jaksoa, mutta voi huokaus. Kun mainitsit ton Twin Peaksin niin tajusin, en tykännyt siitäkään koskaan. En ymmärtänyt sitä. Pakko oli katsoa, kun kaikki muutkin katsoi, että tiesi mistä puhutaan, mutta pidin sitä teini-iässä tosi puuduttavana. :D

   Poista
 14. Outlander on niin koukuttava<3 mä tykitin pari edellistä viikkoa Reigniä, se on myös aika viihdyttävä :) Downton Abbeytä olen nyt myös katsonut, sekin on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on, onneksi ehkä keväällä? on tulossa uusi kausi. <3

   Poista
 15. Kiitos sarjavinkistä! :) Jälleen kerran luotan sun makuun ;) Onkohan tuo Outlander katsottavissa myös Netflixistä? Meidän telkkarista ei löydy Viaplayta. Netin kautta tietty sais katsottua, mutta mä haluan kyllä katsoa ohjelmat sohvalla :D Silloin kun JOSKUS sinne asti pääsen, eikä mene työjutuissa iltamyöhään saakka.

  PS. Tänne tuli lunta lauantaina. Marraskuun voisin kyllä mäkin skipata. Mutta ajattele, että kohta ollaan jo tammikuussa ja sit alkaa lähtölaskenta kevääseen (ja tuutin täydeltä taas "kesäkuntoon"-vinkkejä, hah!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaan Viaplayssa, mutta silloin kuin kevään/kesän/syksyn aikana, kun Yle näytti tän niin jaksot oli silloin nähtävissä myös Areenassa. Nyt sitä ei tietenkään enää siellä ole, kun ne hävittää ne niin nopeasti pois. Otat Viaplayhin sen ilmaisen kokeilukuukauden ja ahmit sarjan silloin. ;) Mä katson taas nykyään tosi usein läppäriltä. Esim. Sillan katson läppäriltä aina, kun se tän kauden kuvaustyyli telkkarista saa mut keinumaan ja voimaan pahoin. :D

   Poista
 16. Vaikken ole ollenkaan talvi-ihminen, on pakko myöntää, että kyllähän lumi valaisee ja kaunistaa maiseman. Ja meillä on ihan sama tilanne kuin teilläkin - saimme vain hennon lumiharson maan pinnalle ja sekin sulaa viimeistään huomenna pois.
  Outlanderin jätin suosiolla korkkaamatta - en halua joutua enää yhdenkään sarjan koukkuun - ja minulla on paha tapa koukuttua milloin mihinkin;)
  Kivaa joulunalusaikaa ja tsemppiä putkiremppaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjat on kyllä pahoja koukuttajia. :D

   Kiitos Lady! Olen ihan tyytyväinen, että se putkiremontti osui nyt, oli vaara, että se menee vielä lähemmäksi joulua, nyt sentään jos aikataulussa pysytään, pitäisi ehtiä valmistelemaan sitä joulua. Jos tää remppa olis vasta joulunalusviikolla olisi todella ahdistavaa.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown