Joulun tuoksuruletti


Muistatteko, kun kesäkuussa matkalle lähtiessä minulla oli menossa tuoksuruletti? Tällä hetkellä täällä taloudessa neljän seinän sisällä pyörii sama ruletti. Kysymys kuuluu tällä kertaa: Mikä tuoksu jouluksi? Loppusuoralle on päässyt viisi hyvinkin erilaista ehdokasta: Hermèsin Jour d`Hermès Absolu, Elizabeth Ardenin Always Red, Armanin Code Satin, Narciso Rodriguezin L´absolu ja Sensain The Silk EdP.

Muistan teini-iästä lähtien melkein kaikki tuoksut, joita olen jouluaattona käyttänyt. Kun olin joulun yksin, oli tuolloin tuoksuvalintani Jean Patoun Enjoy. Jälkeenpäin voi miettiä, valitsinko tuoksun nimen perusteella. ;) Aattoaamu alkaa itselläni samalla tavalla kuin jokainen aamu, tuoksun valinnalla. Aaton tuoksu on itselleni kuitenkin todella tärkeä, koska siihen tulee jälkeenpäin liittymään vahvoja muistoja, joten karsiminen on aloitettava hyvissä ajoin. Olen nyt supistanut vaihtoehtojen määrän viiteen ja luulen, että aattoaamuna valitsen fiiliksen mukaan näistä yhden. Sitä fiilistä en voi vielä nyt tietää, siitä kuitenkin on aika paljon tuoksun valinta kiinni. Kaksi jäljellä olevista tuoksuista on sellaisia, että en voisi kuvitella käyttäväni niitä oikein kuin talvella, mutta kolme muuta sopisivat käytettäväksi myös kesällä, jos ei nyt päivällä niin ainakin illalla. 


HERMÈS JOUR D`HERMÈS ABSOLU

Jour d`Hermès Absolu on porukan kevyin tuoksu. Sitä kuvaillaan kukkaistuoksuksi, joka on kaikkea muuta kuin kukkaistuoksu ja olen tästä kyllä samaa mieltä. Tuoksu on kuin nainen pullotettuna: kaunis ja mysteerinen. Alkutuoksussa on virkistävää greippiä, sydäntuoksussa klassisia valkoisia kukkia jasmiinia ja gardeniaa. Pohjalla jäkälää ja puisia vivahteita. Tuoksu on tosi persoonallinen, mutta mietityttää, onko se aatoksi liian kesäinen valinta.


NARCISO RODRIGUEZ L`ABSOLU

L`absolu on tuoksuna mysteerinen, viettelevä ja vahva, siinä pilkahtaa myös ripaus intohimoa. Viininpunainen pullo suorastaan huutaa joulun nimeä. Alkutuoksuna jasmiinia ja tuberosaa. Narcison tuoksujen tapaan tuoksun sydämessä erittäin vahvana valloittaa lämmin myski. Pohjalla ambraa, patsulia ja santelipuuta. Tämä poikkeaa kaikista omistamistani Narcison tuoksuista pehmeydellään, sen pienen pehmeyden ja makeuden aiheuttaa tähän yksilöön ambra, eikä puuterisuus ole tässä yhtä voimakkaasti läsnä kuin muissa Narcison tuoksuissa. Voisin hyvin kuvitella tämän aattona ylläni lanttulaatikkoa suuhun haarukoidessani.


ARMANI CODE SATIN

Alkuperäinen Armani Code oli aikoinaan yksi lempituoksujani, mutta sen jälkeen tuoksusta tulleet flankerit eivät minuun iskeneet, kunnes tuli tämä Code Satin. Kun näin ensimmäistä kertaa tuoksukuvauksen, tiesin, että tämä tuoksu minun on saatava. Kyseessä on itämainen gourmand -tuoksu. Tuoksunuotteina alkutuoksussa mehevän jouluista päärynää ja kielellä polttelevaa inkivääriä. Sydämessä valloittaa jasmiini ja neroli. Kaiken kruunaa kuitenkin tuoksun pohja: vaniljaa, kaakaota ja praliinia, joiden makeutta on taitettu itämaisella patsulilla. Nenääni tässä tuoksuvat todella selkeästi juurikin kaakao ja vanilja. Mietin vain, että onko tämän makeus liikaa, kun aattona pyörin illalla sohvalla suklaaähkyissäni.


SENSAI THE SILK EDP

Neljäntenä vaihtoehtona minulla on lämmin Sensain The Silk EdP. Alkutuoksuna mausteista bergamotia, makeaa päärynää, orvokkia ja kipakkaa punapippuria. Sydämessä pehmeää ambraa, pionia ja orkideaa. Pohjalla myskiä ja lumoavan makeaa tonkapapua. The Silk EdP olisi sellainen helppo valinta, tämän kanssa ei vaan voi mennä vikaan. Mutta olisiko se liian helppo?


ELIZABETH ARDEN ALWAYS RED

Always Redista olen kirjoittanut aiemminkin. Tässä on aavistus samaa kuin Armanin Satin Codessa, sillä onhan tämäkin itämainen gourmand -tuoksu. Tässä sen sijaan on tiettyä ponnekkuutta makeuden lisäksi, kun taas Code Satin on vain makea. Kun tätä kirjoittaessa ajattelen asiaa tarkemmin voi olla, että teen ennen aattoa vielä tiputuksen tämän ja Satin Coden välillä, koska näissä on aika paljon samaa. Always Redissa minua houkuttaa sen joulunpunainen ulkoasu ja se, että olen syksyn aikana kiintynyt tähän kovasti, joten siksi tämä sopisi myös joulutuoksuksi. Mutta entäs jos jouluna menisi jokin pieleen ja tästä uudesta suosikista jäisi paha muisto?

Aina yhtä vaikeaa... Laitan aattona kuvan Instagramiin, kun tiedän minkä valitsen.

Minkä valitsisit? Mille sinä tuoksut jouluna?

Osa tuoksuista lehdistönäytteitä, osa omiani.





  1. Oooh tuo Narcison tuoksu kuulostaa mielenkiintoselle! Tosin tuo Ardenin tuoksu kuulostas kyl hyvin jouluun sopivaks ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narciso on jännä, voisi olla sellaisillekin, jotka ei yleensä Narcison tuoksuista niin välitä. Silti sen Narcison tuoksuksi tunnistaa. :)

      Poista
  2. No ehdottomasti ottaisin Sensain! :) Omaa tuoksua jouluksi en ole vielä valinnut. Jotain makeaa... Varmasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah joo, jotain makeaa on oltava. ;) Huomasin just, että näissä kaikissa taisi olla jasmiinia, ei varmaan tarvi miettiä mikä tuoksunuotti hivelee nenääni. :D

      Poista
  3. Sensai The Silk tai Elizabeth Arden Always Red. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silk on kyllä ihana! :) Yhtä vaikeaa joka vuosi. :D

      Poista
  4. Noista kun on vain tuo Sensai, niin en osaa valita. Omaa tuoksua en ole vielä valinnut, mutta aika vahva arvaus, että tulee olemaan Marc Jacobsin Decadence <3 Rakastan sitä tuoksua ja siinä on riittävää potkua mahtumaan joulun muiden tuoksujen sekaan. :)

    Ihania nämä sun teemapostaukset, hitsi pitäisiköhän itsekin alkaa jotain teemoittelemaan, en kyllä tiedä mitä. Ehkä ensi vuonna.

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono valinta. ;) <3

      Teemapostaukset on siitä hyviä, että saa kivasti useampia tuotteita kerralla, mistä pitää. Mullahan ei oikeastaan muita ole kuin se kuukaudenparhaat ja klassikot. Mistä tulikin mieleen, että voisi olla klassikko-postauksen aika taas pian...

      Ihanaa viikonloppua Tiia!

      Poista
  5. Hermes on mulle täydellinen arkituoksu/työtuoksu, mutta jouluksi kaipaan jotain utuisampaa. Näistä valkkaisin ehkä Armanin, mutta sitä en omista :D Mä luulen, että päädyn Decadenceen tai Jimmy Choohon, kuten viime vuonna :)

    VastaaPoista
  6. Näistä valitsisin varmaankin Narcison. Hyvää vkl ja terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huono valinta, se keikkuu mulla listan ykkösenä tällä hetkellä. :)

      Mukavaa viikonloppua sinnekin! <3

      Poista
  7. The Silk <3 Itse taidan päätyä ehkä Decadenceen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan varma, että vetäisin viime hetkellä jonkun villin kortin näiden ulkopuolelta, usein käynyt niinkin, mutta katsotaan. :D

      Poista
  8. Always Red yllätti minut! Olin sulkenut Ardenin tuoksut täysin mielestäni Red Doorin traumauttamana (90-luku, ilkeä tarhatäti, Red Door..), mutta Always Red olikin tosi kiva tuoksu. Valitsisin ehdottomasti sen, se on lämmittävä ja täyteläinen. Oman joulutuoksuni olen jo valinnut, siitä lisää blogissa piakkoin.
    Ihana postaus! Tykkään sun tuoksujutuista, ne ovat niin tunnelmallisia!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli vähän sama, mutta Always Redista tuli mun tän syksyn lemppari. Jään jännityksellä odottamaan sun valintaa. ;)

      Kiitos Fanni! <3

      Poista
  9. Valitsisin näistä itselleni Narcison. Tuoksuttelin sitä eilen viimeksi ranteessani pienestä näytepullosta ja tunsin häivähdyksen dekadenssia ja laskuhumalaa jälkituoksussa. Minusta se oli ihan sopiva! Sensasista en suurista odotuksista huolimatta tykännyt, se oli tosiaan liiankin pehmeä ja pliisu, annoin sen näytteen pois. Hermesiä haistelin Stokkalla eikä sekään miellyttänyt. Olisin saanut ystävältäni tuon Armanin, josta hän ei pitänyt, mutta en minäkään.

    Olen ärsyttävä nirppanokka. Silti haluaisin vaihtelua ja uutta tuoksua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narciso on oma ykkössuosikki tällä hetkellä. ;) Mutta katsotaan mikä on mieliaattona.

      Hah, ei ole helppoa olla vaativa. ;) Armani on tosi makea, sitä on pakko nautiskella erittäin pieninä annoksina, ettei tule ähky.

      Poista
  10. Sensai kuulostaa just sopivalta jouluun. Omaa tuoksua en ole valinnut, yleensä teen valinnan fiiliksen mukaan. Nyt olen aattona reissussa, joten valinta on tehtävä jo pari päivää aikaisemmin pakatessa tai ainakin karsittava valinta pariin vaihtoehtoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sensai on sellainen turvallisen lämmin. :) Apua, jännää valita tuoksu pari päivää ennen aattoa.

      Poista
  11. hankala valinta! mentävä fiiliksen mukaan, onneksi tällaiset vaan tietää kun on hyvät vaihtoehdot joista valita :)

    tuli muuten mieleen, että käytätkö hajuvettä (lähes?) joka päivä? olen aivan tuoksufriikki, mutta jos käytän vaikka monena päivänä viikossa hajuvettä, alkaa etoa ja tuoksu tuntuu inhottavalta, olipa kuinka kiva ja ihana tahansa. ja pyrin käyttämään laatutuoksuja, paljon niche- ja luomujuttuja, jos olisivat vähän paremmista raaka-aineista. haaveilen siitä, että voisin käyttää joka päivä tuoksuja, en osaa oikein edes kuvitella sellaista kun parikin päivää putkeen on joskus liikaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin?

      Itse käytän tuoksua joka päivä, mutta todella harvoin samaa tuoksua kahta päivää peräkkäin, se on asia mikä itseäni alkaa tuntua liialta, mutta vaihdellen ei. Toki jos olen esim. kipeänä, niin silloin en tuoksua laita, mutta muuten oikeastaan aina. :D

      Poista
    2. oh, onnekasta! taidan olla vaan niin herkkä päästäni ja nenästäni että pakko jättää tuoksuharrastus erityistilanteisiin :)

      Poista
    3. Myönnän olevani tässä suhteessa onnekas, yritän aina laittaa tuoksua mahdollisimman vähän, koska tiedän, että uloslähtiessä voi olla ihmisiä jotka ovat tuoksuyliherkkiä. Tuoksun ei tarvitse haista metrin päähän, vasta sitten kun halataa. Tosin sekin määrä voi olla useille liikaa, mutta tuoksuttomana en osaa kulkea, ihan kuin olisi alasti. :D

      Poista
  12. Jään odottamaan, mihin tuoksuun päädyt :) Saattaa olla, että jouluna suihkaisen pienestä näytepullosta Guerlainin le petite robe noirea. Mutta sitä täytyy tosiaankin vielä miettiä!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives