18.1.2016

Jimmy Choo Illicit


Viime vuoden loppu oli hieman hiljaisempaa aikaa tuoksujen saralta tässä blogissa, mutta vuoden vaihteessa tuntui, että löysin tuoksujen kirjoittelufiiliksen uudestaan. Ehkä pieni tauko silloin tällöin tekee hyvää, vaikka kyse olisikin intohimosta? Osansa on tietenkin ollut sillä, että sähköpostini on täyttynyt keväällä ilmestyvien tuoksujen lehdistötiedotteista. Kevääksi on tulossa muutamia tosi mielenkiintoisia uutuuksia ja paljon vaaleanpunaista. Sävy saa oloni nostalgiseksi, sillä vajaat kaksikymmentä vuotta sitten suorastaan kuorrutin itseni pinkillä. Enää en sitä tekisi, mutta tuoksupulloissa ihailen väriä mielelläni. Uskokaa tai älkää, mutta ensi keväänä ilmestyvät tuoksupullot ovat ainakin lehdistötiedotteiden perusteella 90% pinkkejä. Joten keväästä onkin tulossa pelkkää vaaleanpunaista hattaraunelmaa. 

Pari edellistä blogissa vilahtanutta tuoksua ovat vieneet tunnelmat enemmän kesään kuin talveen. Mutta Jimmy Choon syyskuussa ilmestynyt Illicit on kääntynyt katseeni itsevarmasti ja leikittelevän viettelevästi takaisin talveen.

Illicit on tuoksuna naisen ruumiillistuma: lumoava, hieman nenäkäs, mutta naisellisesti valloittava. Luokittelisin sen kukkais-itämaiseksi tuoksuksi. Pullo on yksinkertaisen kaunis. Se on painavaa paksua lasia, josta shampanjanvärinen tuoksuneste näkyy läpi. Havaitsen muotoilussa Art Deco -fiilistä. Tuoksun nenänä on toiminut Anna Flipo, joka on mm. luonut sellaisia tuoksuja kuin Lancômen La Vie Est Belle, Paco Rabannen Lady Millionin ja YSL:n Manifeston vain muutamia mainitakseni.


Alkutuoksussa on itämaisen mausteista inkivääriä sekä virkistävää appelsiinia. Sydäntuoksuun on upotettu kahta suosikkiani ruusua ja jasmiinia. Lopputuoksussa lämpimän pehmeää santelipuuta ja hunajaista ambraa. 

Jimmy Choon tuoksujen tapaan myös Illicit on voimakas ja täyteläinen, mutta samalla siinä on tiettyä pehmeyttä, joka tekee siitä omaan nenäänikin sopivan. Hunajainen ambra tekee sen, että erotan tässä jopa hieman vaniljaista makeaa vivahdetta ihan kuin jotain leivonnaista sekä makeaa hunajaa. Jotenkin uskomatonta miten yhdellä nuotilla ja yhdistelemällä sitä muihin, saadaan aikaiseksi mielikuva, että tuoksu sisältäisi jotain muutakin mitä siinä ei kuitenkaan ole. Inkivääri, ruusu ja jasmiini ovat myös selvästi esillä. Illicit on ehdottomasti itselleni talvituoksu tai tuoksu iltaan. Päivällä kokisin tämän liian provosoivaksi, mutta voimakkaista tuoksuista pitäville tämä sopii myös päivään. Tuoksu on EdP ja se on riittoisaa, sillä sitä tarvitaan vain yksi suihkaus. Tuoksun kesto iholla on huikea, itselläni jopa 12 tuntia!


Oletteko tutustuneet Illicitiin tai muihin Jimmy Choon tuoksuihin?

Suositushinta:
Jimmy Choo Illicit EdP 40 ml, 50€


Tuoksu lehdistönäyte.


16 kommenttia:

 1. Oih. Pinkit pullot on niin söpöjä :D Jimmy Choon tuoksut ovat itselleni jääneet melko vieraiksi vaikka kuullostavatkin todella houkuttelevilta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä on sitten valinnanvaraa, on meinaten sen verran paljon vaaleanpunaista tuoksupulloa tulossa! :)

   Sen mitä itsellä on neljän tuoksun verran näistä kokemusta, niin ovat järjestäin ainakin itsellä tosi pitkäkestoisia, ainoastaan miesten tuoksu on sellainen "normikestoinen", mutta naisten tuoksut on kyllä kaikki olleet pitkäkestoisia.

   Poista
 2. Kesto on kyllä huikea, wau! Itsellä on yksi Jimmy Choon tuoksu, mutta nyt en vaan millään muista sitä nimeä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, mä olen tosin kyllä haistavinaan vielä tuonkin jälkeen tuoksun ihollani. Ei todellakaan tarvi kesken päivän lisäillä. :D

   Poista
 3. Mielenkiintoinen! Täytyy käydä ainakin tuoksuttelemassa, kaikki missä on "itämainen" tuoksukuvauksessa on yleensä tosi jeppis mulle. Äidille ostin Jimmy Choon sen originaalin hajuveden, hän tykkäsi siitä niin kovin että säästelee pullon loppuja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että sä tykkäät tästä. Omaan nenään itämaiset on yleensä vaikeita, niissä pitää olla jotain makeutta, että nenäni sietää niitä ja tässä sitä onneksi on. Se ikäänkuin pehmenee. Ysärin itämaiset tuoksut ovat usein sellaisia, että vaan pysty pitämään niitä oman nenän lähellä, vaikka monet rakastaa niitä. :D

   Poista
 4. Tuohon pulloon tekee mieli tarttua! Mielenkiintoinen tuo tuoksun kesto iholla, hitsi miksei kaikki tuoksut kestä tuota 12t, jotkut hyvä kuin tunnin. :) Inkivääri kuulosta ihanalta ja taas ehdottomasti sinun jalan jäljillä aion käydä tätäkin tuoksuttamassa. :)

  Mukavaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesto on kyllä huikea, kyse on kuitenkin vielä aika edullisesta tuoksusta. Useat kalliimmatkaan ei kestä näin kauaa iholla. Ysärillä kaikki tuoksut oli sellaisia, että kun aamulla pistit niin illallakin tuoksui, tosin usein ne olivat sitten itselle vähän liikaa. Varmaan siksi nykyiset koostumukset ovat kevyempiä ja ihmisten nenään sopivampia. Moni klassikkokin on uudelleen formuloitu kevyemmäksi.

   Ihanaa päivää Tiia! <3

   Poista
 5. Päivän paras uutinen, että keväästä on tulossa vaaleanpunainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Johtuu selkeästi siitä Pantone-väristä. Ihan mielettömästi vaaleanpunaista. Tulee tuoksuhyllyt näyttämään hauskoilta. ;)

   Poista
  2. Olin just tulossa huutelemaan, että koska Pantone :D Onkohan syksy sitten sinisten tuoksupullojen aikaa? :D

   Mutta pullo on UPEA! Tulee mieleen grogilasi tuosta lasiosasta :)

   Poista
  3. Hah, joo. Jännä kuitenkin, että kaikki vaaleanpunaista, eikä kukaan oo tarttunut siihen toiseen babysiniseen. :o Ehkä tosiaan syksyllä. ;)

   Tästä on muuten tulossa kesäksi vaaleanpunainen versio, jos pulloon ihastuit. :D

   Poista
 6. Onpa pitkä kesto, koska mulla tuntuu tuoksut katoavan tosi nopeasti. Ja pullo on toki todella upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei katoa, pitää oikeasti olla varovainen kuin suihkuttaa. Itse pistän tätä vain ranteisiin, että tuoksu ei ole lähempänä nenää. :)

   Poista
 7. Mulla on Jimmy Choo Blossom ja olen täysin rakastunut siihen tuoksuun! Tämä tuoksu ei ole itselleni tuttu "vielä", pitää käydä tuoksuttelemassa, kun seuraavan kerran käyn Emotionissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Blossom on ihana, tosin aivan erilainen kuin tämä. :D Tästä tosin on tulossa keväisempi versio ja luulen, että se on enemmän sun heiniä. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown