Verkkokauppa suosikit


Vuoden alussa minulta toivottiin päivistystä verkkokauppa suosikkeihin. Pyyntö oli hyvä, sillä päivitys on todellakin paikallaan, sillä edelliset suosikkini kerroin melkein kolme vuotta sitten. Ne voi kurkata täältä ja täältä.

Kolmessa vuodessa asiat ovat muuttuneet kohdallani ihan hirveästi, tajusin asian, kun aloin miettimään ostoskäyttäytymistäni. En edelleenkään tykkää käydä ostoksilla kaupoissa, en koe sitä mitenkään rentouttavana vaan se on itselleni enemmän sellaista ahdistavaa toimintaa. Kauppaan mennessä minulla on aina päässä se, mitä olen ostamassa. Kamat nopeasti kassan kautta kassiin ja kotiin. Silti ostan nykyään kaupasta melkein yhtä paljon kosmetiikkaa kuin netistäkin. Vielä kolme vuotta sitten asia oli aivan toisin. Ostin melkein kaiken netistä. Seuraan edelleen uutuuksien tuloa vahviten netin kautta. Nykyään saan myös maahantuojilta sähköpostiini lehdistötiedotteita, joten Suomeen tulevista kosmetiikkatuotteista olen koko ajan hyvin kartalla. 

Luonnonkosmetiikan tuleminen vahvasti ihonhoitooni, näkyy myös verkkokauppa käyttäytymisessäni. Suurin osa suosimistani kaupoista myy yllätys, yllätys, luonnonkosmetiikkaa. Silti kolmen vuoden aikana on säilynyt edelleen muutama rakas kauppa, joita käytän edelleen aktiivisesti. Useat Iso-Britanniassa sijaitsevat verkkokaupat, jotka eivät ennen perineet postikuluja laisinkaan, ovat alkaneet niitä periä. Tämä on yksi syy, minkä takia kävelen yhä useammin suoraan kaupan ovista sisään. Lisäksi olen alkanut selkeästi suosimaan kotimaisia verkkokauppoja ulkolaisten sijaan. Tässä iässä en enää jaksa kikkailla tullien kanssa, joten käytän vain kauppoja, joissa niistä kustannuksista ei tarvitse huolehtia. Kotimaisissa verkkokaupoissa saattaa olla usein tarjouksia, että postikulut saa vaikka viikonlopun ajan ilmaiseksi tai tietyllä summalla tilaamalla, joten hyödynnän niitä.

 Mitä ne tämänhetkiset suosikkikauppani sitten ovat?

ASOS – Laaja valikoima kenkiä, laukkuja ja asusteita. En osta Asokselta koskaan mitään normihinnalla vaan kyttään tarjouksia. Viime kesänähän löysin ihan pilkkahintaan Seafollyn laadukkaita bikinejä. Asoksen postikulut ovat pienet, kolme euroa, jos tilaat yli 30 eurolla postikuluja ei tarvitse maksaa. 

BIODELLY – Mielestäni luonnonkosmetiikan verkkokauppojen parhaat tarjoukset löytyvät Biodellylta. Kaupassa on tosi usein jokin tuoteryhmä 20% alennuksella, joka on mielestäni jo hyvä ale. Tällä hetkellä esim. Nafhan tuotteet ovat tarjoushinnalla. Luonnonkosmetiikan eri brändejä kaupasta löytyy niin paljon, että iskee melkein runsaudenpula. Yli 50 euron tilaukset toimituskuluitta.

CESARSSHOP – Kynsilakkataivas. Supernopea ja loistava as.palvelu. Suomen paras valikoima indielakkoja, mutta myös isojen kynsilakkabrändien uutuuskokoelmat ilmestyvät aina ensiksi tänne. Yli 30 euron tilauksille ei tule postikuluja. 

GREENLIPS – Tänne eksyessä kurkatkaa AINA alepuoli, sieltä tekee löytöjä. Valikoimissa sellaisia mielenkiintoisia luonnonkosmetiikkabrändejä kuin Dr. Bronner`s, L`atelier des Delices ja Rahuan ylelliset hiustuotteet. Yli 100 euron tilaukset toimistuskuluitta.

ELONATURA – EloNaturalta saa ostettua Gamardea, joka on muuten aika vaikeasti tavoitettavissa oleva luonnonkosmetiikkabrändi Suomessa. Sarjan Misellivesi ja Puhdistusmaito ovat suosikkejani. Toimituskulut 4,90 euroa.

ESCENTUAL – En keksi mitään, mikä voisi horjuttaa Escentualin asemaa. Täältä tilaan varmasti yhä eniten. Escentualilla myydään Biodermaa, jota ei myydä Suomessa, samoin monia muita merkkejä. Ranskalainen apteekkikosmetiikka on usein tarjouksessa. Iso valikoima selektiivistä kosmetiikkaa, täältä tilaan myös Clarinsin Fix -Mascaran, koska sitä ei myydä meillä. Valikoimissa Mason Pearsonin harjat, joita ilman en tulisi toimeen. Upea valikoima tuoksuja. Escentualilla on myös mahtavia Facebook-arvontoja ja osallistujat voivat asua missä päin maailmaan tahansa. Postikulut 6,85 euroa. Escentualilla ostoksista kertyy Pretty Pennies pisteitä, jotka voi hyödyntää seuraavan oston yhteydessä.

ESSENZA NOBILE – Ainoa verkkokauppa Euroopassa, joka myy rakastamiani Ligne St. Barthin tuotteita. En ole tainnut koskaan sen syvemmin kertoa brändistä täällä? Pitää korjata asia pikaisesti. :) Essenza Nobile myy selektiivistä kosmetiikkaa ja paljon Niche-tuoksuja. Monia mielenkiintoisia brändejä mm. La Prairie, 3LAB, Lalique, Diptyque, Annick Goutal, Etro, L`Artisan... Lista on loputon. Postikulut ovat ilmaiset, kun tilaa 150 eurolla.

FIGLEAVES – Mikään ei ole tuskastuttavampaa kuin alusvaatteiden hankinta. Tästä en tingi vaan panostan laatuun. Kun löydän mieleisen mallin, tilaan useat kerralla monissa eri väreissä. Onneksi tiedän kokoni ja brändit joiden mallit istuvat minulle, joten hutiostoja ei enää tule. Minua ei saisi edes kirveen kanssa uhaten pukukoppiin sovittelemaan liivejä. Koti on paras paikka siihen. Figleavesilla on usein hyviä tarjouksia. Koodilla TWENTY saa tällä hetkellä -20% kaikista normaalihintaisista tuotteita.

HAVAIANAS – Minulla ei ole kuin yksi toive, Suomen kesä voisi olla pidempi ja lämpimämpi, että voisin "lipsutella" menemään Havaianaseille pidempään. Haaveena on asua paikassa, jossa ei muita kenkiä tarvittaisi. Havaianas-shop on addiktioni, jos haluat uniikit Havaianasit, joita ei välttämättä ihan kaikilta löydy tai ehkä normaalia koristeellisemmat niin kaikki mallit löytyy täältä. Lisäksi kun tilaat kaksi paria tai 40 eurolla et maksa postikuluja. Helppo homma. :D Houkuttaako Star Wars -Havaianasit? Kannattaa käydä kurkkaamassa. Tammikuun loppuun asti tuotteita -40%. Itse ostin alesta jo kolme paria, yhden parin tosin luovutin miehelle. Kesä tule pian!

JOLIE – Jos rakastat selektiivistä luonnonkosmetiikka, rakastat Jolieta. Jolien hyvinvointikonseptin kaupasta löytyy ihanat selektiiviset luonnonkosmetiikkabrändit kuten: Iroisie, Patyka, Absolution, Kjaer Weis, May Lindstrom, Mia Höytö, Supermood... Alekoodeja vilahtelee blogeissa tai kaupan Facebook-sivuilla, joten kannattaa pitää silmät auki.

KAUNEUS JA HYVINVOINTIPALVELU AISTI – Täältä tilaan Yon-Kat. Tällä hetkellä koodilla tammi16 saa kaikista ihonhoitotuotteista -20% tammikuun loppuun asti. 

MY CHOICE – Tällä hetkellä laajin valikoima Bakelin tuotteita, itseasiassa kaupasta taitaa löytyä kaikki Bakelin Suomessa myynnissä olevat tuotteet. Postikulut 4,90 euroa.

SKIN.FI – Verkkokauppa on tällä hetkellä Suomessa ainoa joka myy uusinta ihonhoitoihastustani Verso Skincarea. Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksille. 

YOOX –  Ostan todella harvoin vaatteita. Kaukana ovat ne ajat, kun vaatekaapissa roikkui hintalapuilla varustettuja vaatteita pinoittain. Nykyisin käytän lempivaatteitani siihen asti kunnes niihin ilmestyy reikiä ja siinä vaiheessa on jo paniikki hankkia uutta tilalle. Huomaan, että mitä vanhemmaksi olen tullut, sen krantummaksi käyn, mutta osansa on sillä, että vaatteet eivät kiinnosta minua enää yhtä paljon kuin ennen. Jostain syystä silti Yooxin Dream Box on koko ajan täynnä. Kaikki viimeisimmät farkkuostokseni olen tehnyt Yooxilla. Kun lempimerkin farkkuja löytyy neljälläkympillä, olen tyytyväinen. 

EXTRA: STOCKMANN & SOKOS – Molemmat verkkokaupat aiheuttavat minulle toisinaan harmaita hiuksia. Stockmannin verkkokauppa on tosi kankea, tuotetta ei välttämättä löydy huulipunat kohdasta, mutta jos kirjoitat tuotteen nimen hakukenttään se löytyy. Todella ärsyttävä bugi, jota ei saada kuntoon. Sokos taas pakkaa tilatut tuotteet jäätävän huonosti. Käytän molempia, koska Stockmannilta saa MACin meikkejä ja Sokokselta saa vihdoin ostettua Guerlainia sekä Giorgio Armanin meikkejä, joita ei omalla paikkakunnallani myydä.

Löytyikö joukosta tuttuja tai uusia mielenkiintoisia kauppoja?

Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä.








  1. Hyvä postaus, tästä löytyi itselle monia uusia tuttavuuksia joihin pitää ehdottomasti jatkossa tutustua lähemmin - heihei pankkitilintäyte siis xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli uusiakin joukossa. Tuntuu, että muille kosmebloggaajille tässä ei ollut mitään uutta, mutta ehkä erilaiset ostotottumukset saa käyttämään erilaisia kauppoja. :)

      Poista
  2. Hei aivan loistava postaus! En todellakaan tiedä miks mut ite oon tosi huono tilaamaan verkosta mitään vaikka siellä ois niin upee valikoima. Itekää en kyl käy tullien kans pelaamaan.. :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä kolme vuotta sitten saatoin pelata tullien kanssa, nyt se on ehdoton ei, ihan kuin tilauksesta maksaisi kaksi kertaa. :D

      Poista
  3. Tuttuja löytyi :) ja hei, kannattaa tutustua Twistbe.fi, sieltä saa myös luonnonkosmetiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Twistbe onkin tuttu, mutta oli pakko rajata, olisi tullut romaanin mittainen postaus. ^_^Tykkään tosi paljon tuosta konseptista. :)

      Poista
  4. Olipa mielenkiintoinen postaus. Ensinnäkin aiheen johdosta, täältä löytyi monta mielenkiintoista verkkokauppaa. Ja minua kiinnostaa myös tuo suomalainen digiosaaminen, tuossa mainitsitkin niistä Stocmannin ja Sokoksen. On mielenkiintoista katsoa sitä kuluttajalähtöisesti.
    Olen itse ollut firmassa töissä, joka on rankattu suomalaisen digiosaamisen kärkeen, siksikin kiinnosti.
    Kiitos! Olit nähnyt paljon vaivaa, oli kiva lukea tätä.
    Tule joskus kurkkaamaaan Tuula's life - sivuille :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula.

      Se on jännä miten juuri noiden isojen firmojen verkkosivut ovat raskaat ja kömpelöt, esim. Sokoksen on tosi raskaat ja sekavat käyttää. Sinne ei todellakaan jää selailemaan, vaan etsii äkkiä mitä tarvitsee ja pois. Stockmannin sivut ovat mielestäni visuaalisesti paremmat, mutta noita bugeja on paljon. Jännä kyllä nämä pienemmät yritykset ovat osanneet panostaa juurikin verkkosivuihinsa, yhdenkään jutussa mainitus pienemmän suomalaisen verkkokaupan toiminnasta ei ole mitään valitettavaa, lisäksi tuotteet tulevat myös kunnolla pakattuina, toisin kuin Sokoksella. :)

      Tässä meni yllättävän kauan aikaa. Eilen illalla ajattelin, että kirjoitampa nyt nopeasti tämän postauksen, mutta siihen menikin muutama tunti.

      Tulen varmasti kurkkaamaan!

      Mukavaa viikonlopun odotusta sinnekin. :)

      Poista
  5. Sokoksen nettisivut ovat turhauttaneet minua monta kertaa. Nykyään sivut toimivat melko hyvin, mutta aiemmin haku ja tuotteiden listaus menivät aina ihan päin honkia. Usein ei edes maksaminen onnistunut :D. Stockmann on kanssa toinen, joka voisi vähän panostaa sivujen käytettävyyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä turhauttavan kömpelöt sivut, varsinkin Sokoksella, Stockalla on ihan kivan näköiset, mutta täynnä bugeja, jotka vaan on, vaikka olen laittanut niistä palauttettakin joskus. :p Kumma kun isot firmat eivät saa noin tärkeää asiaa kuntoon, kun se ei tunne olevan kovinkaan iso asia pienille yrityksille. :o

      Poista
  6. Oi, lisää rahan menoa tietää tämä postaus :D Kiitos todella paljon. Löytyi monta mielenkiintoista uutta kauppaa.

    VastaaPoista
  7. No niin! Nyt tiedän mitä teen loppuillan :D

    VastaaPoista
  8. CesarsShopin ilmainen toimitus muuttuu ensi kuun alussa, yli 40 € tilaukset ilmaiseksi :) Juuri luin heidän fb-sivuiltaan tästä.

    Ainoat tutut oli tietty Sokos, Asos ja Cesars. Muissa kaupoissa on sellaisia tuotteita, jotka ei itseäni niin kiinnosta (vaatekaupat/kenkäkaupat kierrän kaukaa :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, kiitos Mimosa. :)

      Siellähän sitä tulee shoppailtua, mistä löytyy itselleen mielenkiintoisia brändejä. :) Kenkä/vaatekaupat ei ole täälläkään suosikkilistan alkupäässä. :D

      Poista
  9. Muutama tuttu verkkokauppakin löytyi joukosta vaikka en tykkääkään ostaa verkon kautta - paitsi jos tuote on todella tuttu;) Minun pitää saada meikitkin haistella ennen ostoa - ja nyplätä vaatteet ja tarkistaa saumat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tilaan itse suurimmaksi osaksi netistä tuotteita, joille ole jo noin aikaisemmin tehnyt siis kosmetiikkaa. Nykyään aika harvoin ostan jotain uutta, mitä en ole aiemmin käyttänyt. Jos en sitten innostu kokeilemaan jotain brändiä, jota ei saa Suomesta. :D

      Poista
  10. Listalla oli muutama tuttu, esim. Yooxista saapui juuri tällä viikolla paketti kotiovelle. My Choicesta tykkään myös toki konseptina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My Choicen ideologia istuu sun profiilikuvaankin. ;) Hauska idea kerätä leaping bunny -tuotteita saman katon alle, jään innolla seuraamaan miten uusi kauppa kehittyy. :)

      Poista
  11. Mahtava kirjoitus. :) Täytyykin tutustua noihin tarkemmin!

    VastaaPoista
  12. Sokoksella on välillä megahyviä tarjouksia ja sieltä on tullut kuinkas muuten kuin kosmea tilattua ja Feeluniquelta, tosin ne tullit alkoivat ottamaan pattiin. :) Kivaa viikonloppua Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokoksella on, varsinkin jos on S-etukortti. Feeluniquesta tilaamisen olen itse lopettanut melkein kokonaan, ärsyttää ne tullit, kyllä rahat saa takas, mutta siinä on aina oma vaivansa, itselle sellaista turhaa venkslausta mitä en kaipaa yhtään. :D

      Rentoa viikonloppua Tiia! <3

      Poista
  13. Heippa!

    Kiitos tästä postauksesta! Minua kiinnostaisi tilata Biodermaa Escentualin verkkokaupasta, onko paketti tullut postiin tai johonkin noutopisteeseen, vai tuleeko kuljetuspalvelulla kotiovelle :) kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata!

    VastaaPoista
  14. Heippa!

    Kiitos kattavasta paketista! Minua kiinnostaisi tilata Escentualista Bioderman
    tuotteita, tuleeko paketti postiin/noutopisteeseen vai kotiovelle jonkun kuriiripalvelun kautta? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

    Terveisin Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paketti tulee postiin n. 1-2 viikossa ja sieltä kotiin laitetaan sinulle on saapunut iso kokoinen kirje -postikortti, jolla voi paketin hakea. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives