Le Jardin de Monsieur Li


Viime vuoden paras uutinen oli se, että pystyin lopettamaan yhden suosikkituoksuistani Hermèsin Un Jardin sur le Nilin metsästämisen lentokentiltä. Sillä niin kuin eräs lukijani jo vinkkasi, Hermèsin tuoksut rantautuivat vihdoin Suomeen Stockmannille. Ei voi tuoksufriikki paljon onnellisempi enää olla. Tunnin junamatka Helsinkiin ja loppuvan tilalle saa uutta. Olin suorastaan helpottunut tästä uutisesta, sillä monta kertaa olen kymmenen vuoden aikana joutunut säästelemään pullon loppuja ennen seuraavaa reissua.

Les Jardins -sarja on itselleni ollut se kiinnostavin Hermèsin tuoksuista Les Colognesien kanssa. Ehdoton suosikkini on sarjasta edellä mainittu Un Jardin sur le Nil ja hyvänä kakkosen on tullut Jardin sur le Toit. Un Jardin Après le Mousson ja Un Jardin en Mèditerranée ovat ihania, mutta koska makuni tuoksuissa on naisellisen herkkä, miellän ne omassa nenässäni enemmän miehille sopiviksi, vaikka kaikki sarjan tuoksut ovat unisex. Sen sijaan viime kesän Le Jardin de Monsieur Li hurmasi minut. Ei mikään helppo juttu sitrustuoksulta. Olen todella nirso niiden suhteen, itseasiassa minulla taitaa olla vain pari sellaista käytössä Dolce & Gabbanan Light Blue, Guerlainin Limon Verde ja Un Jardin sur le Nil. Sitrustuoksuissa ongelma on se, että niistä tulee vääjäämättä itselleni mieleen wc:n raikastin, jos tuoksu ei ole sitten taiten tehty.

Hermès on tehnyt puutarhatuoksujaan jo vuodesta 2003 lähtien. Koko tarina alkoi  Välimereltä Un Jardin en Mèditarranèesta. Välillä on käyty puutarhassa Niilin varrella, mutta viime kesänä hypättiin itään ja Kiinaan. 


Monsieur Li – Herra Li:n puutarha. Se on paikka missä voi levätä, työskennellä ja löytää rauhan. Siinäpä tavoitetta tuoksulle. En ole käynyt koskaan Kiinassa, mutta itselläni on omanlaiseni visio kiinalaisesta puutarhasta. Sinne kuuluu ehdottomas allas, jossa uiskentelee karppeja. Kivet, paljon kiviä. Tietenkin vihreitä bambuja. Jotain kukkaista ja sitruksista. Onnistuiko tuoksu sitten olemaan mielikuvieni kaltainen? Onnistui.

Herra Li hurmaa kumkvatin sitruksisella vivahteella, joka tulvahtaa herra Li:n ensimmäisestä henkäyksestä lähtien. Pienen tutustumisen jälkeen pirteä herra valloittaa kimpullisella jasmiinia. Herra Li pysyy raikkaana ja hyvän tuoksuisena koko päivän, sillä joku saa painamaan enemmän nenäni häneen kiinni, olen haistavinani jotain kirpeää raikkautta... pippuria? minttua? Sitä nenäni ei erota. 

Iholla todella uniikki sitruksinen tuoksu. Juuri iholle asettuminen tekee herra Li:stä tavoiteltavan arvoisen herrasmiehen. 


Tuoksu on EdT ja kesto iholla on kuutisen tuntia. Itselleni tämä on kevät-kesätuoksu tai niiden talvipäivien tuoksu, kun haluan muistella hetken mennyttä kesää tai fiilistellä tulevaa. 

Tuoksun takana on Jean-Claude Ellena, joka on Hermèsin lisäksi luonut tuoksuja mm. L`Artisanille, Acqua di Parmalle ja Yves Saint Laurentille mm. legendaarisen In Love Again -tuoksun. 

Muita puutarhatuoksu-faneja?

Suositushinta:

30ml EdT, 59€
50ml EdT, 85€

Tuoksu lehdistönäyte.



  1. Hermes <3 Sitrus <3 Autuutta <3

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihana sitrustuoksu.

      Mukavaa päivää Tiia! <3

      Poista
  2. Kuulostaa todella varteenotettavalta tuoksulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä Stockalla nuuhkimassa, mä en voi olla tykkäämättä, koska tässä on jasmiinia. <3

      Poista
  3. Hermesin tuoksut, voi ah! Käyn juuri kamppailua Stokkan lahjakortin kanssa. Un Jardin apres le Mousson on mielestäni ihan täydellinen (kardemumma!) mutta toisaalta Eau des Merveilles houkuttelisi myöskin kovasti.. Kaikki puutarhatuoksut ovat superihania, kuten myös Les Colognes't. Hermesin tuoksuissa on kaikissa jokin ihana ja omaperäinen pohjavire.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merveilles on ihana, oon kuluttanut sitä pari pulloa, ainoa huono puoli on vähän se suutin, joka mulla alkoi reistaileen molemmissa pulloissa. :( Les Cologneseista varsinkin se appelsiini, aah!

      Poista
  4. Mä olen niin koko ajan ajatellut, että tämä on miesten tuoksu! :D Ihana sellainen kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, nää on kaikki unisex. Mun nenään tää on jopa aika naisellinen, koska jasmiini on niin vahvasti läsnä. :)

      Poista
  5. Sokoksella huomasin näitä tuoksuja, erityisesti Niilin puutarha teki vaikutuksen <3 Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana, en ole vielä melkein 10 vuodessa siihen kyllästynyt. <3

      Poista
  6. Minä olin myös innoissani, kun tulivat myyntiin Sokokselle. Hermèsin Un Jardin sur le Nilin on minunkin suosikkituoksuni! <3 Tähän tykästyin myös!

    pienet.suloisuudet

    VastaaPoista
  7. Kylläpä mielenkiinto heräsi:) Mutta hei, ens kerralla ennenkuin hyppäät tämän takia junaan, vinkkaat mulle ja mä laitan sen tuoksun sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tykkäisit tästä. Todella ihana arkikäyttöön. Ei varmasti ärsytä ketään, mutta on silti aika uniikki. Hih, täytyy muistaa. Varsinkin jos pullon pohjat alkaa kolisemaan sellaisena hetkenä, etten ole muiden asioiden vuoksi tulossa hki. <3

      Poista
  8. Hermesin tuoksu kuulostavat ihastuttavilta! Ja heh, mullekin muuten tulee sitruksista tosi monta kertaa mieleen joko siivousaine tai kamala, esanssinen karkki/marmeladi :P Vaikka rakastankin sitruksia, monta kertaa esim. ruoassa/leivoksissa kauhistuttaa se, että jos siinä sitrus maistuukin sellaiselle esanssiselle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, onkohan lapsena kotona pesty kämppää paljon sitruunantuoksuisilla aineilla, sillä niin hirveet mielenyhtymät tulee aina. Tarvii olla jotain extraa, että tuolta vältytään. :D

      Poista
  9. Oih, tää ois kyllä niin luksusta. <3

    VastaaPoista
  10. Mahtavaa että tätä saa myös Suomesta, täytyykin tutustua itsekin tuoksuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Taitaa nykyään saada myös Sokokselta, aluksi taisi tulla vaan Stockmannille. :)

      Poista
  11. Anteeksi pakko korjata.. Hermesin koulutuksista opittua, että eivät käytä tuoksuistaan koskaan nimistystä unisex, vaan ne ovat to share. Se on hienostuneempi ja sopii brändin arvolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin kyllä, että Hermèsin sivuilla lukee tuoksuista for sharing. Tää kuitenkin on sen verran junttiblogi, että käytin nyt kuitenkin unisexiä. ;)

      Poista
  12. Mä ostin tän hetki sit Sokokselta (merkkiä saa siis jo Stockalta, että Sokokselta!!!), koska tää oli jäänyt kummittelemaan mielenperukoille ekan tuoksuttelun jälkeen. Mulla tulee tästä hyvin vahva tuoksumuisto ja oon yrittänyt Fragranticaakin tutkimalla selvittää, mikä se vois olla. Luulen, että kyseessä on jokin oma vanha hajuvesi 90-luvulta (tai myöhemmin). Bvlgarin Omnia (ehkä Green Jade) tai Body Shopin tuoksuöljyistä esim. Ananya tai Oceanus. Toisaalta esimerkiksi Elizabeth Ardenin 5th Avenue vois olla lähellä. Mitään näistä tuoksuista ei löydy tällä hetkellä omalta hyllyltä, joten vertailu perustuu muistikuviin.
    Tuleeko sulle tästä joku edellä mainituista tai ihan joku muu tuoksu mieleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että saa molemmista! Mulla Bvlgarin Omnia Jade ja sitä en ainakaan saa yhdistä tähän, muista en tosiaan osaa itse sanoa. Pitää ainakin yrittää tota Elizabeth Ardenia jossain vaiheessa tuoksuttaa, että olisko siinä sit samaan. :)

      Mulla tää on tosi sitruunainen tuoksu ja en ole yleensä hirveä fani, joten olen käyttänyt sitrustuoksuja aika vähän, niin ei tule oikein mitään mielleyhtymään. Pitää jäädä tarkkailemaan tilannetta. :D

      Poista
    2. Okei, yksi poissa laskuista sitten (tuo Omnia Jade siis) :).

      Hassua, että tämä on unisex-tuoksu, koska mun iholla tää on aika makea.
      Oma tuoksumaku on vähän kaksijakoinen, toisaalta tykkään raikkaista vesituoksuista ja toisaalta vahvoista myskin ja vaniljan yhdistelmistä. Kumpiakin tuoksumieltymyksiä yhdistää tietty jäljittämättömyys. En sanoisi unisex, vaan pikemminkin nonsex :D. Siis siten, että tuoksu ei yhdisty mielessä maskuliinisuuteen tai feminiinisyyteen, vaan vaikkapa puhtaisiin lakanoihin (kuten omalla iholla Burberryn London tuoksuu).

      Monsier Li ei tunnu uppoavan mulla oikein kumpaankaan kategoriaan, vaan jää siihen väliin. Joskus alkutuoksussa häivähtää myös vanilja, joka sittemmin katoaa. Jännä tuoksu kaikkiansa näinkin vähillä tuoksunuoteilla.

      Poista
    3. Itsellä on myös tuota makeutta ja siksi loistava myös naiselle. Itsestä eniten oudointa on Un Jardin Sur Le Nilin for sharing, sillä omaan nenään se on täysin naisen tuoksu. Ehkä pitäis joskus saada haistaa sitä miespuolisen iholla olisinko samaa mieltä. Nonsex on aika hyvä kuvailemaan Monsieuria. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives