Hämmentävän hyvä Naturativ


Menen aika harvoin sanottomaksi, kun testailen tuotteita, mutta tällä kertaa vaadittiin vain yksi puolalainen ja minäkin olin hetken sanaton. Olen kirjoitellut blogissani usein silmänympärystuotteista, koska monet kokevat juuri niiden löytämisen vaikeaksi. Itsekin etsin aina vain parempia ja parempia tuotteita, vaikka olen muutaman vakkarituotteen löytänytkin. Etsintäni on kuitenkin kestänyt vuosia ja suurin osa  kokeilemistani tuotteista ei ole herättänyt minussa oikeastaan minkäänlaisia tunteita. Siksi olenkin joka kerran todella innoissani, kun löydän tuotteen, jota pidän niin hyvänä, että se ansaitsee palstatilaa blogissani.

Naturativ on puolalainen luonnonkosmetiikkasarja, joka on perustettu vuonna 2008. Sarja on yhdistelmä perinteistä ja modernia luonnonkosmetiikkaa, joka ainakin omiin korviini kuulosti hyvältä. Naturativ pyrkii siihen, että sen tuotteissa on vähintään yhtä paljon vaikuttavia ainesosia kuin normaalissa kosmetiikassakin. Tuoteissa on käytetty ainesosina kylmäpuristettuja öljyjä, voiteita, kukkaisvesiä, sokeria, kasvi- ja mehiläisvahoja, kasviperäisiä alkoholeja ja biologisesti hajoavia kasviuutteita. Tuotteet valmistetaan NaTrue-sertifikaatin stantardin mukaisesti. 


Oma sy-alueeni on ajoittain kuiva ja kuivuus aiheuttaa valitettavasti ihon veltostumista ja ryppyjä. Silmäni ovat todella herkät, joten ihan mitä tahansa tuotetta en voi viedä lähelle sy-aluetta. Naturativin Silmänympärysseerumi ecoAMPOULE 5 on pakattu näppärään lasiseen pipettipulloon. Pullon suuaukossa on kuminen tiiviste, joka pitää tuotteen pullossa mahdollisimman tuoreena, koska pipetin joutuu vetämään pullosta ihan kunnon kiskaisulla ulos. Pipetti on tuollainen jännän näköinen tynkä ja ensiksi katselin, että tuo ei vaan voi toimia. Olin totaalisen väärässä, pipetti annostelee ohuehkoa seerumia vain pieniä tippoja kerrallaan, kerrankin silmänympärystuote, josta ei joudu loppuja levittämään ympäri kasvoja, vaikka tälle kyllä tekisi mieli tehdä niin, mutta ihan muista syistä. Seerumissa on todella mieto tuoksu, se on jännä ja hyvin omanlaisensa, en osaa edes kuvata sitä, mutta ei missään nimessä mikään tyypillinen luonnonkosmetiikan yrttituoksu. Sanoisin sitä maanläheiseksi. Sy-iholle tuotetta levittäessä en haista tuoksua ollenkaan niin mieto se on. 

Koostumus on maitomaista seerumia, joka tuntuu jännästi jopa geelimäiseltä. Pari tippaa riittää koko sy-alueelle: ylä- ja alaluomelle, sekä silmien ulkonurkkiin. Tuotetta voidaan käyttää yksinään tai tehotuotteena voiteen alla. Seerumi lupaa häivyttää tummia silmäpusseja, parantaa pintaverisuonten verenkiertoa, kosteuttaa, kiinteyttää ja elvyttää ihoa. Sisältää kosteuttavaa helokkiöjyä, ihoa rauhoittavaa ja vahvistavaa kultaleväuutetta, hyaluronihappoa, luonnon kofeiinia, E-vitamiinia sekä ruiskukkavettä. 

Seerumi tuntuu levittäessä hieman viileältä, mikä virkistää varsinkin aamuisin mukavasti. Kosteuttava vaikutus on aivan välitön ja silmin havaittava, tämä oli asia, joka sai minut innostumaan tästä. Ohuen koostumuksen vuoksi tuote imeytyy nopeasti ja jättää sy-ihon kivan napakan tuntuiseksi, ei kuitenkaan kiristäväksi. Kun laitoin tätä ensimmäistä kertaa illalla sy-ihoni oli melkein hilseilevän kuiva, kun heräsin aamulla, kuivuus oli poissa ja iho näytti virkistyneeltä ja napakalta, eikä turvotuksesta ollut tietoakaan. Tuote on pitänyt herkän silmänympärysihoni loistokunnossa ja tuote on riittänyt yksinään kosteuttamaan vaativaa ihoani tarpeeksi, enkä ole tarvinnut koko käytön aikana päälle paksumpia voiteita. Sopii hyvin myös meikin alle, koska ei jätä rasvaista pintaa. Suosittelen lämpimästi kaikille jotka hakevat silmänympärystuotteelta kevyttä koostumusta, mutta kunnollisia kosteustehoja. Yleensä näissä tuotteissa nämä kaksi asiaa eivät kohtaa, mutta tämä on poikkeus. Kerrankin ohuen koostumuksen omaava tuote, joka kosteuttaa yhtä hyvin kuin paksummat voiteet. 


Onko Naturativ tuttu? Millainen silmänympärysvoide on suosikkinne?

Naturativin tuotteita voi ostaa mm. Biodellyltä, seerumin hinta on 48,60 euroa. 


Tuote lehdistönäyte. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä.



  1. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Mulla ongelmana tummat silmänaluset, mutta siihen taitaa auttaa vain uni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää lupaa auttaa myös tummiin silmänalusiin, mutta itsellä ei ole sitä ongelmaa, joten tuloksia on siltä osin vaikea arvioida. :D Sehän on tosi perinnöllistä. :)

      Poista
  2. Olipa jännän oloinen tuote...itse olen koukussa Lancomen silmänympärystuotteisiin mutta tämä alkoi ihan aikuisten oikeasti kiinnostamaan myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan loistava, tykkään, että on ohutta ja raikkaan tuntuista, mutta silti ihan superkosteuttavaa. Lisäksi nerokkaan pipetin ansiosta tätä ei tule yhtään ylimääräistä otettua kerralla.

      Poista
  3. Nimen olen tainnut joskus kuulla, mutta en ole tuotteita päässyt testaamaan. Kuullostaa todella mielenkiintoiselta tuotteelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse vakuutuin sarjasta tän tuotteen perusteella, pitää varmaan testata sarjan muitakin tuotteita joskus.

      Poista
  4. Pakko testata, mun ongelma alue on nimenomaan silmänympärykset.
    Kivaa viikkoa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan huippu, lupaan, että pidät. :)

      Rentoa viikkoa Outi ja aurinkoista tiistaita! <3

      Poista
  5. Mulla on muutama merkin tuote, ja pidin todella paljon kokeilemistani jutuista. Naturativin Regeneretion on musta paras luonnonkosmetiikan hoitoaine ja toki tämä sy-seerumi kuulostaa erinomaiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, mä olen löytänyt luonnonkosmetiikasta monta hyvää shampoota, mutta hoitoaineet on olleet kinkkisempiä.

      Poista
  6. No niin, tässä on se juttu mitä olen omaan kosmevarastoonikin kaivannut. Tarvitsen paljon hoitavuutta, mutta en vaan kestä jos tuote on liian rasvainen. Joten kiitos Jonna vinkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten sä varmasti rakastaisit tätä! Joten olepa hyvä Tiia. <3

      Poista
  7. Kuulostaa kyllä todella hyvältä tuotteelta :) omat silmänympärykset kutisevat ja punoittavat todella herkästi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan, että tää auttaa niihin varmasti. Todella kosteuttava, mutta koostumukseltaan kevyt tuote. Yleensä olen yöksi laittanut paksumpaa sy-voidetta, mutta tämän käytön aloittamisen jälkeen olen pärjännyt tällä yhdellä tuotteella. :)

      Poista
  8. Silmänympärysvoiteet on kyllä semmosia tuotteita, että jos niiden vaikutuksen näkee jossain, niin sitten on kyseessä kyllä melko hyvä tuote :D Ainakin omalla kohdalla näin, kun ei silmänympärysten kanssa ole mitään suurempia murheita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just toi näissä on ongelmana. :D Tää kosteutti mun sy-ihon heti, ei tarvinnut odotella. Lisäksi kosteutus ei ollut mitään nopeasti lähtevää vaan se oikeasti on pitkävaikutteinen. Yksikään yhtä ohut voide ei ole samaan pystynyt.

      Poista
  9. Mä olen kiinnostunut merkistä jo Maijan ja Lindan tonteilla ja nyt! Sarja kuulostaa kyllä kivalta, uskoisin tällaisille herkkiksillekin sopivien luonnonkosmetiikkasarjojen tulevan tarpeeseen :) Ja joo, mitä enemmän ikää tulee, sitä kuivemmaksi ja ohuemmaksi sy-iho tuntuu muuttuvan :P Vielä en omista mitään megaongelmallista sy-ihoa, mutta sellainenkin päivä saattaa joskus tulla eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tää on sellainen sarja joka sopii niille, jotka yleensä on herkkiksiä luonnonkosmetiikalle. Tässä sy-seerumissa ainakin tuoksukin on tosi erilainen ja mieto. Tässä on kyllä tosi ihana koostumus ja kosteustehot on super-hyvät. <3 Myönnän, että tää on ollut tässä jo hetken aikaa ainoa sy-tuote jota käytän. :D

      Poista
  10. Täälläkin on herkkäsilmäinen ja kun on vielä atooppinen iho en vois kuvitellakaan etten levittäis sy-tuotteita silmäluomille ja aivan ripsirajaan. On tosi vähän tuotteita mitkä ei sitten ärsyttäs millään tavalla.. :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse laitan myös huolella joka puolelle, muuten irtoaa silmät päästä. :D Tää ei kyllä itseäni ärsytä mitenkään, ihan huippu tuote.

      Poista
  11. Tätä olen himoinnut mäkin. Mulla on sarjan ecoampulli 1, sy-voide ja kasvovesi, ihan hyviä kaikki. Sy-voide on tosi ohutta lirua ja pullo kestää varmaan ikuisuuden. Nyt kaipailisin myös ampullia nro 4, leuan alue on aikas ärtyneessä kunnossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko sano, että nyt on kyllä tosi hyvä himointi kohde. En ole kohta kuukauteen käyttänyt sy-iholle muuta kuin tätä. Ihan paras! <3 Joskus aamulla Cool Eyesia, kun rakastan sen viilentävää vaikutusta, mutta muuten aina tää.

      Poista
  12. Hei!
    Oletko testannut Naturativen seerumit ecoampoule 2 (anti-age) tai seerumi 1:sen, ovatko millaisia laadultaan? Kovasti tekisi mieli kokeilla, mutta kun merkki täysin uutuusjuttu, mietityttää hieman. Kiitos vinkkauksesta!
    Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hannele, valitettavasti en ole. Tämä sy-seerumi on ensimmäinen tuote, jota kyseiseltä sarjalta testasin. Mutta ainakin tämä sy-seerumi on niin loistavaa tavaraa, että olisi vaikea usko, että sarjan muutkaan kasvojen iholle suunnatut seerumit olisivat yhtään huonompia. Varsinkin Anti-age -seerumissa näyttäisi olevan tosi paljon samoja raaka-aineita kuin tässä sy-seerumissakin E-vitamiinia, hyaluronihappoa, , sen lisäksi siinä A-vitamiinia eli retinolia, joka ihan tutkitusti paras anti-age ainesosa ja se oikeasti tehoaa, ihan tutkitusti. Joten ihan inci:n perusteella jos iho on ikääntyvä, voisin suositella kyllä tosi lämpöisesti tuota anti-age -seerumia sarjalta.

      Poista
  13. Kiitos Jonna!
    Olen tuumaillut useamman anti-age seerumin tuotemerkin kanssa, mutta jostain vain jokin sanoo, että "tilaa ja kokeile tätä", ehkä valmistusmaa on saanut ajatukseni suuntautumaan johonkin "epäilyttävään", mutta miksi laadukasta kosmetiikkaa ei osattaisi valmistaa myös muualla kuin ranskassa, saksassa ja USA:ssa, hinta ei valitettavasti ole aina tae laadusta tai laaduttomuudesta tässä kosmeviidakossa, joistakin luonnonkosmetuotteista on tullut vakiovarustelua, mutta jotkut ovat vain jääneet kokeilematta, "perusvaisto" ohjaa : )
    Kaunista kesänjatkoa!
    Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin, vaikka käyttäisikin paljon kosmetiikkaa, esim. saksalainen luonnonkosmetiikka on itsestäänselvyys ja nuo mainitsemasi maat, niin onhan tuo Puola maana jännä ajatus tässä yhteydessä. Aloin ihan itsekin muuten innostumaan tuosta anti-age -seerumista, kun aloin tutkia sitä vähän tarkemmin viestisi innoittamana ja se taitaakin päätyä kotiin seuraavaksi, jos samassa tuotteessa on hyaluronihappoa ja A-vitamiinia, niin se ei voi olla huonoa. :D

      Poista
  14. Kuulostaa semmoiselta tuotteelta, joka on pakko jossain välissä ottaa testiin :) En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt niin hyvää sy-tuotetta, jota ilman en voisi olla. Ehkä tämä voisi olla semmoinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää on, monta viikkoa olen käyttänyt oikeastaan vain tätä, toi koostumus on jotain paras meikin alla ja sy-iho tosi hyvässä kunnossa. <3

      Poista
  15. Kiinnostuin Naturativista, mutta ovatko inci-listat täydellisiä, kun en löydä niistä säilöntäaineita? Vai riittävätkö antioksiantit säilymiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naturativin omilta sivuilta: http://www.naturativ.com/fi/ ja myös Biodellyn sivuilta löytyy INCI:t. Tietääkseni ne ovat juuri ne mitä sanotaan, en ainakaan näe syytä, miksi oltaisiin laitettu epätäydelliset inci:t esiin, mutta jos olet epävarma, niin tuotteista voi tiedustella lisää merja.heponiemi@adesso.fi :) Siamise Lipstick blogissa on lisäksi kuvia pakettien inceistä ja katsoin, että vastaavat Biodellyssä ilmoitettuja. http://www.siameselipstick.com/2016/11/16/naturativ-luonnonkosmetiikkatuotteet/

      Poista
    2. Niin ihmettelin vain, ettei seerumeissa ole säilöntäaineita. Pitää varmaan kysyä sähköpostilla. :)

      Poista
    3. Kysy ihmeessä ja jos viitsit niin tule laittamaan viestiä ja kerro, millä ovat saaneet säilyvyyden tuotteisiin, alkoi itseänikin kiinnostamaan. :) Ja tietää sitten tulevaisuudessa, jos joku muu kyselee.

      Poista
    4. Tuli vastaus, että säilöntäaineita ei tosiaan ole käytetty, "koostumuksella on saavutettu hyvä säilyvyys".

      En taida nyt sitten tilata, kun pullot ovat kuitenkin tuollaisia aukinaisia ja olen hidas käyttämään mitään pois. :/

      Poista
    5. Päivitän vielä, että muualta lukemani mukaan phenethyl alcohol toimii säilöntaineena, sodium phytate boostaa. Sähköpostilla saamani vastaus oli vähän ympäripyöreä.

      Poista
    6. Kiitos tiedosta, harmi, jos vastaus ei täysin tyydyttänyt. Katson jos viikonloppuna olisi aikaa niin voisin itse koittaa muotoilla kysymyksen Naturativin kansainväliselle sivustolle asiasta. Laitan tänne tänne sitten tiedoksi sinulle, jos vastaavat. Jos en väärin muista niin säilyvyys oli merkitty tuotteisiin ja olisko olleet jotain 3-6kk:tta? Joka on luonnonkosmetiikassa aika yleinen.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives